29

petak

listopad

2021

PAR REČI O SCENARIJU ''MERMAN GIANNI'' DAJANE DIVERNO


Scenario za crtani film ''Merman Gianni' autorke Dajane Diverno jeste svojevrsni nastavak ''Carstva četiri vetra'', ''Viki i Spajdi'' i ''Dessy i mermani''

Scenario ''Merman Gianni'' funkcioniše nezavisno od prethodne crtane triologije, ali su ovde likovi iz pomenutih dela. Tako imamo likove poput: mladića-mermana Gianni, Čarobne vile, konja-mermana Viki, pauka-hobotnice Spajdi, Plavi duh iz Čarobne fontane, Džulijen Defaan, Džeg, Džeronimol, uskrsle i neizrecivo zle Lavandule, grof Lamineo, sobarica Dosaha, princ Angust i mnogi mnogi drugi zanimljivi likovi.

Nastavak scenarija ''Merman Gianni'' jeste ''Lavandula - osveta čarobnjaka''.

Bajku ''Merman Gianni'' možete naći u antologiji bajki ''11 Fairy tales'' - link - https://www.smashwords.com/books/view/1102723

Shodno svojim neobičnim pravilima za današnji svet elektronike, autorica je ovo delo pisala u vidu rukopisa u svesku. (Odnosno u dve sveske)
Nadamo se objavljivanju ove bajke ''Merman Gianni'' i na youtube kanalu za najmlađe.


27

srijeda

listopad

2021

''DESSY I MERMANI'' DIANNE DIVERNO U OKVIRU ''SMASHWORDS''


Objavljena je bajka ''Dessy i mermani'' autorke Dajane Diverno u okviru Smashwords. Bajka je nastala na osnovu scenarija za crtani film. Slike su uradile Dajana Diverno i A.B, a programi - Photoshop, Cartoon Photo, Pixlr, Painnt, Deep Art Effects, 3D Water effects i Art filter

Pored ovog, izrađena je i verzija video reprodukcije bajke predviđene za youtube kanal bajki Dajane Diverno

Link https://www.smashwords.com/books/view/1112093

23

subota

listopad

2021

MORE SPECIFIC INFORMATION ABOUT THE SHOOTING OF THE CARTOON ''FERLY'S ADVENTURE''



''Ferly's adventure'' is a script for a cartoon. It takes about Ł 250,000 to make a film that might take about an hour and 5 or 10 minutes, and with the extra accompanying cost (all together) around Ł 300,000.
The cartoon would probably be done by Cutting studio - London, the film would be in English.

Also, for all those interested, we can currently say that other details for cartoons will be published, and as for other legal matters, all payments will be made to Intesa Bank

Some other data we have are:
Dianna Anastasia Diverno
Kert 40
p.fax 24108 Subotica, (Palic)

Intesa bank, and the number of the foreign currency account is: RS 35160600000125383413

If desired, it is possible to specify for which cartoon the money is paid, or it is exclusively for the realization of cartoon Ferly's adventure

22

petak

listopad

2021

KAKAV JE UTISAK O SCENARIJU ''DESSY I MERMANI''?


Ljubiteljka pisane reči koju ćemo osloviti s G.S imala je prilike da pročita scenario ''Dessy i mermani'' autorke Dajane Diverno tokom proteklih dana.
''Utisak o samom scenariju da je veoma zanimljiv i drži pažnju, ima vrlo lepo urađen uvod, razradu i naravno - sam kraj. Tekst i radnja su prilagođeni najmlađem uzrastu i sigurno je da bi se uz valjan rad animacije i produkcije ovo delo moglo savršeno lepo predstaviti i u tom obliku.'' - mišljenje je G.S.

A pošto već pominjemo ''Dessy i mermane'' da vidimo opet neke zanimljive slike i iz te bajke




19

utorak

listopad

2021

SCREENPLAY'' DESSY AND MERMEN'' - DIANNA DIVERNO


GIANNi: Now the only thing that matters is that no one see me.
(on comes close to the fontain, from there he sees both Dessy and the window. The girl is at the
window, staring at the fountain. Gianni is hiding behind a bush; she doesn't see him)

GIANNI: So it's true. There really is something in that fountain
(he looks at the full moon in the sky and takes the gold coin from his pocket; he holds the gold coin in his
hand and looks at it)
All that matters is that I throw the gold coin into the water and make a nice wish .. I can't wait to see that Water Spirit ..

(Dessy then goes from her window to the bed, turns off the light beforehand. She is on the bed, covers herself and sleeps. Shortly after, Gianni comes to the fountain. He throws the gold coin into the water. The gold coin falls down; when it falls to the ground, it creates a little blue powder going towards the surface.A little later the Water Spirit appeared an on the surface of the water and he and Gianni are observed)

GIANNI: (He is surprised; smiles)
So, it's true! You really exist!

WATER SPIRIT: Oh yes! For very, very many decades and centuries, my boy ... And you are?

GIANNI: My name is Gianni. I come from Rome.

WATER SPIRIT: Well, Gianni from Rome - what could the blue Water spirit from the ''Fountain of desires'' do to you?

GIANNI: My fiancée Dessy lives here, her father owns this haras and ..

WATER SPIRIT: But he is not the owner of me either; I have existed here before him. However, I mostly slept and rarely did anyone ever wake me ..


* * * * * * * * * * * * * * *
Jedan vrlo dobar scenario za crtani film za decu ''Dessy i mermani'' autorice Dajane Diverno je veoma zanimljiv za uzrast mlađe populacije. Objavljen je kao bajka u više različitih izdanja bajki

18

ponedjeljak

listopad

2021

''WICKY OG SPIDEY'' DIANNE DIVERNO U OKVIRU ''SMASHWORDS''


Urnebesna i smešna bajka ''Wicky i Spidey'' na norveškom jeziku autorice Dajane Diverno objavljena je u okviru ''Smashwords''. Prevod je uradila Marina Veljković, a bajka je nastala po istoimenom scenariju.
Delo je posvećeno Dajaninoj kćerki Afroditi
Ovo je prvi put da se bajka objavljuje na norveškom jeziku, a koliko smo čuli moguća je i hrvatska verzija

Link https://www.smashwords.com/books/view/1110348

16

subota

listopad

2021

12 SCENARIJA U RADNOJ, ŠTAMPANOJ FORMI


Idejne, radne verzije scenarija u štampanoj formi su pred nama. To je dvanaest scenarija za crtane filmove autorke Dajane Diverno. To su sledeći scenariji: Violo, Princess Gloria in the magical forest, White fox, Residence of the masks, Lavandula - revenge of the vizard, Dessy and mermen, Merman Gianni, Wicky and Spidey, Mister Shtrotzo, Ferly's adventure, The kingdom of the four winds, The legionnaire of the dragon and queen of the flowers.
Takođe, za one koji su prvi put na ovim stranama, samo da napomenemo da je objavljen i bilten o scenarijima s pojedinostima. Pored tog moguća je i saradnja s Cutting factory povodom animacije.
Što se tiče članstva Dajane Diverno u londonskom književnom klubu, svakako da očekujemo i neke pojedinosti o tome. Drago nam je da je napokon, nakon mnogo godina i ona konačno odlučila da se negde učlani.. Doduše, ne znamo mnogo o svemu tome

O eventualnoj promociji svakako ćemo vas obavestiti

13

srijeda

listopad

2021

ZA SVE ZAINTERESOVANE - ZA REALIZACIJU CRTANIH FILMOVA


Na slici vidimo deo mozaika ''Flamingo'' odakle je nastala ideja za crtani film ''Ferlijeva avantura'', odnosno za treći deo. Mozaik je uradila A.B. A autorici se neobična svidela ideja o brbljivom flamingu i o zlom princu Bernardu u neobičnoj pustolovini u Zaboravljenom kraljevstvu. Takođe, ideja i za naslovnu stranu samog scenarija potiče upravo s tog mozaika, zato je tlo plaže poprilično kamenito.
Što se drugih scenarija tiče, oni nisu nastali na osnovu nekih mozaika, ovo je bio jedini.
Takođe za sve zainteresovane možemo trenutno reći da će biti objavljene i druge pojedinosti za crtane filmove, a što se drugih pravnih stvari tiče sve uplate će se vršiti na Intesa banku

Neki drugi podaci s kojima raspolažemo su:
Dianna Anastasia Diverno
Kert 40
p.fax 24108 Subotica, (Palić)

Intesa banca, a broj deviznog računa je: RS 35160600000125383413


Po želji se može navesti za koji crtani film se uplaćuje novac, ili je to isključivo za realizaciju crtanih filmova
*Palić se može navesti ali nije obavezno

10

nedjelja

listopad

2021

PO PRVI PUT SCENARIJI - ŠTAMPANE VERZIJE


Scenariji za crtane filmove autorke Dajane Diverno najpre su pisani u sveske, a javnosti su predstavljeni kroz antologije scenarija i bajke na više jezika i u više različitih izdanja. Scenariskinja Dajana Diverno jeste otvorila devizni račun u Intesa banci, o čemu ćemo više pričati narednih dana verovatno, a sada Vam povodom te kampanje prikupljanja novca za crtane filmove, prvi put predstavljamo i same scenarije (a da to nisu rukopisne sveske) .
To su sledeći scenariji: Lavandula - Revenge Of The Vizard, White Fox, The Legionnaire Of The Dragon And Queen Of The Flowers, The Residence Of The Masks, The Kingdom Of The Four Winds, Princess Gloria In The Magical Forest, Violo - The Most Beautiful Lion On The World, Ferly's Adventure, Mister Shtrotzo, Wicky And Spidey... (od štampanih verzija nedostaje još Merman Gianni i Dessy And Mermen)

Da bi se snimio crtani film, barem jedan od ponuđenih 12, potreban je budžet koji to pokriva -jer animacija, i to dobra animacija nije tako jeftina. Postoje animacije tipa 2D ili 3D ..
Autorica s svojim saradnicima s kojima radi, zna da radi na nekim programima za obradu fotografija, ali to je isključivo za bajke (što smo imali prilike da vidimo). Nadamo se da će se tema crtanih filmova na ovaj način pokrenuti s ''mrtve tačke'' i da će doći i do saradnje s Cutting Factory.

07

četvrtak

listopad

2021

17 DELA DAJANE DIVERNO OD OVE GODINE BI SE MOGLO PROMOVISATI


Kada bi sada pravila promociju, koja dela Dajana Diverno bi od ove godine mogla ispromovisati, kako se ta dela zovu i kad su objavljena?
1. ''11 Fairy tales'' na engleskom jeziku objavljeno u okviru ''Smashwords''
2.Prinzessin Gloria im Magischen Wald - bajka na nemačkom jeziku u okviru ''Smashwords''
3. ''11 Fairy Tales'' na CD-disk na engleskom jeziku
4. Ferlys Eventyr - bajka na norveškom jeziku u okviru ''Smashwords''
5 Mister Shtrotzo - bajka na engleskom jeziku u okviru ''Smashwords''
6. The second anthology - antologija scenarija na engleskom jeziku u okviru ''Smashwords''
7. Violo - the most beautiful lion on the world - bajka na engleskom jeziku u okviru ''Smashwords''
8. Princess Gloria In The Magical Forest - scenario na engleskom jeziku u okviru ''Smashwords''
9. Fyra Vindars Rike - bajka na švedskom jeziku u okviru ''Smashwords''
10. Ferly's Adventure - scenario na engleskom jeziku za ceo svet - Booktopia.au, Apple, Kobo, Rakuten, Smashwords, La Feltrinelli, Barnes and Noble, Indigo.ca...
11. Il Baci Sul Ponte Dei Sospiri - roman na italijanskom jeziku u okviru više različitih knjižara za ceo svet -Apple, Kobo, Smashwords, La Feltrinelli, Rakuten, Barnes and Noble, Indigo.ca...
12. Hvitrev - bajka na norveškom jeziku u okviru više različitih knjižara
13. Prinsessa Gloria I Den Magiske Skogen - bajka na norveškom u okviru ''Smashwords''
14. El Amor Prohibido - roman na španskom jeziku, drugo izdanje dela u okviru ''Smashwords''
15. Last wedding - roman na engleskom jeziku, drugo izdanje dela u okviru ''Smashwords''
16. Violo - Den Vakreste Loven I Hele Verden - bajka na norveškom jeziku u okviru ''Smashwords''
17. Maskenes Bosted - bajka na norveškom jeziku u okviru ''Scribd''

04

ponedjeljak

listopad

2021

RAČUN U INTESA BANCI ZA SPONZORSTVO I DONACIJE IZ INOSTRANSTVA


Autorka brojnih romana i scenarija Dajana Diverno otvorila je devizni račun u Intesa banci za sponzorstvo i donacije za realizaciju crtanih filmova. O crtanim filmovima smo već dovoljno govorili, animirana produkcija je u poslednjim godinama uistinu u porastu. Scenariji za crtane filmove predstavljeni su već kroz bajke na više različitih jezika, izdanja i vizuelnog prikaza.
Prvih šest scenarija koji su prekucani iz rukopisnog formata, odnosno iz svesaka i kompletno prevedeni na engleski jezik su sledeći:
1. Violo - najlepši lav na svetu
2. Mister Štroco
3. Ferlijeva avantura
4. Bela lisica
5. Princeza Glorija u čarobnoj šumi
6. Viki i Spajdi

Moguće da će crtane filmove realizovati Cutting factory.net. Račun će biti s ponudom i detaljnim opisom rada i produkcije dostavljen eventualnim sponzorima i donatorima. Na ovaj način Dajana Diverno pokreće kompaniju prikupljanja sredstava za realizaciju crtanih filmova.
Zbog gripe je kretanje Evropom i svetom i dalje ograničeno, tako da je za sad aktuelno samo skupljanje novčanih sredstava za crtane filmove.

03

nedjelja

listopad

2021

''Violo - Den Vakreste Loven I Hele Verden'' - OBJAVLJENO NA ''Smashwords''


Delo na norveškom jeziku ''Violo - Den Vakreste Loven I Hele Verden'' autorke Dajane Diverno objavljeno je u okviru Smashwords. Do sada je ovo delo već objavljeno u okviru ''Fire eventyr'', a prevod je uradila Marina Veljkovic.
Takođe, objavljeno je i kao scenario za crtani film u okviru ''The second anthology''

Link https://www.smashwords.com/books/view/1107731

Delo će biti predstavljeno i kao scenario u štampanoj verziji tokom nedelje

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.