09

nedjelja

svibanj

2021

ZAŠTO JE ''OTPAO'' NAZIV ''TAJNI TRAG''?


Iako veoma zanimljivog naziva ''Tajni trag'', a na ovim stranama najavljeno još 28. Septembra 2020 godine kao scenario - ipak je kao naslov dela očito ''otpao'', pa je zamenjen nazivom ''Dessy i mermani''.
Ali zašto?
Saznali smo tek toliko da je autorki dosta naziva koji u sebi nosi naziv ''tajne''. Tako imamo već dela ''Tajne strasti grofice Razaski'', ''Tajna markize de Šampanj'', ''Misterija svetionika''...zbirku pesama ''Tajne''.. autorica je na kraju izjavila da ako opet vidi naziv ''tajne'' i to u bajci da ima sve šanse da joj se kosa na glavi digne (i to bez gela i laka)
Tako da je moguće da će se ova bajka zvati ''Dessy i mermani''.To je nastavak bajke ''Wicky i Spidey'', ali može da funkcioniše samostalno. Pisana u rukopisnom formatu, u svesci na male linije- predstavljena nam je već tokom protekle godine.
Sada imamo prilike da vidimo i jedan mali odlomak priče za decu

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Pre veoma, veoma mnogo godina u podnožju italijanskih Alpa, živeo je gazda Demetrisio. On je bio veoma bogat, poslovan čovek. Bio je vlasnik dve banke i imao udela u naftnoj rafineriji. Njegov najveći hobi bio je uzgajanje vrhunskih jahaćih konja.
Na velikom gradskom Hipodromu, trke konja su se održavale svake dve nedelje.
Neki od njegovih najboljih jahaćih konja bili su: Wicky, Žana, Snaj, Grejko...
A najviše zlatnih, pobedničkih pehara doneo mu je konj Wicky, čije je pravo ime bilo Wickloyde. Gazda Demetrisio je bio posebno ponosan na ovog belog konja, pa je naredio da se u staroj fontani u dvorištu ergele postavi velika statua koja je predstavljala upravo lik ovog konja.
Gazda Demetrisio je imao kćerku jedinicu. Njeno pravo ime je bilo Dezdemona, ali su je svi zvali Dessy. Bila je to lepa mlada devojka, koja je tog leta imala i višak slobodnog vremena. Ona je vreme provodila svirajući klavir, učeći jezike ili u jahanju konja kroz to ogromno imanje od nekoliko stotina hektara..

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.