29

nedjelja

kolovoz

2021

Ruswaj s krvnim stradavanjem

Nisu bome ni turistkinje šta su nekad bile.

Eto u Rovinju Poljakinja napravila cijeli ruswaj. Prvo zašla u kuhinju, malo probavala hranu šta su poservirali za druge goste i - tako piše - na druge načine ometala rad kuhinjskog osoblja. Šta god to značilo. Možda je burila kuhinjske krpe u juhu il dodavala soli po ranjglama, otkud znam kad ne piše. Pa su kuvari durali dok su mogli, a onda zvali zaštitare da je udalje iz šparetnog prostora.
Zaštitari došli i makli je iz restorana, al je nastavila divljat oko bazena, kažu - narušavala javni red i mir. Opet ne piše šta je radila, biće otimala ljudima kreme za sunčanje i skakala bombe u bazen jer joj je došlo da malo divlja.
E onda su zvali policiju. Tu je tek nasto urnebes, jer kad su dečki došli onda je vikala, pokušavala ih udarat i u konačnici je jedan u autu i krvno strado jer ga je ugrizla, i opet ne piše za šta ga je ugrizla.
Pa bi ja prvo predložila novinarima da - kad već pišu - onda i napišu sve šta treba znat, a ne da se ja zlopatim i razbijam glavu jel svirala bubnjeve na ranjglama u kuhinji, jel ušla u sudoper oprat noge il je samo dosoljavala. Isto je i sa situacijom na bazenu, valjda imamo pravo bit upućeni čime je remetila javni red i mir.
A drugo bi predložila da za takve situacije svaki restoran ima masku i kolica kojima su prevozili Hanibala Lektora iz zatvora u zatvor. Pa kad tak neko nasrne u kuhinju il na bazen - odma masku na glavu i s njim na kolica, a umjesto auta poslat maricu pa ga poleć na pod, bolje i to nego da grize službene osobe kojekuda. Znači i kuvari, i konobari, i zaštitari bi morali proć brzinski tečaj kako pobješnjeloj turistkinji nasandrčit masku na tikvanju i utrpat je u kolica bez kolateralnih žrtava, pa onda zvat policiju. Sva sreća da joj nije palo na pamet grist po kuhinji i po bazenu, ko bi nadavo toliki medicinski alkohol i bivacin sprej da se saniraju ugrizotine po osoblju i gostima.

Kud je nju prebacilo, krenula ko Drakuleta napadat kad joj je smanjilo radijus kretanja. Pa vi koji ste još na moru budite oprezni, stavite u torbu za na plažu i neki šoker il reket da se možete obranit. Vi koji radite sezonu - još veći oprez, nemojte da sad pred kraj sezone krvno stradate u sprečavanju remećenja javnog reda i mira, ko da radite u Transilvaniji a ne u Istri il Dalmaciji.
A možda je žena samo zaboravila šešir u apartmanu il u kampici, pa je jako sunce dotuklo ko svakog pravog vampira. Otkud znam kad je novinski članak nepotpun, jebiga.

( photo by Fans Share )


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.