24

četvrtak

veljača

2022

POČINJE NOVI RAT U BLIZINI - HAJDE DA KONAČNO ODEMO ODAVDE!



Pošto je aktuelna tema rata u Ukrajini ili trećeg svetskog rata, kako pišu pojedini mediji, zanimalo nas je šta o svemu tome i trenutnoj aktelnoj situaciji misli i Dajana Diverno.

Za nju znamo da je rođena i odrastala u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, da je detinjstvo provela u ratu, gledajući tenkove koji su prolazili pored njene kuće, gledajući izbeglice koje su pristizale u grad i škole, slušajući let NATO-bombardera itd itd. Sada kaže da to svojoj deci uopšte ne želi, da planira da napusti ovu državu ili ovaj kontinent pre nego što se sve to ponovi ''u drugom pakovanju''.

To je njena lična i krajnja odluka.
Njen sin ima putne isprave, tako da je verovatno samo pitanje trenutka i odluke da li će dalji život nastaviti u Londonu (kao pisac i scenarista crtanih filmova) ili će posetiti najpre Oslo, ili će otići na durgi kontinent. Uglavnom, evidentno je da je – već viđena tema – rata – na ovim prostorima ili prostorima koji su vrlo blizu, više uopšte ne interesuje, niti će ikada više i interesovati – u bilo kom formatu, obliku, ideologiji i zamisli.


Neke stvari naprosto joj više nisu zanimljive...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.