13

četvrtak

lipanj

2013

DA JE NISU TOLIKO OSPORAVALI, ZAMISLITE KOLIKO BI TEK VELIKA BILA

Relativno malo koji umetnik je bio toliko osporavan, ometan kao Dajana Diverno. Relativno malo kog su toliko i saplitali. Uprkos svemu sada će proslaviti 7 godina rada s 22 književna dela (nadamo se da će biti taj broj - ili pak 21?) Pošto je reč o tome da Dajana Diverno broji preko 100 napisanih dela, dokumentovanih, sabranih i u pisanoj i elektronskoj formi. Ima nekoliko edicija, pisala je o Mađarskoj, Francuskoj, S.A.D, Kini, Maroku, Iranu, Meksiku, Kazahstanu, Rusiji...Pisala je istorijska dela. Pisala je moderna, savremena dela, kriminalistički žanr, ljubiće, pisala je blogove (neki su bili čitani i po 24.000 a neki i po 18.000 puta). Sve u svemu stalno je s nama, uprkos konstantnom dosađivanju i ometanju određenih struktura.
Sada se pitamo jedno - koliko bi tek velika bila da je nisu toliko ometali? Da li bi objavila svoj 90 ili 98 roman o Kini i Iranu?
Hrvatska književnica iz Panonije svakako krči sebi put za dalje. I neće se zaustaviti na tome, uprkos brojnim željama nekih ljudi naokolo. Čak štoviše Dajana Diverno je i sama rekla kako će im zbog tolike zavisti i zlobe koju joj upućuju posvetiti sva svoja dela.
U čast njima naredno vreme ćemo posvetiti pojedinačnom predstavljanju svih 22 dela koja beleže 7 godina rada, iako bi taj broj bio daleko veći. Ali budućnost je pred nama a kolo života i sreće se okreće, tako da....

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.