10

nedjelja

listopad

2021

PO PRVI PUT SCENARIJI - ŠTAMPANE VERZIJE


Scenariji za crtane filmove autorke Dajane Diverno najpre su pisani u sveske, a javnosti su predstavljeni kroz antologije scenarija i bajke na više jezika i u više različitih izdanja. Scenariskinja Dajana Diverno jeste otvorila devizni račun u Intesa banci, o čemu ćemo više pričati narednih dana verovatno, a sada Vam povodom te kampanje prikupljanja novca za crtane filmove, prvi put predstavljamo i same scenarije (a da to nisu rukopisne sveske) .
To su sledeći scenariji: Lavandula - Revenge Of The Vizard, White Fox, The Legionnaire Of The Dragon And Queen Of The Flowers, The Residence Of The Masks, The Kingdom Of The Four Winds, Princess Gloria In The Magical Forest, Violo - The Most Beautiful Lion On The World, Ferly's Adventure, Mister Shtrotzo, Wicky And Spidey... (od štampanih verzija nedostaje još Merman Gianni i Dessy And Mermen)

Da bi se snimio crtani film, barem jedan od ponuđenih 12, potreban je budžet koji to pokriva -jer animacija, i to dobra animacija nije tako jeftina. Postoje animacije tipa 2D ili 3D ..
Autorica s svojim saradnicima s kojima radi, zna da radi na nekim programima za obradu fotografija, ali to je isključivo za bajke (što smo imali prilike da vidimo). Nadamo se da će se tema crtanih filmova na ovaj način pokrenuti s ''mrtve tačke'' i da će doći i do saradnje s Cutting Factory.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.