30

ponedjeljak

kolovoz

2021

OD IDEJE DO KOMPLETNE REALIZACIJE - DUG JE PUT


Ideja o predstavi ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'' nije zaživela davne 2008 godine u okviru tadašnjeg Art-teatra. Ali je zato bajka objavljena u tri verzije do sada - u okviru dve zbirke bajki i samostalno na nemačkom jeziku, a i kompletan scenario za crtani film je video svetlost dana pre nekoliko dana. Takođe, ovu priču prati i scenario i bajka ''Ferlijeva avantura'', prvobitno nazvan ''Tajni trag'', ali je naslov izmenjen i dato je ime junaka iz predstave iz 2008 godine(prvobitno-zavedeno advokat Bajic).
Realizacija koja prati korake od 1. Predstava - do - 2. Scenario - pa sve do 3. Film - predstavlja takoreći višedimenzionalni oblik aktivnosti određenih persona, u ovom obliku se misli na samog stvaraoca, ali i na one saradnike koji priču realizacije uporedno prate.
Da bi se snimio crtani film poput ''Ferlijeve avature'' - to zahteva pored kompanija koje se bave vizuelnim, animiranim i filmskim produkcijskim radom, i izvesne finansijske izdake. Pa tako Dajana Diverno iako iz Nemačke i ima ponudu vezanu za kompletnu vizuelnu realizaciju rada filma ''Ferlijeva avantura'' ili ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'', to traži i izvesne vidove saradnje - drugih studija i pokrovitelja, posebno u zemlji kakva je Nemačka. Sama autorica je rekla ovog vikenda kako će uraditi koliko može po pitanju toga, pa makar značilo da kompanije budu i iz Nemačke, a možda i iz neke nordijske zemlje ili Švajcarske ili Belgije, ali će svakako jedan od pomenutih crtića videti svetlost dana.
Zbog trenutne aktuelne situacije s gripom, autorka kaže da je vrlo verovatno, da uprkos višemesečnim planovima i kontaktima koji su realizovani, neće posetiti Frankfurtski sajam knjiga koji se održava (nema promocije objavljenih nemačkih dela), već će se bazirati isključivo na filmske teme, a možda i festival filma u Cirihu. To su okolnosti na koje ona ne može uticati, ali može uraditi onoliko koliko je u sferi njenog ličnog interesovanja.
Dug je put od ideje do realizacije jedne filmske teme i nadamo se da će uspeti u tome, kao što se nadamo da će kroz rad na tome i doći do tog da može svom sinu priuštiti operaciju koja mu je potrebna.

29

nedjelja

kolovoz

2021

DREHBUCH ''Prinzessin Gloria im magischen Wald'' - Dianna Diverno

SZENE 1 (Gespräch zwischen Kristalladler und Elf)
(Gezeigt wird ein magischer, smaragdgrüner, kristalliner Wald, alles in grün-blau-violetten Tönen. Der See, das Gras, die Blumen, die grauen Steine sind zu sehen. Der kleinere Elf (im violetten Farbton) fliegt über dem See , nervös handelnd)

KAMPANULE:
Ich werde es nicht schaffen! Ich werde es nicht schaffen!
(fliegt den Wald entlang bis zu dem Teil, wo die großen Kiefern stehen. Er erreicht den Ast, wo der Adler steht)
KAMPANULE:
Ju-hu! Ein neuer Tag ist angebrochen! Ju-hu!
ADLER:
Bist du das, Elfe?
KAMPANULE:
Da ich bin! Campanula! Ah, Adler, den ganzen Morgen, ich warte und warte!
ADLER:
Worauf wartest du genau?
KAMPANULE:
Prinzessin Gloria. Die Zauberfee sagte mir, dass Prinzessin Gloria jetzt - heute - zum Blauen See kommen wird und ich warte und warte!
ADLER:
Dann warten wir zusammen und singen, bis sie kommt.
KAMPANULE:
Aber ich würde nicht singen.
(Gary die Eule, nähert sich ihnen und hört dem Gespräch zu)
GARY:
Warum würdest du nicht singen?
KAMPANULE:
Denn da ist ihr Löwe Ronnie und er kann mich fressen.
GARY:
Er wird dich nicht essen, Campanula. Ich werde dich von seinen Klauen fernhalten.
ADLER:
Und ich werde mit meinen Flügeln schwingen. Und ich werde ihn mit meinem Schnabel picken. Löwe Ronnie wird dich nicht anfassen.
GARY
(schaut den Adler an): Ja! Löwe Ronnie frisst nur Adler!
KAMPANULE:
Deshalb hat einmal ein Löwe meine Mutter und den Großvater meines Onkels und des Bruders meines Großvaters gefressen!
ADLER:
Großvater des Bruders des Großvaters! Und was dann?! Mein Onkel wurde vom Krokodil Miki und dem Großvater des Bruders ihres Onkels und dem Bruder der Tante der Schwestern gefressen!

GARY:
Okay, ich habs verstanden.
ADLER:
Sie müssen mutig sein. Ist doch nicht so schlimm. Du atmest einfach so ein und aus. Und das dreimal!
(Sie stehen wie in einer Reihe und atmen ein und aus)
KAMPANULE:
Und das ist es! Jetzt sind wir mutig!
ADLER:
Wir sind alle mutig. Das ist wie unsere echte kleine Ehrenmedaille.
GARY:
Wir sind die Wächter des Smaragdwaldes!
KAMPANULE:
Aber ich bin eine Wache vom Blauen See, ich kann nicht...
GARY:
Sicherlich brauchen wir unter diesen Kiefernnadeln immer einen neuen Wächter des Smaragdwaldes, nicht wahr, Adler?
ADLER:
Sicher, Gary. Wir sind alle zusammen Wächter des Smaragdwaldes.
CAMPANULA (tief in Gedanken):
Ich bin der Wächter des Smaragdwaldes.
ADLER:
Und weder das Krokodil Miki noch der Löwe Ronnie werden uns fressen.
CAMPANULA (zerrte am Flügel des Adlers):
Nun, die Wächter des Smaragdwaldes sind nicht einmal essbar.
ADLER:
Das ist richtig, Campanula. Das ist das Schöne. Wir sind überhaupt nicht essbar.
GARY:
Wir müssen einige Schutzmaßnahmen tragen, damit Löwe Ronnie weiß, dass er uns nicht fressen darf.
KAMPANULE:
Schutzmaßnahmen?
GARY:
Wie ein Etikett.
KAMPANULE:
Welche Etiketten sollten wir nehmen?
ADLER:
Ich ziehe mir, sagen wir, diesen kleinen Zweig an, und du und Gary können diese kleine blaue Blume nehmen. (der Adler schenkt ihm Blumen, der Elf sieht ihn mit einem seltsamen Blick an)
KAMPANULE:
Aber warum bekomme ich blaue Blume? Warum kein Zweig?
ADLER:
Nimm diese Blume, wenn ich sie dir schön gebe.
(Eule setzt Blume als Abzeichen auf die Brust. Die blaue Blume beginnt zu leuchten)
KAMPANULE:
Aber ich will keine Blume! Ich will einen Zweig! Ich mag keine Blumen! Blumen mochte ich nie. Der Großvater meines Onkels mochte keine Blumen!

EAGLE (stellt seine Flügel in die Hüften):
Schwester Tante von Onkels Bruder! Nehmen Sie diese Blume sofort und legen Sie sie auf Ihre Brust, um Sie aufzuhellen. Wissen Sie, wer heute nach einer zweimonatigen Ausbildung am Silberberg zurückkehrt?
KAMPANULE:
Prinzessin Gloria.
ADLER:
Und wenn sie endlich mit ihrem Löwen Ronnie zurückkehrt, was wird sie denken, wenn sie sieht, dass Sie kein Abzeichen tragen?
KAMPANULE:
Dass wir die schlechten Beschützer des Zauberwaldes sind.
GARY:
Korrekt. (Er gähnte, als ob er gelangweilt wäre)
ADLER:
Also nimm diese Blume und lege sie auf deine Brust. Dort! (Er hat das Blumenetikett auf seine Brust geklebt. Es leuchtet) Du bist jetzt das erste Mitglied des zweiten Ordens der Vereinigung der Beschützer des Smaragdwaldes.
CAMPANULA (am Kopf kratzen):
Beeindruckend! Ich habe schon vergessen, was du sagen wolltest, wovon ich Mitglied bin. Aber ich werde stolz zu Prinzessin Gloria kommen und... sein... sein...
GARY:
Das erste Mitglied des Zweiten Ordens der Vereinigung der Beschützer des Smaragdwaldes.
KAMPANULE:
Korrekt! Das wollte ich sagen.

27

petak

kolovoz

2021

KO ĆE HTETI SNIMITI JEDAN OD DVA PONUĐENA CRTAĆA?


Dugo najavljivan poduhvat prodaje i ponude scenarija Dajane Diverno napokon uzima zamah. Dva kompletno urađena scenarija na engleskom jeziku su objavljena u okviru ''Smashwords'' tokom ove nedelje.
Autorica kaže da je protekla dva meseca dosta vremena provela analizirajući rad produkcija u Evropi i Americi. Kaže da ima veoma mnogo produkcija u Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj, ali se nameće pitanje ko bi od njih hteo preuzeti jedan od dva ponuđena kompletna scenarija. Kaže da bi joj bilo veoma drago da se to dogodi što pre kako se bi se kontaktirala klinika za operaciju matičnim ćelijama dece obolele od autizma. Dodaje da joj je sve to dalo veliki podsticaj za rad i napredak u sferi upravo - samih scenarija (setimo se dakle da ona ne voli da piše scenarije, a na kraju nakon 41 predstavljenog - biće da je upravo scenaristkinja), i da je ništa ne bi radovalo koliko to da njen sin počne da priča kako je pričao u prvih godinu i pol svog života, kada je to prestalo...

KOMPLETAN SCENARIO ''FERLIJEVA AVANTURA'' U OKVIRU SMASHWORDS


Objavljen je kompletan scenario za animirani film za decu ''Ferlijeva avantura'' Dajane Diverno u okviru Smashwords. Scenario ima oko 120 stranica, prevod je na engleskom jeziku. Do sada ovo delo nije prezetovano kao kompletan scenario, a prvobitno je rađen u vidu rukopisa. Javni beležnik koji delo zavodi je Jasmina Filipović Uzelac.
Ovo je drugi kompletan scenario koji se objavljuje i povodom toga verovatno će biti reči o ponudama za produkcijske kuće koje se bave animacijom (što je već najavljeno tokom ove nedelje). Ostali scenariji su u ''The first anthology'' i u ''The second anthology'' u vidu odlomaka. Novac od prodaje scenarija predviđen je za operaciju autorkinog sina.
Trenutno su dva kompletna scenarija u ponudi ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'' i ''Ferlijeva avantura''

Do sada ovaj scenario nije nuđen produkcijskim kućama, a likovi u ovom delu su: princ Bernard, princ Kelin, Anne-Lorie, flamingo Ferly, Gerry sova, Čarobna vila, orao Max, crveni pauni iz Zaboravljenog kraljevstva i ostali..


Link https://www.smashwords.com/books/view/1101360

26

četvrtak

kolovoz

2021

''CARSTVO ČETIRI VETRA'' NA ŠVEDSKOM JEZIKU U OKVIRU SMASHWORDS


Bajka ''Carstvo četiri vetra'' (Fyra vindars rike) autorke Dajane Diverno objavljena je na švedskom jeziku u okviru Smashwords. Prevod bajke je uradila Marina Veljković. Slike su uradile Dajana D i Ejbi, a delo je zavedeno ko pravni akt kod beležnika Jasmine Filipović Uzelac u Subotici.
Na osnovu dela postoji i scenario za crtani film, nadamo se da će biti i on objavljen u skorijem periodu. Uistinu očekivamo saradnju autorke s inostranim, animiranim, produkcijskim kućama, jer zaprepašćujuće je da postoji 12 dobrih crtanih filmova a da nijedan nije snimljen.
Delo u Švedskoj u štampanoj formi ne znamo kad se može očekivati. Scenario je deo ''Treće antologije''

Link https://www.smashwords.com/books/view/1101163

25

srijeda

kolovoz

2021

KOMPLETAN SCENARIO ''PRINCEZA GLORIJA U ČAROBNOJ ŠUMI'' U OKVIRU SMASHWORDS


Objavljen kompletan scenario ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'' Dajane Diverno u okviru Smashwords. Delo je na engleskom jeziku, proteže se na 175 stranica. Scenario prati i nekoliko fotografija, koje se inače već pojavljuju i u bajci. Književni biser je predstavljen u ''The first antholgy'' tokom 2019 godine, a nastao je kroz neizveden scenski performans iz 2008 godine. Prevod dela scenarija je uradila Ana Ferluga, a slike Dajana D. i Ejbi
Na ovaj način autorica Dajana Diverno želi nuditi ovo delo brojnim animiranim produkcijama u Evropi (Belgija, Nemačka, Švajcarska...) i u svetu.

Žarko se nadamo kako će se neka produkcija javiti.

Link https://www.smashwords.com/books/view/1101020


Takođe, moguće je da će se gore pomenuto delo naći i kao Audio-knjiga u prodaji, ali o tom više vesti uskoro...

OBJAVLJENA BAJKA ''VIOLO - NAJLEPŠI LAV NA SVETU'' U OKVIRU SMASHWORDS


Objavljena je bajka''Violo - najlepši lav na svetu'' na engleskom jeziku autorke Dajane Diverno u okviru Smashwords.
Do sada je ova bajka objavljivana kao deo antologije scenarija i u zbirci s drugim bajkama, ali nikad samostalno. Pre nekog vremena, odnosno polovinom avgusta 2021 godine, pominjalo se objavljivanje i čitavog scenarija, kako bi se priča približila filmskim produkcijama. Autorka želi prodati i ovaj scenario za crtani film, kako bi platila operaciju svom sinu.
Takođe, ova bajka a i scenario za crtani film su posvećeni njenom sinu. Priča o kristalnom lavu s plavo-ljubičastom grivom je uistinu zanimljiva. Reč je o nastavku dela ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi''

https://www.smashwords.com/books/view/1100912

24

utorak

kolovoz

2021

BAJKA ''FERLIJEVA AVANTURA'' DAJANE DIVERNO U OKVIRU SMASHWORDS


Po prvi put na norveškom jeziku objavljena je bajka ''Ferlijeva avantura'' autorke Dajane Diverno u okviru Smashwords. Ovo je četvrto delo ovog meseca koje se objavljuje u okviru interent knjižare. Prevod na norveški je uradila Marina Veljković, slike su uradile Dajana Diverno i Ejbi. Do sada ova fantastična bajka nikad nije samostalno predstavljena iako je objavljena na engleskom u okviru ''10 fairy tales'' i ''11 fairy tales''

Nadamo se da ćemo videti i scenario za crtani film.Likovi bajke su: Ferli, princ Bernard, Čarobna Vila i drugi... Scenario je najpre nastao u vidu rukopisnog dela. Mislimo da treba da se konačno uradi barem jedna internet promocija

link https://www.smashwords.com/books/view/1100625

BAJKA ''PRINCEZA GLORIJA U ČAROBNOJ ŠUMI'' DAJANE DIVERNO U OKVIRU SMASHWORDS



Bajka ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'' Dajane Diverno na nemačkom jeziku objavljena je u okviru Smashwords. Link https://www.smashwords.com/books/view/1100620
Do sada je ova bajka objavljena i u vidu scenarija u antologiji scenarija, i kao poseban scenario (odlomak), potom kao bajka na više jezika u više različitih izdanja. Slike za bajku su uradile Dajana Diverno i Ejbi, a prevod je uradila Ivana Rašić.
Ovo je prvo samostalno objavljivanje ove bajke u okviru neke internet knjižare
Očekivamo uskoro i štampano izdanje

OBJAVLJENO JE DELO ''MISTER SHTROTZO'' DAJANE DIVERNO U OKVIRU SMASHWORDS


Zanimljiva bajka za decu na engleskom jeziku, koja je rađena na osnovu autorkinog scenarija ''Mister Štroco'' objavljena je u okviru Smashwords. Ovo je bajka na otprilike 30-tak stranica, a do sada je predstavljana i u okviru video-reprodukcije, kao i u izdanjima ''10 fairy tales'', ''11 fairy tales'' i drugi.
Slike su uradile Dajana Diverno i Ejbi. Ovo je prvo zvanično samostalno predstavljanje ove bajke u okviru interent knjižare.

https://www.smashwords.com/books/view/1100636

OBJAVLJENO DELO ''THE SECOND ANTHOLOGY'' DAJANE DIVERNO U OKVIRU SMASHWORDS


Delo ''The second anthology'' autorice Dajane Diverno objavljeno je u okviru Smashwords. Reč je o drugom delu antologije scenarija rađenim po autorkinim romanima. Do sada je delo objavljeno u vidu CD-diska tokom 2020 godine.
Ovde se nalaze scenariji: ''White fox'', ''Cruiser'', ''Princess of Morocco'', Violo - the most beutiful lion on the world'', ''Mister Shtrotzo'' i drugi.
Ova antologija ima oko 570 strana, recenziju je pisao Sredoje Topalović

https://www.smashwords.com/books/view/1100642

22

nedjelja

kolovoz

2021

DAJANA DIVERNO - NEKOLIKO DANAŠNJIH FOTOGRAFIJA


Nekoliko slika Dajane Diverno ovog toplog avgustovskog jutra






19

četvrtak

kolovoz

2021

KOJI SCENARIJI DO SADA POSTOJE I KOLIKO KOJI OTPRILIKE KOŠTA?


Do sada su objavljene dve antologije scenarija Dajane Diverno, dok je treća lagano u procesu svog nastanka.
Cena scenarija svakako varira od države do države, od kontintenta do kontinenta i nije svugde ista.
Cene scenarija su i dalje najskuplje u Sjedinjenim Američkim Državama, mada ni evropska, ruska ili hispanska kinematografija ne zaostaje svakako...
1. Poslednje venčanje - pretpostavljamo kako je cena oko 70.000 $
2. Tajna markize de Šampanj - oko 45.000$
3. Vilhelm Gustlof - oko 50.000$
4. Kralj sirena - nije naznačena cena
5. Ponoć s barnonicom Bot-Morra - oko 45.000$
6. Francuski poljubac - oko 45.000$
7. Topaz u kremenu - oko 45.000$
8. Kazino l'Miracle - oko 80.000$
9. Zabranjena ljubav - preko 300.000$
10. Samba do smrti - 120.000$
11. Fang - oko 50.000$
12. Tajne strasti grofice razaski - oko 50.000$
13. Poljupci na mostu uzdaha - oko 45.000$
14. Vapaj orhideje - 90.000$
15. Garetov cent - 200.000$
16. Komodo - 90.000$
17. Princeza Glorija u čarobnoj šumi - 90.000$
18. Priča plave mumije - oko 90.000$
19. Volela sam predsednika - oko 50.000$
20. Ogledalo noći - oko 70.000$
21. Bela lisica - 90.000$
22. Rezidencija maski - 80.000$
23. Divlja Džoana - oko 60.000$
24. Osveta krv zakrv - 60.000$
25. Dama s jednimdolarom - 120.000$
26. Bele ruže za mrtvu damu - oko 50.000$
27. Poslednji sekund za Brašov - oko 40.000$
28. Violo - najlepši lav na svetu - 92.000$
29. Kruzer - 50.000$
30. Marokanska princeza - 50.000$
31. Fatalna prismotra - 50.000$
32. Misterija svetionika - oko 40.000$
33.Zabranjena ljubav 2 - više od 300.000$
34. Ubiti s stilom - 50.000$
35. Operacija 77/23 - oko 50.000$
36. Mister Štroco - 70.000$
37. Scenario ''Paket'' - oko 80.000$
38. Obeležena da umre - oko 80.000$
39. Bela lisica - tinejdz film - oko 90.000$
40. Zmajev legionar i kraljica cveća - 110.000$
41. Ferlijeva avantura - 90.000$
42. Lavandula - osveta čarobnjaka - 135.000$
43. Merman Gianni - oko 132.000$
44. Dessy i mermani - 110.000$
45. Viki i Spajdi - 136.000$
46. Carstvo četiri vetra - oko 136.000$

Doduše ovo su preliminarne cene scenarija i podložne su izmenama, zavisno od dogovora s produkcijskim kućama i tržišta. Takođe, zavisno i od saveta literarnog agenta, cene se mogu prilagođavati.

18

srijeda

kolovoz

2021

DA LI JE BILO RUSKIH DELA U ZADNJE DVE GODINE?


Ovih dana smo više puta imali pitanje na temu -da li je Dajana Diverno do sada u zadnjih par godina objavila neko rusko delo? Pored svih onih španskih, norveških, engleskih, italijanskih, francuskih itd prevoda, nekako izostaje pitanje da li ima neko rusko delo da je zablistalo u nekom obliku i formi u poslednjih 2-3 godine?

Odgovor je - ne mnogo dela.
Svega četiri.
To su: ''Tajne strasti grofice Razaski'' i ''Volela sam predsednika'' iz 2019 godine
i
''Operacija 77/23'' i ''Osveta -krv za krv'' -iz 2020 godine

To su doduše četiri scenarija za film, ali to je sve što se moglo videti između onih silnih prevoda o kojima se tu pisalo.
Nadamo se da smo zadovoljili odgovorom sve koje je to zanimalo, sad još nije zablistala nijedna filmska scena ''Osvete krv za krv'', ali se nadamo da ćemo i to videti u doglednom periodu.

17

utorak

kolovoz

2021

BAJKA ''MASKENES BOSTED'' ZA ČITATELJE U PERIODU OD 30 DANA


Na slici imate prilike da vidite rukopisni deo scenarija ''Rezidencija maski''. Do sada je taj scenario objavljen u ''The second anthology'' tokom 2020 godine, a bajka je objavljena u više različitih verzija bajki. (Fire eventyr, 10 fairy tales, 11 fairy tales, Publication 1 -fairy tales...)
Trenutno je scenario ''Rezidencija maski'' na prodaju, a takođe najverovatnije u narednih 30-tak dana ovo delo se može čitati na sledećem linku :

https://www.scribd.com/document/520486828/Maskenes-Bosted-Dianna-Diverno
Ujedno i od aprila 2021 godine je prisutan na sajtu https://dianna-diverno.weebly.com/
Takođe na ovaj način delo želimo približiti čitaocima, kao i producentima iz filmskih kuća. Novac od prodaje scenarija je predviđen za operaciju s matičnim ćelijama za njenog sina.

16

ponedjeljak

kolovoz

2021

BAJKE NA NORVEŠKOM JEZIKU U NAREDNIH PAR DANA - DVE VERZIJE


Bajke na norveškom jeziku ''Fire eventyr'' autorice Dajane Diverno moći ćete naći i na internetu. Bajke su oslikale Ejbi i Dajana Diverno, to su četiri bajke objavljene tokom 2019 godine. Prevod je uradila Marina Veljković.
Drugu verziju bajki ''10 eventyr'' moći ćete pronaći u toku nedelje, bajke će postaviti Ejbi. Bajke na nemačkom i holandskom jeziku mogu se očekivati tek nakon lekture teksta.
Linkove bajki ćemo postaviti tokom narednih par dana

15

nedjelja

kolovoz

2021

24 SVESKE RUKOPISNIH DELA ZA ANIMIRANE FILMOVE - DAJANA DIVERNO


Na slici koja je zanimljivo uradjena, imate po prvi put da vidite 24 sveske, odnosno 12 rukopisnih scenarija za animirane filmove. neki od njih su već objavljeni u dve antologije i prekucani su u vidu elektronskog izdanja, neki su i prevedeni na druge jezike. Međutim, pojedina dela, poput: ''Mister Štroco'', ''Lavandula - osveta čarobnjaka'', ''Dessy i mermani'', ''Carstvo četiri vetra''... - nisu u potpunosti prekucani za elektronska izdanja. Do sada je ove scenarije videla autorkina saradnica Marina Veljković, kao i Ejbi koja uglavnom zna pojedinosti tih dela.
Dajana Diverno trenutno traži i producentsku kuću koja bi možda preuzela neki od scenarija ili literarnog agenta koji bi ove bajke plasirao kao štampana dela na književnom tržištu. Do sada su kao bajke predstavljeni u ''10 Fairy tales'', ''11 Fairy tales'', ''Publication - Fairy tales 1''...
Nadamo se da će se nešto od svega tog dogoditi, da će tema da postane mnogo aktuelnija ubuduće.

14

subota

kolovoz

2021

KOMPLETAN SCENARIO ''VIOLO'' KAO E-IZDANJE?


Scenario ''Violo - najlepši lav na svetu'' autorke Dajane Diverno objavljen je avgusta 2020 godine u okviru ''The second anthology''. Bajka je objavljena do sada u više verzija ''Fire eventyr'', ''10 Fairy tales'', ''11 Fairy tales''...
Posebno ceo scenario nije objavljen mada autorka razmatra i tu zamisao kako bi to delo približila i filmskim produkcijama. Novac od tog dela namenjen je delom za operaciju njenog sina.
Bajka i scenario posvećeni su njenom sinu. Slike za bajku radile su Ejbi i autorica, a ovo je ujedno bajka s najviše slika.

12

četvrtak

kolovoz

2021

WAS WÜRDE DIANNA DIVERNO IN DER SCHWEIZ TUN?

Dianna Diverno ist eine Multi-Genre-Künstlerin, die Bücher schreibt, Gipsbilder macht, Drehbücher und Märchen schreibt.
Es konzentriert sich derzeit auf mehrere Optionen:
1. Auktion von Gipsbildern
2. Drehbücher für Filme verkauf
3. Skripte für Cartoons verkauf
4. Durch die Veröffentlichung von Märchen in deutscher Sprache in der gedruckten Version
5. Durch die Veröffentlichung von deutschsprachigen Romanen in gedruckter Version

Sie möchte auch Teil einer literarischen oder künstlerischen Gruppe in der Schweiz sein. Bisher hat sie ihre Romane nicht in der Schweiz präsentiert . Bisher hat sie zwei literarische Werke in deutscher Sprache veröffentlicht

09

ponedjeljak

kolovoz

2021

NADAMO SE OPERACIJI S MATIČNIM ĆELIJAMA DO KRAJA 2021


Operacije matičnim ćelijama za decu obolelu od autizma obavljaju se vrlo uspešno u Švajcarskoj. Postoje primeri dece i omladine koja su nakon operacije počela da govore. Dajanin sin koji boluje od autizma bi možda mogao otići na operaciju matičnim ćelijama, jer se i sama autorka nada da će doći trenutak kad će on ponovo početi da govori.
Na pitanje da li će učestvovati u okviru ''Ciriškog filmskog festivala'' koji se održava krajem septembra 2021 godine ili u okviru ''Zurich liest'' - književnog i literarnog festivala - rekla je da ne zna jer što se samog kretanja tiče po Evropi, to zavisi od zdravstvene situacije. Ali će ponuditi sve scenarije crtanih filmova tamnošnjim produkcijama. U Švajcarskoj postoje produkcije animiranih filmova i nadamo se prodaji nekog od njih kako bi se operacija matičnim ćelijama svakako sprovela.
Cene operacije se kreću oko 50.000 dolara s svim troškovima tretmana

Što se Nemačke tiče, bilo je pre mesec dana govora o poseti Frankfurtu i Berlinu, kako bi se posetio i Sajam knjiga u Frankfurtu (koji je ujedno jedan od najvećih književnih sajmova u Evropi), ali zbog kovid-ograničenja od pre desetak dana, verovatno da neće doći do planirane prezentacije ovogodišnjih objavljenih dela i najave nemačkih prevoda bajki. Iako bi i taj poslovni gest bio izuzetno dobar, posebno i zbog one operacije matičnim ćelijama, evidentno je da će na kraju preostati samo - prodaja scenarija i poseta filmskom festivalu u Cirihu

08

nedjelja

kolovoz

2021

KOJI JE NAJEFTINIJI SCENARIO OD SCENARIJA ZA CRTANE FILMOVE?



Scenario ''Mister Štroco'' autorke Dajane Diverno objavljen je u delu ''The second antology'', i koliko znamo košta oko 70.000 $.
Glavni likovi ovog dela su: mačak Štroco, slikar Armando, gospođica Majza, madam Baterflaj, markiz Karlot, ptice: Riko i Verdo, dobermani: Nioli i Eugen, ordonanas Pit, miš Garner,radnici u rezidenciji i drugi...
Scenario je prostire u dve sveske i na oko 133 stranice.Do sada je prestavljen kao bajka kroz dela: ''Fairy tales 10'', ''Fairy tales 11', ''Publication - fairy tales 1'' i ''10 eventyr''.
Po potrebi scenario dodatno može biti prekucan i preveden na nemački jezik. Ovo je inače najeftiniji scenario od scenarija za crtane filmove. Autorica se nada da će barem ovaj scenario biti prodat u skorije vreme

06

petak

kolovoz

2021

SCENARIJI ZA CRTANE FILMOVE - DAJANA DIVERNO


Scenariji za crtane filmove su aktuelni kao tema već jedno duže vreme. Autorka Dajana Diverno se nada kako će neki od njih u skorije vreme biti prodati i kako će se izrealizovati očekivanja da konačno postanu crtani filmovi za najmlađu populaciju.
Scenariji za crtane filmove su sledeći:

1. Bela lisica - 90.000$
2. Carstvo četiri vetra - 136.000$
3. Wicky i Spidey - 136.000$
4. Ferlijeva avantura - 90.000$
5. Mister Shtrotzo - 70.000$
6. Violo - najlepši lav na svetu - 92.000$
7. Merman Gianni - 115.000$
8. Rezidencija maski - 80.000$
9. Zmajev legionar i kraljica cveća - 130.000$
10. Princeza Glorija u čarobnoj šumi - 90.000 $
11. Lavandula - osveta čarobnjaka - 135.000$
12. Dessy i mermani - 110.000$

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.