utorak, 27.03.2012.

Lord of Illusions (1995)

Gospodar Iluzija (1995)

Photobucket

Produkcija: United Artists Pictures / Seraphim Films
Režija i scenarij: Clive Barker
Glazba: Simon Boswell
Spec. Efekti (šminka): K.N.B. Effects Group
FIlm je snimljen prema kratkoj priči "The Last Illusion" Clivea Barkera

Uloge:
Scott Bakula (Harry D'Amour)
Kevin J. O'Connor (Philip Swann)
Famke Janssen (Dorothea Swann)
Daniel von Bargen (Nix)

Film je izašao u kina 25. kolovoza, 1995 godine
Trajanje: 108 minuta (cenzurirana verzija) / 116 minuta (necezurirana verzija)
Red Band Foršpan filma...
Nagrade:
1996 godina - osvojio nagrade "Chainsaw Award" (za najbolji soundtrack) i "IHG Award" (najbolji film), te zaradio nominaciju nagrade Saturn u kategoriji najboljeg horor filma

Photobucket

SADRŽAJ:
"- Opasnost započinje za detektiva Harryja D'Amoura (Scott Bakula) kad mu priđe prelijepa žena, Dorothea Swann (Famke Jansen). Dorothea je udana za Philipa Swanna (Kevin J. O'Connor), imućnog iluzionista koji je pronašao slavu u prikazivanju stvarne magije kao trikova za pozornicu i vjeruje da joj je suprug možda izložen opasnosti.
Harry nevoljko pristane istražiti slučaj i otkrije da je Swann stekao neprijatelje u bizarnom religijskom kultu koji želi uskrsnuti svog vođu, zlog čarobnjaka kojeg je ubio Swann."


Photobucket

RECENZIJA:
Clive Barker nije jedan od mojih dražih horor pisaca, no jedno mu se mora priznati znao je napisati (orginalni naslov priče nosi naziv "The Hellbound Heart"), a još bolje i režirati prve "Čuvare Pakla" tj. "Hellraisera".
Što se tiče ovog filma, koji mu je za sada zadnji redateljski uradak, mogu reći da su mi dojmovi dvojaki. No, prvo se okrenimo onim pozitivnim i negativnim aspektima samog filma:


Što valja kod filma:
- osnovica priče
- glumci i režija
- štih 80-tih
- specijalni efekti koji se tiču maske i šminke
- negativac i njegovo uskrsnuće na kraju
- Famke Jensen u poluprozirnom crvenom džemperu bez grudnjaka
- gledati Director's Cut verziju jer su sve gore scene u njoj


Što ne valja kod filma:
- slab scenarij i karakterizacija likova
- razvoj priče
- vizualni specijalni efekti
- nedovoljno iskorišten glavni negativac (izgleda kao manje zlobna verzija Dr. Philipa Channarda / Channard Cenobita iz "Hellraisera 2")
- homoseksualne seksualne konotacije u krivo vrijeme ubačene

Photobucket

Završna riječ:
- Da dojmovi oko ovog filma su dvojaki, jer mnogo toga ovdije funkcionira, no opet s druge strane neki važniji djelovi i ne. Prvo što mogu reći da je Barker okupio lijepu glumačku ekipu, gdje glavnu riječ vode Scott Bakula (najpoznatiji po ulozi kapetana Jonathana Archera iz serije "Enterprise"), Kevin J. O' Connor (Igor iz "Van Helsinga" i "Benji iz Sommersove "Mumije"), nikad ljepša Famke Jansen (Jean Grey iz filmskog serijala "X-Man"), te Daniel von Bargen ("The Silence of the Lambs", "Basic Instinct"...) koji je još jednom dao sigurno glumačko ostvarenje glumeći glavnog negativca Nixa.
U cameo ulogama možemo primjetiti Dannyja Woodburna (serija "Special Unit 2", "Watchmen"), Kena Davitiana (Azamat iz "Borata"), te u još jednoj lijepoj epzodnoj ulozi odličnog Vincenta Schiavellija (Fredrickson iz "One Flew Over the Cuckoo's Nest").

Dobra strana filma je svakako onaj lijepi štih 80-tih najljepšeg doba horor žanra koji "Gospodar Iluzija" svakako ima, bez obzira što je nastao 1995 godine.
Dakako i ovdje se Barker bavi svojim standardnim temama koje obuhvaćaju - Meso, Sex i Smrt. No, to ovdje nije tako zanimljivo i dobro kao što je to napravio u "Hellraiseru". Možda je problem što priča i nije toliko mračna koliko ju je redatelj želio prikazati ili su likovi previše vedriji zbog naglašenog noir elementa i izražene detektivske priče.
Upravo zbog noira i detektivske priče sam film se jedva može okarakterizirati hororom, jer je više zagazio u vode fantastičnog trilera (može se reći i kao okultni triler). Mogu reći da nisam baš veliki fan Scotta Bakule, ali ovdje kao detektiv Harry D'Amour (slaba karakterizacija) nije uopće loš (sam lik izgleda kao akcijska verzija Dylana Doga), dok je Famke sasvim ok, no najbolji je Kevin J. O'Connor koji još jednom dokazuje da glumac koji zna glumiti.
Što se tiče von Bargena on je poznata filmska faca i ovdje kao uber negativac je dobar, no posvećeno mu je vrlo malo vremena, tako da sam lik nije uspio razviti svoju zlobnost.
Dok su CGI efekti podbacili, šminka je ispala odlična no kad znate da su je radili momci iz K.N.B. Effects Group ("Evil Dead" serijal, serija "The Walking Dead"...) nemate brige...sve ispada oflično.

Photobucket

Šteta što je sama priča dosta blijeda (sam početak me mnogo podsjetio na Bavin "The Mask of Satan" kojoj je pridodan Charlie Manson i njegova Obitelj, koje ovdje glume Nix i njegovi sljedbenici), što glavni junak nije dobio lijepu karakterizaciju (čitaj: nerazrađeniji je od ostalih likova), što taj detektivsko noirski đir nije napravljen ugodnije i sivije, dok su mi svakako smetale naglašene homoseksualne reference (kad Nix priča o svom Swannu) kojima se ubila jeza, horor i ozbiljnost samog kraja (jednostavno mi se dođe smijati kad Nix počne pričati o Swannu kako ga želi, da je on stvoren da uz njega vlada...i td., a meni umjesto da se koncentriram na sve napetiji kraj i obračun junaka sa negativcem u glavi mi odzvanja gay pornić).
Da se razumijemo nemam ja ništa protiv homoseksualizma, ali ovdje je to sasvim nepotrebno ubačeno...

Na kraju mogu reći da bez obzira na sve viđeno film je svakako pristojan, ali da je to daleko od fenomenalnih "Hellraisera" i "NightBreed", te da je novela bolja od filma to je sigurno (konkretnija i sigurnija u pričanju priče)...eh da preporučam Director's Cut verziju, jer baca malo bolju svjetlost na samu priču i samom detektivu D'Amouru poboljšava karakterizaciju za jedan nivo više. Kako bilo film je dobar za ubiti dva sata poslije subotnjeg/nedjeljnog ručka...

Photobucket

12:42 • Komentari ( 0 ) • Print#

ponedjeljak, 12.03.2012.

Night of the Living Dorks (2004)

Noć Živih Štrebera (2004)

Photobucket

Produkcija: Constantin Film Produktion / Hofmann & Voges Entertainment GmbH
Režija i scenarij: Mathias Dinter

Uloge:
Tino Mewes................................Philip
Manuel Cortez............................Wurst
Thomas Schmieder...................Konrad
Collien Fernandes......................Rebecca

Film je izašao u kina 04. studenog, 2004 godine
Trajanje: 89 minuta
Budžet: oko 3,500,000 €
Foršan filma...

Photobucket

SADRŽAJ:
"- Philip i njegova dva najbolja prijatelja Wurst i Konrad, pravi su šmokljani. Ostali učenici i nastavnici stalno ih zadirkuju. Međutim, u centru Philiphovih snova nalazi se Uschi, vrlo erotična plavuša. Problem je što djevojka iz snova voli samo pobjednike i što je njezin dečko arogantni Wolf, kapetan nogometnog tima i sin bogatih roditelja. Jedne noći Rebecca i njezino društvo pozovu trojicu frendova na ponoćni vudu ritual na lokalnom groblju. Ritual propadne i ne dogodi se nista. Pri povratku kući njih trojica se slupaju u kombiju te se probude u lokalnoj mrtvačnici, te vrlo brzo spoznaju da su postali zombiji, te da novostećena 'moć' ima mnogo pozitivnih strana no jednu vrlo negativnu i opasnu."

Photobucket

RECENZIJA:
- Znamo da su Njemci jako utjecali na horor žanr u početku njegovog stvaranja (pa tako i na američki horor žanr), no danas tj. u zadnjih 20 godina njemačka filmografija se većinom bavi dramom, komedijom i akcijom. Jedan od rijetkih predstavnika horor žanra je i današnji film koji recenziram. Koliko je zanimljiv i dobar možete pročitati nakon par malih natuknica njegovih pozitivnih negativnih strana:

Što valja kod filma:
- prvi CGI efekt
- nekoliko verbalnih šala
- 3-4 sporedno epizodna lika
- ugodan je za gledanje


Što ne valja kod filma:
- zadnjih 20 minuta
- 80% smiješnih situacija i verbalnih šala
- puno vuće na američko-britanske zombi horor komedije
- kopira "Američku Pitu"
- premalo ozbiljnijeg horor elementa
- prebljutavi i prebrzi happy end

Photobucket

Završna riječ:
- Da, film je ugodan za gledanje i vrijeme uspije tako kako proći, većinom zbog mlade glumačke postave čiji su likovi iako jako jednodimenzijalni i papirnati većinom prijazni gledatelju.
No, bez obzira sam film ima mnogo mana od kojih bih najviše izdvojio dvije:

- ponajprije kopiranje "Shaun of the Dead" humora, koji je neuspješan u svim svojim segmentima.
- te previše amerikanizma u samom filmu

Naravno ovaj film nema niti trunku sofisticiranog humora koji je imao "Shaun of...", no ipak u par scena uspijeva nasmijati (npr. kad se svi nađu na groblju a darkeri, koje film prikazuje i kao sotoniste...što po meni nije isto, pokušaju izvesti Vudu obred, te nakon što ne uspije...jedan od naših junaka pokazuje na nacrtanu Davidovu zvijezdu koja je u stvari trebala biti pentagram i kaže: "- The only thing you're going to summon with that is the Jewish Council!").
Koliko sam shvatio sam film je u montaži dobrano unakažen, jer je zadnjih 20 minuta filma nanovo snimljeno i montirano (i to pola godine nakon što je snimljen), te se izgubio onaj malo ozbiljniji ton kojem je trebao ići (stoga i nema onog opakog zombija, kojeg možemo vidjeti na nekim plakatima filma).
Nikad mi se nije sviđalo kad neki strani film preuzme američki štih ili kad se uljiguje američkom tržištu (no to je sasvim shvatljivo ako se film želi prodati), no kako tome u Europi prednjače baš Njemci (šifra: "Kobra 11") nije niti za čuditi, no ipak ova horor komedija je ima malo previše za moj ukus (neuvjerljivo je da se likovi u svemu ponašaju kao u američkim filmovima).

Photobucket

Sama priča nije ništa spektakularno, no ono što je najvažnije gledljiva je. Na žalost sam film ima par nepotrebnih CGI efekata (recimo ona na ragbi igralištu, gdje naš junak odalami tipa a on odelti 20 metara u zrak, koja kao da ju uzeta iz filmova o "Asterixu i Obelixu").
Glumačka postava je solidna, no bolji i zabavniji su mi bili neki sporedni glumci (učiteljica Niedermacher, dva napušena bolničara...). Sam film mnogo duguje "Američkoj Piti" (Wurst je njemačka verzija Stiflera, a već spomenuta učiteljica je njemačka verzija Stiflerove mame), jer drugi dio radnje se baš bazira na tom američkom hitu. Da nije tako film bi bio mnogo lošiji i to bez obzira, što i ovako to vuče na minuse.

Na kraju bih rekao da se film da pogledati no nije ništa posebno, jer sličnih filmova ima na bacanje, kao što je "Dance of the Dead" koji je mnogo stabilniji u samoj priči i horor elementima (pa i u humoru), te ''Idle Hands" čija je radnja također slična iako se u filmu ne radi o zombijima.
Čak mi se i Balabanov "My Boyfriend's Back" više dopao, no tu se već radi o okusima...mislim da bi se mnogima ovaj njemački uradak dopao pod uvijetom da se film gleda negdje poslije obilatog ručka i u trenutku kad vam je mozak na paši...

12:39 • Komentari ( 0 ) • Print#

četvrtak, 01.03.2012.

Lee Hardcastle's "T IS FOR TOILET [The ABCs of death]"

Režija i animacija: Lee Hardcastle
Zvuk: Tim Atkins
Glasove posudili: Kim Richardson i Lee Hardcastle
Ekskluzivni producenti: Hamish Moseley, Lee Kelleher, Andrew Taylor i James G Wall


1) "T IS FOR TOILET [The ABCs of death]"

Photobucket

- Lee Hardcastle (glavom i bradom momak na zadnjoj fotki dole) je mladi filmaš čija je specijalnost stop motion animacija i to forma znana kao Clay animation tj. Claymation gdje se za animaciju koristi plastelin.
Lee kao mladi autor mnogo obećava i to se vidi iz njegovih prvih uradaka (pogledaj filmiće dolje), no do sada mu je najbolje djelo "T is For Toilet" u kojem se iskazao u animaciji (mnogo bolja fluidnost i kvaliteta samih animacija za razliku od prijašnjih), ali i u dobro osmišljenoj priči. Kad čovjek švrlja po netu ponekad kad mu je dosadno, a vani pada kiša, te se druži sa dvije hladne Žuje onda je lijepo naći na ovako kratke i zanimljive filmiće. Sam film kao da baca na neku uvrnutu epizodu "Zone Sumraka"...
Stoga neću puno dužiti nego uživajte u uvrnutom humoru i pravom horor elementu, no jedno morate zapamtiti ime autora...njegovo je ime - Lee Hardcastle.

Photobucket


2) "Chainsaw Maid"

Photobucket

- rani uradci ali također zanimljivi. Vidi se da je Lee veliki ljubitelj horor filmova, pa tako u sva tri filmića imamo utjecaj zombi filmova ("Shaun of the Dead", "Night of the Living dead"), te Raimijeve trilogije znane kao "Evil Dead". Opet ću biti kratak... Uživajte.


3) "Chainsaw Maid 2"


4) "A Zombie Claymation"

Photobucket

18:46 • Komentari ( 0 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.