Povijest ljudske gluposti

ponedjeljak, 27.02.2023.

Sindrom čekića

Čekić nema drugi izbor osim da u svemu vidi čavao, pri tome ga ne ometa ideja da nešto može biti zid ili glava.

Unatoč tome što čovjek ima izbora, često je njegov izbor biti čekić u duši, pa ga u tom stavu, ili stanju svijesti, ne ometa ni zid ni glava.

Najjednostavniji primjer sindroma čekića vidimo u političkom stavu malog čovjeka, koji je u bivšoj jugi bezrezervno podržavao partiju, a danas obje partije i SDP i HDZ.

Sindrom čekića se stječe gledajući državnu televiziju i privatne televizije koji su joj priljepak konkurencija.

Kad mali čovjek bude instruiran na tv-u, on te spoznaje širi uz odobravanje okolice, i toga čini sretnim.

Dati ću vam jedan primjer: kad freš kaže “hop”, blogi ga odmah stavi na listu Top. Jer blogi mora slijediti politiku redakcije gdje vrši praksu (a možda je na blogu po kazni pa prima čak i neku naknadu).

Kod tih stvari mali čovjek ne može pogriješiti. Za ono što bi u bivšoj jugi dobio stan, danas dobije blog za taj dan.

Čekić je zgodna sprava, za zidara, tesara i kovača. Ali nije baš visoka tehnologija, kod čekića postoji samo jedan argument, udri! Udri! I udri (prepoznajete li freša?)
- 09:31 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.02.2023.

ka Slavonija ravna


Ok, zemlja možda nije ravna ploča, ali naš zvijezdini sustav sigurno jeste



Naš zvijezdini sustav je ravna ploča koja se nalazi u ravnoj ploči nađe galaksije



Jer, pogledajte, galaksija je ravna ploča

Ako je ravna ploča uzorak svih sistema, onda je zasigurno i svemir ravna ploča



Ravna ploča do ravne ploče i tako u beskraj našeg multiverzuma
pa je i gravitacija koju detektiramo a ne možemo vidjeti, tek odjek gravitacije neke
galaksije obližnjeg nam paralelnog svemira a ne mistična i nevidljiva tamna materija/energija.

A što je onda zakrivljeno?

Pa vrijeme je zakrivljeno. Ide u krug, u krug, u krug, pa onda svi idiotizmi ispočetka he-he.

- 11:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.02.2023.

Ruka pod "bedro"


Kad je Abraham slao svog najvjernijeg slugu, Damaščanina Eliezera, u zemlju svojih predaka, kako bi pronašao ženu svom sinu Izaku iz kruga njegove obitelji, tražio je od Eliezera da se zakune kako će dobivena naređenja izvršiti onako kako su mu dana.

Čin zakletve se vršio tako da bi pri zakletvi Eliezer stavio ruku Abrahamu pod bedro.
Staviti ruku pod bedro je eufemizam jer se ruka stavljala tako da bi doslovno dirale muške genitalije.

Jeli to uistinu bilo tako i koji je bio razlog tog čina.

Najveći židovski egzegeti kažu da je pojam "bedro" eufemizam za označavanje muškog spolnog organa. Čak su i potomci definirani kao oni koji su izašli iz očevih "bedra".
Ibn Ezra objašnjava da je to bio običaj u to vrijeme.
Prije nego je umro Jakov je također zamolio svog sina Josipa da mu stavi ruku pod "bedro", prije nego što se zakune da će ga pokopati u zemlji Izrael.

Rashi, jedan od najvažnijih židovskih egzegeta svih vremena, objašnjava da je Abraham odabrao "bedro" kao potvrdu zakletve jer, kad se zaklinje treba staviti ruku na svetinju.

A "sveto" je sve što čovjek odvoji od svijeta i posveti bogu.

Kako je Abrahamovo obrezivanje bio prvi čin posvećen Jahvi i kako ga je Abraham izvršio uz duboku bol, tako je Abraham tražio od Eliezara
da se zakune njime, odnosno da se zakune na "obrezivanje".

Nije se stoga radilo tek o dodirivanju muškog spolnog organa, već se pri zakletvi ud doslovno uzimao u ruke.
- 11:39 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 08.02.2023.

Božjim stopama

Kad imate potpredsjednika europske komisije Josepa Borrella koji kaže
"zabrana ruskih medija u Europi je dobra za slobodu izražavanja", jasno je da živimo u "stvarnosti" koja se hrani masama koje ne misle.

U novom Windows 11 postoji aplikacija kojom se može pratiti stanje i prognoze vremena u cijelom svijetu.
Microsoft u početku traži da otvoriš i personaliziraš aplikaciju, ali ako nećeš, otvorit će se sama, jer kod Microsofta nema neću.

U 3D formatu može se zavrtjeti planet s prikazom temperature. Temperatura prati strjelicu miša, ali i bojom gdje različite nijanse
plave prikazuju 0 Celzija pa naniže, a zelena, žuta i crven boja temperature u plusu.
U tom prikazu jasno je vidljivo da je cijela sjeverna polutka u plavoj nijansi, od azurne boje uz topli Mediteran, do modrih nijansa sjevera, pa se tako temperature kreču od 0 stupnjeva pa sve do -47.

Iz navedenog jasno možemo zaključiti da teorije zavjere postoje, jer je propali narativ globalnog zatopljenja pod utjecajem ljudske emisije CO2, bila jedna od njih.

Kako je civilizacijska emisija CO2 daleko manja od 1%, i teoretičarima ove zavjere je postalo jasno da se narativ ne može nastaviti, pa su lukavo promijenjena tek nomenklatura, jer "klimatske promjene" mogu pokriti doslovno svako buduću neugodnost, pa je i ovo zahlađenje promjena koja "dokazuje" njihovu teoriju, dok se emisija štetnih plinova, kao povod,
i dalje podrazumijeva, jer ona je bit agende.

Emisija šetnih plinova su uistinu problem u velikim gradovima s jakom industrijom i gustim prometom, ali tek u polisima bez standardnih vjetrova, kako često biva u npr. kotlinama. Ali i dalje civilizacijska emisija CO2 nema nikakvog globalnog utjecaja na meteorološka zbivanja, te se ona i dalje odvijaju po zakonima fizike, kako na ovom planetu, tako i pod utjecajem fizike bližnjeg i daljnjeg svemira.

Siguran sam da će naša stvarnost i dalje biti hranjena masama koje ne misle, ali lijepo je znati da nam se planet zemlja neće pretvoriti u Veneru, bar ne dok se ne dogodi armagedon u vidu biblijske emisije CO2 iz prirodnih izvora planete, kako se već dogodilo u zemljinoj povijesti.

Pa čak i onda je naša Gea našla put oporavka, doduše bez većine stanovnika koji su je tada obitavali, a što je dokaz ispravnosti
stare mudrosti koja nas podučava da se ne smiju držati sva jaja u jednoj košari.

Sve, ali baš sve mitologije kažu su naši bogovi došli sa zvijezda. Ako mislimo preživjeti u nekoj alternativnoj budućnosti prepune emisije CO2 iz vulkana, a koja će poticati emisiju CO2 iz mora i koja će podići temperaturu koja uništava floru i faunu koja dodatno uvećava emisiju stakleničkih plinova... morat ćemo krenuti njihovim stopama, stopama zvjezdanih staza, ali nažalost i zvjezdanih ratova, jer je to ljudska narav naslijeđena od naših bogova.

Do tada je ovaj narativ tek teorija zavjere u cilju bogaćenja već bogatih, a u dodatnom cilju zadržavanje vlasti i moći. I koji, kad govore o zelenoj agendi, misle tek na vlastito dvorište, jer zagađivači koji im daju bogatstvo
su svi u njihovom vlasništvu.

A oni će se i dalje hraniti na masama koje ne misle, u stvaranju stvarnosti koja im odgovara.

- 14:33 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 07.02.2023.

Daj sitnog...

Pričalo se da će, nakon uvođenja eura, sve poskupiti, ali to je bila teorija zavjere za lumene na blogu.
Naravno, poskupilo je sve doslovno istu sekundu 1.1.23. nakon čega su se lumeni pravili "englezi".

Unatoč tome meni sve izgleda jeftinije, 2€?, 4,50€? 10€? 10€ je 75kn, prije bi se mislio prije keširanje 75kn, a sad, ma daj sve za tu siću!

Da je euro šugava valuta pokazalo se odmah prvih dana, kad je na mnogim dućanima pisalo da ne primaju novčanice od 200 i 500 eura
jer to su, navodno bin laden novčanice (??).

Ali problema ima i s malim novčanicama. U kunama mi se dogodilo 2-3 puta u životu da mi je blagajnica tražila sitnije apoene, jer mi nije imala za vratiti. Danas mi se to događa na dnevnoj bazi, pogotovo ako dođeš ranije izjutra.

Jučer sam rano krenuo na put i ubrzo ogladnio, obišao sam 2-3 dućana s novčanicom od 20€ i ostao gladan.
Supruga je dan prije pokušala kupiti neke potkošulje i naravno ostala bez njih.

Kad smo ušli u EU, izgubili smo nacionalni suverenitet, kad smo ušli u NATO izgubili smo hrvatsku pušku na hrvatskom ramenu,
kad smo ušli u Schengen izgubili smo pravo na vlastite granice, kad smo ušli u eurozonu izgubili smo hrvatski takuin u hrvatskom džepu.

Valjda smo, ovako lumeni, sve to i zaslužili.

- 11:21 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.