četvrtak, 28.04.2011.

Film dana: Body Parts (1991)

Djelovi Tijela (1991)

Photobucket

Produkcija: Vista Street Entertainment
Redatelj: Eric Red
Scenarij: Eric Red i Norman Snider
Film je rađen prema noveli "Choice Cuts" autora Pierre Boileau i Thomas Narcejac

Uloge:
Jeff Fahey......................Bill Chrushank
Lindsay Duncan.............Dr. Agatha Webb
Brad Dourif.....................Remo Lacey

Photobucket

SADRŽAJ:
''- Psiholog kriminalistike, Bill Chrushank (Jeff Fahey) u prometnoj nesreći izgubi ruku te mu transplatiraju ruku od netom pogubljenog serijskog ubojice. No Bill će kasnije otkriti kako ruka posjeduje tajanstvenu moć koju neće moći lako kontrolirati.''

Photobucket

RECENZIJA:
- ''Body Parts'' redatelja Erica Reda ("The Hitcher", "Bad Moon", "100 Feet") mnogi svrstavaju u horor filmove, no iako je u njemu horor element poprilično prisutan (osobito početak filma, trčanje sa djelovima tijelo po ulici dok u blizini gori auto u plamenu) on je prije svega jedan odličan triler.
Bez obzira kako ćemo ga okarakterizirati svatko sa svog gledišta mislim da nekima koji nisu gledali film moram skrenuti pozornost na njega.

Iako, smo sličnu radnju u kojoj tuđi djelovi tijela ili organi presađeni drugoj osobi (npr. "The Eye"...) počnu zadavati probleme dotičnoj osobi vidjeli već u par filmova Redov film spada svakako među najbolje.
Inače sama priča je modernizirana (netko će reći i rip off) verzija austrijskog nijemog filma ''The Hands of Orlac'' iz 1924 godine u kojem se radnja vrti oko koncertnog pijaniste koji ostaje bez obje ruke te mu se eksperimentalnom procedurom transplatiraju nove od tek pogubljenog ubojice, a koji je rađen prema romanu "Les Mains d'Orlac" francuskog autora Mauricea Renarda.

Ono što je svakako dobro kod filma je da ima sigurnu režiju, ugodnu glazbu koju je skladao Loek Dikker, zanimljivu radnju i interesantnu priču, te simpatičnu postavu koju predvodi odlični Jeff Fahey ("The Lawnmower Man", "Planet Terror", "Darkman III") i uvijek zanimljivi i rado viđen Brad Dourif (serijal ''Child's Play", "Alien 4").
Drago mi je bilo vidjeti Faheya u još jednoj lijepoj ulozi, jer taj dobar karakterni i nepravedno zapostavljen glumac zaslužuje da bude prisutan u boljim filmskim projektima nego li je B produkcija.
Njegova gluma je uvjerljiva i sigurna te sam nosi cijeli film na leđima, dok Dourif ko Dourif i kad se pomalo preglumljuje kao recimo u ovom filmu (ima epizodnu ulogu slikara Rema) to izgleda simpatično.
Čak je i scenarij sasvim dobar, te mu je najbolji dio karakterizacija samog lika Billa Chrushanka, koji ni kriv ni dužan upadne u brdo ozbiljnih problema, te se iz jedne dobre osobe pretvori u paranoika i skoro pa ubojicu a sve to jer mu ruka ubojice stvara velike poteškoće u društvu (jedna od najboljih scena je akda skoro uguši ženu tijekom noći). Neću zaboraviti reći ni da je u filmu dobro pogođena obiteljska atmosfera Chrushankovih.

Za kraj bih rekao da film ima svega po malo od drame, napetosti, do akcije i čak malo SF-a ali onog znanstvenog što se tiče transplatacije.
Svakako ga se isplati pogledati....


NAJBOLJI CITAT FILMA:
Bill: " - I have the blood of a murderer running through my body!!"

THE SCENA:
- tuča u kafiću kad ruka sama poludi i počne se makljati sa ekipom
- kad tip trči sa djelovima tijel po ulici
- saobračajka u kojoj Bill gubi ruku
- sablasna i odlična scena transplatacije ruke

Photobucket

13:30 • Komentari ( 0 ) • Print#

četvrtak, 21.04.2011.

Phantasm (1979)

Sablast (1979)

Photobucket

Produkcija: New Breed Productions Inc.
Redatelj i scenarist: Don Coscarelli
Muzika: Fred Myrow i Malcolm Seagrove

Uloge:
A. Michael Baldwin.............Michael 'Mike' Pearson
Bill Thornbury.....................Jody Pearson
Reggie Bannister................Reggie
Angus Scrimm.....................The Tall Man

Film je izašao u kina 28. ožujka, 1979 godine
Trajanje: 88 minuta
Budžet: oko 300 000$
Zarada u SAD-u: 11 988 469 $
Službena stranica filma
Foršpan filma
Nagrade:
1979 godina – osvojio specijalnu nagradu žirija na Avoriaz Fantastic Film Festival-u
1980 godina – zaradio nominaciju nagrade Saturn u kategoriji najboljeg horor filma

Photobucket

SADRŽAJ:
''- Mike je mladić koji je upravo izgubio svoje roditelje, te se boji da izgubi i brata. Taj strah uzrokuje to da krišom prati brata na sprovod njihovog zajedničkog prijatelja Tommyja, gdje na kraju primjeti jezivog grobara znanog samo kao ''Tall Man'' koji ima neverojatnu snagu pomoću koje može dignuti lijes kojeg jedva dignu četvorica odraslih ljudi.
Mike odluči istražiti stvar te otkriva strašnu istinu o Tall Manu, koji je vanzemaljac koji krade leševe koje potom oživljava i koristi kao robove za prodaju u drugim dimenzijama i galaksijama. Sada je sve na Mikeu, njegovom starijem bratu Jodyju i njihovom prijatelju Reggieu da stvar zaustave čim prije...no Tall Man se ne želi predati bez bezpoštedne borbe u kojoj koristi svoje vanzemaljsko znanje i tehnologiju protiv naših junaka.''


Photobucket

RECENZIJA:
- Evo filma kojeg neki ili jako mrze ili ga stvarno obožavaju. Ja mogu reći da više naginjem drugom nego prvom, pa iako ovo nije totalno savršen film, no svakako spada među najbolja Sci-Fi/horor ostvarenja. Minusi i plusevi slijede:


Što valja kod filma:
- priča i sama mitologija filma
- muzika i sneni elementi
- ugođaj i atmosfera
- tehnologija i pojava Tall Mana
- gluma Angusa Scrimma i Reggiea Bannistera


Što ne valja kod filma:
- nedorečen scenarij
- većina važnijih dijaloga
- poneki dijalozi i radnja pomalo konfuzna
- karakterizacija likova (osim Tall Mana)

Photobucket

Završna riječ:
- ''Phantasm'' je film koji izgleda kao da je snimljen negdje polovicom 80-tih, a ne u završnom periodu 70-tih. Redatelju Donu Coscarelliju (Bubba Ho-Tep, Beastmater) je ovo bio tek treći film no već je ovim uratkom iskazao stanovitu darovitost za horor žanr.
Ono najbolje kod ovog filma je to što ne šljivi ni 5% logiku nego se više odaje eksperimentiranju sa snovima i svako malo se otvoreno ruga realnosti., baš kao što će to za pet godina do savršenstva odraditi Cravenova ''A Nightmare on Elm Street'' .
Za film koji je imao budžet od samo oko 300 000$ izgleda predivno, te mogu pohvaliti odličnu muziku dvojca Myrow i Seagrove zbog koje atmosfera u filmu izgleda fantastično, dok je sama režija jako dobra. Ovaj SF/hororac se može pohvaliti da ima jednog od najupečatljivijih negativaca a to je Tall Man kojeg perfektno glumi Angus Scrimm, a čija mitologija koja se provlači cijelim filmom mami gledatelja da se se sve više udubi u događaje u filmu.

Iako nije dao tko zna kakvo glumačko ostvarenje Reggie Bannister je fino i doista simpatično odglumio svoj lik Reggiea. Ono što je najveći minus jeste scenarij koji je slab u nekim svojim dionicama (recimo kad Jody drpa žensku na groblju), te je svakako najslabiji baš na kraju filma (usudio bih se reći i pomalo zbrkan) jer mnogo stvari ostavlja nedovršeno kako u priči tako u razvoju radnje (koliko sam shvatio to je i bila redateljeva namjera), a neću zaboraviti spomenuti ni da povremeno ima scena koje zbunjuju gledatelja jer se u njima prebrzo izmjenjuju relanost i nerelanost.
Zbog Coscarellijeva poigravanja javom i snom razumljivo je zbog čega ga neki filmofili ne vole. ''Phantasm'' je po ugođaju i sličnoj radnji najbliži dosta dobrom filmu ''One Dark Night'' (1983) što je svakako dobra vijest, također ima onaj štih hororaca 80-tih, dok uz horor elemente koji nisu baš toliko naglašeni nego samo naznačeni u pojedinim scenama film bi se trebao prije svega smatrati pripadnikom znanstvene fatastike nego u čistokrvne filmove strave i užasa.

Photobucket
Što se tiče ovog filma za mene je svakako jedan od najboljih ostvarenja nastalih tijekom 70-tih godina, no kako sam rekao šteta da scenarij nije razrađeniji u nekim od banalnih dijaloga, te konkretniji u svom pomalo predvidljivom kraju koji je ostavio dovoljno mjesta za nastavak.
''Phantasm'' Dona Coscarellija je istinski klasik i film kojeg bi ste trebali pogledati, ako već niste naravno...pa bez obzira ako vam ovaj put film ne bude sjeo kako treba zbog čudne radnje i same atmosfere i ugođaja.



THE SCENA:
- kad se Tall Man hladu hladnoćom hladnjaka u kojem su sladoledi i ona gdje vikne ''Boy!!!"
- prva scena sa letećom kuglom

00:49 • Komentari ( 0 ) • Print#

četvrtak, 07.04.2011.

Sucker Punch (2011)

Sucker Punch: Babydoll uzvraca udarac (2011)

Photobucket

Produkcija: Cruel & Unusual Films / Legendary Pictures / Lennox House Films / Warner Bros. Pictures
Redatelj: Zack Snyder
Scenarij: Zack Snyder i Steve Shibuya

Uloge:
Emily Browning............Baby Doll
Abbie Cornish..............Sweet Pea
Jena Malone................Rocket
Scott Glenn..................Mudrac

Film je izašao u kina 21. ožujka, 2011
Trajanje: 110 minuta
Budžet: oko 82 milijuna $
Zarada u prvom vikendu u SAD: 19 058 199 $
Zarada: 30 milijuna $ (još igra u kinima)
Službena stranica filma
Foršpan filma

Photobucket

SADRŽAJ :
"- Akcijska fantazija koja nas vodi u živopisnu maštu djevojke kojoj svijet snova pruža bijeg od mračne stvarnosti. Nesputana granicama prostora i vremena, slobodna je krenuti kuda je vode misli, a njezine nevjerojatne avanture zamagljuju granice između stvarnosti i imaginacije.

Babydoll je zatočena, ali nije izgubila volju za životom. Odlučila se boriti za slobodu, pa poziva još četiri djevojke da udruže svoje vještine kako izbjegle zlu sudbinu i pobjegle od svojih tamničara.
Babydoll predvodi djevojke u fantastičnim bitkama protiv samuraja, zmija, vojnika… s virtualnim oružjem na raspolaganju. Jedino ih uspjeh njihovog nevjerojatnog putovanje može osloboditi."


Photobucket

RECENZIJA:
- ''Sucker Punch'' je jedan predivan film, koji za sada na mojoj listi pretendira na No.1 film u 2011, no pošto je do kraja godine još osam mjeseci ne preostaje mi nego čekati i vidjeti hoće li se pojaviti nešto još bolje od ovog filma. Za sada mogu reći da sam ostao očaran....
Zack Snyder (''Watchmen'' ,''300'',''Dawn of the Dead'') je opet snimio odličan film, koji možda nije prihvaćen od dobrog dijela publike, no koji će siguran sam s vremenom doživjeti kultni status baš kao i ''The Thing'' ili ''Blade Runner''.
Publika kojoj se nije svidio film spočitava mu da je previše uplovio u fantaziju u kojoj se totalno izgubio i da je sam redatelj pretjerao sa kompjuterskim efektima, te da je sama priča plitka.

Ja osobno moram reći da sam uživao u svakom kadru tih 110 minuta, jer još od Burtonove ''Alise u Zemlji Čudesa'' fantazijski svijet nije bio tako opipljiv i ugodan oku.
Ono zbog čega je ovaj film jebeno dobar jeste što je spojio nešto za što smo mislili da je nespojivo, ali što je većina nas barem jednom doživjela u snovima naravno svatko na svoj način.
Tako imamo izmješane žanrove sa podžanrovima – znanstvena fantastika, steampunk, horor i fantasy u kojima:

- junakinje se avionom obračunavaju sa zmajem i dok on njih vatrom oni na njega pucaju mašinkom marke Browing
- junakinje sudjeluju u I. svjetskom ratu gdje moderno oružje većinom marke Heckler & Koch uz finu pomoć jednog Mecha razvaljuje guzice naci zombijima (ovako je trebao izgledati ''Mutant Chronicles'')
- Babydoll obara cijeli cepelin Lewisovim lakim mitraljezom na 'Bata Živojinović' način
- divovski samuraj minigunom bude pobijeđen od Babydollove katane
- se katanom odbijaju meci u bliskoj borbi baš kao što to rade Jediji sa svojim svjetlosnim mačevima kad na njih zapucaju laserskim puškama i pištoljima
- se naših pet junakinja kung fu šaketaju i mlate sa jedno 20-tak robota
- Orci bivaju pokokani također modernim naoružanjem među kojima se najviše ističe Sweetpeain Colt M4A1

Photobucket

Kako vidimo Snyder je znalački film prvenstveno namijenio muškoj gamerskoj populaciji 21 stoljeća koja je uz videoigre odrasla i uz japanske anime/manga klasike, a tome u prilog govore scene u kojima mlade djevojke u školskim minicama opasane mačevima, katanama, automatskim puškama kokaju raznoliku neprijateljsku silu viđenu prije toga većinom u videoigrama, pa tek onda u ponekom filmu. Jer upravo te 'misije' u fantazijskom svijetu izgledaju kao da su izašle iz neke najnovije videoigre (ovo bi mogao biti još jedan od razloga zbog negativnih kritika od strane dobrog dijela kino publike, a koja nije upoznata sa gamerskim svijetom).
No, kako se sama radnja sastoji od tri dijela – stvarni svijet i dva fantazijska, od kojih je svaki nezavisan od drugog no ipak se međusobno upotpunjuju, redatelj si dopušta da ova prva dva izgledaju mnogo realnije i dramski konkretnije, dok vizualno izgledaju poput nekog muzičkog spota.

Zagrebemo li malo dublje vidjet ćemo da niti sam film nije niti tako plitak niti jednostavan, jer ne samo da ima mnogo sličnosti sa ''Letom Iznad Kukavičjeg Gnijezda'' nego je ''Sucker Punch'' prepun simbolike i frojdovštine u kojima svaki kadar govori o samoj Babydoll i njenom stanju, pa ću spomenuti jedan od najočitijih primjera a to je da je Babydoll kao pacijent umobolnice čeka lobotomiju, koja se na njoj ima obaviti, ali dok čeka život u umobolnici je sve samo ne lak, jer muško osoblje sa ljigavim Blueom seksualno iskorištava pacijentice, te zbog tog poniženja i nasilja koje doživljava Babydoll stvara ne jedan nego dva izmišljena svijeta, jer čak onaj prvi je tako strašan da tek u drugom naša heroina pronalazi snagu u kojoj je zahvaljujući svom snažnom umu ona kraljica...

Photobucket

Zack se obilno, ali nadasve pametno koristi slow-motion kadrovima te ovdje također primamljivim freez –frameovima uz pravoremenu i jako dobru montažu zbog čega su scene tako magične.
Ovako dobru scenografiju tog trećeg fantazijskog svijeta nisam vidio još od ''Hellboya II'', a sam CGI je predivan i realističan (ovdje ću izdvojiti zmaja koji izgleda prejebeno i baš me zanima kako će izgledati Smaug iz nadolazećeg ''Hobita'').
Film također ima odličan soundtrack u kojem svaka pjesma ima svoju trenutak i smisao. Lijepo je bilo vidjeti Scotta Glenna u dobroj epizodnoj ulozi Mudrog Starca. Ostatak glumačke postave odradio je svoj dio posla jako dobro. Što više reći nego da jedva čekam film imati na DVD-u, te da ga mogu opet pogledati i guštati u prizorima borbi i vidjeti da li je moja sumnja opravdana da je u kino verziji izbačena cijelovita scena obračuna djevojaka sa Orcima u dvorištu dvorca.
Vi filmofili i ljubitelji horora koji još niste gledali film a dvoumite se da li da ga gledate ili ne....poslušajte moj savijet i otiđite ga pogledati, jer je film vizualno remek djelo, te ga toplo preporučam.


THE SCENA:
- Borba protiv naci zombija
- Samuraj sa minigunom vs. Babydoll
- Zmaj vs. avion

Photobucket

23:35 • Komentari ( 1 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.