Zivot u Zabolandu

12.02.2017., nedjelja

Plivati kao sirena

Ovo je slobodni prijevod clanaka od proslog pondedjeljaka (6.2.) iz NRC Handelsblada. NRC Handelsblad su jedne od ozbiljnijih novina u Zabolandu.

Prosle nedjelje je u Utrechtu, na bazenu De Kwakel, po prvi puta odrzano drzavno prvenstvo “u plivanju kao sirena”. Otprilike 57 natjecatelja, ponajvise djevojcica i zena izmedju 7 i 30 godina, je plivalo sa silikonskom ribljim repom oko nogu. Bile su ocijenjene u dvije kategorije: brzina i ljepota. Natjecatelji su morali koristeci peraju preplivati 50 i 100 metara i uz to izvesti odredjene ukrasne figure, koje je ocijenivao ziri.

Plivanje kao sirena, koje se jos naziva i “mermaiding”, u zadnjih godinu i pol dana polako postaje popularnije u Zabolandu. Vec je nekoliko desetaka plivackih skola koje nude tecajeve plivanja sa repom sirene.

Uz clanak je objavljena fotografija s ledja zene u bazenu kako pliva sa velikim ljubicastim sireninim repom.

Oznake: sirena


09.02.2017., četvrtak

Save the date

Vec znate price o tome kako je u Zabolandu vazno sve unaprijed planirati o tome kako su Sireve glave izgubljene bez agende, kako se unaprijed sest mjeseci zna gdje ces biti koji dan na praznicima itd. Jucer je postavljen novi rekord. Laurina jako dobra prijateljica Maartje se udaje i po zabolandskom obicaju dobili smo pozivnicu postom (ne emailom!). Bolje reci dobili smo najavu tzv. “Save the date”, da si upisemo u agendu. Dakle Laura i ja smo zauzeti 15.-og i 17.-og veljace 2018. godine.

Ne nije greska, dobro ste procitali 2018.-e. 15. je uvod, a 17. svadba.

Maartje se udaje za Johna. John je iz Ugande. Mjesto vjencanja: Kampala, Uganda. Laura ce biti i jedna od pet djeverusa na svadbi.

U pismu je i mali dodatak:

Although we would love you to come, we don’t have the financial means to pay for your journey and stay. So don’t just save the dates, but also save some money J.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>