04

srijeda

kolovoz

2021

Da spavanje...buđenje

Dugo se nisam ovako prevrtala od nespavanja ko noćas. Ono, našla neki ritual koji nastojim pratit e da bi jutro dočekala odmorna i donekle normalna ( mislim ritual - prvo zaspim bez šlaftableta a onda kad se probudim deknem tablete da nastavim spavat ).

E pa noćas sam imala turneju četri skakaone, bez kacige i skija ( još mi samo to fali, da poderem posteljinu il krepam od vrućine ). Znači zaspala onak ne prerano, pa uredno popila svoje šlaftablete, ušuškala se i ponovo zaspala.
Buđenje prvo - ugrizo me komarac pa me probudio svrbež. Pogledam na sat - pola dva. Vunderšen. Češem se i pokušavam zaspat istovremeno, pa i ne ide baš najbolje. Govno od komarca i dalje zuji, pa mlavim rukama ko vjetrenjača da onemogućim još koji ujed. Ajde nekako uspijem zaspat, u nepoznato vrijeme.
Buđenje drugo - ugrizo me opet komarac, al sad moram i na vece. Dižem se bijesna ko ris i usput palim jednu. Komarac kašlje negdje iza jastuka i jebe mi sve po spisku. Vraćam se u krevet. Pogledam na sat - tri i petnajst. Vunderšen. Češem se jednom rukom, drugom mlavim ko vjetrenjača jer je komarac presto kašljat i pokušava me pronać ispod pokrivača. Jedva uspijem još malo zaspat.
Buđenje treće - ugrizo me opet komarac, al sad sam malo i prigladna. Pogledam na sat - pet i sedam minuta. Vunderšen. Češem se, jedem domaćica kekse i jebem mater komarcu koji je doveo i pojačanje u vidu još jednog komarca. Palim još jednu, luda od češanja i nespavanja. Ušuškam se i žmirim, dok njih dvojica ko kamikaze u brišućem letu ulaze u moj zračnokrevetni prostor. Ubijam jednog sasvim slučajno kad sam u naletu tjeskobe izvukla jedan jastuk ispod glave i zapizdila ga prema zidu. Nakon petnajstak minuta ubijam i drugog, koji je bio dovoljno glup da sjedne na moj mamac u vidu otkrivene noge.
Ustala iz kreveta i svečanim korakom slavodobitnika Sinjske alke išla kuvat kavu. Petnajst do šest je, a ja već puna keksa i nikotina i bole me ruke od protuzračne obrane.

Mogu vam reć da me to buđenje izluđuje. Nekad sam mogla zaspat nastojećke, prislonjena na štok od vrata, a otkako sam se probudila iza one sudarčine spavam tako da se više budim nego šta spavam. ( Dobro, noćas su komarci doprinijeli umjetničkom dojmu. Nazujali se za cijelu Betovenovu Devetu. )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.