Zivot u Zabolandu

17.01.2013., četvrtak

file, led i ispisani

Evo par zabolandskih vijesti.

Ako mislite da je u Zagrebu bio opet prometni kaos zbog snijega, mozda ce vas utjesiti da je u utorak u Zabolandu postavljen novi file rekord (file – prometni zastoj) zbog snjeznih padalina je u utorak u 8.30 na zabolandskim autocestama bilo 1007 kilometera fila. Najvece file ikada. S time da je napadalo desetak centimetara, a nije ni u cijeloj zemlji padalo.

Tu nema toliko snijega kao u Zagrebu, ali je zato fino hladno. Konacno prava zima. Prek dana je jos uvijek oko minus dva, tri, po noci oko minus 7. Sto znaci… da su sireve glave pomahnitale i kao sumanute se bacile na led – najvece narodno veselje Zabolanda: klizanje na prirodnom ledu. Inace ekonomske vijesti su lose, danas su rekli da je nezaposlenost narasla na 7,2 posto. Tolika nije bila jos od ranih devedesetih. No kao sto rekoh cim pocne malo smrzavat ljudi pomahnitaju. Danas na televiziji prilog o tome kako se klizacka staza cisiti od snijega. Snijeg naime nije dobar za debljanje leda, zato se sa svih jezera, kanala I slicnih povrsina nastoji snijeg ocistiti. Obicno se to radi metlom i partvisem, ali u ovom slucaju se snijeg otpuhali – helikopterom!!! Helic se spustio na meter od leda, ajko mahao i tako otpuhao snijeg na opcu radost prisutnih. O kakvoj krizi mi govorimo?! No najsmijesnije je da je na kraju drugog vecersanjeg priloga bilo receno da je akcija mozda bila ilegalna jer helikopter nije imao dozvolu za nisko letenje. Tipcno zabolandska pojava. Pravila, pravila, pravila...

Ako ste clan Katolicke crkve u Zabolandu, a na primjer ne slazete se s izjavama Pape u vezi abortusa, kontracepcije ili istospolnih brakova, mozete se iz Crkve ispisati. E sad, neki dan se zupnik iz Tilburga sjetio da slike „ispisanih“ objesi u predvorju zupne crkve. Kako bi se zupljani molili za njihove duse ili ih u eventualnom razgovoru preobratili. Nakon par dana je zupnik zakljucio da to nije bila bas tako dobra ideja.



<< Arhiva >>