24

nedjelja

rujan

2017

ZA LJUBITELJE JESENJIH NOVITETA

Ovih dana saznajemo da Dajana Diverno završava neki novi roman, ali nemamo tačne informacije o imenu tog dela. Znamo tek toliko da je reć o - standardnoj - kriminalističkoj književnosti i da joj nije ostalo mnogo do kraja. Saznajemo i da zbog posla i putovanja nema mnogo vremena, ali svakako ćemo biti prvi koji će biti obavešteni o svemu tome Takođe nemamo ni mnogo podataka o njenim boravcima u Budimpešti i Švajcarskoj, ali svakako više podataka u sledećih mesec-dva. Takođe, Dajana je dosta smršala poslednjih par nedelja...Očito će biti mnogo jesenjih noviteta

19

utorak

rujan

2017

ODLOMAK ROMANA ''VAPAJ ORHIDEJE'' - DAJANA DIVERNO

- Počnimo od početka. Znali ste za Kimberlinu divlju i neobuzdanu prirodu?
Začuđeno ga je gledala.
- Ne. Istini na volju, mnogo o Kimberly nisam znala. Polly mi je rekla kako mi je Kimberly oduvek zavidela. Čudno, uvek sam smatrala da me mrzi. Kim je imala običaj da nipodištava i ponižava ljude, a nikada nije uzela i osmotrila sebe. – zastala je. – Imala je ljubavnika.
Agent klimnu glavom.
- Znamo. Recite nam nešto o tom momku?
Audrey je bila začuđena činjenicom da su oni već nešto o svemu tome znali.
- Kayle Brows? – zamisli se. – Ne znam mnogo o njemu. Od svoje prijateljice sam čula za njih. Videla ih je na jezeru u vrlo delikatnoj pozi. Meni je isprva bilo neverovatno da Kim čini takve stvari Dylanu iza leđa. On je dobar momak... U svakom slučaju su njih dvoje bili neko vreme zajedno. Koliko sam shvatila to je bila tajna, strastvena veza. Kimberly je želela da raskine s Dylanom zbog toga.
- Vaš otac je udesio da se njih dvoje vere?
- Da. Moguće da se njih dvoje nisu previše voleli. Nikad nisam mislila o tome. Uvek sam smatrala da oni savršeno odgovaraju jedno drugom.
- Taj momak, Kayle, odakle je on?
Slegnula je ramenima.
- Stvarno ne znam. Mislim da je u pitanju New York. Doperjao je ovamo s onim kolima. Moj utisak da ni on nije sasvim čist tip.
- Da li je voleo vašu sestru?
- Ne bih rekla. Mislim da su to bili izleti čisto radi seksa.
Agent se nagnu k njoj.
- Šta mislite, Audrey, ko bi mogao da bude ubica vaše sestre?

15

petak

rujan

2017

VREME JE ZA PROMOVISANJE...

A za kojom stvari u vezi dela ''Priča plave mumije'' žali Dajana Diverno?
Kako uspevamo da saznamo, žali za tim što taj roman još 2015 godine nije doživeo svetsku promociju. Inače iz 2015 godine, šesti deo heksalogije, pripada kriminalističkoj književnosti. Glavni protagonisti su kapetan Džon Robertson i istražitelj Džonatan Lombardo.
Sama heksalogija broji šest delova: Obeležena da umre, Divlja Džoana, Ubiti s stilom, Kazino la Miraž, Zemlja Zi Monka i Priča plave mumije
O delu Priča plave mumije smo pričali tokom 2015. Prevod na španski jezik je uradila Branka Đukanović

12

utorak

rujan

2017

ŠTA JE ČITALAČKA PUBLIKA NAJVIŠE VOLELA?

Roman koji je bio - najzabavniji - čitaocima, jeste roman ''Vapaj orhideje'' Dajane Diverno. Kriminalisitički roman smešten pod podneblje Kanade, upoznaje nas s Odri Meklajam i njenom sestrom bliznakinjom Kimberli. Roman koji je napisan vrlo davno, završen čak 2004 godine i to u martu, a prezentiran u novembru 2007 godine, broji skoro 400 stranica, i svakako je prvi deo tetralogije,
Predstavićemo 3-4 odlomka iz ovog dela u toku meseca septembra 2017 godine, takoreći 10 godina kasnije.
Dajana lično nije ni mogla da veruje da je ovo delo ono koje broj 1, međutim mišljenje je jedno a činjenice nešto sasvim drugo.
I deset godina nakon prezentacije, imamo prilike da uživamo u odlomcima.

Zbog toga mislimo da bi bilo lepo da se ovo delo - zasluženo - prevede na barem 10 jezika

03

nedjelja

rujan

2017

RADOVI SU U TOKU

Ovih dana Dajana Diverno je dodatno vreme izdvojila za radove na kući. Pa je napravljena manja količina gips-ukrasa, takođe očekuje se dodatno postavljanje određen broj gips-ploča s ukrasima. Ne može se precizirati kada će sve to biti tačno završeno. Od umetnosti Dajana veoma voli period - secesije

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.