26

nedjelja

ožujak

2017

ZAŠTO SU POJEDINA DELA OSTAVLJENA ZA NEKI DRUGI ILI TREĆI CIKLUS?


Na slici vidite prevode: Zabranjena ljubav, Priča plave mumije, Tajna markize de Šampanj, Francuski poljubac, Topaz u kremenu, Tajne strasti grofice Razaski, Komodo, Samba do smrti, Volela sam predsednika, Poljupci na mostu uzdaha, Dama s 1 dolarom, Trijanon.

Priznajemo da se ovo pomalo razlikuje od dela koja su najavljena u aprilu 2016. Naime Dajana Diverno je odlučila da neka dela poput Vapaj orhideje, Lordsov kamen,scenario Fatalna prismotra i drugo ostavi po strani, a na njihovo mesto došla su dela kao što je Samba do smrti, Dama s jednim dolarom, Poljupci na mostu uzdaha, Priča plave mumije i dr.
Dajana to obrazlaže činjenicom da je uvidela da je bolje da se fokus usmeri na druga dela i druge jezike, s tim što bi ona prvobitno najavljena došla u takoreći drugom ciklusu. Na slici vidite isključivo romane i nije predstavljen nijedan scenario.
S svojim saradnicima Dajana je razgovarala o konačnom predstavljanju ovih dela. Na pitanje zašto pisanje ne vidi više kao hobi, jer je to prvenstveno bio hobi Dajana kaže: ''Nakon 100-tog romana to više ni nije hobi. Hobi bi mi trenutno možda bilo sviranje klavira ili sintisajzera ili učenje nekog jezika''

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.