13

nedjelja

veljača

2022

NAKON DVOGODIŠNJE ODSTRANJENOSTI IZ POSLOVNOG, DRUŠTVENOG ŽIVOTA – LEPA JE PONOVNA PRIČA O NORVEŠKOJ

I nakon dvogodišnje odstranjenosti iz poslovnog i društvenog života, možemo reći kako je lepa ponovna priča o Norveškoj u životu naše književne autorice.
Ne znamo da li nam verujete, ali zaista je tako ... Od jeseni 2018 godine Dajana Diverno obožava da priča o Norveškoj, to je tema koja je opušta (u poslovnom, društvenom, seksualnom, emotivnom i raznim drugim smislima) – nju, ali i njene poznanice koje dosta tog znaju o Skandinaviji. I ako bismo rekli da nam je dvogodišnji status posmatrača korona-gripe bio nametnut, ipak to ne znači da nećemo strpljivo sačekati da i tema ovog svega prođe.
Saznali smo da će ove nedelje da se vidi tačan datum posete toj zemlji i, svakako, nadamo se da nećemo videti ono što smo videli pre 2 godine u januaru 2020 godine.
Tako da smo sad u fazonu mistik-gotik-filmova ''Bele lisice'', ''Carstva Četiri vetra'', prevedenih romana o motorima ili strastima, i bajki (i promocije objavljenih dela od pre pola godine). A uistinu je zanimljivo sad sve videti kroz lik recimo princa Oxana, princa Gallanta, markize Leonore, teme zanimljive nordijske mitologije i zaboravljenih, zakopanih, vikinških brodova, sve to obavijeno mističnom aurom – koju ne bismo možda ni primetili da nije reč o Dajani Diverno.
Svakom nametnutom statusu dođe kraj – a tako i svemu ovom...


A ovako je to bilo 2019 godine..

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.