Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

DA JE NISU TOLIKO OSPORAVALI, ZAMISLITE KOLIKO BI TEK VELIKA BILA

Relativno malo koji umetnik je bio toliko osporavan, ometan kao Dajana Diverno. Relativno malo kog su toliko i saplitali. Uprkos svemu sada će proslaviti 7 godina rada s 22 književna dela (nadamo se da će biti taj broj - ili pak 21?) Pošto je reč o tome da Dajana Diverno broji preko 100 napisanih dela, dokumentovanih, sabranih i u pisanoj i elektronskoj formi. Ima nekoliko edicija, pisala je o Mađarskoj, Francuskoj, S.A.D, Kini, Maroku, Iranu, Meksiku, Kazahstanu, Rusiji...Pisala je istorijska dela. Pisala je moderna, savremena dela, kriminalistički žanr, ljubiće, pisala je blogove (neki su bili čitani i po 24.000 a neki i po 18.000 puta). Sve u svemu stalno je s nama, uprkos konstantnom dosađivanju i ometanju određenih struktura.
Sada se pitamo jedno - koliko bi tek velika bila da je nisu toliko ometali? Da li bi objavila svoj 90 ili 98 roman o Kini i Iranu?
Hrvatska književnica iz Panonije svakako krči sebi put za dalje. I neće se zaustaviti na tome, uprkos brojnim željama nekih ljudi naokolo. Čak štoviše Dajana Diverno je i sama rekla kako će im zbog tolike zavisti i zlobe koju joj upućuju posvetiti sva svoja dela.
U čast njima naredno vreme ćemo posvetiti pojedinačnom predstavljanju svih 22 dela koja beleže 7 godina rada, iako bi taj broj bio daleko veći. Ali budućnost je pred nama a kolo života i sreće se okreće, tako da....

Post je objavljen 13.06.2013. u 07:27 sati.