28

petak

veljača

2020

Predarmagedonsko stanje

Od svih država svijeta jebeni meteor je našo baš iznad Hrvatske prolazit kroz atmosferu, izazvat prasak i rasut se od Istre do Karlovca, tak bar tvrde kojekuda po portalima.

Pa dozvolite mi da iskažem svoju osupnutost time šta oni dežurni koji stalno najavljuju smak svijeta nisu ni spomenuli da bi spomenuti meteor mogo izbasat iz svemirskih bespuća i bubnut na hrvatsko tlo. Jebote mjesecima unaprijed najavljuju datum kad će doć do armagedona, a sad kad je stvarno kresno meteor - nigdje ništa nać u najavi. Pa još iz službe 112 kažu da je "nešta palo na granici između Slovenije i Hrvatske al nije u pitanju avion". Da nešta palo; izgorilo kad je ušlo u atmosferu i sasulo se sa nebesa po već spomenutom hrvatskom tlu.
Dakle nije dosta šta nas strave koronavirusom, eto je počela i svemirska artiljerija bubat odozgora. Ispostavlja se da su možda neznatno bili u pravu oni šta su ispraznili police po dućanima pa dovukli kući višegodišnju zalihu šećera, brašna, ulja, kave, praška za veš, konzervi i vrag zna čega sve ne. Ja naravno nisam išla u turbomegašoping. Šta će mi vreća brašna i dvadeset litara biljnog ulja i trinajst kila kave? Al iza ovog današnjeg meteoritskog bubanja možda da ipak sutra ostavim u lidlu par hiljada kuna i nakupujem špeceraja za dok sam živa. Jer doma imam desetak flašica ajvara, nešta kiselog kupusa u kaci, dve kile krumpira, litru ulja, kutiju kornflejksa i par vrećica tijesta. U frižideru malo mlječnih namaza, par jogurata i jedan sir i deset jaja. U ladičarki nešta povrća i kobasica za kuvanje i onih za rezanje. Šampona za kosu i sapuna za prat ruke i gela za tuširanje imam, dobilo se nešta za Božić i rođendan. Pa ne znam jel to dosta za preživit armagedon izazvan virusima i kišom meteora? Il da zbilja sutra u lidlu napunim četvera kolica pa smireno dočekam šta već treba bit?
Jer ak dođe do armagedona sigurno neće bit ni vode ni struje, znači prašak za veš i sredstva za čišćenje ne treba kupovat. Možda pedesetak paketa vlažnih maramica, da se mogu prebrisat dok ne dođe voda. I jedno tristo litara vode, da imam za lokat i kuvat kavu. Ne znam kolko bi šteka cigareta uzela, ja sam zapravo najnervoznija kad vidim da će mi usfalit nikotinskih pripravaka.

Kad bolje razmislim, neće bit dosta četvera kolica; trebaće meni neko sa kombijem da mi dotjera špeceraj kući. Jer nisu to sad mjere predostrožnosti samo za slučaj virusnih incidenata; treba se spremit za postarmagedonsko stanje.
Sva sreća da nisam popeglala sav onaj veš, ionak će se sve zgužvat i sjebat po ormarima usljed djelovanja centrifugalnih i ko zna kakvih sve ne sila, nisam ekspert pa ne znam šta će sve bit. Al dobro da nisam peglala. Ni neću.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.