28

ponedjeljak

prosinac

2015

PREGLED DAJANINOG KNJIŽEVNOG RADA


(Na slici Branka Djukanović i romani Dajane Diverno)
Dana 27 Decembra 2015 godine Dajana Diverno je u Novi Sad donela sav svoj rad sveden na sveske, knjige i romani, i dela u elektronskoj formi. Tog maglovitog jutra koji je obećavao sunčani dan, Dajana i prevodilac španskog jezika Branka Đukanović su sele u kafe i tom prilikom je Dajana izložila celokupan rad pred Brankom. Tu su knjige – 43 kom, sveske od kojih su neke zbirke a neke ručno pisani romani – sve skupa 25 književnih dela, i ostatak je bio u elektronskoj formi (preko 100 dela). Oko sat vremena su pričale o tome i ovo je bio prvi put da neka dela, makar na taj način takoreći vide Novi Sad, jer do sada je Dajana svega jednom – u ''Američkom kutku'', decembra 2014, donela svoj celokupan rad kog je na spostvenoj promociji kratko predstavila.
Branka Đukanović, inače master španskog jezika i književnosti, koja saradjuje s Dajanom na dva projekta – roman ''Zabranjena ljubav'' i ''Ubiti s stilom'' o celokupnom književnom pregledu kaže:
''Oduševljena sam stvaralačkim obimom književnice Dianne Divernoe, raznolikošću tema i motiva; i njenim kako objavljenim, tako i neobjavljenim delima''


Branka i Dajanini romani i zbirke u sveskama


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.