16

utorak

siječanj

2018

ŠTA RADITI KADA ŽELITE SLIKU OD 1 METRA ILI 2METRA?

Šta kada želite da imate recimo par pantera (jaguara, leoparda ili po izboru) na svojoj reljefnoj slici? Najpre treba - proizvoljno - da izlijete jednu količinu gipsa na neki najlon ili materijal na koji se gipsana smeša neće lepiti, kako biste kasnije mogli da ga odvojite. Oblikujete svog pantera po volji i izboru. Napomena, da nijedan panter nikad nije isti i da je jako teško postići da vam svi panteri budu isti. Koristite špaknu, skalpel, nožić i ostale materijale podobne za oblikovanje tela i mišića.
A potom...
Uzmete gipsanu ploču veličine 90cm*75 cm kao što vidite na slici i postavite pantere na ploču. Napomena, panteri zahtevaju dodatnu obradu, a potom...

Nastavite s poslom i radite onako kako najbolje znate. Pošto je reč o slici u vrtu, postavite cveće ili sve ono što najbolje znate da oblikujete. Na primeru vidite nedovršenu sliku ''Pantera u vrtu'' veličine 90cm*75 cm.
Karakteritično za ovu sliku je da je ona neka vrsta spoj svih dosadašnjih manjih slika Dajane Diverno poput ''Panter ispod drveta'' 42cm ili ''Cveća-dalije'' 30cm na jednom mestu.
Nadamo se da ćemo svakako videti i završnu verziju ove velike reljefne slike Dajane Diverno. Kao i sve druge reljefne slike tako će i ova sigurno biti divna na nekom stalku na zidu i pod nekim plavim svetlom

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.