subota, 02.05.2015.

Children of the Corn V: Fields of Terror (1998)



Sve u svemu: 1 / 5 burninmad
Više o filmu: Imdb.com
Video

Šestoro prijatelja upućuje se na put gdje slučajno skrenu na krivi put te dolaze do mjesta gdje se već sve zna: djeca + štovanje božanstva u žitu = ubojstva adolescentnih i odraslih...



Agonija i dalje traje. Peti nastavak ovog ultra lošeg serijala koji je nastao na noveli Stephena Kinga (izuzevši prvi veoma prosječni dio) svakim nastavkom tone prema dolje i nema se tu što puno dodavati, ako ste pročitali moje prve četiri recenzije u vezi ovog serijala, pročitali ste sve i puno više od toga. No, kako nalaže protokol, tako i ja moram pogledati serijal do kraja jer nije u redu ni prema meni a ni prema blogu da stanem na pola puta, ma koliko bih to rado htio. Da skratimo: petica je užasan film prepun loše glume i loše radnje koja je spašena samo u temeljima, a to je Kingova novela koji nadam se nikada nije ni čuo za ovoliko filmova baziranih na njegovoj priči jer ovo je jedna velika patnja i nezanimljivost. Ajde da je trashy ili zabavno, ali peti dio nije ni to uspio biti. Ovo je ujedno i prva glumačka dugometražna uloga lijepe glumice Eve Mendes, nešto kao što je i Naomi Watts doživjela u prošlom nastavku, no svatko mora početi s nekim grozotama, rijetkima se posreći da krenu s uspješnicama. Grozno postrojena djeca kao negativci i u ovom su nastavku uspjeli izazvati veliku antipatiju i iritaciju, a glavni su protagonisti takvo smeće od likova i glumaca da sam jedva film pogledao do kraja, naprosto su loši, živcirajući i naporni, nešto slično kao i cijeli film za kojega stvarno nemam riječi pohvale.



Iskreno ne znam odakle svim tim redateljima dovoljno financija da si dopuste ovakve kolapse i da dozvole da se neke greške tijekom snimanja ne sakriju i da se ne spriječi glupost oko pravljenja scenarija. Ethan Wiley je kao redatelj i scenarist ovdje u potpunosti nekontrolirano prepustio sudbini kolonizaciju ovog filma i distribuciju pa je jedina dobra stvar što je film izašao direct-to-video i što se nije blamirao po kinematografima. Enigmatika oko antagonista opet se zbiva s bogom skrivenim u kukuruzu - Onaj Koji Hoda Iza Redova, a ovoga puta je pošast uzela novo dijete kao svog lidera, koji je ni manje ni više loš i suvišan kao i njegovi prethodnici, a jedan od njih, Isaac, vratit će se u šestom dijelu koji slijedi. Ubojstva, efekti, razvoj priče, (ne)napete scene, načini snimanja, dijalozi...sve je odrađeno minorno kvalitetno i veoma neprofesionalno, pogotovo bijedni dijalozi u kojima se u trenutcima najveće panike i strepnje događa to da se likovi međusobno nasmijavaju i prave fore na to što im je netko blizak odapeo ili poginuo, strašno forsirano i bezveze.



Idem što prije na šesticu, ovo je već izgubilo smisao, nadam se da će se situacija barem ikako popraviti, u protivnom govorimo o najgorem horor serijalu ikada. A ima ih, bome ih u konkurenciji ima.

14:52 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>