05

srijeda

prosinac

2018

Pismo

Dragi sveti Nikola,

jel se ti uopće možeš sjetit kad sam ti zadnji put napisala pismo? Mislim da je bilo jako davno. E pa sad je onda krajnje vrijeme da ti se obratim apropo nekih mojih ideja i prohtjeva koje imam.

Dakle, ako misliš da ću te tražit zlatnu šibu i narandže i kakvu bombonjeru - u velikoj si zabludi. Naime, šiba mi al za ništa ne služi, a narandže i bombonjeru il Milku si mogu i sama kupit. Igračke isto već dugo ne koristim, ni to mi nemoj nosit, jer šta ću s onom ogromnom bebom koja sjedi na krevetu pa kad je prevrneš sklopi oči ( ko spava ) a kad je uspraviš otvori oči i kaže "mama"? To se prestalo proizvodit još za seljačke bune.
Mene zanimaju recimo sljedeće stvari:
- kako naučit svog životnog supatnika da se popeglana majica ne vadi iz ormara na način da je samo izvuče između ostalih majica, pa kad zaključi da je izvuko krivu samo je sfafulja i vrati nazad, jer ko će to slagat po ormaru, mogle bi sve ispast iz ormara na pod pa eto još većeg problema
- kako najbrže i nabezbolnije riješit pitanje nesanice i lošeg spavanja koje poprima oblik kataklizme širokih razmjera, jer šta se više trudim ić spavat u isto vrijeme i držat se neke rutine spavam sve lošije, pa ujutro ustanem da ne znam jel trebam tek ić spavat il kretat na posao
- kako se najstrože pridržavat napravljenog plana čišćenja stambenog prostora kad evo već pet dana vodim borbu sa screenshotovima moje priče, za koju nisam sigurna koliko je puta polijepljena kojekuda; jedino je još meni niko nije poslo Whatsappom ( znači kasnim debelo sa planom, al ne svojom krivicom )
- kako da prestanem pušit a da pritom ostanem normalna ( pazi, cigarete će poskupit kroz neko dogledno vrijeme, znači pod hitno mi treba i plan detoksikacije i odvikavanja, a šta više razmišljam o tome sve me više hvata nikotinsko ludilo; ne znam jesi bio pušač, vjerojatno nisi pa ne razumiješ ubilačke nagone koji se pojavljuju usljed nikotinske krize )
- kako da zavolim recimo peglanje kad mi se žnora od pegle stalno plete u one glupe frkafuljke jer sam ljevak , pa više vremena izgubim na raspetljavanje žnore nego na samo peglanje; palo mi je na pod i prestalo radit toliko pegli da im ne znam broja, a o traumi peglanja zavjesa neću ovom prilikom jer je već spomenuta u nekoliko priča

Imam ja još hrpu pitanja i podpitanja o raznim temama, pa obzirom da ti noćas puniš čizme dobroj djeci slobodno se svrati da porazgovaramo ko ljudi; stoji da više nisam dijete al ionako se probudim prvo oko jedan, pa oko pola tri, pa oko pet. Zapravo mi treba savjetodavna funkcija a ne poklon. Jedino Krampusa nemoj dovodit, znam bit vrlo neugodna od nespavanja pa da se ne isprestravi siroče.

( Ako budeš gladan, ima dinstanog kiselog zelja i kobasica pa sam ti voljna podgrijat da malo i prezalogajiš dok ti izlažem goruće teme. )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.