05

subota

listopad

2019

SVI PUTEVI VODE U RIM...


Dajana Diverno je dobila poziv da dođe i poseti Rim. Kako je do sada u interesu uvek bio Milano - prvenstveno kao svetska predstonica mode (što ide u kombinaciji s Dajaninim obrazovanjem i interesovanjima, možda i za nastavak školovanja/fakulteta, što zbog prevoda na eng i ital), sada smo iznenađeni da čujemo par reči i o Rimu. Ali..

Svi putevi vode u Rim..
Dajana Diverno je objavila ''The first anthology'' i tu svakako možemo videti nešto što bi rimskim producentima i izdavačima bilo zanimljivo - Komodo, Poljupci na mostu uzdaha, Ponoć s baronicom Bot-Morra, i neki crtać poput ''Bele lisice''. Mada tu ''Belu lisicu'' bi lepo bilo videti i ko tinejdž fantaziju-film. Ostaje na italijanima da odaberu.
Takodje njena dela su objavljena u okviru Mondadore Stori (https://books.mondadoristore.it/buy-ebook-online/Dianna-Diverno/aut03635252/) i u La Feltrinelli (https://www.lafeltrinelli.it/ebook/dianna-diverno/3435392) koja pokrivaju celo književno tržište Italije. Nadamo se da će ih promovisati, ili prevesti na italijanski jezik. (ili barem neki roman iz ''The first anthology'')
U svakom slučaju baš zanimljivo.

Dajana često kaže da je Rim podseća na njenog tatu , i verujemo, ako se ikad odluči da ga poseti, da sigurno neće zažaliti, ipak..

Svi putevi vode u Rim...

(slika skroz gore s sajta www.nasamnatam.com)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.