25

petak

listopad

2019

SLIKA KOJA GOVORI 1000 REČI

Malo ćemo odskočiti od ''norme''. Sada je kraj oktobra i do kraja ove 2019 godine ima nekih 60-kusur dana. Ali da se osvrnemo i vidimo šta je to što je do sada odrađeno i šta se možda treba uraditi? Ili šta je to što imamo, čak i da se do kraja 31.12.2019 više prstom ne makne.
Po čemu bismo pamtili 2019 godinu?
Jedna veoma lepa godina Dajane Diverno. Mnogo rada, objavljena dva izdanja, s više različitih projekata - tj 24 različita literarna dela. Vidimo ''The first anthology'' i ''Fairy tales 1''. Scenariji i bajke. A takođe na slici vidimo i sveske s 5 fantastičnih rukopisnih scenarija za crtani film: Bela lisica, Princeza Glorija u čarobnoj šumi, Zmajev legionar i kraljica cveća i još dva dodatno. Brilijantno! Nekom je i jedan crtani film dovoljan a kamoli 5.
Tu je i slika s papirnim cvećem i srcima za Valentinovo što Dajana voli da pravi u vreme praznika ljubavi, ali i sajt na norveškom jeziku o reljefnim slikama koje su na prodaju.
Od literarnih dela vidimo ''Sambu do smrti'' na španskom jeziku, ali i ''Belu lisicu'' na 3 jezika, kao i ''Princezu Gloriju u čarobnoj šumi'' na 6 jezika, plus dodatno prevedeni scenario na engleskom jeziku.
Zaista fantastično, kad pogledamo da neko odradi na primer jednu jedinu stvar godišnje.
Iako je bila najavljena turneja, zbog operacije su stvari za nijansu odložene, tako da je to ispomerano, ali se nadamo da ćemo u decembru kad objavimo sliku - Po čemu se sećamo 2019? - postaviti i sliku nekog scenarija koji se snima ili posete nekom gradu.


Dakle, 20 različitih scenarija, 6 prevoda bajke ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'', 3 prevoda bajke ''Bela lisica'', prevod scenarija ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'', prevod dela ''Samba do smrti'', 5 različitih scenarija u rukopisu za animirane filmove za decu. To je samo 36 ...arbeit...

Mada, kako rekosmo, i da se prstom više ne makne, slika govori 1000 reči.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.