27

petak

kolovoz

2021

O dubini

Dubina nije za svakoga. Ponekad treba biti ludo hrabar i otisnuti se prema pučini, jer bućkati u plićaku samo zato što i drugi to čine nema nekog smisla. Jednako tako nema smisla očekivati od nekog tko nema dovoljno hrabrosti da vas prati u dubinu; samo ćete se razočarati. Nisu svi stvoreni za dubinu, mogu o njoj samo sanjati i prodavati prazne priče o tome kako su nekad plivali neslućenim dubinama. Žive u prošlosti, ovjenčani nekom starom slavom, ili naprosto lažu sami sebe. I zapamtite nešto još bitnije - nije do dubine, do plivača je. Nemaju svi dovoljno snažne zamahe ruku da bi se otkinuli od sigurnosti poznatoga.

I nikada, ni pod kojim okolnostima, nemojte prestati biti svjetlost samo zato što nekom previše blještite. Obično takvi i ne zaslužuju svjetlost, bolje ih je prepustiti njihovoj kaljuži i besmislu za koji tvrde da je smisao.
Svatko je rođen sa prilikom da postane moćan krotitelj dubina i vladar svjetlosti. Iskoristite je, za svoje dobro i dobro svih onih kojima je stalo do vaših vrlina i vaše svjetlosti. Sve ostale ostavite tamo gdje već jesu, u svojim nemirima i plićacima. Krenite hrabro naprijed slijedeći svoj put, jer vi to zaslužujete.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.