29

subota

veljača

2020

Geometrijskih soma dolara

Kad si frizer pa u Njujorku šišaš selebritije poput Selin Dion il Kejt Mos, onda ne otvaraš ladicu sa škarama i češljem bez soma dolara. Tolko naime košta šišanje, jer on ( oću reć frizer ) koristi i geometrijske spoznaje u baratanju oštrim predmetom oko ženske glave a sve u svrhu da izgleda ko milion dolara iza korištenja oštrog predmeta zvanog škare.

Pa sam malo pogledala video kak to izgleda kad novinarka za potrebe stjecanja iskustva zvanog Power Hour Treatment ispljune hiljadučetristosedamdesetpet dolara za:
-farbanje
-manikuru
-pedikuru
-ispijanje šampanjca na slamku iz šampanjčaše
Prvo on daje svoje stručno mišljenje oko njenih šišaka i konfiguracije njene glave ( usput je pun i komplimenata, za soma dolara trebo bi naručit i Berlinsku filharmoniju da svira u pozadini uživo ak mene pitate ), pa je preuzimaju njegove asistentice koje mrljaju farbu na glavu, turpijaju nokte, namaču noge, rješavaju kurje oči i rade na tome da joj čaša sa šampanjcem ne bude prazna. On dodatno objašnjava zašto šišanje košta soma dolara; prvi razlog nisam uspjela razumjet jer je frizer Francuz pa ga malo jebe izgovor, a drugi razlog je da ne morate iza njegovog šišanja nosit periku dva tjedna. E pa samo bi to trebalo, recimo dat mu da ti izbije tu parulju iz džepa pa na glavi imat periku dok kosa ne naraste; a malo ko pljuje i po strukovnim kolegama, znate ono - nema nego kad ja uzmem škare u junačku desnicu. Pa onda spominje i geometriju, sve sam čekala oće s kutomjerom i onim drvenim trokutima mlatit joj oko glave al nije, već se izvještio pa onda geometrija ide i odokativnom metodom.
E kad završi turpijanje i opere se glava, onda on preuzima stvar u svoje ruke i geometrijski šiša i suši kosu, bez ravnala i šestara. Kad konačno završi, frizura je neznatno drugačija od one s kojom je došla, izgleda recimo ko da je vani fajn puhalo pa joj razbarušilo kosu kud je htjelo. Biće ne koristi trovremenski taft neg neke blage lakove za betonažu.
Ona je preoduševljena, jer da je nikad tak niko nije ošišo i da se osjeća veličanstveno. A onda na kraju videa vidite kak se nakon nekog vremena vratila na svoju staru frizuru jer da joj se više sviđa, al i dalje tvrdi da je ono šišanje bilo vantjelesno iskustvo.

Pa sve razmišljam da prišparam neke pare i priuštim si let do Njujorka i bjuti tretman kod fensišmensi frizera. Sigurna sam da bi se vratila ko Šeron Stoun, ak ne i bolja.

( photo by Insider; na lijevoj fotki je prije, na desnoj iza škara koje je platila ko svetog Petra kajganu )




<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.