31

utorak

prosinac

2019

BAJKE ZA NOVU GODINU -2020

Letos smo najavili, i dosta toga se radilo kako bi ''Fire eventyr'' Dajane Diverno napokon bile pred nama. Sada, poslednjeg dana ove 2019 godine, u satima pred Novogodišnju noć, vidimo Cd-disk s četiri bajke, predviđen za inostrana tržišta.
To su bajke: ''Bela lisica'', ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'',''Rezidencija maski'' i ''Vajolo najlepši lav na svetu''. Prevod na norveški jezik je uradila prevodilac Marina Veljković. Vizuelna tehnika - likovni tehničar -Ejbi. Obradu slika je uradila Dajana Diverno. Korice - izrada i štampa - Biromarket Subotica.

Ovo je inače 33 literarno izdanje Dajane Diverno

Do sada su objavljene bajke na tri jezika u okviru ''Fairy tales 1'' ranije tokom ove godine. Cela ideja o bajkama je nastala tako što je početkom ove godine Dajana radila na ''The first anthology-1'' gde je postavljen scenario dela ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'' na osnovu nepostavljene predstave iz 2008 godine. Ostalo je istorija rekli bismo. Bajke na tri jezika nisu još promovisane, mada su sve nastale na osnovu scenarija za crtani film.



Što se distribucije dela za Norvešku tioče, više reči tokom narednog perioda.

Dajana kaže da nikad do sad nije objavila delo baš za Novu Godinu i da se nada svakako i štampanim verzijama svih ovih dela, jer je sve to uistinu veoma lepo.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.