petak, 24.11.2017.

Jeepers Creepers III (2017)

Jeepers_Creepers_3_theatrical_release_poster

Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Dva policajca i tim lokalaca nastoji privesti kraju krvnički pohod monstruma kojega pojedinci poznaju pod nazivom Creeper...

teaser-trailer-for-jeepers-creepers-3-announces-a-one-night-movi

Puno je vremena prošlo otkako je treći dio ovog prilično poznatog horor serijala ugledao svjetlo dana. Godine i godine bile su potrebne kako bi Victor Salva, redatelj sva tri dijela i osuđeni zlostavljač 12-godišnjeg djeteta, uspio realizirati ovaj film, upravo zbog raznoranih prekidanja snimanja, otkazivanja producenata zbog navedenog razloga. Tijekom 2015. godine došlo je do odobrenja za snimanje od tvrtke Myriad Pictures, a film smo dobili uz konstantna odgađanja početkom ove jeseni. Šteta je što se nisu i dulje zadržali, recimo dovijeka, budući da smo dobili veoma slab i ispodprosječan horor uradak, kada bi se gledao cjelokupan serijal, što će reći da je trojka izgubila atmosferičnost prvog i kreativnost drugog dijela. Zapravo, drugačije su atmosfere sva tri dijela; u ovom uvjerljivo najtragičnijem nastavku dobili smo akcijski horor film, koji od početka pa do kraja sadrži nepobitnu dinamičnost, no nedostaje mu sve što se prikazuje unutar toga. Žao mi je što je takav ishod, no nažalost nisam ni očekivao ništa bolje, teško je ponoviti uspjeh i inovativnost prvog, a ni dvojka nije bila toliko lošija a da je se može sustizati. Trojka je zamišljena kao radnja između prvog i drugog dijela (iako je bilo raznoraznih promjena scenarija), no kao takav ne funkcionira kako treba u velikoj većini slučajeva.

jeepers-creepers-3_bxgz.640

Od početka dakle krećemo s akcijom gdje već možemo svjedočiti nekim nelogičnim potezima određenih likova, koje usputno utjelovljuju ne tako euforični glumci. Imamo i kratki cameo stare poznanice iz prvog dijela, Trishe Jenner (glumi Gina Phillips), koja je jedna od simbolika stvaranja i potencijalnog četvrtog filma. Film se ponovno većinski odvija po danu što cijelom serijalu daje zanimljiv pečat, no hrpa nelogičnih scena koje se prekidaju uistinu čudnim načinom montiranja nekako uvijek uspiju srušiti traženu napetost, bilo kakvu zanimljivost ili hype. Što je možda čak i najgora stvar, Creeper, koji je inače predstavljen kao uistinu dobar villain, ovdje je uništen, samo iz razloga što se pojavljuje u filmu puno previše puta, toliko da uspije ubiti svu intrigu i napetost oko svog lika i djela. Nikad ga nismo vidjeli u ovolikoj akciji, a gledamo i neke scene iz njegove perspektive. Tim više što je pojačan s novim, prečudnim igračkama koje mu omogućuju da mu kombi postane ubojito oružje...no, thank you. Ima tu još blesavoća, Creeperova otkinuta pametna ruka, loši efekti u pojedinim segmentima, kraj ne bih ni komentirao na adekvatan način...štošta smrdljivog. Jedine creditse koje mogu dati filmu su povremene trashy akcijske scene koje mogu proći.

6354542

Film ni u kojem nažalost ne poentira, niti je uvjerljiv kao fragment između prvog i drugog dijela. Očekivao sam doduše i gore, no svejedno sam dobio loš pokušaj vraćanja serijala nakon toliko godina, tim gore što se pojavljuje mogućnost i četvrte instalacije. Ne bismo hvala, Creeperu, trebao si se ne pojavljivati još 23 godine ili se nikada više ne pojaviti.

00:23 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>