ponedjeljak, 28.12.2009.

Tourist Trap (1979)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Every year young people disappear...

Grupici mladih prijatelja se pokvari auto usred ceste u šumi pokraj nekog muzeja sa lutkama manekenkama. Lutke ih privlače svojim realnim izgledom, ali ne znaju da vlasnik lutaka sprema nešto strašno za njih i da posjeduje telekinetičke moći...

Image Hosted by ImageShack.us


Čim sam na par slika po netu vidio da je u ovom filmu riječ o lutkama i one su cijelo vrijeme u prvome planu, nisam razmišljao puno...krenuo sam na gledanje. Radnja u nedodžiji gdje dolaze žrtve otkriva tu neku dozu jeze koja se provodi cijelim filmom, par likova, nije teško zaključiti tko je negativac, ogromna kuća i brdo lutki je ono što sačinjava ovaj film. Mogu reći da sam jako ugodno iznenađen sa svim priloženim. No, izgleda da su House of Wax (1953) i The Texas Chain Saw Massacre (1974) imali svoje prste u kreaciji scenarija redatelja Davida Schmoellera i Larrya Carrola, jer ima dosta poveznica s ta dva filma, no na svu sreću kopirali su jako dobre filmove.

Image Hosted by ImageShack.us


Jako mal broj efekata. A zašto? Zato što je sve tako dobro napravljeno u pokretima lutaka, gotovo se i ne primjeti starost filma. Glumci su mi ono što ruši svaku šansu da ovo bude odličan film. Tako katastrofičnu glumu dugo nisam vidio. A svašta...osim toga glumci ne da su ružni nego to je prestrašno...glavnu glumicu je mogao Milan Bandić bolje odglumiti i bolje bi pasao filmu, ali vjerujte mi ne pretjerujem. Jedino Chuck Connors, pokojni iskusni vuk je bio na visini zadatka, uloga mu je savršeno pristajala.

Image Hosted by ImageShack.us


Tako da, ako ste u nekom moodu da vaš nešto malo zastraši, ne oklijevajte i pogledajte ovaj film...psihotično, mistično i napeto.

18:00 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>