srijeda, 28.09.2011.

Shadow Zone: The Undead Express (1996)

Zona Sjena: Vlak Mrtvih (1996)

Photobucket

Produkcija: Hallmark Entertainment / Lynch Entertainment / Showtime Networks
Redatelj: Stephen Williams
Scenarij: Roy Sallows
Prema istoimenoj knjizi grupe autora koji koriste ime J.R. Black (tu petu priču je napisao Roy Sallows)
Šminka: Sean Sansom

Uloge:
Ron Silver.............................Valentine
Chauncey Leopardi...............Zach
Natanya Ross.......................Gabe
Tony T. Johnson...................J. T

Film je imao premijeru 27. listopada 1996 godine
Trajanje: 95 minuta
Foršpan filma...
Nagrade:
1997 godina - nominacija za nagradu "Daytime Emmy" za najbolju režiju

SADRŽAJ:
"- U New Yorku, dječak Zach, postao je kompulzivni lažljivac od kada su mu se roditelji razveli i zbog toga mora ići na redovite seanse kod dječjeg psihologa.
Njegovi najbolji prijatelji su djevojčica Gabe i dječak J.T., koji baš i ne ljube previše Zachovu ljubav prema filmovima strave i užasa. Kad se Zach jednom prilikom izgubi u starom dijelu podzemne željeznice upozna misterioznog vampira Valentinea, koji ga zaštiti od ostalih krvoločnih vampira koji žive tu. Nakon što se vrati kući živ i zdrav, sve ispriča svojim prijateljima koji ne povjeruju u njegovu priču smatrajući je još jednom Zachovom izmišljotinom i fantazijom, te se zbog toga vrati nazad da im dokaže da vampiri stvarno postoje..."


Photobucket Alternativni cover filma

RECENZIJA:
- Dječiji filmovi strave užasa nikad nisu imali kvalitetnih predstavnika, te bi se svakih par godina dogodio neki odličan uradak (zadnji je bio "The Hole 3D"), no sve skupa to je vrlo mršavo. Jedan od žalosnijih primjeraka i velikih razočarenja je i današnji film kojeg recenziram. Dakle let's go...:


Što valja kod filma:
- Ron Silver kao glavni vampir
- šminka vampira
- ugođaj u nekim djelovima filma


Što ne valja kod filma:
- scenarij i režija
- priča i dijalozi, te karakterizacija likova
- gluma svih ostalih glumaca osim Rona
- spora radnja
- glup uvod sa domaćinom koji glumi dječiju verziju The Creepera iz "Tales From the Crypt"
- maska Grim Reapera i njegove šale

Photobucket

Završna riječ:
- Sam film sam kupio jedino što je imao odličan cover (za razliku od ovog drugog jako žalosnog...vidi fotka br. 2) te što iznimno cijenim glumu preranog preminulog Rona Silvera ("Blue Steel", "Time Cop"), a bogme i cijena od 1.05$ je također igrala ulogu. Blaženi SecondSpin...
Dakle film je jedva gledljiv i jedino zbog čega bi ga se vrijedilo gledati jest upravo Silver, kojem je ovo solidno glumačko ostvarenje, no njegova glumačka karizma film spašava od toga da ga ipak ne prekinete gledati.

Ostali glumci su skroz neuvjerljivi (dječiji junaci) ili se prepuštaju u preglumljivanju (svi sporedni vampiri). Nije zgorega spomenuti da cameo ulogu igra i Wes Craven, što je lijepa trivija, no ništa više od toga. Karakterizacija likova je tanašna, te se bojim i na samu pomisao kakva je knjiga kad je film ovakav, a to kažem jer neki koji su čitali knjigu kažu da je film vjeran cijelom sadržaju.
Inače, sama knjiga prema kojoj je ovaj film rađen je jedna od 13 za sada napisanih i to iz serijala pod imenom "Shadow Zone", gdje se pod istim imenom izmjenjuju različiti autori, a sve je zamišljeno kao set strašnih priča za djecu i mlađe tinejđere. Film je trebao biti samo početak, a sve je trebalo izgledati kao dječija verzija "Tales From the Crypt" i to sa domaćinom nalik legendi The Creeperu.
No, taj pokušaj je strava i užas u negativnom smislu i najgori je dio samog filma, jer domaćin zvan The Grim Reaper ne samo da ima lošu masku (vidi se da je tip pod maskom, koja je prekruta) nego i valja jadne baze i pošalice u kojem ismijava smrt i život.

Još jedna i na žalost posljednja pozitivnost filma je solidan izgled vampira koji pomalo bacaju na mješavinu old skul vampira (onih iz Hammerovog doba) sa štihom istočnoeuropske vampirske mitologije.
Kako je scenarij loše napisan, događaji nezanimljivi i šturi u ritmu, a samo odvijanje radnje jako sporo i dosadno mogu reći da slobodno možete ovaj dječiji hororac preskočiti (stoga nije ni čudo da je ovo bio jedini film rađen prema književnom serijalu) jer nije nimalo zabavan poput pravih dječijih horor filmova - "The Monster Squad" i "The Gate".
Šteta prava, jer je cover obećavao...

13:15 • Komentari ( 1 ) • Print#

četvrtak, 22.09.2011.

Prince of Darkness (1987)

Knez Tame (1987)

Photobucket

Produkcija: Alive Films / Larry Franco Productions
Redatelj i scenarist: John Carpenter
Muzika: John Carpenter i Alan Howarth
Šminka: Francisco X. Pérez

Uloge:
Donald Pleasence............otac Loomis
Jameson Parker...............Brian Marsh
Victor Wong......................Prof. Howard Birack
Lisa Blount........................Catherine Danforth
Dennis Dun.......................Walter

Film je izašao u kina 23. listopada, 1987 godine
Trajanje: 102 minute
Budžet: oko 3 milijuna $
Zarada u prvom vikendu u SAD: 4 657 401$ (u 1239 kina)
Zarada u SAD: 14 182 492 $
Foršpan filma...
Nagrade:
1988 godina - osvojio nagradu žirija na festivalu fantastičnog filma u Avoriazu i zaradio nominaciju nagrade Saturn za najbolju glazbu

Photobucket

SADRŽAJ:
"- Na poziv oca Loomisa (D. Pleasence) profesor Birack (V. Wong) dovodi svoje učenike u crkvu u Los Angelesu u kojoj je otkrio predmet koji ga ispunjava radoznalošću i strahom. Ti će osjećaji ubrzo obuzeti i sve ostale, osobito kad se počnu događati stvari koje nitko nije mogao ni naslutiti - događaji drevnog podrijetla, ali kobnih posljedica u današnjem vremenu..."

Photobucket

RECENZIJA:
Spadam u velike ljubitelje filmova Johna Carpentera, pa sam odlučio danas recenzirati jedan malo zapostavljeniji njegov film, kojeg ni sam nisam baš za razliku od drugih njegovih uradaka mnogo puta pogledao. No, da ne duljim kao prvo pogledajmo što kod ovog filma valja a što ne:Što valja kod filma:
- glumci veterani (Pleasence, Wong) + Dennis Dun
- osnovica priče
- znanost vs. religija element
- odličan početak (koji obećava)
- scena sa ogledalom i Anti-Bogom
- mjuza i ugođaj, atmosfera
- poruka iz budućnosti


Što ne valja kod filma:
- scenarij i 90% dijaloga
- drugi dio filma (razvodnjava sve i film i samu priču)
- nezanimljiva ekipa sporednih glumaca + glavni glumački par Parker/Blount
- scena ubojstva prvog studenta
- trash element
- prespor i ima mnogo jeftinih horor elemenata (bu scene) i klišeja

Photobucket

Završna riječ:
- Moram reći da mi je ovaj film uvijek bio na dnu Carpenterovih ostvarenja i da se nikako ne može mjeriti sa ''The Thing'' ili ''They Live'', te da je ''In the Mouth of Madness" mnogo kvalitetniji kao film ali i kao ispričana priča.
Ono što mogu pohvaliti jest da je Carpenter jedini mogao nešto ovako snimiti, jer iako je ovo niskobuđetni horor film sa 3 milje $ on izgleda kao 5 puta skuplje ostvarenje (prvi nakon "Bijega iz New Yorka" gdje Carpenter ne ovisi o nekom studiju), te je fenomenalno uklopio trash elemente (Sotona kao zelena misteriozna tekućina) u jedan ozbiljan i zanimljiv film (religija vs. znanost, teorije koje navode na razmišljanje).

Dakako film ima jeben ugođaj i atmosferu, te odličnu mjuzu, no problem samog filma je slabo napisan scenarij (Carpenter je ovdje koristio pseudonim Martin Quatermass, što je posveta glavnom liku filma ''The Quatermass Experiment''), jer kad izbacimo nekoliko lijepih dijaloga (većinom između oca Loomisa i prof. Biracka) sve ostalo je napisano ispod nivoa na koji nas je Carpenter sam naivikao.
Druga loša stvar je drvena gluma glumaca koji glume studente (osim D. Duna) zbog kojih film jako pati, jer se gledatelj ne može poistovjetiti sa solidno napisanim likovima. Stvar spašavaju veterani Donald Pleasence.("Halloween", "Watch Out, We're Mad", "The Eagle Has Landed") i Victor Wong ("Tremors", "Big Trouble in Little China"), te jedino pravo ugodno lice od mlađe generacije Dennis Dun ("Big Trouble in Little China"). Spomenuti ću dojmljivu, ali po ničemu specijalnu epizodnu ulogu Alice Coopera (njegovo drugo filmsko pojavljivanje) u kojoj glumi vođu skitnica koje kontrolira Anti-Bog, te da je otac Loomis posveta Pleasenceovm Samu Loomisu iz ''Noći Vještica".

Photobucket

Ovo je svakako film sa Carpenterovim potpisom, no iako nije razočarenje (slobodno kažimo i flop) kao recimo ovogodišnji ''The Ward" jedan je od lošijih njegovih uradaka zbog toga što film počne zanimljivo i tako dobro da prikuje gledatelja za sjedalo kako pričom tako i atmosferom, te napetošću.
Sam problem nastaje negdje oko sredine kad se film razvodni i postane neka čudna i slabija verzija ''The Puppet Masters'' (1994) sa elementima religijskog horora na tragu ''The Omen".
Mogu reći da unatoč svemu tome film ima stvarno nekoliko impresivnih scena od kojih mi je najdraža ona sa ogledalom i dolaskom Anti-Boga, te su mi se svidjele teorije o drugim dimenzijama i ogledalu, te naravno znanost vs. religija, no to nikako film ne spašava da ga proglasim najslabijim od Carpenterove ''apokalipsa trilogije'' (druga dva su ''Stvor'' i ''U raljama Ludila''). Kako sam rekao ima poprilično zgodnih stvari u njemu i jači je od mnogo sličnih filmova, no meni nakon 5 gledanja još nije sjeo kako treba, ali bez obzira na to film ipak preporučam da se što prije pogleda, jer sam siguran da će se mnogima više svidjeti nego meni.

Photobucket

THE SCENA:
- ogledalo + druga dimenzija = dolazak Anti-Boga

17:27 • Komentari ( 2 ) • Print#

nedjelja, 11.09.2011.

Bottom Feeder (2007)

Hranitelj iz Dubine (2007)

Photobucket

Redatelj i scenarist: Randy Daudlin
FX efekti: Graham Chivers

Uloge:
Tom Sizemore........................Vince Stoker
Wendy Anderson..................Krendal
Richard Fitzpatrick............... Charles Deaver

Film je imao DVD premijeru 03. travnja, 2007 godine
Trajanje: 86 minuta
Trailer...

Photobucket

SADRŽAJ:
''- Grupa radnika, koju vodi ratni veteran Vince Stoker, zadužena za održavanje podzemnih kanalizacijskih tunela odlaze obaviti jedan ilegalni ali vrlo unosni poslić u kojem moraju otuđiti neke medicinske stvari iz obližnje napuštene bolnice, kad u jednom od tunela naleću na čovjeka-štakora, mutirano biće koje je nekoć bilo čovjek.
Taj Stvor je željan njihovog mesa, ali još veći problemi za uspaničene radnike nastaju kad se pojave vladini agenti sa sumnjivim namjerama i koji su također glavni krivci za stvaranje smrtonosnog čudovišta... Hoće li dobri Vince i njegova simpatična ekipa uspjeti nadvladati prepreke te pobjeći krvožednoj beštiji i antipatičnim vladinim ljudima ili će skončati svoje živote u mračnim tunelima ispod napuštene bolnice?''


Photobucket

RECENZIJA:
- Dobre i loše strane slijede:


Što valja kod filma:
- FX efekti
- gore scene (film ima dobrano krvi)
- jezive lokacije i monster
- ugodan creature featture DVD uradak
- 3-4 jako dobre scene
- nema lošeg CGI-a
- nekoliko onlinera
- drugi dio filma


Što ne valja kod filma:
- neoriginalnost priče
- scenarij i karakterizacija likova
- gluma sporednih likova
- puno klišeja
- prvi dio filma
- Kendalina nedosljednost kao lika

Photobucket

Završna riječ:
- Ovaj film iz kanadske produkcije se može pohvaliti da sam ga čak dva puta pogledao u ovih 4 godine što je podatak kojim se samo malobrojni slični DVD filmovi mogu podičiti. Ono što ovaj film izdvaja od mnogih današnjih horor budalaština većinom C produkcije koje imamo vidjeti na DVD-u ili na nekoj od naših televizija (ovdje prednjače majstori repriza NOV@ TV i RTLTV) jeste to što su efekti jako dobri i što imamo prilike vidjeti popriličan broj krvavih gore scena (poput kidanja donjeg dijela vilice ili obezglavljivanja) za koje je zaslužan dvojac Graham Chivers (Solomon Kane, Resident Evil 4...) i Kevin Hutchinson (Dawn of the Dead 04').

Redatelj Randy Daudlin je mnogo bolji redatelj nego što je scenarist, jer kao glavni čovjek filmske ekipe uopće se ne oslanja na kompjuterski CGI, koji u ovakvim filmovima ispadne strašno loš...ponekad čak i smješan (zavisi pod čim ga gledate i s kojom ga ekipom gledate), nego je vjeran staroj školi spec. efekata, a to znači uporadba prostetike, lažne krvi i tipa u gumenom odijelu koji glumi beštiju.
Baš to gumeno odjelo je napravljeno kvalitetno i u nekim scenama predobro izgleda, pa tako što se tog elementa tiče nemamo ''Rawhead Rex'' slučaj u kojem čudovište izgleda kao glumena lutka sa statičnim izrazom i pogledom....jer ovdje čudovište se kesi, radi grimase i oči su mu vrlo živahne.
Ovi najbolji aspekti sami su vrijedni gledanja filma, a razlog zbog čega oni oduševljavaju su ti da je Randy ipak prvenstveno tip zadužen za specijalne efekte, te mu je ovo redateljski prvjenac.

Photobucket

Daudlin kao scenarist je nešto sasvim drugo i u ovom poslu nije ogavno loš, već samo slab jer su mu likovi jednodimenzijalni (nema karakterizacije likova), heroj slab, dijalog većinom očajan, radnja slabašno osmišljena a sam film je prepun klišeja. Kako je u tom pogledu film nesavršen i ne donosi ništa nova, ovo mu je ujedno i glavna mana.
Dakako ima par malih plusića koji scenarij tu i tamo vade iz mulja, a to je povremeni humor i nekoliko onlinera. Gluma je pristojna, ali mislim da se je moglo i trebalo bolje. Sam Tom Sizemore je samo odradio film (čak je jednom otišao sa snimanja, ali se vratio nakon 2 dana) i ovdje je svakako prvo glumačko ime (netko je za njegovu glumu u ovom filmu rekao: ''- Bolje i loši Sizemore nego nikakvi Sizemore...''). Druga dva poznata glumačka lica su - Richard Fitzpatrick kao Charles Deaver (negativac dosta nalik, ali ujedno blijeda kopija i manje unakažena, Masona Vergera Garyja Oldmana iz ''Hanibala'', 2001) i Wendy Anderson kao Krendal (neka vrst zločeste Scully iz ''Dosjea X''). Kako vidimo iz potonja dva lika scenarist je bio totalno neoriginalan.

''Bottom Feeder'' vam je kao moderna verzija ''Graveyard Shifta'' samo sa boljim izgledom negativca, ali sa nedostatkom poznatih glumačkih imena. Usudio bih se reći da me je poprilično podsjetio i na ''The Terror Withn'' (1989), zbog mutanta i okoliša. Film definitivno bolje izgleda nego Sizemoreov podosta sličan film ''The Relic'', no kako neki kažu a ja se sa njima slažem da je naš Tom imao i lošijih filmova u kojima je glumio, a ovo je neka lijepa sredina.

Što još nadodati nego da je ovo film koji ima podosta minusa zbog čega se nekima neće možda toliko jako dopasti kao recimo meni, ali ono što se cijeni kod ovakvih filmova je da nema nekih jeftinih trikova i trenutaka kao u nekim drugim i većinom slabijim filmovima slične tematike. Jednostavno ''Hranitelj Iz Dubine'' se ne stidi prikazati masakr kad je on potreban u filmu (kidaju se vilice, lica, glave...), a kad se nakon slabije polovice film u drugom poluvremnu zalaufa onda gledatelj čisto uživa.
Meni film ima prolaznu ocjenu, jer je poprilično zbavan, a kako sam rekao nema lošeg CGI-a, nego imamo tipa u kostimu čudovišta što je svakako plus...a i sam više volim takav pristup u ovim ravno na DVD hororima. Definitivno preporučam da ga pogledate, jer je ipak jedan od rijetkih niskobudžetnih hororaca koji to zavrijeđuje.


THE SCENA:
- kidanje donje vilice
- tjelohranitelj Azijat versus mutirani čovjek-štakor (niskobudžetna verzija one scene iz ''Predatorsa'' tj. Yakuza Hanzo vs. Predator)

Photobucket

15:07 • Komentari ( 0 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.