07

subota

kolovoz

2021

Detoksikacija

Dok sam bila djetešce, flasteri su imali samo jednu funkciju - kad se porežeš il unakaziš na bilo koji način da se ima za zakeljit na mjesto krvnog stradavanja.

Moderna vremena donesla su i raznovrsne flastere, šta bi postojali samo oni za porezotine. Nedavno sam pisala o flasterima za mršavljenje, koji bi od vas trebali napravit top model. Danas naletim i na oglas za flastere za detoksikaciju. Mislim oglas, elaborat koji detaljno objašnjava da je taj i taj stalno bio umoran, nadrndan, svaštanešta. Pa je prvo otišo kod nekakvih japanskih redovnika gdje je brao prirodnu hranu i bavio se jogom i štajaznam šta sve ne, a onda je čuo za starog japanskog doktora koji živi negdje gdje lisica raznosi poštu, i to kad ne pada kiša, a bavi se biljem. I onda su osmislili flaster za detoksikaciju, u koji ide pomno birano bilje i mora se miješat istim redosljedom inače od flastera ne valja ni f, i samo taj stari doktor zna to dobro smiksat. Pa navodi lišće mušmule, ocat od bambusa, Houttuynia cordata tuna ( šta god to bilo, kad bubnem u gugl samo mi izbacuje tunjevinu ), i između ostalog - pazi sad - negativni ion prah i vitamin ce. Ajde sva ova zelenjava, al gdje zabogamiloga bere anione i vitamin ce? Al dobro, valjda zna gdje bere, bavi se čovjek time. Uglavnom ta se mješavina onda nabuba u flaster, koji se kelji na stopala, i najbolje je da stoji preko noći dok spavate. Jer taj flaster:
- uklanja toksine
- oslobađa vas stresa i anksioznosti
- poboljšava spavanje
- uklanja bol u leđima
- djeluje na kožu, znači podmlađuje i nestaju akne
I kad ujutro otkeljiš flaster, to je crno ko da je neko izlio onaj nekadašnji tuš za likovni u flaster. Toksini izašli i krepali na flasteru.

Pa ajde recite jel to nije divno kupit takve flastere, pa prikeljit i riješit sve svoje probleme jednim udarcem? Bi, jel tako. Tu sad možda nastaje manji problemčić; pa nemreš očekivat da zakeljiš dva flastera i probudiš se ko Šeron Stoun jebiga. Treba ih keljit duže vrijeme, šta duže to bolje. Naravno na obadva stopala, pa nećeš hodat naheren jer si iz lijeve noge izvuko toksine a iz desne nisi. Pa ti za desetodnevni tretman treba dvadeset flastera. A cijena - bagatela. Piše u oglasu da baš evo sad imaju pedeset posto popusta, i četri flastera su samo pedesetšest eura. Znači dvadeset komada će vas doć dvjestoosamdeset eura. Skoro džabe. Naročito ako se za deset dana ispostavi da si dvije hiljade kuna bljuno za flastere koji ne da nisu izvukli toksine, nego si sjebo i madrac jer su toksini iz flastera iscurili po madracu jer nemirno spavaš pa se flasteri po noći otkelje s nogu. Onda još jedino ostaje opcija platit avionsku kartu, ponest flastere sa sobom i njima oblijepit detoksikatora.

Pa meni bi mjesečno trebalo šest hiljada kuna samo za flastere, mislim zbog nespavanja i bolova u leđima. Šta znači da ću i dalje bit puna toksina jer imam slabu financijsku konstrukciju.
Nikako na zelenu granu.

( evo sve se vidi na fotki - deseta noć koja vam je izbila dva soma kuna iz džepa i flaster je čist ko suza )


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.