četvrtak, 27.07.2006.

Horori na našim televizijama

29. srpnja

HTV1
23:30h Underworld (samo ukratko: borbe vukodlaka i vampira; repriza)

01:30h One Missed Call (2003), japanski film
Yumi (K. Shibasaki) je studentica čija bezbrižna svakodnevica protječe u druženju s prijateljima i pohađanju predavanja na fakultetu. No, jedne se večeri sve promijeni. Opuštajući se s društvom u restoranu, Yumi svjedoči neobičnom događaju. Njezina prijateljica Yoko (A. Nagata) dobije tajanstvenu poruku na mobitelu koja je datirana dva dana u budućnosti, a sadržaj joj je ženski krik. I dok Yoko smatra da je riječ o neslanoj šali, Yumi je itekako uznemirena. S pravom, jer Yoko umre stravičnom smrću u željezničkoj nesreći upravo u vrijeme poslane poruke. Kad na sličan način umru i njezini prijatelji Kenji (A. Ida) i Natsumi (K. Fukiishi), Yumi odluči istražiti pozadinu događaja udruživši se prethodno s poduzetnikom Hiroshijem (S. Tsutsumi)...
Trajanje: 115 min.
Uloge: Kou Shibasaki, Shin'ichi Tsutsumi, Kazue Fukiishi, Anna Nagata, Atushi Ida
Scenarij: Yasushi Akimoto i Minako Daira
Redatelj: Takashi Miike (redatelj Masters of Horror epizode #13 - Imprint)

Nov@TV
20.00h The Twins Effect, 2003., Hong Kong
Ekin Cheng u zabavnoj akcijskoj komediji! plus gostovanje Jackia Chana
Uzavrela krv vampira i brzina borilačkih pokreta čine ga ravnopravnim suparnikom…

21.40h Puppet Masters, SAD, 1994., SF/horor
Redatelj: Stuart Orme
Glume: Donald Sutherland, Eric Thal, Julie Warner, Keith David, Will Patton
Sadržaj: Sam (Eric Thal) i Andrew Nivens (Donald Sutherland) te Mary Sefton (Julie Warner) dio su vladine agencije koji moraju spriječiti vanzemaljce koji su sletjeli u Ameriku da osvoje svijet. Starac (koji vodi tajni dio CIA-e), odluči provesti istragu zajedno s agentima Samom i Jarvisom te dr. Mary Sefton iz NASA-e. Ubrzo otkrivaju da vanzemaljci planiraju preuzeti Zemlju koristeći se kontrolom uma.
Film je nominiran za najbolji znanstveno fantastični film 1995. na Academy of Scinece Fiction, Fantasy & Horrors Films

00:05h Case of the Whitechapel Vampire, 2002., Kanada, triler
Redatelj: Rodney Gibbons
Glume: Matt Frewer, Kenneth Welsh, Maria Bertrand, Danny Blanco, Julian Casey, Norris Domingue
Sadržaj: London, godina 1892., okruženje White Chapela, ozloglašeno područje zbog nedavnih monstruoznih ubojstva Jacka Trbosjeka. Matt Frewer i Kenneth Walsh glume Sherlocka Holmesa i doktora Watsona koji se hvataju u koštac s natprirodnim zlim silama dok navodni vampir ubojica šeće Londonskom siromašnom četvrti. Iako svećenik Marstoke tvrdi kako ih je vampir slijedio pri povratku iz Južne Amerike, Sherlock Holmes je uvjeren kako vampir ne postoji te da je njegova teza znanstveno neutemeljena. Holmes je siguran kako su ubojstva djela ljudskih ruku. Doktor Watson upozorava Holmesa kako postoje mnoge neobjašnjive stvari i da uzme to u obzir pri istraživanju te Sherlock s vremenom sve više počinje sumnjati u svoja zdravorazumska prosuđivanja.
Film je nominiran za nagrade American Society of Cinematographers i Canadian Society of Cinematographers

05.kolovoza
01:15 ----- Noćne ptice - filmske noći strave (Carpenter večer):
01:15 Vampiri, američki film (18)(oko 103')
03:00 Stvor, američki film (18) (102'44")

Ostalo:
02. kolovoza
HTV1
01:05h Babylon 5: In The Beginning, američki film

12. kolovoza
Nov@TV The Fifth Element, SAD/Francuska, 1997., SF akcija (repriza po tko zna koji put)

23:36 • Komentari ( 0 ) • Print#

srijeda, 26.07.2006.

IN MEMORIAM.... MAKO

Otišla nam je još jedna od velikih zvijezda velikog (ponekad i malog) ekrana legendarni Mako. Iako nije baš poznat kao glumac koji je glumio u hororima, ipak je važno spomenuti ovog odličnog glumca....

Image and video hosting by TinyPic

MAKO (pravim imenom Makoto Iwamatsu) rođen je 10. listopada 1933 god., u Kobeu, Japan. Otac mu je bio poznati crtač dječijih slikovnica i pisac dječijih knjiga Taro Yashima. Ubrzo nakon 2. svj. rata odlazi živjeti sa svojim roditeljima u SAD (studirao arhiekturu) , gdje 50-tih služi vojnu službu u američkoj vojsci. 1956 godine postaje američki građanin, a 1959 ima manju ulogu u svom prvom filmu "Never So Few" (film koji je proslavio legendarnog cool momka Steve McQueen, a koji je došao poslije "The Blob").
Malo pomalo sve je više imao većih prilika za sve bolje uloge pa je tako i zaslužio nominaciju Oskar za najboljeg sporednog glumca:

1966. god.
Walter Matthau - Kolačić sreće (1966) - pobjednik
konkurenti
Mako (glumio Po-Hana) - Kamenčići u pijesku (1966)
James Mason - Djevojka Georgy (1966)
George Segal - Tko se boji Virginije Woolf? (1966)
Robert Shaw - Čovjek za sva vremena (1966)

Kao što vidimo Mako je imao vraški opaku konkurenciju i lijepo je bilo što se našao u ovako probranom društvu vraški odličnih glumaca, što je i bilo priznje kakav je glumac bio.
Tako je zaradio i nominaciju Broadwayske kazališne nagrade Tony za najboljeg glavnog glumca u mjuziklu 1976 god. za mjuzikl "Pacific Overtures".
Od poznatijih uloga spomenuo bi ulogu Li Sunga u vrlo omiljenoj seriji "The Incredible Hulk", "Pearl Harbor" (2001) gdje je glumio Admirala Isoroku Yamamotoa, te u "Rising Sun" (1993) gdje je vrlo lijepo odglumio Yoshida-sana....no uloga po kojom će ga pratiti SF ljubitelji će biti uloga Kanemitsua u "Robocopu 3" iz 93'.
Sada dolazimo i do najvažnijeg dijela zašto spominjem Maka...koji je po meni ostvario od svih svojih uloga i mojoj malenkosti najdražu onu ulogu čarobnjaka Akira u dva filma o Konanu Simerijancu (Conan the Barabrian (82') i Conan the Destroyer (84'). U svijetu fantazy filmova ostat će kao jedan od glumaca koji je obilježio jednu epohu takvog žanra (sjetimo se da je u drugom Konanu jedina pamtljiva scena baš ona kad se čarobnjak Akiro bori protiv drugog čarobnjaka).
Po meni jedan od trojice najboljih ikad viđenih čarobnjaka na filmu uz Gandalfa (Ian McKellen) iz LOTR serijala i Nicola Williamsona koji je odlično odglumio čarobnjaka Merilna u "Excaliburu"(1981).
Uz to prvi Konan je imao do pojave Prstenove Družine najbolji uvod/naraciju u nekom filmu (svaka čast
Cate Blanchett koja je odigrala Galadriel i čiji se glas u naraciji na početku filma čuje, ali naracija sa dubokim i markatnim Makovim glasom koji govori o dolasku Konana i bubnjevima u pozadini (Basil Poledouris zaslužan za fenomenlani sound i soundtrack) je ipak prevagnuo i uvijek se naježim kad čujem taj početak.
Mako je preminuo na današnji dan u 72 godini života u gradu Somisu, Kalifornija, nakon duge borbe sa rakom jednjaka. Iza njega je ostala žena Shizuko Hoshi i dvoje djece Sala i Mimosa.

TRIVIA:
Umro je jedan dan nakon što je objavljeno da će posuditi glas Učitelju Splinteru u novom filmu o "Ninđama Kornjačama" koji se upravo snima...velika šteta, jer Makov glas bi baš pristajao mudrom Splinteru...

Otišao je čovjek jednoga imena koje mnogima ništa ne govori, no lice je tako poznato i viđeno u raznim filmovima (kao i mnogim sporednim ili epizodnim glumcima kao što su to bili npr. Jack Elam, Woody Strode ili Anne Ramsey) iako se većina ne može sjetiti kako se zove...




23:56 • Komentari ( 0 ) • Print#

petak, 21.07.2006.

HororFilm Playground NEWS #5

Evo nekih svježih novosti koje nisu mogle prićekati...

Najprije za najočekivaniji horor film godine (intervjui su preuzeti iz Entertainment Weeklya) :

- GRIND HOUSE
Glavnog negativca "Stuntman Mikea" u Tarantinovu filmu igrat će umjesto Mickeya Rourkea još jedna legenda Kurt Rusell (McReady iz Carpenterovog kultnog "Stvora").
Novi segment je da će svaki film imati dužinu normalnog filma, a ne kako se na početku govorilo o 60 ili 75 minuta, tako ćemo imati dva filma po cijeni jednog (kao u reklami za Ledo sladolede iz 80-tih) pa se treba računati na dužinu sveukupnog omnibusa na oko 180 do čak impresivnih 210 minuta (juppii)...
Rosario Dawson je upala u cast. A evo sada najzanimljiviji dio intervjua:

Recite mi nešto o svakome od vaših filmova...

TARANTIN: "- Naša orginalna ideja je da napravimo duplu horor poslasticu. Žanr sa kojim se ja želim poigrati su slasher filmovi, zato što sam veliki fan slashera iz 70 i 80-tih godina. Jedina stvar što ih čini tako dobrima je to što su kruti. Imao sam ideju o tipu koji ubija djevojke sa svojim automobilom kao suprotnost mačeti, i sve sam to stavio u strukturu slasher-filma....

Dakle "Christine" susreće "Long Day's Journey Into Night..?

TARANTINO: "- Da, ali sa mnogo više slasher elemenata (smije se)...

Robert reci mi nešto o svome filmu...

RODRIGEZ: "- Moj je zombi film nazvan "Planet Terror". Izgleda kao film Johna Carpentera koji se događa između "Bijega iz New Yorka" i "The Thing" (to se traži!). Želio sam napraviti zombi scenarij već dugo vremena zato što nije bilo dugo vremena dobrih zombi filmova (od 86' samo njih možda 4-5). Imam oko 30 stranica i onda na scenu nastupaju svi zombi filmovi.
Pa, sam pomislio ne moramo ih napraviti zombijima - mogli bi biti drugi razlozi zašto su postali takvima. Oni su 'zaraženi'."
(Ne znam za vas ali meni rastu zazubice, jer ovo će biti jedan od rijetkih dobrih zombi filmova sa objašnjenjem i koji malo odstupa od od koncepcualnog oblika zombie filmova - recimo nešto kao "28 Dana Kasnije")

Quentin kakva je to priča?

TARANTINO: "- Imamo jedan film Uberta Lenzija, zombi film iz 70-tih imena "Nightmare City" i prije nekoga vremena rekao sam svojim prijateljima koji su se imali naći sa njim u Rimu, i rekao sam im kako volim "Nightmare City". I oni su mu rekli. A on će: "-Zombiji?...Kakvi ovi zombiji? Oni su zaraženi ljudi".

Ovo mi stvarno sve više nalikuje "From Dusk Till Dawn" u zombi verziji...

- DAY OF THE DEAD
Ving Rhames glumi kapetana Rhodesa, a slatka Mena Suvari glumi Sarah, Nick Cannon igra Salazar. Steve Miner i dalje je redatelj.

- HILLS HAVE EYES 2
Evo i opisa mutanata koji će po svemu sudeći biti u filmu:
HADES - Ogroman, vođa i najveći od svih mutanata - ima lice nalik babunu; stvarno užasavajuće

- HANSEL
Tridesetih godina, velik i vrlo bijesan, dječijeg ponašanja - pomaže Amber i Napoleonu kada pokušaju spasiti Missy - ali kasnije se ispostavi da nije tako nevin kao što se čini...

- CHAMELEON
Ćelavi mutant, velik i jake muskulature, njegova koža mijenja boju da bi se stopila sa okolišem, najtajanstveniji uz Hada od svih mutanata. On ugrabi Missy odvlači ju u rudnike i drži ju za taoca.

- GRABBER
Veliki mutant, uplašen, mišićav, ali skoro slijep i oslanja se samo na svoje čulo mirisa u mraku. Napada Amber samo da bi se borio sa Mickeyem

THE FEAST - 17. listopad 2006 (na DVD-u), a u kina ide 22. rujan 2006 (limited)
Opisan je kao " monster movie koji će dostaviti, strašne, nikad dosadne akcijske momente koji ujedno parodira spektar stereotipa likova i opasnih situacija koje smo vidjeli u mnogo horor filmova prije..."

Redatelj: John Gulager (sin Clu Gulagera)
Glume: Krista Allen, Balthazar Getty, Navi Rawat, Josh Zuckerman, Eileen Ryan, Jenny Wade, HENRY ROLLINS (Vrućina), Judah Friedlander, JASON MEWES (Jay iz "Casing Amy"), Anthony "Treach" Criss, CLU GULAGER (Burt iz "ROTLD"), Duane Whitaker....
Producent i ujedno mentor cijeloj mladoj ekipi je Wes Craven

Radnja filma se događa zimi kad se jedna obitelj farmera počne boriti protiv spodoba iz jedne špilje koje se hrane ljudskim mesom...

Eto to bi bilo sve za sada...

21:59 • Komentari ( 1 ) • Print#

utorak, 18.07.2006.

The Wolfman (1941)

The Wolfman (1941)

Produkcija: Universal Pictures
Redatelj i producent: George Waggner
Scenarij: Curt Siodmak
Šminka: Jack Pierce
Specijalni efekti (scena transformacije): John P. Fulton

Sir John Talbot………Claude Rains
Dr. Lloyd…………......Warren William
Capt. Paul Montford....Ralph Bellamy
Frank Andrews……......Patric Knowles
Bela……………….Bela Lugosi
Maleva……….….Maria Ouspenskaya
Gwen Conliffe……..…..Evelyn Ankers
Larry Talbot……………..Lon Chaney

Film je pušten u kina 12. 12. 1941 godine
Trajanje: 70 minuta
Buđet: oko 180 000$
Zarada: N/A

SADRŽAJ:
"- Larry Talbot (Lon Chaney) se nakon 18 godina provedenih u Americi (Mt. Wilson Observatory in California) vraća svome domu (Llanwelly, Wales), a sve zbog smrtnog slučaja u obitelji (brat John Jr. poginu u lovu). Odlučuje se na ostanak na imanju svog oca Sir Johna (Claude Rains). Ubrzo se zagleda u zgodnu djevojku Gwen (Evelyn Ankers) i dok romansa cvijeta događa se nešto što će sve da promijeni i da zavije sudbinu Larrya Talbota u crno. Dok je sa Gwen i njenom prijateljicom Jenny Williams (Fay Helm) posjećivao obližnji logor cigana, gdje je se nalazio gatar Bela (Bela Lugosi), Jenny napada ogroman vuk i ubija ju. Larry uspijeva ubiti vuka drškom svog štapa kojem je vrh od čistog srebra, no vuk ipak ostavlja ugriz na njegovim prsima. Crne slutnje počinju da more mladog Talbota, a kad opet posjeti ciganski logor od stare ciganke Maleva (Maria Ouspenskaya) mu objašnjava i otkriva strašnu tajnu - ugrizao ga je vukodlak, njen sin Bela koji se uslijed djelovanja punog mjeseca pretvorio u strašnu zvijer, koju je tTalbot netom kasnije i ubio. Prve večeri kad se na nebu pojavi puni mjesec dolazi do ogavne transformacije čovjeka u sablasno biće - vukodlaka. Nakon prve žrtve u obliku grobara, Talbot pokušava naći način kako se riješiti prokletstva vukodlaka, a uz pomoć stare ciganke to i pokušava...no noć punog mjeseca opet dolazi i biće se opet budi. Tko će biti sljdeća žrtva vukodlaka...Sir John, neko dijete ili čak ljupka Gwen? "

Image and video hosting by TinyPic prva pojava Wolfia

RECENZIJA:
"- Kod nas je vrlo malo ljudi gledalo ovaj crno-bijeli horror klasik (definitivno najbolji horor film u 40-tima) u kojem se pojavljuje peto (od šest) Universalovo čudovište (ostalih četri su redom po godini pojavljivanja: Dracula (1931), Frankenstein (1932); The Mummy (1932) i Invisible Man (1933) plus "Creature From Black Lagoon" iz 1953). Ovo je bio tek treći uradak koji je imao za temu vukodlake (kratkometražni "The Werewolf"(1913) u režiji Henryja MacRaea i vrlo slabi "Werewolf of London" (1935) koji je neslavno propao zbog sličnosti sa "Dr. Jekyll & Mr. Hyde"(1931)). Rijetki su ovako stari i odlični crno bijeli horori koji ne zalaze u patetiku i trivijalnost, nego odišu svježinom (poput Dracule i Frankenstaina, kasnije možemo navesti kao primjer "The Thing From Another World" ili "Them!"). Uz to što ima odlične glavne likove (prvenstveno ovdje mislim na Chaneya, Rainsa i odličnu Maria Ouspenskaya, te isto tako vrlo pamtljivu cameo pojavu Bele Lugosia) i vrlo solidne epizodne i sekundarne likove (Evelyn Ankers (druga Scream Queen poslije Fay Wray) i Warren William) film ima vrlo sablasnu atmosferu i iako je cijeli film sniman u studiju on ne gubi na snazi nego se vrlo dobro uklapa u upotpunjuje sa fotografijom (Joseph Valentine je najviše zaslužan za to) koja naglašava sjene i mračni tonalitet kad se čudovište prikrada iz mraka.
Iako Chaney nije imao onu moć i karizmatsku glumu kao Lugosi i Karloff (pa čak ni onaj dio glume koje je uspijevao prikazivati njegov otac Lon Chaney Sr. u nijemim filmovima, tu prvenstveno mislim na odličnog "Fantoma iz Opere"(1925)), ipak je uspio u ovoj ulozi iskazati svu svoju efektnost u prikazu čovjeka koji se bori sa svojim demonima i koji ne želi biti krvoločno čudovište. Uloga je jednostavno bila kao salivena za njega (vjerujem da bi je Lugosi vrlo slabo odglumio, dok bi Karloff bio tu efektivniji no opet toliko ispod Chaneyjeve prezentacije) isto kao što je uloga Terminatora bila salivena za Arnolda, a ne za Lance Hendriksena.
Jedinu malu zamjerku filmu bih našao u tome što je redatelj Waggner prebrzo otkrio u gro-planu svoje čudovište, a bilo bi efektnije i bolje da je u početku koristi više sjene (nešto slično što je Ridley Scott napravio u "Alienu" ili John M. u "Predatoru").
Lijepa je i mala sibolika u filmu, gdje Lugosi kao vukodlak ugrize Chaneyja, a ovaj ga ubije, a to je značilo da stara garda (Lugosi i Karloff) prepušta svoja mjesta nekim novim momcima (prvenstveno Lon Chaney i Vincent Price). Žalosno je od svega toga što je Chaney ušao u kolotečinu sa prikazom svog Wolfmana u još četiri Universalova filma - Frankenstein Meets the Wolf Man (1943), House of Frankenstein (1944), House of Dracula (1945) što je samo potvrđivalo da je osrednji glumac kojem se posrećilo da je odlično prezentirao i odglumio vukodlaka. No, nama će ostati u pamćenju po "Wolfmanu" iz ratne 1941 godine i po najboljoj intrepretaciji jednog od najupečatljivijih horor likova u domeni strave užasa, lika (a i naravno filma) koji je imao utjecaja na buduću Hollywoodsku mitologiju koja je obuhvaćala vukodlake...

Zanimljivosti u vezu filma (Trivia):
Image and video hosting by TinyPic vukodlak vreba svoju prvu žrtvu

1) Transformacija je imala dijela - noge(6 snimaka), noge(11 snimaka) i lice (17 snimaka)
2) Wolfman se u jednoj sceni bori sa medvjedom, no pošto je medo pobjegao snimka je ostala samo u traileru
3) Universalovi čelnici su orginalno željeli Borisa Karloffa u ulozi Wolfmana, no on je to odbio, također je poslije njega to trebao biti Bela Lugosi, no i ovaj je to odbio
4) Iako važan detalj u filmu u niti jednoj snimci nema prikaza punog mjeseca
5) Maria Ouspenskaya koja igra cigansku staricu je bila starija 6 godina od Bela Lugosija, koji joj je glumio sina
6) Larryev srebrni vrh štapa u obliku vuka je načinjen od gume
7) Wolfman je jedini Universalovo čudovište koje je glumio jedan glumac - Lon Chaney
8) Jack Pierce je radio iste efekte i za "Werewolf of London" (1935), gdje je vukodlaka sa demonskim licem utjelovio Henry Hull

THE SCENA:
"- Scena transformacije i scena kad Sir John saznaje da je ubio svog vlastitiog sina koji je bio vukodlak..."

"Čak i čovjek čista srca i koji izgovara svoje molitve po noći može postati vukom kad moravka procvjeta i proljetni mjesec zablista..."
Curt Siodmak

Image and video hosting by TinyPic

"The way you walked was thorny through no fault of your own. For as the rain enters the soil, and the river enters the sea, so tears run to their predestined end. Your suffering is over. Now find peace for eternity, my son."
Maleva

06:23 • Komentari ( 4 ) • Print#

ponedjeljak, 17.07.2006.

HororFilm Playground NEWS #4

Evo nekih hot brzih vijesti...

- 28 Weeks Later :
11, svibnja, 2007 je službeni izlazak filma u kina

- Gallowwalker:
2007 - Redatelj: Andrew Goth; Gl. uloge: Wesley Snipes
Film bi se ukratko mogao opisati kao Blade protiv zombija

- Za ljubitelje Brian Yuzna filmova, on snima novi fim (izlazi 2007, natprirodne tematike) pod imenom "Beneath Still Waters"

- The Hills Have Eyes 2:
izlazi u kina 2, ožujak 2007; Redatelj: Martin Weisz; Gl.uloge: Michael Bailey Smith
ovaj film ignorira sequel stare verzije iz 80-tih, a priča glasi kako će se mutanti okomiti na mlade vojnike koji su zadnji dan obuke u pustinji; Wes Craven (producent zajedno sa Marianne Maddalena) i njegov sin Jonathan pišu scenarij

- počinje se snimati Boogeyman 2, a za scenarij je zadužen Brian Sieve; (još je sve u nastanku)

- The Return:
Redatelj: Asif Kapadia; Gl.uloge: Sarah Michelle Gellar, Peter O’Brien, Sam Shepard, Kate Beahan, J.C. MacKenzie, Adam Scott; film izlazi u kina 17, listopad 2006, a priča se bavi reinkarnacijom

- Skinwalkers:
Redatelj: Jim Isaac (ogavni Jason X je njegovo dijelo) ; Gl.uloge: Natassia Malthe, Shawn Roberts, Sarah Carter, Kim Coates, Tom Jackson, Matthew Knight, Jason Behr, Elia Koteas, Shawn Roberts, Rhona Mitra; izlazak filma je travanj 2007; vjerujem da bi u popravnom filmu Isaac mogao napraviti dobar posao (gledajući da je Stan Winston jedan od producenata i sigurno je da će nadgledati specijalne efekte); priča filma se vrti oko 12-godišnjeg dječaka koji se nađe u središtu borbe između dva čopora vukodlaka koji su u ratu jedni sa drugima

- u priči su i nastavci:
Constantine 2, LAND OF THE DEAD 2 (naveliko se šuška), RESIDENT EVIL 4 (vrlo izgledno, iako je treći dio koji se upravo snima trebao biti zadnji), EVIL DEAD IV (i dalje samo u priči, no vidjet ćemo kad se završi Spiderman 3), HELLBOY 2: THE GOLDEN ARMY (stara ekipa iz prvog dijela je ponovo sa nama, dok se priča još ne zna no zna se jedino da će opet biti neko mistično biće u igri protiv našeg crvenog vraga),



- Death: The High Cost of Living:
još se ništa točno ne zna oko produkcije, jedino da će Guillermo del Toro biti jedan od producenata, a Neil Gaiman će biti redatelj (film se radi prema njegovoj grafičkoj noveli); priča se vrti oko 25-godišnjeg suicidnog mladića i njegovog družena sa Smrti koja svakih 100 godina mora provesti jedan dan kao smrtno biće da bi mogao cijeniti život (ne znam kakav će film biti ali prema odlično zamišljnoj priči mogao bi to biti neki novi Donnie Darko?

- World War Z: An Oral History of the Zombie War:
film je tek na početku stvaranja i jedino što se zna da se film radi prema noveli "The Zombie Survival Guide" Maxa Brooksa, a sama priča će se ispreplitati sa intervjuima preživjelih ljudi koji su uspijeli preživjeti zombi epidemiju

- I am Legend:
Johnny Depp će da igra jednog od glavnih vampira u filmu

- High Midnight
Redatelj: Mary Lambert (odlični Pet Semetary); Gl. uloge: Ted Raimi, Taylor Nichols, Emilio Rivera;
Denis Faye piše scenarij, radnja filma je smještena na "divlji zapad"(1892) a govori o šerifu i vikstorijanskom lovcu na vampire koji se bore protiv zla u njihovom gradiću

- The Hitcher:
izlazi u kina 13, travnja, 2007; Sean Bean (Borimir) glumi Hitchera, a Neal McDonough policijskog kapetana Esteridgea.


02:41 • Komentari ( 4 ) • Print#

četvrtak, 13.07.2006.

45 najgrudiju u horor filmovima (15 - 1)

Evo trećeg i završnog dijela ove nadasve intrigantne liste... top 15 slijedi

15) Salma Hayek - 40 god. (mjere 36C - 25 - 37); njeno ime na arapskom znači "mir" ili "mirnoća"; najpoznatija po ulozi seksipilne glavne vampirice Satanico Pandemonium iz "From Dusk Till Dawn"(1996);
boluje od disleksije; časopis "PEOPLE" ju je uvrstio među 50 najljepših ljudi na svijetu 96' i 03'; #8 od 100 najseksi žena na svijetu 2001 god. "FHM"(Tajvanski); #31 od 102 najseksipilnije žene na svijetu prema časopisu "STUFF"; #34 na "Hot List" magazina "MAXIM" 2005; #12 od 100 najseksipilnijih žena na svijetu 2005;
Image and video hosting by TinyPic scena iz "Fride" (imala nominaciju za nagradu Oskar za gl. žensku ulogu)

14) Kate Beckinsale - 33 god.; najpznatija po ulozi ubojite vampirice Selene u serijalu "Underworld" te po ulozi Anne Valerus u "Van Helsing" (2004); kao tinejđerka bolovala od anoreksije; izabrana kao #1 Beauty (2002) časopisa "Hello"; #63 od 102 najseksipilnijih žena prema časopisu "STUFF"(2002); #23 na "MAXIM Hot 100" listi 2005; #71 od 100 najseksulanijih žena časopisa "FHM" 2005;
Image and video hosting by TinyPic scena iz "Uncovered(1994) kao Julia

13) Pam Grier - 57 god. (mjere 38 - 22 - 36); prva obojena žena koja se pojavila na naslovnici magazina "MS Magazine" u kolovozu 1975 god.; prema časopisu "Ebony" jedna od 100 najfacinatnijih žena 20 st.; najpoznatija po ulozi u "Duhovi Marsa"(2001) kao zapovjednica Helena Braddock
Image and video hosting by TinyPic kao Grear u "The Big Doll House"(1971)

12) Natasha Gregson Wagner - 36 god; kćer Natalie Wood;
Image and video hosting by TinyPic kao seksi vampirica Nico u "Modernim Vampirima"(1998) (TV)

11) Jenny Agutter - 54 god; najpoznatija po ulozi bolničarke Alex Price u "Američkom vukodlaku u Londonu"(1981)
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic scene iz filma Equus (1977) kao Jill Mason

10) Keira Knigtley - 21god.; navija za West Ham; najljepša žena samac u UK 2004; pati od disleksije; glumila Sabe dvojnicu Kraljice Padmé Amidale u "SW: The Phantom Menace"(199); najglamuroznija glumica 2004 prema časopisu "GLAMOUR" 2004; najseksiplinija filmska zvijezda svih vremena prema časopisu "EMPIRE", rujan 2004; 18# od 100 najseksipinijih žena prema "FHM" časopisu 2005; #63 prema časopisu "MAXIM" na "Hot 100" listi 2005, sa 20 god. treća najmlađa žena nominirana za Oskar (naj. glumica); glumica godine prema "Daily Mirror" prosinac 2005; #9 prema časopisu "MAXIM" na "Hot 100" listii 2006; najpoznatija joj je uloga Elizabeth Swan u serijalu "Pirati sa Kariba"
Image and video hosting by TinyPic njena prva nude scena "The Hole"(2001) kad je imala 16(!!?!) godina, a glumila je Frances 'Frankie' Almand Smith

9) Dina Meyer - 38 god.; poznata kao Kerry u serijalu "Saw"; no najpoznatija po ulozi prelatke Dizzy Flores u sf klasiku "Starship Troopers"(1997)
Image and video hosting by TinyPic Dizzy pod tušem

8) Jamie Lee Curtis - 52 god.; (mjere 34C - 22 -32); kćer Tony Curtisa i Janet 'Psiho' Leight; za nju su horor filmovi prestrašni i ima kasnije noćne more od njih; povukla se iz glumačkog miljea 2004; na njen nagovor snimljen "Halloween H20"; postala Lady Haden-Smith (barunica; jer je njezin muž plemićkog porijekla naslijedio titulu od svog oca), poznata kao Laurie Strode u serijalu "Noć Vještica" i u "True Lies
"(1994) kao Helen Tasker
Image and video hosting by TinyPic najpoznatija scena iz "Trading Places"(1983) kao Ophelia

7) Monica Bellucci - 42 god.; (mjere 35C - 24 -35); govori tečno francuski, engleski i talijanski; trebala glumiti Minu Harker u "The League of Extraordinary Gentlemen"(2003), ali uslijed nesuglasica zamjenila ju je Peta Wilson; #89 prema "FHM" časopisu na listi 100 najseksipilnijih žena na svijetu 2005; #6 od 50 najseksipilnijih žena 1999 god. prema "FHM" časopisu; #9 od sto najseksipilnijih žena prema časopisu "MAXIM"; #1 prema časopisu "Askmen's" najpoželjnija žena na svijetu 2002; omiljena pjesma "A Silvia" Giacomoa Leopardia, a film "A Special Day"(1977) gdje glume njeni omiljeni glumci Sophia Loren i Marcello Mastroianni
Image and video hosting by TinyPic kao jedna od tri Drakulinih mladenki u "Draculi"(1992)
Image and video hosting by TinyPic kao Malena u istoimenom filmu iz 2000 godine

6) Milla Jovovich - 31 god. (mjere 35B - 22 - 33); pravim imenom Milica Nataša Jovović; nekoć bila frontmen grupe "Plastic Has Memory"; tečno govori ruski; išla u srednju školu i bila dobra prijateljica sa Christinom Applegate (Kelly iz "Bračnih Voda", Milla gostovala u jednoj od epizoda); najseksipilnija ženska filmska zvijezda prema australskom magazinu "EMPIRE" 2002; 98# prema "FHM" časopisu od 100 najseksipilnijih žena na svijetu 2005; 65# na listi "most Hottes Celebrity bodies" časopisa "VH '1";
82# od '100 Hot List' magazina "MAXIM"; najpoznatija po ulozi Alice u serijalu "Resident Evil" i po
ulozi Leeloo u "Petom Elementu"(1997)
Image and video hosting by TinyPic scena iz "No Good Deeds"

5) Susan Sarandon - 60 god. (mjere 37C - 26 -36); jedna od žena koje su nosile zastavu olimpijskih igara na zimskim igrama 2006; sa Geenom Davis stavljena na 24 mjesto "AFI"-noj top 50 listi naj heroja; izabrana kao jedna od najljepših ljudi 1996 god. prema časopisu "PEOPLE"; bivši Fordov model;#35 na listi 100 najboljih filmskih zvijezda svih vremena prema časopisu "EMPIRE" (UK, listopad 1996); prva glumica koja je osvojila Oskara glumeći opaticu; zaradila upalu pluća tijekom snimanja scene u bazenu "The Rocky Horror Picture Show"(1975); bivša žena od Chris Sarandona (Fright Night)
Image and video hosting by TinyPic Pretty Baby (1978) kao Hattie

4) Patricia Tallman - 49 god.; jedna od najboljih žena kaskaderki u filmskom svijetu; najpoznatija po ulozi heroine Barabre iz "NOTLD 90'" Savinijevog remakea Romerovog klasika
Image and video hosting by TinyPic scena iz "Knightriders"(1981) kao Julie

3) Sigourney Weaver - 57 god. (mjere 34B - 24 - 35); (o njoj uskoro u cijelini u jednom od slijedećih postova...)
Image and video hosting by TinyPic scena iz "A Map of the World"(199)

2) Anne Parillaud - 46 god. najpoznatija kao ubojiti plaćeni vladin ubojica NIkita u istimenom filmu iz 1990; hodala sa Jean - Michel Jarreom; neko vrijeme za muža imala Luca Bessona
Image and video hosting by TinyPic
Innocent Blood (1992) kao lijepa vampirica Marie

I na kraju moj broj jedan je:

1) Virginia Madsen - 45 god.; sestra kulera Michaela Madsena; obje su joj oči različite boje (lijevo pola smeđe pola zeleno, a desno zeleno); dobila Oskara za ulogu u "Stranputici"(2004) (za sporednu ulogu);
Helen Lyle joj je najpoznatija uloga (Candyman, 1992)
Image and video hosting by TinyPic
prva uloga u karijeri "Class"(1983) kao Lisa






02:32 • Komentari ( 0 ) • Print#

nedjelja, 09.07.2006.

45 najgrudiju u horor filmovima (29 - 16)

Evo i drugog dijela i sve smo bliže magičnoj jedinici i trenutačnoj No. 1... pa da nastavimo:

29) Kristiana Loken - 27 god. (mjere 34B - 22 - 30, viskoa 180cm); rođena na isti datum kao i Sigourney Weaver; #3 prema časopisu "Maxim's Hot List" na ljestvici 100 najseksipilnijih žena
Image and video hosting by TinyPic kao dostojna protivnica Arniju - Terminatrix

28) Jennifer Tilly - 48 god. (mjere 36C - 24 - 34); kineskog porijekla; #23 njseksipilnija žena 1995 prema magazinu "Celebrity Sleuth"; 2005 god. pobijedila 600 žena na jednom velikom poker turniru "Ladies - Only No Limit Texsas Hold' Em"; najpoznatija po ulozi Tiffany u serijalu o lutku ubojici Chuckyu
Image and video hosting by TinyPic scena iz "Shadow of the Wolf" (1992) kao Igiyook

27) Annete O' Toole - 52 god. najpoznatija po ulozi Bev Marsh u filmu "IT"(1990)
Image and video hosting by TinyPic scena iz filma "Cat People"(1982) gdje glumi Alice Perrin

26) Asia Argento - 31 god.; najmlađa žena redatelj u Italiji, nama najpoznatija po uloz Slack u Romerovom "Land of the Dead" (2005)
Image and video hosting by TinyPic kao Beatrice u "B Monkey" (1998)

25) Anna Falchi - 34 god. (mjere 33B - 24 - 35, tijekom snimanja "Cemetery Mana" 36C/D - 25 - 36);
Image and video hosting by TinyPic jedna od najseksipilnijih scena u nekom horor filmu "Dellamorte Dellamore" (1995) Anna kao tajanstvena djevojka i Dylan Do..ops.. Francesko Dellamorte (Rupert Everett)

24) Traci Lords - 38 god. (34C/D - 23 -34); pravim imenom Nora Louise Kuzma; bivša porno zvijezda 80'-tih (počela sa 15 god.); pravi dokaz da možeš sve ako tako odlučiš; trenira bujinkan ninjutsu; Penthouse Pet of the Month - rujan 84'; poznata po ulogama u "Blade"(1998) kao Racquel (na samom početku filma) i kao Nancy Voss u "The Tommyknockers"(1993)
Image and video hosting by TinyPic scena iz "Not of this Earth"(1998) u ovom remaku filma Roger Cormana, a glumila djevojku Nadine Story

23) Christina Ricci - 26 god. jedna od rijetkih glumica koja se iz dječije glumačke zvijezde razvila u fenomenalnu i nadarenu mladu glumicu (isto kao recimo Kristen Dunst); uz mnoge poznate dramske filmske uloge (recimo ona u meni najdražem filmu "Strah i prijezir u Las Vegasu"(1998) gdje je glumila djevojku Lucy) najpoznatije su joj uloge one vezane gdje je glumila uz svog dugogodišnjeg prijatelja Johnnya Deppa i Tim Burtona (njegova muza) "Sleepy Hollow"(1999) ; također glumila i u Cravenovu filmu "Cursed" naslovnu ulogu djevojke Ellie
Image and video hosting by TinyPic slavna scena iz "Prozac Nation"(2001) kao Elizabeth Wurtzel

22) Linnea Quigley - 48 god. (mjere 33 -23 -33)
Image and video hosting by TinyPic njena najpoznatija scena iz "ROTLD"(85') gdje glumi Trash
Image and video hosting by TinyPic još jedna scena koju sam jednostavno morao morao spomenuti "Night of the Demons", vjerujem da je to i najbolja scena u cijelom filmu ;))

21) Drew Barrymore - 31 god. (mjere 34C - 23 - 34); svi ju se sjećamo kao malu Gertie u Spilbergovu "E.T-u"(1982), no malo nas zna da je bila na audiciji za ulogu djvojčice u "Poltergeistu";
nikada nije završila srednju školu; djed joj je filmska legenda John Barrymore; 97' ju magazin "PEOPLE" izabrao među 50 najljepših ljudi na svijetu; bila na 61 mjestu "Premier's 2002 annual Power List" 100 najutjecajnijih ljudi u showbiznisu; 03.03. 2004 dobila zvijezdu na Stazi Slavnih
najpoznatija uloga joj djevojke Casey Becker u "Vrisku"(1996); postaje jedna od najuspješnijih producentica (da nije bilo nje ne bi bilo ni "Donnia Darka") i ostaje naš najdraži Charlyev anđeo
Image and video hosting by TinyPic iz filma "Boys on the Side"
Image and video hosting by TinyPic scena iz "Dopelgganger"(1993) glumila Holly Gooding

20) Nancy Allen - 56 god.; rođena na isti datum (24.06.) kao i partner joj u "Robocoopu"(1987) Peter Weller, to joj je i najpoznatija uloga gdje je glumila policajku Annie Lewis; bivša žena Briana De Palme
Image and video hosting by TinyPic scena iz "Carrie"(1972) gdje je glumila glavnu gaduru Chris Hargensen

19) Phoebe Cates - 43 god. (mjere 31B - 23 -33 kao 'teen model' 80'; sada 34B - 23 -34); žena Kevina Klinea; dospijela na "Harper's Baaazar's list of America" listu 10 najljepših žena 84'; majka joj Filipinka; najpoznatija po ulozi u "Gremlinima"(1984) gdje je glumila Kate Beringer
Image and video hosting by TinyPic scena iz "Fast Times"(1982) glumi lik Linde Barret

18) Natasha Henstridge - 32 god. (mjere 36 - 25 - 36); trebala igrati Jill Valentine; prema časopisu "STUFF" 85# među 102 najseksipilnije žene na svijetu 2002 god.; #1 Sci-fi žena prema časopisu "Femme Fatale" 97'; uz ulogu u "Duhovima Marsa"(2001) kao Melanie Ballard gdje je glumila glavnu heroinu, najpoznatija je po ulozi vanzemaljke Sil u "Vrsti"(1995); odbila uloge u "Danu Nezavisnosti" i "MIB" izjavom dok je čitala scenarij : "Koje je ovo sranje?"
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic scene iz "Vrste"

17) Jennifer Connely - 36 god. (mjere 34C/D - 22 - 34); poznata po ulogama u "Dark Waters"(2005) gdje je glumila Dahliu, "Hulku"(2003) gdje je glumila betty Ross i "Dark City"(1998) kao Emma Murdoch; na 14# mjestu časopisa "Celebrity Sleuth" 93'(među njih 25 najsesklisplinijih žena); izabrana među 50 najljepših ljudi na svijetu magazina "PEOPLE" 2002 god.; 53# prema magazinu "STUFF" od 103 najseskispilnije žene 2003 god.; prema "FHM" magazinu 74# od njih 100 najljepših žena 2002; 85# prema časopisu "ASKMEN'S" od 100 najpoželjnijih žena 2002; #88 prema "FHM" od 100 najseksiplinijh žena svijeta 2005
Image and video hosting by TinyPic scena iz "Hot Spot"(1990) Jennifer i Debra Cole

16) Daryl Hannah - 46 god. (mjere 34B - 24 - 35); odbila naslovu ulogu u "Zgodnoj ženi"; jedna od 12 obećavajućih novih glumaca 84' u John Willis Screen World, vol. 36; Made McCalls 10 najboljih ženskih tijela u Americi 84'; na #96 mjestu svih vremena u filmskoj povijesti u izboru najseksipilnijih filmskih zvijezda prema časopisu "EMPIRE"; najpoznatija uloga joj je u "Blade Runneru"(1982) R. Scotta, gdje je tumačila seksiplinog i vrlo smrtonosnog ženskog androida/replikanta Pris; boluje od agorafobije - straha od otvorenog prostora
Image and video hosting by TinyPic scena iz filma "At Play in the Fields of the LOrd"(1991) kao Andy Huben

21:26 • Komentari ( 3 ) • Print#

ponedjeljak, 03.07.2006.

Top 45 grudiju glumica iz horor, fantasy i Sf filmova..

Evo sam se upravo vratio sa jednog malog odmora gdje sam par dana bio na otoku Zlarinu, u to vrijeme je bilo samo kupanje u moru (koje nije baš bilo naj), pijuckanje piva i ljubakanje sa ženama. Prije dva dana sam sa svoja tri prijatelja bio u noćnom ribolovu (parangal, dvije vrše i malo na sviću, tek poslije malo dobrog starog ribolova sa udicom i pelom)...
I tako smo čavrljali o svemu i svačemu, pa su naravno na red došli i horor filmovi, da ne duljim došli smo na temu koja je glumica imala najseksipilnije tijelo i grudi a pojavila se u nekom horor filmu (ne nužno da ih je i u tom žanru i pokazala)...mogu reći samo da je tema ošla u žućnu raspravu, ali također i meni otvorila nešto novo za moj blog, pa zato uz mnogo pripetija i razmišljanja evo i moj trenutaćnih top 45:

45) Lina Romay - 52 god. zvijezda španjolskih horor filmova, zalazila u porno vode
Image and video hosting by TinyPic njen najpoznatiji film "Female Vampire"(1973)

44) Marilyn Chambers - 54 god. (mjere 35B-23-35) porno zvijezda koja je samo malo zašla u horor vode; najpoznatija joj je uloga djevojke Rose u filmu "Rabid"
Image and video hosting by TinyPic scena iz "Rabid" (1977) D. Cronenberga

43) Mathilda May - 41 god. (mjere 35C - 25 -35); bivša balerina
Image and video hosting by TinyPic scena iz njenog najpoznatijeg i jedinog horor filma "Lifeforce" (1985)

42) Kari Wuhrer - 39 god.(mjere 32 DD - 25 - 36); 73# u izboru 100 najljepših žena časopisa "FHM" 2001; 36# u izboru magazina "MAXIM" među 50 najljepših žena 1999; najpoznatije uloge: kao Gina u "Thinner" (1996), kao Denise Kalberg u "Anakondi"(1997) i u "Eight Legged Freaks"(2002) kao šerif Samantha Parker; njemačko-indijanske (Cherokee) krvi
Image and video hosting by TinyPic iz "Luscious" (1997) kao Billie Reynolds

41) Lara Flyn Boyle - 36 god. (dugo sam se dvoumio između nje i Barabrae Crampton iz "Re-Animatora"); disleksičarka; jedna od najseksipilnijih glumica koje su se pojavile na TV ekranima; najpoznatije uloge "MIB II"(2002) kao Serleena i u "Poltergeist III"(1988) kao Donna Gardner uz naravno onu najpoznatiju u "Twin Peaksu" gdje je glumila Donna Hayward
Image and video hosting by TinyPic "The Road to Wellville" (1994) kao Ida Muntz

40) Adrienne Barbeau - 61 god. (mjere grudi 34 DD); najpoznatija je po ulozi radio voditeljice Stevie Wayne u "Magli"(1980) i kao glas kompjutera u "Stvoru"(1982); ja je još pamtim kao pobjednicu trke Cannonball (Cannonball Run, 1981) gdje je glumila Lamborgini babe - Marcie Thatcher
Image and video hosting by TinyPic "Swamp Thing" (1982) kao Alice Cable

39) Julie Delpy - 37 god.; magazin "PEOPLE" ju je proglasio među 25 najseksiplinijih žena 1995; najpoznatija joj je uloga u "An American Werewolf in Paris" (1997) djevojke Serafine Pigot
Image and video hosting by TinyPic iz filma "Killing Zoe" (1994) kao Zoe

38) Laura Harris - 30 god. prijateljica sa slatkom Emily Perkins; njoj napoznatija filmsk uloga u"The Faculty" (1998) kao Marybeth Louise Hutchinson
Image and video hosting by TinyPic "Habitat"(1997) kao Deborah Marlowe

37) Naomy Watts - 38 god.; 2002 god. ušla među 50 najljepših časopisa "PEOPLE"; 14# najseksipilnija glumica u australskom izdanju časopisa "EMPIRE"; od "Children of the Corn 4"(1996) i 5 000 $ plaće do "KIng Konga"(2005) i plaće od 5 000 000 $ za samo 9 godina (i ja bih tako;o))
Image and video hosting by TinyPic iz "Mulholland Dr." (2001) kao Betty Elms/Diane Selwyn

36) Jennifer Rubin - 44 god. (mjere 34B - 25 - 34); Fordov međunarodni model godine 1984'; poznata po ulogama u "NOES 3: Dream Warrior"(1987), "Sreamers" (1995) i "Full Eclipse"(1993)
Image and video hosting by TinyPic "Stranger by Night" (1994) kao Dr. Anne Richmond

35) Shannon Elizabeth - 33 god.;trenira izraelsku borilačku vještinu Krav Maga; 8# najseksipilnija glumica 2002 god. po australskom časopisu "EMPIRE"; ima indijanske krvi (Cherokee); poznata po ulogama u "13 Ghosts"(2001), "Jack Frost"(1996) i Cravenovom "Cursed"(2005), gdje je u filmu bila najpoznatija (i najkrvavije ubojstvo) žrtva vukodlaka
Image and video hosting by TinyPic "Američka Pita" (1999) kao preslatka Nadia

34) Sherilyn Fenn - 41 god. (mjere 36C - 25 -35); časopis "FHM" je uvrstio među 100 najseksipilnijih žena 1999 god., također 1991 god. izabarana među 50 najseksi žena magazin "PEOPLE"; magazin "FEMME FATALE" ju 1996 god. proglašava među 50 najseksi sci-fi glumica; talijansko-irskog porijekla; poznata po ulogama u "Zombie High"(1987) i "Darkness Falls"(1999); "Twin Peaks" i uloga Audrey Horne ju je proslavila
Image and video hosting by TinyPic "Boxing Helena" (1993) kao sexy Helena

33) Sheryl Lee - 39 god.; uloga Laure Palmer u seriji "Twin Peaks"(1990) joj je najpoznatija u karijeri, no mi je još pamtimo i kao Katrinu u Carpenterovim "Vampirima"(1998)
Image and video hosting by TinyPic "Backbeat" (1994) kao Astrid Kirchherr

32) Rebecca De Mornay - 47 god. najpoznatija joj je uloga one koja ju je i proslavila u filmu "The Hand That Rocks the Cradle" (1992) poludjele dadilje Peyton Flanders
Image and video hosting by TinyPic "Wicked Ways"

31) Nastassja Kinski - 47 god. (mjere 33 - 23 - 33.5); kćer legende Klausa Kinskog; najpoznatiju ulogu ostvarila u "Cat People" (1982) kao preslatka Irena Gallier
Image and video hosting by TinyPic iz "To the Devil a Daughter" (1976) glumila Catherine

30) Michelle Williams - 26 god.; bila jedna od "ELLEgirl's" 25 najdražih, vrućih, mladih talentiranih novih zvijezda 2003; izabrana prema časopisu "Teen People Magazine's" '21 najvrućih zvijezda ispod 21.' 1999;
završila srednju sa 15 god. i od tada živi samostalno
Image and video hosting by TinyPic "Brokeback Mountain" (2005) kao Alma

Nastavit će se...

20:52 • Komentari ( 0 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.