08

ponedjeljak

listopad

2018

ODLOMAK ROMANA ''UBITI S STILOM'' – DAJANA DIVERNO (strana 19)

Istražitelj se dogovorio još nekoliko pojedinosti s grupom forenzičara, ali i balističara.
Nedugo potom, pridružio im se nadzornik odeljenja gospodin Stefan Ajron, poprilično neugodan i tvrdokoran tip, s ćelom i plavim očima. Uvek, oprezan, odviše pravdoljubiv i pretežno svađalački raspoložen, bio je pravi davež za svoju poslovnu okolinu. Iako je bio oženjen, pričalo se da više voli policiju nego bilo šta drugo. Pričalo se da ima i ljubavnicu, ali to su bile samo priče omrznute ličnosti koje su cirkulisale odeljenjem.
- Lombardo! – uzviknuo je. – Lepo te videti!
Pozdravili su se par trenutaka praćeni upitnim Etelinim pogledom. Gospodin Ajron je posmatrao leš pred sobom. I ovog puta je bio praćen s svojim pomoćnikom Lorensom, niskim, crvenokosim zaluđenikom za kriminalistiku i bezbednost koji je sve predmete položio s najvišom ocenom.
Jednaka vrsta arogancije koja je krasila gospodina Ajrona, svakako se u nekim manjim količinama prelivala i na pomoćnika Lorensa, tako da je već njegova pojava delovala krajnje odbojno i neprivlačno, kao da je on svojim stavom pitao
''Koja budala mi je maznila slučaj?''
- Hvala. I tebe – promrsi istražitelj Lombardo koji nije tako mislio.
- Imamo starog, bogatog orangutana Lorense! – reče gospodin Ajron...


* * * *
Odlomak romana ''Ubiti s stilom'' - treći deo heksalogije, čiji je nastavak roman ''Kazino la Miraž''. Rukopisna dela koja su radjena maja 2015 godine su se nadovezivala jedno za drugim, pa je tako u roku dva meseca bilo završeno skoro 4 Dajanina krimi-dela. Roman ''Ubiti s stilom'' je preveden na španski jezik tokom 2016 godine a prevod je uradila Branka Oparušić)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.