11

ponedjeljak

listopad

2021

Sol, sprej i džin

Čitam danas da je izmislilo maske sa morskom soli za protiv korone.

Navodno su prozračne i udobne, sa nešivenim vanjskim zaštitnim slojem. Ko cipele da kupuješ jebote. I navodno im je učinkovitost filtracije bakterija - pazi sad - 99,9 posto. Jer bakterije kad nanjuše morsku sol padaju u devet nesvijesti. I kud si zaštićen, tud ko da udišeš fini friški morski zrak, jel tako; hodaš po kišurini i zamišljaš da si na plaži, u nekom fensišmensi ljetovalištu i osjetiš miris mora. E sad...maske su jednokratne ( doista, kažu da uz odgovorno korištenje i čuvanje na adekvatnom mjestu mogu ić i višekratno na nos ) i nisu baš jeftine. Pa ne znam bil se isplatilo probat ove obične maske namakat u slanoj vodi, posušit i nosit?Možda bi se i tu vodu od namakanja dalo iskoristit, vrijeme je za kiselit kupus, pa iznamakat jedno tristo maski u šezdeset voda i eto vode za u bačvu sa složenim glavicama. Nemojte me sad popljuvat, samo glasno razmišljam; i ja volim morski zrak.

A čitam i da ima sprej koji ubija sve te bakteriješine i viruščuge, samo hodaš i špricaš i nema teorije razbolit se. Pa kak se nisu sjetili razmutit to sredstvo i pošpricat ko kad se komarci špricaju? Samo najave na vrijeme, da budemo po kućama, zaprašinjaju sve i riješen problem. Pa nek masnije i naplate, bolj to neg da stalno svi kopamo po torbama i vadimo te deziće i špricamo sve šta je suspektno. Jer otkud ja mogu znat po čemu da špricam, pa nisam vidovita. A da idem šricat po svemu, trebaju mi tri dezića do posla i natrag. Ako idem u dućan i četri, pet. Puta radni dani u mjesecu, pa ti vidi.

I nevezano za maske i deziće - gledam dnevnik, pa nešta o turizmu u Istri sad u listopadu, tu je restoran i na tabli kredom piše - džintonik pedeset kuna. I sad nek se malo zarakija, pardon zadžina prije ručka, recimo četvero po dva džintonika svaki - eto samo za uvertiru četristo kuna. Gdje je juha, pa glavno jelo, pa neka cuga iza jela, palaćinke neću ni spominjat? Znači bez cca dva soma novaca, ako ne i više, nemaš šta tražit, ni za kvaku se primit.

Toliko o morskom zraku; jeftinije je onda nosit te maske s morskom soli, kupit džin i tonik pa na rođenoj terasi zamišljat da ti vjetar s mora donosi miris soli.
A zapravo se na štriku na terasi suše maske iz kućne radinosti i stvaraju privid morskoslanedžin idile.
Vunderšen.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.