Povijest ljudske gluposti

petak, 24.02.2023.

Dokazi, dokazi..

Nedavno sam ustvrdio da je Ukraina prva napala tada (tek) pobunjene Ukrainske regije Donetsk i Luhansk. Naravno u svjetlu antiruske propagande bez dokaza, koju narod supa kao spužva, to su tvrdnje koje treba dokazati, po mogućnosti ne koristeći ruske ili bilo kakve proruske izvore.
Nedavno je usrulja von der lažov izjavila da je EU, u suradnji s Washingtonom, već u prosincu 2021 godine, počela raditi na paketu antiruskih sankcija.

Zašto? Pa zato što je to bio dio plana, a nije bilo vremena za gubiti.

Nedugo zatim započela je široka kampanja tvrdnje da će Rusi uskoro napasti Ukrainu. Cijela priča širila medijima tako što se iole važnijem političaru postavljalo pitanje što o tome misli. Pitali su tako i predsjednika Milanovića koji je tada odgovorio ono što bi i ja, odnosno protupitanjem “zašto bi Rusija napala Ukrainu?”. Ukraina i Rusija su tada bili u pregovorima u kojim je Rusija nudila Ukraini mogućnost da odmetnute regije ostanu dio Ukraine s određenim autonomnim statusom koji se prvenstveno odnosio na uporabu ruskog jezika.

Kad je rat već bio započeo i kad je ruska strana bila primorana na specijalnu vojnu operaciju, doznali smo i razloge odnosno povode rata.

U Ukraini je tada bila raspoređena europska promatračka misija koja je bilježila kršenja primirja, tako da dokazi koje ću ovdje iznijeti, pripadaju OSCE-a odnosno Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju.
Iako je ta organizacija trebala biti nepristrana, ona to svakako nije bila. Ipak ovi su im dokumenti procurili, s iznimkom datuma 23.02.22., odnosno danom prije početka svima jasne i očekivane ruske reakcije.
Datum početka provokacija je 12.02., ovdje vidimo slijed događaja iz OSCE dokumenta.



















Rusija je nakon svega bila prisiljena, prvenstveno zakonski, zaštiti svoje stanovništvo, te je po svim međunarodnim pravima i poveljama UN-a, pripojila regije u ustavni poredak republike Rusije. Samim tim je imala, ponovo po svim međunarodnim pravima i poveljama UN-a, zakonito pravo na njihovu vojnu zaštitu.

u svijetlu iznijetih dokaza, preporučam tek...


- 09:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.