Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

35 najboljih horor postera... (35 - 28)

Dok sam danas bio u obližnjoj videoteci (ili se danas može reći DVDteci?) nisam se mogao othrvati mišlju koliko mnogo novih naslova se pojavi na policama, no ono po čemu se svaki film razlikuje naočigled tj. po prvom pogledu na omot nije žanr filma koji ga gura u jednu od skupina što čine filmsku umjetnost tako profinjenu nego naslovnica.
Da baš naslovnica jer ona čini sigurno 90% ljudima koji nisu okorjeli filmofili i tek 10 posto žanr, glumci, redtelj..itd. Ovo se kako znate odnosi samo na horor filmove, jer za druge žanrove ne garantiram baš da ostaje tih visokih 90%. Malo ljudi u našem omiljenom žanru zna za ponekog glumca (Boris Karloff i ekipa, Jamie Lee Curtis..), jer se ipak tu više primjećuju redatelji (a to prvenstveno mislim na Carpentera, Dantea ili recimo Hoopera).
Zato su posteri filmova toliko zanimljivi, jer poster umnoge pomaže gledatelju a tako i kupcu ulaznice ili DVD-a da si predoći kakav bi film trebao biti (a svi znamo da kod horor filmova većinom je poster bolji i ljepši nego cijeli film...recimo remake ''House of Wax''). Kako bilo da ne duljim, evo sam u glavi posložio svoju listu od 35 najboljih postera horor filmova (gledamo na postere, a ne na kakvoću određenog filma)...:

35. The Frighteners (1996)
Image and video hosting by TinyPicIMDb ocjena 6.9/10 (13,605 glasova)
FILM: ''- Sam film je odličan iako ga amerikanci označavaju komedijom i nije baš tipična komedija, jer ima mnogo elemenata čistokrvnog horora (a tek depresivnih pa ponekad i šokantnih scena). Uz odličnu produkciju, efekte i glumce, treba pohvaliti i odličan scenarij i majstorsku režiju... Film nije za one koji su naučili na tipičnu zabavu ala "Povratak u Budućnost".
POSTER: "- Vrlo lijepo naznačava kakv je film. Nacereno demonsko lice, koje se blago nadzire iz bjele površine jednostavno genijalno obrađeno... Definitvno vabi da se film pogleda."

34. Hellraiser (1987)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.8/10 (9,366 glasova)
FILM: "- Uz Evil Dead i Exorcista najbolji film o demonima. Jedan od najboljih horor filmova ikad (ma što drugi govorili o tome) sa dosta 'gore' efekata. Usrani nastavci..."
POSTER: "- Ne znam kakav je bio orginalni poster, ali ovaj od DVD-a obara sa noge, jer je crtež odličan - Pinhead i Demonska Kocka...brrr"

33. Piranha Part Two: The Spawning (1981)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 3.8/10 (1,198 glasova)
FILM: "- Zabavan hororac, ali definitivno sraćka prema Danteovom malom remek djelu."
POSTER: "- Što reći ovdje sam malo ubacio sentimentalnosti, jer je to prvi poster na koji sam obratio pažnju dok sam čekao staroga da nam kupi kartu...
Tipični primjer i predvodnik horor postera u 80-tima, gdje se vještina u namami gledatelja u kina pretvorila u pravu umjetnost i to preko lijepo sortiranih postera (to što većina tih filmova nije vrijedila niti 1dinara tada to nije važno) koji su uzgred svi bili olovka/tuširani (to znači bez fotografija)."

32. Saw II (2005)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 7/10 (24.600 glasova)
FILM: "- Reciklaža prvog dijela (čitaj slično kao "Put Bez Povratka" ili "Vrisak" serijali. Ali film i dalje štima"
POSTER: "Oh, yes. There will be blood" je jedan od simpatičnijih taglinea, a sam plakat je vrlo uznemirujuć i zabranjivan na dosta mjesta u SAD-u. Vrlo izravan i pomalo degutantan, ali opet zove da se film pogleda (kakva je da je ali je takva ljudska narav)"

31. Critters (1986)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.5/10 (3,053)
FILM: "- Ako želite gledati nešto opakije od Gremlina, onda je ovo definitivno film za vas. Tipični predstavnik SF/Hororaca osamdesetih. Moja najdraža svemirska čudovišta i definitivno film za cijelu obitelj...ah da tu je i Dee Wallace kao i dobri stari Billy Zane (zajebite E.T-a, jer je to ipak za djecu od 5 do 10 godina). Fali mi drugi dio...ima li ga tko?"
POSTER: "- Još jedan crtački uradak (olovka/tuš) koji nam lijepo prikazuje sa kim će se naši junaci boriti (iako mi je drag i onaj gdje dva meteora padaju preko farme u noći dok visoko na nebu se pokazuju golema usta sa mnogo malih ali oštrih zubiju)...Za drugi dio je napravljen identični plakat, no Critter sada samo drži veliki broj 2 (koliko glupo toliko i zadivljujuće glede same ideje)"

30. The Grudge (2004)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.8/10 (19,297 glasova)
FILM: "- Još film nisam gledao iako ga već duže vremena imam na Dvix-u. Jednostavno gledao sam japanski orginal i nije me baš oduševio (no neke su scene baš jebeno dobro odrađene, posebice kraj sa nekoliko kadrova praznog grada). Ipak prežvakavanje istoga filma istoga režisera...ne hvala (barem ne dok ne dođu hladniji dani)."
POSTER: "- Pomalo glupav jer izgleda kao nastavak nekog od Krugova (jednostavno djevojka na slici liči na Samaru), ali ono iznenađenje i stravu u onom oku...svaka čast na toj prezentaciji."

29. IT (1990) TV
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.6/10 (9,024 glasova)
FILM: "- Odličan, sa odličnim glumcima, a tek jebeno dobri Tim Curry kao jezivi klaun Pennywise...čisto ludilo. Kad sam prvi put gledao film, a imao sam 11 ljeta totalno sam izludio čekajući nastavak (tad je bio prikazan u 4 nastavka kao mla mini serija). Uz "Misery", "Isijavanje" "Silver Bullet" najbolja horor ekranizacija nekog Kingovog dijela. Preporučam knjgu (na više od 1200 stranica!!!) jer je bolja i od samoga filma (koje čudo:)"
POSTER: "- Izašao u dvije verzije od koje mi je draža ona gdje se samo IT vidi, bez glumaca ispod njega. Tim jednostavno blista na posteru, a iz lica mu izbija zloba što primamljuje (a pogotovo ona tri prsta sa kanđama na svakoj ruci)"

28. Feast (2005)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.3/10 (131 glasova)
FILM: "- Nažalost još nepogledan, ali bude se uskoro. Gajim tople nade da me film neće razočarati, a tu je i legenda Clu Gulager...plus Craven, Affleck i Damon kao producenti.."
POSTER: " Otkriva nam glavnog negativca, ali također da će biti i borbe i straha (pogledaj te jebeno duge i oštre piranja zubetine!!).Tagaline: "They're Hungry. You're Dinner." sve govori...

TO BE CONTINUED....



Post je objavljen 15.08.2006. u 01:22 sati.