normalnO nenormalaN

nedjelja, 30.04.2023.

Front 242 i Nitzer Ebb - koncert u Stockholmu, 15.04.2023.

koji koncert!
koji koncert!

neme te rijeci...

30.04.2023. u 10:29 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 12.10.2020.

Lile Nacionale! ( . ) ( . )



dakle, kao prvo:
- seksist - nisam.
- muski sovinist - nisam (tesko da i mogu biti sa dvije kcerke doma).
- golo ili polugolo zensko tijelo - vidjeti volim (ako pripada mojoj zeni - tim bolje! dok god nisu hrvatski portali preplavljeni njime i njom).

elem, ima - koliko vec? - baremko 2-3 godine kako se Lile Nacionale ne skida sa cro-portala. mislim, skida se kao velika, jer je cro portali vole vise neg severinu, suputicu, zanamari i jaquesa zajedno (cek samo da se taj pocne skidati!).

bio je ono jednom neki sociolog, koji je isao brljaviti i praviti se pametan o necemu bez da nije, u pocetku, bio svjestan da nikaj korisnoga iz sve te pisancije o Liletovim sisama&guzicama ne bu izaslo. Lile je na sve to reagirala onak kak najbolje zna: skinula se u badic ili uvukla u uske trapke i odjebala sociologa u dva skoka. ili njihaja sisama&guzicama.

tko je uopce lud ici prilaziti temi poput sisa&guzica Lile Bacic na tak jedan prosvjetiteljski nacin?!
pa kaj se misli tko cini publiku - tko cini VECINU publike! - Liletovih eroticnih virtualno-zbiljskih eskapada?!

dakle, osim mene, tu se nalazi:
- 60% tinejdzera kaj ne docekaju niti 2-u recenicu Liletovog instagramskg posta, vec jure u toalet ili kupaonicu da se rijese navale napetosti;
- 20% cine zene. tu se radi o onoj vjecitom samo-propitivanju svake hrvatske cure, supruge i majke: da mi se decko/muz/otac moje djece nadje u biti-ili-ne-biti situaciji sa Liletovim sisama&guzicama na izvol'te da li bi isti pokleknuo kusnji?
- 10% su ti muzevi i ocevi. kliknu na naslov, odgledaju sav taj saroliki portofolio tjelesne savrsenosti, prodje im lagani drhtaj, skrgutnu zubima i nastave dalje sa Lukom Modricem ili kriznim stabom.
- 5% su vjecni solo igraci u srednjoj dobi ili sretno rastavljeni, sa povremenim snosajom sa nekom vrsnjakinjom njihove djece. prije nego kaj i oni obave jednu anti-stres terapiju (bez jurenja na wc dalje od staraca) okrenu broj neke sinovljeve ili kcerkine vrsnjakinje da provjere ak ima nade za plan B;
- 3% su lezbe. na Liletove sise&guzice otpuhnu prezrivo i obicno izvuku zelenka iz sinusa i razljepe ga po podu, na uzas njhovih ljepsih polovica.
- 2% su pederi. (alo, alo, ekipa! imam za pojasom dva gay pride-a: zagrebacki broj 2 iz ranih 2000-ih i jedan Londonski; "peder", jer mi je bezveze pisati homoseksualac).


da li ima itko medju konzumenatima fotki Liletovih sisa&guzica koji poznaju i jednu jednu pjesmu nase Lile?
ili barem jedan ili dva stiha? naslo bi ih se nekolicina ziher.

pitanje kaj mene zeru zanima, bez da kao onaj sociolog idem protpitkivati i kusati govno za koje po prirodi stvari znam da smrdi:
da li Lile svjesno ili podsvjesno odbija prihvatiti cinjenicu da je vecini njenih fanova do njenog umjetnickog izricaja stalo koliko do nocasnje polucije?
pola ekipe iz prvog reda na nekoj seljackoj veselici u kakvoj vukojebini dalmatinskog zaledja bi dalo desnicu ruku da istom mogu preci preko Liletovih sisa&guzica, a da se o ostalim ekstremitetima ne govori.
gnjusno, ali nekak se nemrem ne sloziti sam sa sobom.

Lile ne poznajem osobno. ono sto sam bio procitao iz njenih intervjua i pokojeg tv-priloga daje mi predodzbu o jednoj pametnoj i sposobnoj zeni, kaj ima konkretan cilj u zivotu. o raznim aspekktima istoga promislja na jedan sasvim prihvatljiv i zreo nacin. i definitivno je za par desetaka evolucijskih karika dalje od tih perverznjaka iz prvih redova na nekoj seljackoj veselici u kakvoj vukojebini dalmatinskog zaledja.

i onda se sa zalom u srcu zapitam:
da li joj je golotinja zaista jedini nacin da ostane u kolektivmnoj memoriji hrvatske publike? kao sto su to uspjele, bez jedne jedine pokazane sise&guzice, npr. tereza, josipa, zdenka, gabi, radojka...
da li to uopce zeli?
obzirom da je drzim inteligentnom osobom, siguran sam da su joj zivotni i profesionalni ideali nekaj potpuno drugacije od onoga kaj bi na prvu desnicu ruku zakljucio kakav povrsni uzivatelj fotki njenih sisa&guzica.
nisam ekspert, ima nasa Lile glas, i uz malo dodatnoga treninga, mogla je vec sada biti uz bok ovih ikona cro-estrade.
seve je... prekomplekna i prezamorna. suputica je dropljica na baterijice. fakat mi ide na zivce. mozda serem, no brijem da joj bez "bijeloga" ne pocinje, niti zavrsava dan.

uz ovakvo pretjerano, nepametno i nestratesko baziranje medijskih istupa na paru aduta, u kombinaciji sa trecim, prica nece potrajati dugo. jedan dan kad priroda i gravitacija ucini svoje i Liletovi aduti krenu "na jug", kaj ce biti sa nasom Lile? nista. tko ce je se sjecati, osim po sisama&guzicama? nitko. zalosno.

osim!
osim ako se neki njen Tomica Petrovic ne dosjeti jadu i predlozi Liletu da "izgubi" kucni porno-uradak. drugo dan ce dobiti "gazu" od 100.000 eura i besplatan dvotjedni boravak u Dubaiu na poziv seika Zayeda.

12.10.2020. u 19:06 • 0 KomentaraPrint#

Odgovor jednom forumasu na "30 godina od pada zida - Hrvatska je (p)ostala sirotinja i provincija. Zašto?"

cuj zasto?!

pa, ima li primjera u novojoj europskoj povijesti, da je odabrana grupa pripadnika jednog naroda na tako bezprizoran nacin opljackala vlastitu drzavu?! kaj je najgore, to su cinili dok je ta ista drzava bila doslovce na rubu egzistencije.

za 45 g. trajanja "tamnice naroda" "Beograd" je uzimao od "Zagreba" 80 para od svakoga dinara zaradjeng u SRH.
'90-e su Srbi okupirali trecinu zemlje. indirektne stete, skup sa direktnim ranim stetama, bile su ranih 2000-ih procjenjene na 50 mlrd USD (Kalogjera, rece onomad, "neovisan"). govorio je isti Kalogjera u intervjuu "Globusu" 2000-e i o 30 mlrd USD stete od HDZ-ove pretvorbe i privatizacije

SRBI: 50 mlrd.
HDZ: 30 mlrd.

SRBI/HDZ= 1.67
HDZ/SRBI=0,60

ako Kalogjera nije bio fulao za konjski nokat, HDZ je Hrvatskoj ekonomiji pocinio 40% manje stete u 10 godina nego Srbi u 5 g.
ako zanemarimo na trenutak da usporedjujem kruske i jabuke to bi mu doslo da Srbi nisu voljeli Hrvatsku 1.67 puta vise nego sto tu istu RH nisu voljeli hadezoevci.
ja sam uvijek mislio da Srbi RH nisu mogli smisliti sto bi ovaj prvi razlomak morao pribliziti beskonacnosti.
no, izgleda da nije tako.
a Kutle, Rajic, Gucic, Vlahovic, Drk, Ergovic, Zec i ostali junaci hrv. privatizacije i pretvorbe su bili postali i ostali do dana danasnjeg cjenjeni clanovi hrv. drustva. doduse neki od njh sa godinu ili dvije zatvora, no, gro njih hodaju slobodni kao ptice.

"Dok su hrvatski branitelji ginuli po ratištima, Zakon o P&P je doslovno izvlastio vlasnike poduzeća, “odabrani” od vladajuće elite, s obveznom HDZ-ovom članskom iskaznicom nakon što su bacili partijsku, najčešće bez kune u džepu, dobivali su tzv. menadžerske kredite, za koje su jamčili imovinom poduzeća koje su “kupovali”., kako to lijepo sazima jedan desnicarski portal, da ne ispadnem kak citiram samo "neovisne" .
ali, tko vise prica o 300 milja ondasnjih maraka vrijednih menadjerskih kredita u prve ili druge dvije godine hrvatske samostalnosti.

samo u Hrvatskoj! pa kaj su nam Srbi uopce trebali?!

zapravo - JESU!
dosli su Franji kao naruceni.
glupav narod, kakav vec je i kakvim ga je bio u ono vrijeme nazvao i sam Slobo, od prvoga balvana su pobunjeni Srbi isli su na ruku ondasnjim HDZ-ovim kabadahijama i warlordsima.

nakon 25000 mrtvih i desetina tisuca raseljenih, ima li upoce smisla vrtjeti brojke!? elem, tih gornjih "30 mlrd" je bila postala slavnija sintagma od "200 obitelji", "prodani Vukovar", "Franjina salveta" ili ona fatalna "hrvatska sutnja".

sad vise nema Srba. hadezeovske tajkunare su ranih 2000-ih zamjenili esdepeovski i haesesovski. koji su ipak spram hadezoevskh bili kamilica.
pa tko je nam je onda sada kriv?!

kriva nam je ta jebena "hrvatska sutnja"!
brijem da je kriva za genetsku predoodredjenst prosjecnog Hrvata rodjenog i prije i nakon '90-e da postane indiferentan spram sveg hebanja u glavu od vlastodrzaca bilo kojih boja.
vlasrtodrzaca kojima svih ovih skoro 30 godina fali samo jedna odlika, koja je hrvatsku ekonomiju danas mogla ciniti jacom od Ceske, Poljske i Slovenije zajedno:

HRVATSKI POLITICARI NE VOLE, NITI SU IKADA VOLJELI SVOJU DOMOVINU.

oni misle da je vole, ali je zapravo ne vole.
sva romantika je iscezla nakon kaj im se u ruke predala ekonomija tada vrijedna 30ak mLrd USD. romatnika je bila zamijenjena novim dvjema fetisima novih/starih vlastodrzaca (ak uzmemo u obzir da je 90000 bivsih komunista prek noci preslo u HDZ): NOVAC I MOC.

u svijest hrv. naroda je neizbrisivo inkoproriran balkansko-plemenski moral nove vlasti. mozemo ga pronaci sazetog u biseru hrvatske tranzicije izasranog od strane polupismenog bivseg sofera:
"Tko je jamio - jamio je!"
Tako su bili govorili hrvatski domoljubi.

I onda se sjetim rijeci H. Kissingera iz ranih '70-ih koje sam bio citao nakon sto je 30-ak godina kasnije od njegovog stvaranja doticni tajni memo ili sto vec pripremljen sa ondasnjeg americkog predsjednik, bio izasao na svjetlo dana.
u njemu je H.K. slozio popis zemalja koje, kako je bio savjetovao tadasnjem americkom predsjedniku, se mora drzati pod kontrolom odnosno dobro razmisliti prije nego im se dopusti osamostaljivanje. medju masom bjelosvjetske i trecesvjetske sirotinje tu je bila i bivsa SRH.

umjesto epitafa na grobu svih onih 25000 koji su na ovaj ili onaj nacin dali zivote za ovu i ovakvu slobodu:
sad kad gledas, junace, nakon 30ak godina distance, jesmo li mi stvarno zasluzili vlastitu drzavu?
pljunenm, lupim petama i velim: jesmo, naravno!
svaki narod zasluzuje da sam odlucuje o svojoj sudbini. a kako mi to radimo? nikako ili lose.

12.10.2020. u 19:01 • 0 KomentaraPrint#

Cigo uso u Sabor


Samo da srecu izrazim nakon dugo vemena sta je sos Veljko uso u sabor. opet kolko znam. mange soccare duktaru futengur puj hare. on je moj dobar prijatelj i cigan i jebac veci nego sta sam ja. i skup on sa mnom. i zazluzijo je vise od svih onih pedera zajedno da udje tamo di je uso uso im tetkama svima dok ne gledaju. neznam jel to ide automacki posto je cigan il poluautomacki posto mu je stara hrvatica. al sta je da je meni dusa pjeva sad i srce oce da iskoci o prevelke srece marto gare sumani deni. hjao veljko druze mnogo si me obradovo. ko sta si mi obradovo i rizijanu mi i djecu mi i ramiza sa benzinske. sad moram da vidim sa rizijanom jer je rekla da ako ti udjes u sabor da cu moci i ja uc u nju. prvo normalno razumes a onda da prostis u onu stvar. bio si veljo i jesi osto otoritet za sve nas. i laf i po. bogtidao zdravlja i srece moj najdrazi sos veljo.

12.10.2020. u 18:53 • 0 KomentaraPrint#

Martina Ugrinić - Jos jedna predobra prica iz Hrvatske... sa ocekivanim zavrsetkom


Prica... :(


No, kako jedan od komentara na clanak kaze:
u hrvatskoj ti mogu oprostiti sve, samo uspjeh ne!

ja to fakat nemrem skuziti!
kaj tjera hrvate poput ovog budale ispod clanka da sa takvim prijezirom komentiraju uspjesne hrvate?!

prica ove biloginje je upravo fenomenalna! mislim, meni su trnci prolazili, i njen uspijeh me ispunjavao takvim ponosom, kao kad smo rasturali engleze u polufinalu 2018-e.

takvih sam prica u zadnjih 30-ak godina procitao masu, i samo mi daje za pravo kad tvrdim da ljudi iz ove male zemlje imaju zaista nevjerojatne kapacitete. i samo kad bi se stanje sredilo, kad bi se ovoj i slicnim izvrsnostima dala sansa... samo bi nam nebo bila granica.

ali, ne!

vratite se, npr. na onaj net-ov feljton "oni su otisli". pa pogledajte kolike i kakve su gadosti ostavljali neki (vecina!) od citatelja tih clanaka.
u amanet generacijama, fakat! neka svi vide koliko medju nama ima zavidnih, frustriranih, a zapravo, brijem, nista drugo nego samo bolno svjesnih vlastitih ogranicenja i nesposobosti, fatalnog manjka odlucnosti da se izbori za bolji i kvalitetniji zivot.

ovoj naciji nis nemre sa pijedestala popularnosti, i bit ce utjelovljenja pravih vrijednosti kaj prolaze u zivotu, maknuti red-carpet droplje i TV-reality troglodide, vlasnice picaka, sisa & guzica, cajke i cajkane sa 500 prodanih CD-a, influencere (koga oni u triqurtza "influensiraju"?!?!)...

ne moze covjek vjerovati da je ova nacija uspjela dati:
- 3 nobelovca;
- lika kojeg je Encyclopedia Britannica bila stavila medju top 5 SVIH VREMENA, uz Galiela, Newtona, Einsteina i Stephena Hawkinga;
- likove koji su izmislili kemijsku, padobran, MP3 player, bezicni punjac...;
- curu kaj je pronasla kak nastaju bolesti poput Parkinsa, Alzeheimera, dijabetesa...;
- gospodju iz Koprivnice cija se "Vegeta" prodaje vec 60 godina u 40 zemalja;
- par clanova medjunarodnog tima znanstvenika koji su radili na desifriranju ljudskog genoma;
- 3 (mislim) CERN-ovca;
- srednjeskolske visegodisnje prvake svijeta u matematici i informatici;
- astrofizicarku za koju su se otimali NASA i MIT;
- lika kaj uporno ne zeli otici iz Hrvatske i postati najjaci proizvodjac elektricnih super-automobila (takodjer ga godinama ponizavaju ultra-gadljivim pricama);
- vinara ciji se "sivi pinot" pije na svedskom kraljevskom dvoru;
...

mogu ovak do sutra. o naciji kaj se blizi brojki manjoj od 4 milje...

ali, ne!
uvijek ce se javiti oni koji umjesto da blistaju od ponosa zbog uspjeha nekog od nas, radije ce prosuti uvrede i psovke. a posebno su izritirani ak je netko postigao kakav uspijeh van Hrvatske. pa i sama bivsa predsjednica je takvima bila porucila prije 3-4 godine da Hrvatska moze bez njih... bolesno. i tuzno.

je li postoji neka medicinska kategorija pod koju bi mogla potpasti nesto tak omasovljeno?
brijem da je to nekaj endemicno hrvatsko, poput velebitske degenije. mozda postoji kakav lijek, pa da se takve luzere institucionalizira i podvrgne nekakovoj terapiji. ovak nas sve skupa vuku prema dolje. gdje obitavaju zavist, frustacije, defetizam, indisponiranost, fejkano domoljublje, cemernost i jad.

12.10.2020. u 18:48 • 0 KomentaraPrint#

Vojislav Mazzocco "pere" Matanica, a da niti nije pustio vodu...


Pobrkani Loncici

"(...)ali u osnovi svrha tog spota se ni po čemu ne razlikuje od par sekundi videa ili fotografije koju neki influencer ili influencerica objavi na svom profilu."

vojislave,
ne izgleda mi da se salis kad usporedjujes reklamni spot za Rijeku kao glavni europski grad kulture i ono sto je uradila Doris Stankovic, i sto rade svi hrvatskin influenceri.

spot jest kostao pol milja kune, na njemu je radilo 20, 30 ljudi, mislm da su jednu dobru stvar: pokusali su Rijeku uciniti opcim mjestom u zivotu svakoga europskog kulturnjaka te godine u Europi. nisam pratio, ne znam da li su u tome uspjeli...

A Doris...
Doris je zicala besplatnu veceru. da bi stavila ime restorana na svoj profil.

Matanicev opus ne poznajem, "Blagajnica..." mi je bas simpa film. i lik mi je oke. zabavan je i svoj, ima musica i baca ga s vremena na vrijeme, no takvi su valjda svi umjetnici.
sve da je napravio jedan jedini film, i niti jednu nagradu da nije osvojio, ne mozes u istu recenicu staviti influencera i redatelja filmova, i vrednovati ih tim svojim "kruska/vergazer" kriterijima kojima ih usporedjujes, a ocigledno i izjednacavas.
ne vjerujem da je Matanic usetao u ured rijeckog gradonacelnika i zicao posao. bas kao sto nije usetao u Renualt-ovu centralu u Zagrebu i trazio da mu daju auto. opet: kruske i vergazeri.

i, daleko sam od znalca, no cijim to novcima da se plati reklama za jedan grad koji narucuje gradska vlada?!
i je li Matanic bio jedini koji je bio fit za taj posao?
je li bilo kakvog natjecaja?
i je li bio namjesten?
pisi nam o tome. ak u tome kontekstu ispadne da je Matanic karakterna drolja poput Bandica ili Rimceve, onda cemo mu i mi skuop s tobom reci kaj mislimo o njemu: da je karakterna drolja.

a dotle se stvarno nemoj razbacivati floskulama za koje se nadas da ce sirotinja uhvatiti: nas novac.
i kaj je najgore, koristis ih da bi izjednacio rad jednog poznatog redatelja i influencerice, koja, eto, ima veci "utjecaj". i bas u toj tvojoj recenici se kristalno cisto ogleda sav jad i cemer hrvatskoga drustva, jedan njegov segment je izazvao ovakav Matanicev bijes. malo jest pretjerao, istina, no, mozda sad influenceri istupe iz toga virtualnog mraka i objasne nama, "neutjecajnima", sto zapravo cini njihov radni dan. ili tjedan. ili mjesec.

ak si htio pisati o netransparentnom dodjeljivanju novaca iz ove ili one drzavne institucije, za to ti nije trebala - influencerica (?!). ne zelim banalizirati, ali nemrem jednostavnije: i iza tih projekata za koje je Matanic dobivao novce stoji nesto sto ziher nije u rjecniku (svakog) inflencera - tezak rad.

nemoj mi reci da ne kuzis koliko zapravo vremena, volje, pozrtvovanosti, odricanja, mozda cak i zivaca i suza treba da bi jedan hrvatski influencer/ica stavilo/a fotku kakvog parfema, obukao/la par nekakvih tenisica ili pozirao/la u kakvoj majici. probaj i sam.
ja, eto, probao jesam. i u pol sata sam skupio 1000 lajkova. a lik ispred cijeg sam se kafica slikao mi je par dana poslije kupio cevape i veliku zuju. no, nisam mu usao u birc i trazio cugu. probaj i sam. em je zabavno, em je korisno.

a sad probaj napraviti reklamni spot od 3 minute... bez da "zicas" pare.

12.10.2020. u 18:45 • 0 KomentaraPrint#

Crtica o razvodima...

O Razvodu...

slicno rezoniranje cujem od mojih frendova i poznanika ili slucajnih ljudi, (ne)sretno rastavljenih. Ne znam ih previse, na prste ruke...
Neki su se pronasli nasli svoj mir, bolje im je, i definitivno su sretniji. Jedna dobra frendica pak bila je plakala tjednima, izgubila kila, a onda je bila pronasla jedan do tada nepoznati aspekt u zivotu oko kojeg se zainteresirala, shvatila koliko joj popunjava (dotadasnje) praznine i sad je super sretna. ja joj bio jednom rekao u sali: "razvod ti super stoji, trebala bi to cesce" bang
A jedna bivsa kolegica je bila promijenila "tim", nasla je super zabavnu, inteligentnu i zgodnu curu, i promijenila se za 180. a obadvije rade u jednom od Ministarstva, i vele da bas nemreju sa tim u javnost, jos...
Drugi bas i nisu imali takve srece. Jedan mi je sam bio rekao da je prve 2 g. bio kao pusten sa lanca, mislio je da je "to to", a zapravo je bio zestoko nesretan i prazan. Preozenio se, preselio u Irsku i sve 5.
Druga 2 ica 3ica ne rjesavaju emocionalne i svake druge mentalne dubioze kupovinom, nego pijancevanjem, izlascima u klubove u drustvu vrsnjakinja svojih kcerki i sl. tko ne bi to volio?! pa, ja prvi! :) no, svi imamo neki vlastiti sustav vrijednosti, sutradan bih se vjerojatno osjecao kao govno na kisi.
no, eto, nema pravila...

Jelo,
ak ti je jezicac na vagi bio taj kako ti je bivsi suprug gledao na tvoje shopping navade, pa te bilo prelomilo, onda mi je fakat zao. a mozda je bilo nekaj drugo... kako bilo, cini mi se da ipak saljes pomalo krive poruke.
za svaki probem pa i taj o kome pises na jedan interesantan nacin ima rjesenje. pitanje je samo koliko je neki bracni par spreman na otvoren i hrabar razgovor, koji ce iznjedriti nekakav plodonosan kompromis.

12.10.2020. u 18:43 • 0 KomentaraPrint#

Mrak Medju Usima...

Zaostalost

ko jos pusi ovakve stvari?!
jebote, srednji vijek.

12.10.2020. u 18:41 • 0 KomentaraPrint#

Bolesti Photoshopa

ZARULJICE


pa ovi sjaje ko zaruljice! karikature samih sebe.

molim djevojcice i djecake, koji slucajno nabasaju na ovaj clanak, da ga zanemare i nikako ne uzmu za ozbiljno.
ova dama i gospoda vam daju potpuno krivu sliku o tome kaj je bitno u zivotu. oni jesu bez sumnje inteligentna bica, koja su uspjela u svojim domenama djelovanja. no, to ih nikako ne mora ciniti vasim uzorima. oni to i mogu biti, ali na ovom nivou, bez imalo, sumnje "vrijednosti" koji on kroz "zezanje" (a zapravo je sve isplanirano do zadnjih detalja) promoviraju su pogresne. narodskim rjecnikom: ovo je "fake" koji pristojnog covjeka cini da se osjeca neugodno.

12.10.2020. u 18:39 • 0 KomentaraPrint#

Influencericma/ima - part 3

Drobljenje - Dio 3

Andjela,
ne zabadam nos, no cinis mi se - normalna.
nadam se samo da ces u novinarstvu naci svrsishodnije izazove i vecu srecu i zadovoljstvo, nego u... fotkanju... dok ispijas kavice.


Andrea,
definitvno si na vise evolucijskom nivou od Free Lunch-Doris i neurokirurginje Nike, zato imas moj like.
no, nemam instagram, pa te nemrem... pratiti. pa ak mi mozes nekak drugacije javiti kak da za malu lovu sakrijem ove ruzne kolobare oko ociju.


Jole, mio amici, kapa dolje!
bez jebe, simpa si mi skroz.
no, ne bum te pitao nikaj na kaj bus lako nasao odgovor, jer se kuzis u "psihologiju covjeka", a i ne zelim da ispadne da imam "psihicki problem koji trebe lijeciti". (sala, buraz! evo: :)))) ),

no, zanima je jedna stvar:
kad velis da "sve ovisi o feedbacku koji dajete kompaniji ili firmi koja vas je platila odnosno unajmila", da li to znaci da ak nekoj firmi das los "feedback" (bit ce da im velis da su im neke cehla ili sulja za quratz), onda ti ta firma ne da nikakvu lovu ili...?
a kaj bude sa lovom kojom su te unajmili da im napises kak su im neke cehla ili sulja za quratz? ima li tu nekakvog refunda u slucaju negativne kritike?
pa, buraz! pa ja bih omnda bez obzira o kakvom se njusra radi pisao panegirike! jebes sve, ak nema love. jel tak ili nije?

12.10.2020. u 18:38 • 0 KomentaraPrint#

Influencericma/ima - part 2

Drobljenje - Dio 2

e, Natalijo, ja... ne znam kaj reci! odusevljenje me satrlo, jer sam upravo otkrio novu dimenziju ljudkskog bivstvovanja! sam Stephen Hawking ti nije nit do noznog palca, jer si pronasla odgovor na jedno od Pitanja Svih Pitanja:

"ZASTO SMO OVDJE?"
drugo, btw, bi bilo, "gdje idemo?", no na to takodjer imamo tvoj odgovor: pa tamo di me pozovu na photo session, Stevie!!!

jedan od fundamentalnih uprornjaka na tvome highwayu zivota kaj hrabro vrluda prek provalija i udolina kaj ti zivot cini je i: pa ti opce, bogtesretnuvido, vise ne ides u ducane!
bit ce da ti sve dolazi na tvoj P.O. box. sister, you're one godamn lucky b***!

Nato, dostigla si ideal, ne samo zenski, nego i muski!
primjerice, evo, ja ko muz i otac, ti otvoreno izjavljujem moje divljenje i nemrem docekat da dodjem s posla kuci, da svojim dvjema kcerima citiram tvoje jezgrovito sumiranje pravih vrijednosti u zivotu. za dvije underage djevojcice to ce biti pravo otkrivenje, a mozda i glanva nit vodilja u njihvim buducim zivotima!
doduse, ne znam kaj da velim curama kad me pitaju zakaj je teta Natalija na ovim fotkama polugola....

12.10.2020. u 18:37 • 0 KomentaraPrint#

Influencericma/ima - part 1


Drobljenje - Dio 1

Niko, niko kao ti!
275.000 dusa je jedna poprilican masa, brijem, ljudi. mislim, zena i muskaraca. nadje se i pokoje dijete, bit ce. eto, kroz malo gledanja jutjuba, malo zeke-peke, sa 14 godina si savjetovala ekipu na toj... platformi, kak da... naprave il valda kupe nekaj... kaj pokusavaju napraviti il... kupiti neko vrijeme! kuzim.
i sve skupa, nit prezahtjevno, nit prestresno, velis ti?
a uskoro je pocela kapati i lova. jer se, valjda, toj... ekipi sa novcem svidjelo kak ti... savjetujes ekipu na toj... platformi... kao tinejdzerica.

gle, beda nema, ovo nije negativa, pa ti se nece dic... "reach" i "engagement", kao sa svim tim negativcima kaj velis da se prave pametni.
sto bi zapravo ipak...bilo bed! jer ti necu podici R & E! kak sam glup.

shit!
evo, da ne bum dakle "galantan" kao sto si, kako kazes, i ti (steta kaj si tak "galantna", tj. kak velis, "lijena" pa nisi provjerila Klaica kaj bi zapraf bilo znacenje rijeci
"GALANTNO".

dakle, ne bum LIJEN, pa ne bum pozitivan, neg negativan, da ti podignem R&E! i ucinim da ti se nekaj love "salije u dzep".

Niko,
povrsna si i plitka.
pa i malo neobrazovana. to kuzis i sama, bez da ti selo kaze (kad vec, velis, nisi slusala vlastite roditelje), osim kaj si lijena.
i osim kad si tri dana na putu. tijekom kojih nije da kao neurokirurg "prckas nekome po mozgu", nego se ubijas od poziranja u sandalicama, majicicama ili cugas koktele za nekim sankom ili - boze, daj joj snage i dobar wifi na njenom putu svagdasnjem! - izlazes vlastiti privatni zivot!

mislim, to fakat nije lako:
treba naci materijala odrzavati svih onih 275 somova muskaraca i zena.
kojima niti neurokirurg ne bi bio u stanju "otprckati" ta njihova medjuusna stanja.

jad.
i cemer, Niko, to si. kao sto su, brijem, jad i cemer svi ti savjeti kaj djelis okolo. mozda da se okanes toga i zahaklas si kakvu novo dizajniranu snalica za kosu. to niti prosjean neurokirug ne bi mogao bolje.

(p.s.
koka, ako OVO nije negativa kaj bu ti digla R&E pod nebo i napunila dzepove - ne znam kaj jest!")

12.10.2020. u 18:32 • 0 KomentaraPrint#

Vid'la zaba da konja potkivaju...

Nasle Se Dvije Specijalistice


leptirici na fotkama - leptirici u glavi.

doris, majketi!
daj se ostavi tema za odrasle, nisi tome dorasla i ne baratas niti najosnovnijim znanjem. vodis se srcem (shvatljivo), katolickim odgojem (ogranicavajuce) i zadrtom sredinom u kojoj si odrasla (zaglupljivajuce).

a glede ateizma... to ti je jos manje poznato podrucje. velim mani se velikih tema i drzi se snalica za kosu, majicica, sandalica i koktelica u posh barovima.

bas svaka zaba mora gledati kak konja potkivaju konja...

12.10.2020. u 18:23 • 0 KomentaraPrint#

Budale anti-maskerske!

Budale.



odsrca - ali ono ODSRCA! - zelim da Tonija i ostale sa Trga corona zgromi - ali ono: ZGROMI!-da ih prikuje za krevet, da zavrse na respiratorima, da im pluca gore, da im svaku udah predstavlja horor, da leze u nesvjesti 10 dana, da kmece i cmizdre od bolova, da preklinju dan kad su odlucili ne nositi maske...
i onda da ih vratimo na Trg, pa da cujemo kaj imaju reci.

12.10.2020. u 18:18 • 0 KomentaraPrint#

Kako voljeti Hrvatsku? Samo je nemoj pljackati!


Bravo, Decki!


da covjek ne povjeruje da ovi decki gore dolaze iz iste drzave kao i Sanader, Todoric, Kutle, Bandic, sav onaj sljam ministarski, i sad ovi gadovi iz JANAF-afere.

Bravo, Rimac!
Bravo, Nanobitovci!

Zbog vas postoji tracak nade za ovu napacenu, opustosenu, popljackanu, ponizenu i bespomocnu drzavu.

12.10.2020. u 18:17 • 0 KomentaraPrint#

Zlocinac Se Samospasio U Vjeri

ZLOCINAC. ZLOCINAC. ZLOCINAC.


taj u boga ne vjeruje. jer da vjeruje ne bi onakva zvjerstva bio dopustio.

kako bilo, zbog onoga sto je ucinio, a i zbog onoga sto nije ucinio, i kako mi javljaju odozdo, za njega ima rezervirano mjesto vrlo blizu do samoga Necastivoga.

muciti ce te u paklu, zlocince Kordicu, do kraja vremena. pa i nakon toga, to ti ja kazem, pa postao ti i samim Papom!

12.10.2020. u 18:10 • 0 KomentaraPrint#

Kako NE voljeti Hrvatsku?

Hrvatska Sramota

...u ovoj nasoj popljackanoj, ponizenoj, korumpiranoj, demoraliziranoj, amoraliziranoj, apaticnoj, inertnoj domovini koji misli da ce JR odguliti i jedan, jedincati dan zatvora?
retoricko.

iako nam je zemlja, kazu, po mentalnim kapacitetima nazadovala zadnjih 20ak godina, jer je gro pameti otislo van (preko 40 000 visokokvalificiranih? ).
a i nije bitan akademski stupanj, neg samo zdravi razum: vjerujem da je ipak ostalo dovoljno pametnih koji kuze da od svega ovoga nece biti nista. kao i masu puta dosada: USKOK, policija hapse - pravosudje oslobadja.

ova zena je planirala pomoci vise stotina miliona tesku pljacku svojih sunarodnjaka.
bez mrve zadrske.
bez milosti.
stotine milijune kuna.
kroz nesto papirologije i telefonskih poziva, zeru sastanaka i par prekovremenih radnih sati. citam, 500.000.000 kn na ime visih cijena el. energije.
ako netko ima tocne brojke, pliz, no ovdje brojke zapravo i nisu vazne.

kad bih htio biti patetican i glup, pitao bih se:
pa je li je nije, ako nicega i nikoga drugog (ne zelim niti spominjati krscanskog Boga kaj joj je samo malo manje drazi od kune) sram 10000 poginulih branitelja?
ekipa je ostala bez zivota, bez udova, bez zivaca, bez zdravlja, posla, obitelji da bi omogucila sve ovo kaj danas jest Hrvatska.
i onda se desi Josipa Rimac (iako je ona dj.vrtic prema carobnjacima hrvatske Privatizacijske I Pretvorbene Pljacke od 30 mlrd USD!).
zamislite je da je 15 g. starija i da se nasla na slicno mocnoj poziciji 92e, 93e? Danas bi bila Todoric ili Rajic min. cak nije niti trebala popljackati 100ak hrvatskih firmi i potjerati tisuce ljudi na ulicu. danas se to radi uz par kavica i poziva telefonom.

i sad se pristojan covjek pita:
zasto Hrvati kad se domognu politckih pozicija pocnu toliko malo mariti za svoju domovinu i svoje sunarodnjake?
odgovor nemre biti jednostavniji:
zato kaj mogu. i zato ih boli... nebitno o kojem se vec spolnom organu radi.
o nekakvom blesavom domoljublju nema niti smisla govoriti.
voljeti domovinu, raditi na boljitku svojih sunarodnjaka nistarijama poput JR ne znaci nista. to je za naivcine kaj su ih huskali 90-e da kajjaznam uz Dinamo i Za Dom jurisaju na Srbe i tenkove.

fakat je to zapanjujuce. i vise nego kaj je zalosno.
gledam to vec 29 godina i ne mogu se zacuditi. zato i jesam prije 12+ pokupio prnje kad se bila ukazala prva prilika i otisao u zemlju gdje ako vas uhvate u financijsko-korupcijskoj muljazi, najmanje kaj vam se moze dogoditi je da vas strpaju u zatvor dok ne vratite do zadnjeg novcica.
a najgore je da ti odsjeku obje ruke.

divljaci necivilizirani? mozda. ali sljaka.

no, zato smo mi dio "mitlojropskog kulturnog kluba", kak je bio govorio covjek kaj je zmirio na oba oka na pljacku vlastitoga naroda, bezprizornu u novijoj europskoj povijesti.
i usput pomogao utkati u sam bit hrvatskog drustva vrijednosti kaj ih je jednom recenicom bio sazeo Lj.C. Rojs, bizarna i najveca sramota kaj je ikada hodala zgradom kojom su bili hodali neki od najcasniji ljudi kaj ih je hrvatska nacija bila iznjedrila.
tako je govorila polupismena sofercina, primitivna seljacina bez manira i morala, izasravsi mudrost kaj se moze slobodno staviti zlatnim slovima kao kredo svih hrvatskih vlasrtodrzaca od 91-e na ovamo, mam iznad ulaza u Sabor RH:
"TKO JE JAMIO - JAMIO JE".


"divljaci" rezu ruke, a mi se pravimo se uljudbeni i fini. a zapravo smo dno dna, sljam, cijepljeni protiv morala i vrednovanja elementarnih ljudskih vrijednosti, i na koncu najobicniji konjusari gazdi sa zapada.

za TO su poginnuli onoliki ljudi. niti u peti im nije bilo da nam, pored tih i takvih Hrvata, Srbi uopce nisu bili potrebni.

12.10.2020. u 18:07 • 0 KomentaraPrint#

Zenski orgazmi

MUDROSERIJE

ja cu se samozapalit! smijehsmijehsmijeh hrvatskahrvatskahrvatska
nakon kaj sam se izpisao od smijeha: prve 4 fotke su apsolutni zakon: trash nad trashom! jeste li vi to povukli analogiju izmedju zenskog klitorisa i cvjetica?! lud

ludludheadbangheadbangheadbang

ostatak fotki su reklama. btw. super mi je inace kak "super telegram" baci clickbait naslov, ocekujes ono "neovisnu" i strucnu obradu zanimljive tematike, a iza svega je zapravo samo obicna reklama. meni je to bas fuj. i, ak hocete, bas degradirajuce, i to bas spram zenske populacije.
pa vama niti zenski orgazam nije svetinja!! zujo

telegram curke, najte se srditi!
ne kazem da sam strucnjak, od 1-10 u zenske orgazme, te s tim u vezi tehnike i vjestine, kuzim se za jednu solidnu 8-icu, no evo vam dobronamjerna i nepatronizirajuca kritika od strane decka na pragu krize srednjih godina:

drage T-dame,
zenski orgazam je "tabu" i "mit" bio prije 60,70 godina. u vecini svijeta. oke, dan danas je "no-no thing" u islamskim zemljama kaj zive po serijatu.
no, medju normalnim, mentalno sazrelim nacijama, koje ne pate od fatalnih kompleksa nize vrijednosti, ukorijenjenog straha od misljenja okoline, tamo gdje obitava zdravi i kriticki razum, otvoreni umovi i siroki horizonti neprestang propitkivanja i skepse, tamo gdje vjeronauk nije vazniji od informatike, i gdje se - pardoncek na mom french! - pedofilski junferi u svili i kadifi, te batman-zenturace kaj svrsavaju na ves-masinnama u podrumima samostana, ne petljaju u osnovnoskolske kurikulume - e, TAMO je zenski orgazam "kamilica".

ne? otvorite bilo koju stranicu bilo koje npr. finske srednje skole ili nekog engleskog koledja gdje se bila odrzala panel-diskusija na temu seksa srednjeskolaca.
gdje ste vi to, moje telegram dame, i gdje je Hrvatska?!
kome vi prodajete "mit" i "tabu" i... SORAYU 5 za "dvojake" zenske orgazme?! rofl

ajteroflrofl proc.

12.10.2020. u 18:04 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 19.08.2020.

testiras me, majke mi!

... nakon 2 g. uspio sam ucio u moj blog. admine sam zatrpao mejlovima, bili su strpljivi, no problem sam rijesio, eto, sam.
do slijedece prilike

19.08.2020. u 18:00 • 0 KomentaraPrint#

subota, 17.11.2018.

Boris Dezulovic O Ljudskoj Gluposti U Hrvata

ono, kad imas grc u zelucu dok otvaras N1 da procitas neprocitane, starije ili novije, kolumne Borisa Dezulovica.

i onda nadjes da su tvoja ocekivanja (opet) premasena.
na bolje.
i da je stvarnost jos gora.
ili barem jedan ili vise njenih manje ili vise tragicnih aspekata.

a glede kojih je B.D. tak bezobzirno odbacio nedavnu sugestiju - a zapravo ocajnicku zelju - gospodje Predsjednice da se o takvim stvarima ne pise, niti ne govori.
niti misli o njima.
a kamoli da se o Tim Stvarima zbijaju sale. kako je radio onaj satiricar. pa mu neki ljuti i pravovjerni tvrdolinijas iz rodijacko-lopovskog miljea dosao celjusne kosti. ili gdje ga je vec bio klepio.

srecom, rijesili smo se verbalnog delikta iz strasnih vremena Tamnice Naroda - tko je ono bio rekao: "JEBAO ONOG KOJI JE UPALIO SVJETLO!"? :) - pa je sad ipak skoro pa bezbolno govoriti o stvarnosti, koja vrijedja stotine tisuca radnih ljudi i gradjana JMD. a i uzrokuje sasvim pristojnu fizicku bol.

dok gospodja Predsjednica govori o boli zbog ugrozne "casti i ugleda" RH...

daklem, kak je neki dan bila dala do znanja milijunskom auditoriju, "ugled i cast" te sirote i jedine mi domovine (otkad drzava ima cast?!) je tak mio Predsjednicinom srcu. da joj se bilo pomutila logika koja bi je trebala uciniti sposobnom da stavi uzrok prije posljedice. pa nikako ne kuzi tko tu koga jebe i zasto...
bilo tu nezeljenog ili zeljenog snosaja, nije lijepo, kumi Predsjednica, da se pisu ruzne stvari o JMD!

a samo se radi o pisanju i govorenju do boli jednostavne, ruzne i tuzne istine.
koja se zapravo cak vise niti ne smatra skandaloznom. pa, eto nije niti bilo razloga za Predsjednicin napad tjeskobe zbog opetovano ugrozenih i Casti i Ugleda JMD.

elem, najgori isjecak iz jednog od najboljih literarnih uradaka B.D.-a:

"(...) I danas, i sada, u ležernim obiteljskim magazinima na državnoj televiziji kojekakvi new-age fanatici hladnokrvno dokazuju kako cijepljenje uzrokuje autizam, katolički aktivisti nadmoćno ismijavaju rezignirane ginekologe i liječnike, u udarnim terminima emitiraju se dokumentarci o čudesnim iscjeliteljskim moćima svetog Leopolda Mandića ili Brace sa Srebrnjaka, a glavna zvijezda Trećeg programa je propovjednik teorija zavjere i lovac na ljude-reptile. Na slavnom Zagrebačkom sveučilištu predavanja drže šarlatani koji tvrde da velečasni Sudac može prolaziti kroz zidove, reformatori obrazovanja iz škola umjesto vjeronauka izbacuju biologiju, a sedam od osam novih članova Nacionalnog vijeća za obrazovanje dolazi izravno iz biskupskih sjemeništa, molitvenih zajednica i militantnih katoličkih udruga. Službeni studentski kapelan na Medicinskom fakultetu podučava buduće liječnike kako silovana žena ne može zanijeti, ravnatelj jedne velike bolnice reklamira Bibliju kao najbolju medicinsku knjigu, a klinički centri umjesto novih odjela otvaraju kapelice. (...)".

17.11.2018. u 20:26 • 1 KomentaraPrint#

Teska narkomanka...

POMAK PAMETI


"If you live with apes man, it's hard to be clean..." ili tesko je pristojnom covjek poput mene drzati se gentlemenštine , pa sam da rezimiram:

Kretenluk.
Nacionalizam.
Fasizam.
Nacizam.
Pomodarstvo.
White trash "novinarstvo".
Spolni organ.
Puno spolnih organa.
Muskih.
Manjih ili vecih.
Snosaj.
Apstinencija.
Bliža familija.
Pas.
Muski i zenski pripadnici.
Snosaj.
Sodomija.
Srafenciger.
Let lampa.
Painkillers.
Voda.
Antiseptic.
Koliba.
Udaljena.
Na obroncima Sljemena.
Laptop.
Front 242.
Na najjace.
Kamera.
"Maratonci trce pocasni krug"

17.11.2018. u 20:25 • 0 KomentaraPrint#

RELIGIJA PROTIV BILOGIJE... i najmanjeg traga zdravog razuma.

..a, doktori, jebga sad! Ovo je i pretuzno.

Covjeka sklonom, izmedju ostaloga, kriticnom misljenju ovo bi moglo zeru i uzrujati. A iz iskustva znam da bi ulazenje u raspravu sa vjernicima u vezi stvari poput ove iste uciniti prilicno uvrijedjenima. Mnogi medju njima su mi dobri prijatelji ili dragi ljudi koje sam poznavao u jednom periodu moga zivota. Nikada mi nije bila namjera vrijedjati njihove osjecaje, kao niti uvjeravati ih u moje vidjenje stvari.
Sa druge strane njima pak ponestaje ideja kako da mene uvrijede, barem onima kojima je to bio cilj.. . :)

Ocigledno niti 2 doktorske disertacije i zbrojeno 95 godina znanstvenog iskustva u autora ovoga udzbenika iz biologije za 7. razred nisu bili dovoljni da bace pa i iskru zdravog razuma. Koja bi im, ako bas NISTA DRUGO, rekla da ne prtljaju sa uljem i vodom, jer to jednostavno NE IDE ZAJEDNO.

Osim sto su fulali za konjski nokat, kao troje ZNANSTVENIKA u blato su bacili i fundamentalne smjernice ZNANSTVENE METODE.
Zasto? Zbog pomodarstva kojemu niti Ustav RH ne moze bas nista.

Tako da sam Iskru samo priupitao:
"Mišu, je li ti tata treba ista objasnjavati?"

Iskra: "Ne treba, tata."

17.11.2018. u 20:13 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 26.06.2018.

Kad premijer ne zna sto reci...

... onda je najbolje usporedjivati se sa drugima cije su krave davno bile pocrkale. ti drugi ocigledno vise ne mogu vise niti Rumunji, koji su nam u Doba Mraka, pa i koje desetljece poslije, gledali u ledja. a da o Cesima, Poljacima ili Madjarima i ne govorimo.


MI SMO UVREDA ZA STOKU


ovo je vrhunac cinizma od strane pripadnika elitistiskog establishementa koji su uveli ovakav nacin komunikacije sa obicnim smrtncima iz moje domovine davno prije ovoga najnovijeg biser...
da ne bude zabune, dok je bio njegov red za vedrenje i oblacenje ovim krajevima zatupljujuce inertnosti, i Milanovic nas je bio uvjeravao mi zapravo ne znamo koliko dobro zivimo. znaci, svi do jednog su isti, neovisno sa koje strane politickog spektra dolaze.
Plenkovic je pak samo jos dodatno usavrsio Milanovicev cinizam. ne sumnjam da ce i onikoji dodju poslije HDZ imati identicnu spiku.zato sto ce im biti dozvoljeno.
a narod kao narod, gleda, slusa, cita i guta. fakat, uvreda za stoku...

26.06.2018. u 09:05 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 20.06.2018.

Moze li Hrvatska jos dublje?

gdje smo i sto smo u europskim ekonomskim okvirima, vise nije niti novost. mozda da pas ugrize Kolindu, TO bi bila novost.

CUDA LI VELIKOGA!


bez da se priziva ista ili ikoga, nekad su Rumunji, pa i Poljaci, i Bugari,i Cesi, i Madjari dolazili na plac na mome kvartu na zagrebackoj Pesci prodavati cipele, deke, igracke, cak i cugu. i onda nazad doma. kako su u svemu tome bili nalazili racunicu, veze nemam. ali ocigledno jesu nekakvu.jer su bili dolazili godinama. sjecam se da je i Predsjednik Malnar govorio o Cesima sa poc. '70-ih...

a danas im gotovo svima iz ex-istocnog bloka gledamo u ledja. no, zato smo mi za vecinu njih - Zapad. a oni eto nisu. niti ce ikada biti! jer ce zauvijek ostati samo - Balkan. a ime kojeg gospodja Predsjednica ne zeli staviti niti u istu recenicu sa Hrvatskom. mozda cak i zna da zemljopisno ne pripadamo Balkanu, kako vecina ucenih ljudi iz te domene drzi.

neovisno o Balkanu, bit ce da joj "balkan" u baca na siromastvo, zaostalost, korupciju. a mozda i radnu nedesciplinu i neeticnost, nemoral, nepouzdanost, nesposobnost, pa i manjak entuzijazma i volje da se ucini nesto za vlastiti boljitak. bang

20.06.2018. u 08:37 • 0 KomentaraPrint#

subota, 16.06.2018.

Nova procelnica gradske Kulture - stara netolerancija

Supruga legendarnog hrvatskog snimatelja i zamjenica bivseg hrvatskog ministra kulture, ukazala se u svoj svoj necunzuriranoj cenzorskooj ljepoti, ovaj puta kao procelnica zagrebackooga Gradskog Ureda za kulturu.

predsjednica nase drzave bi ogranicavala kretanje unutar EU, a druga najmocnija zena u kulturi nase drzave bi uvodila cenzuru po politickom kljucu.

biser koji mora na poc. 21-og stoljeca, u jednoj, sva sreca jos dovoljno demokratskoj zemlji, izleda dovoljno gadljivo da ga ne treba degustirati, te rastavljati na prim-faktore.
dovoljna je izjava na N1 nase ili njihove, samo ne "svoje" kulturnjakinje:

cenzura ti tura

... i ono najtragicnije:

"Ja mislim da bi za njega, inače nekoć davno nadarenog studenta i redatelja, da nema razloga da se javnim novcem financira politički aktivizam. Određeni ravnatelji su imali namjeru i smatrali da on može biti dio njihovog repertoara i umjetničkih koncepcija, kao što je to smatrao Ljuština u Kerempuhu. Moje je mišljenje da se politički aktivizam i govor mržnje ne smiju financirati javnim novcem namijenjenim da financira kulturne institucije."

Prozvani Frljic je na to odgovorio:
Oli Ani

...i ono najsocnije:
"'Znače li ovoj personi išta imena kao što su Erwin Piscator, Bertold Brecht, Christoph Schlingensief, The Living Theater ili Bread and Puppet - da nabrojim samo nekoliko onih koji bi po njezinim kriterijima također završili u političko-aktivističkom košu? "

reakcije drugih...

Vilim Matula:
"Mislim da je već prva izjava pročelnice Lederer stvarno nepojmljiva i skandalozna, a to je ona izjava da se neće financirati kazališni rad Olivera Frljića zbog toga što je to aktivizam, a ne umjetnost. Zanima me - po kojem to kriteriju?"


Velimir Viskovic:
"'Kaže nova čelnica zagrebačkog Ureda za kulturu kako ona nije za cenzuru, ali više neće biti gradskog novca za financiranje Frljićevih predstava. Nije to rekla za Kurbašu i Sedlara; očito, na djelu će biti isključivo jaki umjetnički kriteriji!"


Ursa Raukar:
"Frljića možete voljeti ili ne, može vam se sviđati njegov teatar ili ne, može vas oduševljavati ili ljutiti, no talent i znanje mu se moraju priznati i nijedna vlast u demokraciji ne bi smjela zabranjivati rad ni njemu ni bilo kome! Sloboda kulturnog stvaranja je zagarantirana Ustavom. A ako mislite da će Frljić ostati usamljen, bojim se da se grdno varate. Pod šifrom 'političkog aktivizma' ili nekom sličnom, onemogućavat će se rad svima koji misle drugačije, koji postavljaju pitanja ili kritički sagledavaju društveni trenutak, koji se ne uklapaju u ideološke okvire Neovisnih za Hrvatsku"

takodjer, koliko lupeta dokazali su joj otkrivajuci koliko laze - namjerno i zlobno ili iz ciste neinformiranosti- i u vezi "ispraznjenog" zagrebackog HNK-a nizanjem konkretnih brojaka prodanih karata, koje su rasle iz godine u godinu...

nista novo "maloj zemlji za velike budale"...




16.06.2018. u 08:02 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 14.06.2018.

HRGA VS. DEZULOVIC - Lektira

Izgleda da se stariji linkovi koje sam bio stavljao po postovima gube, pa rekoh da se slucajno ne izgubi jedan od jacih Dezulovicevih gem/set/mec kresanja krila umisljenih velicina.


HRGA:

Mislim da je vrijeme da se kolumnisti prestanu nazivati novinarima. Halo ekipa, koju ste vi to vijest osim mišljenja donijeli, gdje ste to prašinu gutali i s ljudima na terenu od straha umirali?! Sjedite I častite nas svojim umom, vas Soros nagradama. Sve OK. Ali ne falsificirajte nam struku zbog udarca po novčaniku. Godinama se hranite u sistemima koje navodno iskonski prezirete, a kada se prvi put suočite s tržištem, maltretirate nas svojim problemima upravo dokinute nevinosti. Probudite se, izađite iz brloga ako vam je do novinarstva u koje se, vidi drskosti - vi kunete. A sve se zapravo svelo pod jednu poznatu izreku susjeda: "Dajem veru za večeru". Kad večere nema, "vera" pregolema. Smiješni likovi", napisala je Hrga na svojem profilu.


DEZULOVIC:
"Ukratko, od mlade HDZ-ove komesarke na prvoj liniji obrane Herceg-Bosne, do prekaljene profesionalke u Šeheru, usred socijalističkog federativnog Regiona. "Walter Cronkite brani Sarajevo." Da parafraziram jednu čuvenu regionalnu novinarku, "kada vere nema, večera golema", napisao je kolumnist te dodao još pokoji odlomak o Hrgi i njezinoj optužbi.

"Od Tuđmanove sobarice do zaklete feralovke"

"Vere mi i večere, Ernest Hemingway i Émile Zola zajedno ne bi bolje. Na studijima žurnalistike učit će klinci čuveno Hrgino "J'accusé!" iz 2015., usamljeni krik optužbe istinskog novinarstva protiv kolumnističkih parazita, koji, baš poput mene, za legendarnu novinarku Mirjanu Hrgu nikad nisu čuli. Evo je danas, dvadesetak godina kasnije, kao zvijezde regionalne televizijske kuće Al Jazeera Balkans sa sarajevskom adresom, profesionalke koju bi poželio svaki BBC i CBS, same ženske reinkarnacije Waltera Cronkitea, ozbiljne urednice i prekaljene reporterke u krvavoj pancir košulji, kako nas opet uči "novinarstvu kakvo bi trebalo biti", pa u pravednom gnjevu ispisuje svoje snažno "Optužujem!" protiv kolumnističkih mudrosera što se lažno predstavljaju kao novinari, i umjesto prašine i straha s terena u redakciju donose mišljenja od doma", napisao je Dežulović.

"A sve se zapravo svelo pod izreku 'Dajem veru za večeru'", zaključuje iznervirana Mirjana, koja je za večeru promijenila sve četiri vjere: od pouzdane Tuđmanove sobarice na državnoj Hrvatskoj televiziji, preko čistačice red carpeta na tabloidnoj privatnoj Novoj TV, do zaklete feralovke na katedri jednog veleučilišta, što je onomad, kad je propao Feral, pozivala mlade novinare neka, "ako će imati svoje Ivančiće i Čuliće, pomognu da takva imena ne završe na cesti", završivši na koncu – ili barem zasad - kao novinarka i reporterka britanskog tipa na Al Jazeeri, kojoj je dopizdilo da se "takva imena" uopće nazivaju novinarima."

14.06.2018. u 13:47 • 0 KomentaraPrint#

IMAMO MJERE! NEMAMO HRVATSKU!


TRUC-TRAC BLA-BLA X-TI PUT


Precjednica je objelodanila svoje mjere. I jos jednom se dokazala kao primjer nedosljedne politicarke, osim kaj je usavrsila svoje sposobnosti prezvakavanja xy puta ispricanih prica...

Elem, sad joj treba strana radna snaga. Koliko od njih ce biti azilanti, da li je ona toga svjesna? A oni onda vise nece moci biti element od kojeg bi se trebali braniti zicama, jer isti bi imali problema prihvatiti "vrijednosti zapadne civilizacije" ili slican debilizam. Sad niti azilantima ne treba neko jace znanje hrvatskog jezika.

Ta ako nastavi ovako mozda konacno jednom i prizna da nikad necemo biti Svcicarska, kako je uslijed nepoznate bolesti bila snatrila naglas prije koju godinu...

Dalje, sad bi da se vrati ekipa kaj je bila otisla u poteazi za boljim zivotom...

A prije nepune 2 godine je tim istim 220.000 hrvatskih ekonomskih emigranata porucila da Hrvatska moze (i) bez njih. Znaci, tada njoj moje pare nisu trebale. Zato ih I drzim na off shore racunu, plus kaj smo se prosle godine izbrisali iz registra Poreznih Obveznika, da Plenkiju ne bi pala neke cudne ideje na pamet…

No, sad bi Precjednici pare povratnika dobro dosle...


------------------------------------------------------------------------------------------

Tuzno je to kad posten I dobar coek poput mene mora raditi takve stvari pred starost, no kako sam uvijek govorio:

Nisam ja napustio Domovinu, nego je ona napustila mene!

------------------------------------------------------------------------------------------


Precjednice, ne moze vise "piskicu-kakicu"!

Tako se moglo dok ste hodali po Briselskim hodnicima gdje prolazi takav pristup rjesavanju problema poput onog da li da se spanjolskim pripadnicim NATO-snaga u Poljskoj omoguci ucenje poljskog jezika online ili iz hard copy prirucnika...

Cuj, povisiti neto place, smanjiti poreze?! Pa to bi znalo srociti i moje 13-godisnje dijete.

Elem, cijela mi "platforma" lici na ispraznu retoriku koja, uostalom, nema, niti ce imati bas nikakvu snagu, osim "prelagateljske". Jer ona o ovome ne odlucuje, vec Vlada. A s njom joj je zajednicko samo jebanje u glavu "ostatka ostataka" moje domovine. Ljubav sigurno nije. To kaj ona zbog svoje enormne tastine brije da je neki faktor, neka joj bude.

Kako bilo, nekompetentniju predsjednicu nismo mogli izabrati. Mozda da si opet aktivira taj mracni dio mozga gdje obitavaju raznorazne bolestine i kompleksi poput "vise/manje vrijednosti", te nastavi sa svojom sramotnom klaunstinom i napravi prilog ispred ograde oko rezidencije Angele Merkel.

No, ja izgleda ovdje opet “tudjim k…. po oprivi mlatim”.


"Premala je to zemlja za toliko budala" (Seva P.u.M, Ministar Obrane Republike Pescenica)

14.06.2018. u 13:44 • 0 KomentaraPrint#

Samo jedan u nizu bisera...

KAJ NA UMU TO NA DRUMU

nevjerojatno je kakve si gafove dopusta KGK. moze li ona na sekundu zaustaviti dah i misao i uzeti si vremena prije nego kaj izadje sa napisanim govorom da procesuira to kaj ce reci?

tu nema "izvrtanja" rijeci, niti je ista izvadjeno iz konteksta. naivno i glupo. ako je htjela reci da zbog slobode kretanjau EU iz RH je otislo 200000+ ljudi, onda je trebala reci samo TO. a ne to uzimati kao "otegotnu" okolnost zbog koje nam demografija ide u tripckemtrine. otkuda je i dosla.

i sad ako su njeni politicki oponenti iskoritili priliku - ali, ono ZLATNU! NA DLANU!- da je izkritiziraju, a ona se sadi pravi mlada junferica trebala bi napustiti politiku i zarediti se u nekonstrogom katolickom redom koji se zavjetuju na sutnju do smrti.

jednostavno, zena nije za taj posao.

14.06.2018. u 11:54 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.06.2018.

Alo, Urednistvo! Alo, Admine!

Klikni pored na kalendar ili linkove na postove iz lipnja ili srpnja i vidite i samo zasto vam saljem onolike mejlove... qurtza nis ne radi!

11.06.2018. u 14:17 • 0 KomentaraPrint#

No comment...

...skoro.
"Bravo, Nebojsa!"

AMEN

ovaj clanak ne bi trebao imati nikakav poseban status medju svima ostalim. zapravo i nema. ali ima poseban status ovdje!

Nebojsu sam sreo na jednom tulumu mozda prije kojih 25+ godina. izmijenili par rijeci, imali smo zajednicke frendove. jedino kaj sam o njemu tada zapamtio bilo je da je "na akademiji".
poslije sam znao naletjeti na clanke o njemu. ali, niti jedan kao ovaj gore. i sad mi je jako drago sto su njegovu poruku, za njega neocekivano, najbolje shvatili selektori u Cannesu, za najbolji dokumentarac. shvatilla je poruku filma i domaca publika... no, izgleda da glede, kako Nebojsa kaze, "domace klime i narativa" mozda nije bilo preporucljivo krenuti sa posebnim pohvalama (vidi pod sudbinu filma " Ministarstvo Ljubavi").

na osobnom nivou, i bez gledanja filma, dalo mi zeru za razmisljanje...

dvije su "napolitanke" u mojoj kuci. majka je ta koje je Hrvatica...
neki put si mislim: kako su njeni roditelji prihvatili "nji'ovog" decka?

ujaka i ujnu moje punice su ubili Srbi '91-e. mozda su te zivotinje bili "srpski pobunjenici", a mozda najobicniji "komsije". ubijeni su za kuhinjskm stolom. kad stisnem zeludac, kazem, "potpuno nepotrebno". inace, kad god cujem takav pridjev kaj prati neku neduznu civilnu ratnu zrtvu, upali mi se alarm. no, kako bilo: potpuno neduzni stari ljudi.

Srbi su mojemu puncu i punici opljackali i kucu. ali, ono, ogulili! ukljucivo, podne i zidne plocice i instalacije, kroviste, namjestaj je isao jos lakse.i bake su izbjegle "5 do 12" i provele izbjeglicke godine u pretpranom stanu mojih "in-laws", zajedno sa bratom mojega punca i njegovom zenom i djecom. na 70-ak m2.

kako bilo, 15-ak godina poslije pojavio im se na pragu one iste ispraznjene kuce, a tijekom 10-ak godina obnovljene krvavim radom mojega punca i moje punice ("Obnova" ga je bila zaobisla, proceduralne greske radi, bit ce...), "nji'ov" decko sad otac dvije njihove unuke...
.

nikad- NIKAD!- nisam osjetio niti bozon, kajjaznam, nepovjerenja, netolerancije, nesnosljivosti, da ne kazem neprijateljstva. mislim da zaista imam najbolju "tazbinu" u ovome djelu svemira! i ne samo zbog tako "udomacenoga" razloga...

nikad se zapravo i nisam bio osjecao "nji'ovim". jos manje to isticao (je, rajt). brijem da bih jednako bio razmisljao da su mi se krvna zrnca drugacije poslozila...

mislim, "nacionalna pripadnost"... jebesmisve ako ja to kuzim.
mene se to nikad nije doticalo na nacin da sam tome pridavao neku posebnu, ako uopce ikakvu, paznju. mislim, nisam isao slijep kroz zivot, no kad je krenula sva ona histerija poc. '90-ih (ne govorim o samome ratu, nego o tadasnjoj svakodnevnici, obicnim ljudima, koji su postajali "neobicnijima", o onome sto cujes u tramvaju, procitas u novinama, cujes od susjeda i "komsija"... ), ne bih rekao da me sve to zateklo, nesto posebno iznenadilo, a da ne kazem da je ucinilo da se osjecam ugrozenim...
jer, stvarno se nisam osjecao "drugacijim" ili promijenjenim. osim kaj sam sazrijevao, stecao nova zivotna iskustva, ostao sam jednako indiferentan kao i prije '90-ih. svi su m frendovi i dalje bili frendovi, nikad nismo drobili o politici, tu i tamo bismo se dotakli rata, "hrvati/srbi" spika na zajebantski nacin zagrebackih starijih tinejdzera/rano20-godisnjaka.
ma jok! vaznije nam je blo skucati 5 kuna za kupiti vino u "Kaliforniji", u Ciboni, i prije nego se uputimo u Jabuku petkom ubit se otrovom u vidu bijelog "Peristila" na klupicama iza Cibone. to je sve. faks. strebanje. cure. izlasci. mjuza. ranojutaranji bureci na "Glavnom"...

oke, naravno, da je bilo epizoda vise ili manje neugodnih, vise-manje zbog vecih ili manjih budala. no, jebiga, bilo je takvo vrijeme, "vrijeme za budale", vece ili manje. i to sa obadvije strane. ne znam koje su bile vece. ja ove nase "budale" nisam smatrao faktorom, zbog kojeg sam se trebao osjecati "drugacijim" ma koliko oni na tome inzistirali. boljele su me sudbine drugih ljudi koji su imali manje srece od mene, i sa jedne, i sa druge strane. kako bilo, nisam se bio vidio kao dio tog konteksta.

znam npr. za par "njihovih" anonimnih budala kaj su definitvno grupa notornih idiota, koji su, kako je "Feral" bio pisao, bili ranih '90-ih izvjesili fotku jedne djevojcice koja je tada bila zivjela u Pancevu, na valjda svakom drvenom elektricnom stupu kojeg su bili pronasli u susjedstvu te djevojcice. fotka je isla u paketu sa kopijom fotke njenog hrvatskoga pasosa. sto su htjeli ti idioti postici, pretpostavljam... no, efekt im je bio nikakav, srecom.

puno veci idioti bili su oni koji su ubili vrsnjakinju te djevojcice iz Panceva, na Sljemenu. Nebojsin dokumentarac je proizasao iz proba za kazalisnu predstavu "Aleksandar Zec" kojima je bio prisustvovao.

a kaj su htjeli idioti sa zagrebacke televizije u jesen '91-e postici fotkom moga nebodera sa Volovcice u 19:30 Dnevniku, uz koju je isla prica kako taj kvart treba izbjegavati. zbog, valjda srpskih snajpera.
na, mislim, 2-om katu toga nebodera zivio je hrvatski general koji je bio uspio da se kasarna na Borongaju preuzme (ili zauzme) bez kapi prolivene krvi. mozda nebitna cinjenica.
a mozda je i ta ZGtv vijest bila relevantna...

no, sjecam se moje tadasnje frustracije. uspjeli su da se ipak na par sati jednog prijepodneva osjecam "drugacijim". na mome kvartu, u mome gradu. i neka me sada takvoga vidi cijela nacija: razotkrivenga, ogoljenoga, prokazanoga. tu sam! nemrem se sakriti. eto, pronasli su (i) MOJ neboder.
i on vise nije bio siguran za moje susjede, jer ih netko od mojih "komsija" zeli ubiti. moje bivse osnovnoskolske prijatelje, i ucitelje i uciteljice, bivse cure (zapravo, curu), simpatije, moju dobru, dobru profesoricu harmonike Jasnu Vranu iz glazbene skole "Zlatko Balokovic"... oni sad moraju zaobilaziti moj, "drugaciji", neboder.
koji mjesec kasnije sretne me frendica one moje jedine osnovnoskolske cure i pita me mrtva-hladna:

"je li istina da si bacio bebu sa drugoga kata?"

pravio sam se nesokiran.

"da jesam, da li bih sada bio ovdje sa tobom?!"


zato i jesam te satordzijsko-(dis)kvalifikacijske '91-e bio izasao na plato ispred mog nebodera i usred bijela dana digao u zrak ... no, elem, izveo show sa primjesama "anti-drzavotvornih elemenata...
bas nista me nije vezalo, niti me veze sa tim..."elementom, tj. simbolom. osim datoga trenutka tada. i frustracije. i bijesa kojeg sam htio izazvati u onih koji su tada bili motrili moj neboder. pa, rekoh si tada, idem im sada dati super dobar razlog za svoju paranoju! mozda zavrsim i na zagrebackoj televiziji. dajbog da se ne prisjete da je vlada NDH prisezala sa tri dignuta prsta. u ime oca, sina i Krista - protiv komunista! :)

budala.
sto bi pjevao Manson:

"Hey, you, are you trying to be mean?
If you live with apes man, it's hard to be clean"


sramio sam se toga drugi dan. tada ponajvise zbog onih koji su bili spaseni, jer su bili
"...pogodjeni, a svi su drugi vecni taoci kosmara", kako je o njima pjevao jedan drugi, "nji'ov" pjesnik...

sramim se i dan danas. zbog moje zene i zbog mojih cura.
koje su takodjer prije koji tjedan - bogzna zasto, nisam pitao – pitale Pitanje kaj je mucilo Nebojsinu 7-godisnjakinju.
zapravo, pitala je samo starija. mladja, slusajuci svoju stariju seku i pokusavajuci sudjelovati u razgovoru, nije niti znala kako uobliciti to pitanje. a i svako drugo koje joj se bilo pojavljivalo u njenoj 8-godisnjoj glavici. tako da se bila posvetila pametnijim stvarima...

starija i nije bila nesto posebno iznenadjena odgovorom da je njen tata Srbin.

“ a sto sam onda ja?”.

“bit ce, misu, da si polu-Hrvatica, polu-Srpkinja”.

“oh…”.

islo je zatim par rijeci o “pasoskoj nacionalnosti”, koju ovdje jedino i poznaju, a i o onoj “praaavoj”.

“tata, kako to sad mislis, krv, geni, blabla?! moja kosa je plava, i moje oci su plave, jer imam gene moje mame, ali… TO drugo… ne kuzim… ”

jebga sada, misu, imas i dobro srce na mamu i dusu na tatu, a i pametnija si izgleda i od tate, i od onih Pancevaca, i od ZG-televizije iz jeseni ’91-e…

kako sam se bio “ocitovao” mojoj boljoj polovici par puta, kaj se mene tice, neka mi djeca budi i Turkmenistanci, mogu cak biti Hrvati ili jos bolje/gore Srbi. nekak brijem na Katarane. njihova putovnica je jedna stvarno “isplativa”!

kako bilo, onaj moj “protest” je prosao nezamijecen. I zaboravljen.
sada ga se sjetih, jer mi bje zao ove Nebojsine 7-godisnjakinje. jebes protest. idiotizam. no, sve oko njega mi se vratilo u sjecanje citajuci Nebojsin intervju. otpuhnuo sam citajuci, misleci, koji quratz sad dizu ponovo te stvari?! mozemo li se mi vise odmaknuti od tih tema, i svega onoga sto one nose sa sobom?

ne, ne radi se o “odmicanju od teme”!
ne radi se, s druge strane, niti o stavljanju glave u pijesak pribojavajuci se domino efekta.
o ovakvim stvarima se treba govoriti i pisati i dalje, usprkos dezurnim domoljubima. i rodoljubima. a mozda bas i zbog njih… da se prokaze i ogoli do svoje smrdljive srzi taj dijabolicni, dehumanizirajuci sustav vrijednosti, i sa jedne i sa druge. i sa svake druge strane ciji sustav "razotkriva, ogoljuje, prokazuje" djevojcice od 7 godina. koje ih cine “drugacijima” od njihovih vrsnjaka.

a ta su djeca neduzna, bas kao sto je to bio i par onih ustrijeljenih staraca iz Hrvatskog Sela pokraj Topuskog...



11.06.2018. u 09:42 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 06.06.2018.

ZAKAJ MI SE NE POJAVLJUJU FOTKE KAJ IH METNEM U POST?!?!?!

ZAKAJ?!

ZAKAJ?!

ZAKAJ?!

ZAKAJ?!

ZAKAJ?!

ZAKAJ?!

06.06.2018. u 07:19 • 1 KomentaraPrint#

Verschwende Deine Jugend!

... kak su DAF-ovci pjevali!




nista - NISTA!- me ne ocisti od ruznih misli, unutrasnjeg nemira i agresije kao 20 minuta lupajuci iz sve snage po vreci. trosim ostatke moje mladosti, prije nego me strefi... kaj vec dolazi poslije te i takve "mladosti". "starost" nemre bit da ga Blaz Blaza! ne vidim se "starim". sve je u glavi. ovo me cini vjecnim mladicem. :)

bahl deug cha ki, kako me je bio ucio moj dobri sensei Gordan Krajacic prije kojih 15 godina na mojim Kuk Sul Do treninzima na zagrebackom Velesajmu.
dogurao sam bio nakon 3.5 godine do plavog pojasa. pocelo je tak da me frend sa faksa dovukao jedan dan na Velesajam da "vidim nekaj novo". odemo nas dvojica, vidim trening i kazem Goranu: "stari, kaj?! da pod stare dane furam se na Brus Lia, Djeki Cana, Djet Lia?! daj, fakat!".

nakon prvog, jednog jedincatog, treninga izmedju Kuk Sul Doa i mene se bila razvila strastvena ljubav!
oke, vjestina vise-manje, ali osjecaj da radis svome tijelu nekaj super, i opet osjecaj nakon 2 sata teskog znojenja... nenadjebivo! neme mjesta ovdje docarati niti priblizno tu... metafiziku. bez da uopce govorim o samopouzdanju kojemu je "samo nebo granica". bio sam tad i prestar (32 g.) da me pali neki ulicarski "fajterizam", iako dolazim sa besrmtne Majke Pescenice :), no skuziti kak se obraniti od majmuna kaj ti hoce prodati ciglu u 3 sekunde je definitivno dobra i korisna stvar.

elem, ovaj moj straznji kruzni (jos kad me ne bi jebao ovaj blog, i bez razloga mi odbijao postati fotke!!!) nije bas poput Cro Copove desnice kaj salje protivnike u bolnicu, no omokri mi majicu nakon 5 ponavljanja. davno sam bio citao da Mirko ima udarac nogom od 600 kg (!). nisam ja niti blizu te brojke, niti jurim ikakve brojke. ovo ovdje, rekoh, je najbolja anti-stres terapija meni poznata.


06.06.2018. u 06:52 • 0 KomentaraPrint#

Lux Interior & Poison Ivy - kak ih nikad ne bismo zamislili niti u najljepsem snu!


KAK TAUBEKA DVA!

gledas u ovo dvoje i nemres vjerovati da je niti 10 g. poslije Lux, bogdamudusuprosti, skakao polugol u stiklama po zvucnicima dereci se podboltan opijatima:

"TEAR IT UP, UP, UP, UP, UP TEAR IT UP, UP UP! TEAR IT UP!!!!!"

... a zivotnoj mu druzici nize gitare bio provirivao "camel toe" ispod napetih tajica... :)

legende!
nisam bio neki fan. Imam jedan jedini LP kupljen na maturalcu u Lloret Del Maru 1986, "Psychedelic jungle" i kazete u legendarnim "Modernim vremenima" kod jos legendarnije "Kinoteke" (je li to mjesto jos otvoreno?! ne da mi se guglati), "Off The Bone" i "Songs The Lord Taught Us".

No desi mi se dan-danas da si sprzim (da, ja TO jos uvijek radim!) na neku V/A sampler da li "Bikini girls...", da li "All women are bad" i sl.

06.06.2018. u 06:32 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 04.06.2018.

JEBES - JEBES STO PUTA!!!- ZEMLJU KOJA BOSNE NEIMA!

BUJRUM, JARANI!

04.06.2018. u 09:26 • 0 KomentaraPrint#

Ovak je jednostavnije...

nema covjek pametnija posla nego vaditi iz formaline stare forumaske zeke.

kako bilo, iako je zajebantski istonirana, ovaj je "requiem" u Jedinoj Mi Domovini na "repeat" vec - koliko vec?! - 26 godina.

mi, skupa sa mnom, se eto NE MOZEMO maknuti iz tog sranja, pocevsi od vremena "Vjekovne Teznje" '41-'45-e, a kamoli da se vec jednom pomaknemo na stupanj vise te nase endemicne evolucije koja nam je za sva vremena slozila medjusno stanje koje mantra jednu te istu bajalicu o "crnima" i "crvenima"...



SMRT FASIZMU - SLOBODA VISE MANJE...

04.06.2018. u 09:20 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 31.05.2018.

Vjeronauk u skolama -

sa forum.hr iz 2005-e... kao da je vrijeme stalo. ili jos bolje: vratilo se unatrag.

forumasica zhmigi kaže:


Imam friški primjer. Od frendice mali ide prvi razred, ne ide na vjeronauk, oni se tako dogovorili, premda su po rođenju katolici, ne prakticiraju vjeru OK. Ko fol pitali malog bi li išao, klinac naravno ništa ne kuži, kaže ne bi išao i ne ide.
Poslije 2 tjedna počinju problemi, mali se stalno tuče u školi. Ona šizi, razgovara s malim, ode u školu. Razlog: druga djeca mu govore da je prljav i pokvaren jer ne vjeruje u Boga. Od kud to. Djeca su pitala učiteljicu zašto on ne ide na vjeronauk, što je ona mudro objasnila da neki ljudi ne vjeruju u Boga. Klinci doma starce pitali kakvi ljudi ne vjeruju u Boga: naravno prljavi, pokvareni, zli ... I eto sranja.


tocno i uzasno.
i kaj sad da se radi? kako da se dijete obrani od naravno neduzne djece, ali indoktrinirane nicim drugom nego "najobicnijim" fasizmom. i sto je razlog da roditelji svojoj djeci govore o drugoj djeci, koja ne idu na vjeronauk, na taj nacin? razlog se zna, ali nije za ovaj podforum. priije za "politiku" i jedan topik na temu "fasizam od malih nogu". uzas, uzas , uzas!

a gdje je sada ta duzebriznicka crkva da obrani djecu od takvih napada?!
zmiki, je li itko u skoli obranio to dijete? je li se vjeroucitelj ocitovao o tome? ili je cekao da priodobije jos jednoga "vojnika"? gade mi se! ovakve i slicne price u meni bude takav bijes...

nadam se samo da ce za 10-ak godina svi ti jadni ljudi, prepuni "krscanskog milosrdja" :2up: :2up: osloboditi takvih srednjovjekovnih svjetonazora.


i dalje iz istog vremena:

ne da se mi se citati sve ove zaista zanimljive opservacije, no u slucaju moje drage i mene doslo je do koncenzusa: nasa beba nece imati nikakve veze sa crkvom, vjerom, religijom...
plus kaj smo oboje "nekrsti". mimo toga, moje poimanje vjere je nesto sasvim drugo nego kaj nam serviraju ovi samoproglaseni posrednici izmedju boga i ljudi, jedan od kojih je iz jedne mocne crkve, te o svim drugim religijama govori kao "nedostatnim", a drugi pak govori o vjecnj borbi "nas i njih". helou?!?!
prikloniti svoje neduzno dijete tome krugu je cista izdaja neogranicenog povjerenja koje nam je nas andjeo poklonio.

poanta:
ako nase dijete odluci sa 18 godina biti budist, zidov, protestant, katolik, taoist ili clan kakve online sotonisticke crkve, neka.. mi ga mozemo samo uputiti i upoznati sa univerzalnim vrijednostima (koje danas cesto nemaju veze sa modernim "duhovnim razvojem", prepunim licemjerja i demagogije...), staviti koju dobru knjigu u ruke, informirati ili bilo sto drugo sto mu nece oblikovati misljenje na nacin kako to rade raznorazni danasnji dusobriznici.

a sto ce ono odluciti, njegova stvar, dok god ne steti sebi ili drugima.

31.05.2018. u 11:20 • 1 KomentaraPrint#

TUZNI PODSJETNIK: Kako se mafija bila okrenula protiv svoga consiglierea

sa forum.hr.
iz vremena kad su ubili kcer advokata Zvonimira Hodaka



od 90-e na ovamo, a posebno za vrijeme hdz-a, cijela drzava bila je spregnuta u dijabolicnom, nevidljivom savezu sa mafijom. obavjestajno-kriminalno-generalski milje bio je nedodirljiv. dokazani kriminalci i ubojice kao redoviti gosti "koordinacija" u sredisnjici hdz-a!
kad se samo sjetim kradje bundi familije tudjman iz butike u dezmanovom prolazu sredinom 90-ih... tadasnji glavni svercer autima na potezu hrvatska-crna gora obavio je dva razgovora, na molbu ministra suska, i par dana kasnije su bunde bile natrag u izlogu. taj isti pizza-majstor se smuvao sa samim ubojicom vjeke sliska, cappiauem, u svercu oruzja, i trgovanju masnim provizijama. koji lajmtotiv hrvatske "povijesne zbiljnosti"!

pred kraj svoje kabadahijcke vladavine 2000-e, u namjeri da da se u zadnji cas operu kao vjerni saveznici i zastitnici najgoreg sljama, koji je pljackao, ubijao, dilao drogu, ukradene aute, dali salabahter policiji i pohvatase ekipu "djecaka sa knezije" pred tv-ekipama, a na na sudjenju kojoj je kreten od Lucina konstatirao da u hrvatskoj nema organiziranoga kriminala (!). kolumnistice "cosma" se naravno divile modnoj osvijestenosti najgoreg "drzavotvornog" sljama, i istodobno izmedju redova u svojim blentavim kolumnama bile ismijavale siroto tuzilastvo.

i sad se svi cude kaj se taj sljam do kraja okurazio i pokazao kaj se dogadja kad se vlast krene odricati svojih dojucerasnjih suradnika i saveznika!
kriminalca Petraca vidjali smo cijelo desetljece u drustvu vodecih hdz-ovaca, koji mu omogucise masan posao sa volvom i restoranima. prlikom hapsenja, sa lisicama na rukama, sjetio se i svog sponzora u legendarnom obracanju.

bivsi sofer Zagorac, kao predvodnik u toj vojno-lopovskoj bulumenti, zgrnuo je enormno bogatstvo u par godina. a sude mu zbog tricavih 5 milja USD vrijednih dijamanata. a ukradene su bile stotine milijuna!

potvrdile se price o tajnim racunima... nalaze gomile novaca uskladistene od austrije do afrike. naivcinama u dijaspori se nakon 15 godina otvorile oci i shvatili su od kakvih lopova su se dali nasanjkati.

18 godina ova drzava funkcionira kao leglo mafijasa, kojima nitko nista nije mogao (osim njih samih), jer su bili sticeni sa samog vrha. a sada neka Lovrin bude "pedro". bahati sismis stari. roncevic, iskompleksiorana i neobrazovana provincijska budalesina.
big deal. za dva tjedna ce se o sirotoj Hodakovoj pricati kao i o Miljusu i Radjenovicu...

i sada se svi cude nad ovom svirepom drskoscu, umjesto da ju uzmu kao logican nastavak ove gangsterske epopeje...

kaj je drustvo ocekivalo?
da se mafijasi maknu u stranu, jer su im se eto vlastodrsci, deklarativni legalisti, konacno zahvalili na dugogodisnjoj uspjesnoj suradnji, te ce oni od sada posteno, a wise guys ce konacno sa druge strane zakona?!

kitu. decki su odlucili uzvratiti jedino kako znaju. bas kao sto su rokali uzduz i poprijeko hrvatske i blizeg susjedstva zadnjih 18 godina.

31.05.2018. u 07:48 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 29.05.2018.

Otvoreno pismo potpisnicima, intelektualcima i ostalima


ovo moram oteti zaboravu. moj upis na forum.hr otprije - 14 godina! kad je cijela niska hrvatskih intelektualaca, glumaca, knjizevnika, novinara, sto li, isla potpisivati peticiju za ponavljanje sudjenje Budaku, ministru NDH i potpisniku rasnih zakona


Drustvo, ne velestovano, ne cak niti stovano, jer stovanja niste vrijedni.
Mogli biste biti pocasni clanovi jos deset najjacih hramova znanja, jos stotinu knjiga i drama napisati, stotinu slika naslikati, stotinu godina u komunistickim kazamatima odsjediti zbog stotinu uzasnosti jednog nehumanog rezima, koji je uglavnom pobijedjen. Kao, mislio sam, i tekovine jednog od najuzasnijih rezima, koji je ikada vladao...

Sve to je mizerno u odnosu na samo jedan, zadnji treptaj oka 16-godisnje Jozefine Kunstsoffer, koja se `44 nasla na jasenovackoj streljani. Unatoc tome sto je ministar, kojemu biste organizirali novo sudjenje, poznavao i njenog oca i strica i ujaka. Treba li reci da su i oni nastradali u najozloglasenijem logoru smrti u ovom djelu tadasnje europe, efikasnosti kojeg su se cudili i gospodari ministra? Ministra, koji je, osim sto je zasluzan za stradanja tisuca zidova, roma, srba, hrvata, izdao i hrvatski narod i hrvatsku drzavu, makar bila toliko nakazna. Bolju sudbinu, zapravo, nije ni zasluzila...

Slozili ste "priopcenje". Kratko, jezgrovito, svakome jasno. I onim uvoznicima ustastva iz Kanade i Australije, koji su odjednom postali tako zagrizeni stovaoci skromnoga Budakovog opusa.
A i svim onima, koji nikada ni jednu knjigu u zivotu nisu otvorili, pa ni neku Budakovu, ali zato znaju za sto je Budak zasluzan... Takvi ce, dragi moji intelektualci i ostali potpisnici, naci samozadovoljstinu, konacno opce priznatu i cijenjenu. Jer, Budak je njihov, a i vi ste Budakovi.
Da ste barem vi, nacitana intelektualna krema, malo "svoji", a ne da dizete narod na jeftine fore.

Zanima me jedno: da nije bila podizanja tog spomenika, spomen -ploce, sto god zena- bager kazala, da li biste sa jednako zara krenuli u borbu za "pravedno sudjenje" ustaskom potpisniku rasnih zakona? Ili biste cekali neka bolja vremena? Mozda toliko zudjeni povratak Ante Pavelica na Mirogoj iz Madrida, zajedno sa jednim drugim diktatorom iz Beograda, za sto ste svojedobno takodjer izdavali "pravodobna" priopcenja... Jer, to je i bilo na tragu svehrvatskog pomirenja, koje je sa figama iza ledja, pokusao na svoj specifican perverzan nacin progurati prvi predsjednik. Dok on nije poput lava rikuo, sutjeli ste kao zaliveni Bas kao sto su vas sada inspirirali gastarbajteri-ljubitelji lijepih umjetnosti...
Jadno. Gotovo jednako kao i konvertitska proslost nekih od vas potpisnika...

Zasto, recimo, niste krenuili sa potpisima kad se krenulo drvljem i kamenjem na spomenik ratnom zlocincu Juri Franceticu? On cak nije ni docekao sudjenje... A ni grob mu se takodjer ne zna. Sto je on to ucinio, takav domoljub, takav junak, cija hrabrost je legendarna, za kojeg takodjer ne postoji ni jedan jedini pisani dokaz da je osobno ucinio nekome ikakvo zlo, sto je ucinio da za njega niste marili? A postoje dokazi i svjedoci da obranio dosta Hrvata od cetnickog klanja u Hercegovni. Zasto njemu niste pokusali organizirati posthumno sudjenje? Licemjeri.

Zato sto svi znamo da vama nije do ponovnog sudjenja. Ishod kojeg cete, kako kazete, postivati, kakav god bio. Taman.
Ne, vi jednostavno znate, jer ste toliko diploma sakupili, sto znaci kad se zadojenome puku servira kampanja, koja lukavo dirigirana odvuce na sasvim drugu stranu. Kojoj vi stremite od prvog slova vase peticije.
Kroz vrata deklariranog legitimizma i vrhunaravnog humanizma prosverca se i kojesta drugo. Sad ministar Budak, sutra tko zna, mozda i sam Artukovic, pa i Pavelic. Na koncu i cjelokupni ustaski pokret...
Znali ste vi da ce ona vecina, koja nisu toliki ljubitelji knjizevnih antijunaka, to progutati. Bas kao i bulumenta iznenada iskrslih ljubitelja knjige i sudionika najmasovnijih knjizevnih tribina-turneja, koju je specijalizirao odreceni sin Ante Ivankovic, jedan od potpisnika.
Pokrecete gomilu, a ne rasciscavanje trilema iz mracne proslosti.
Nije vas ni sramota.

29.05.2018. u 12:13 • 0 KomentaraPrint#

Hrvatska Sveucilista

ne znam da li jos uvijek na i preslavnom mi faksu Gradjevinskom u Kacicevoj, u velikoj dvorani, desno pored ulaza gledano iz dvorane stoji plaketica kak je u toj istoj dvorani predavanje 1942-e drzao glavom i bradom Max Planck.

iz danasnje perspektive, koja se moze rastegnuti i na par desetljeca ranije, to bi znacilo gotovo u dlaku isto kao da je "Fizika" na PMF-u organizirala predavanje Stephena Hawkinga.

a danas smo tu gdje jesmo. jedino sveuciliste sa teritorija ex-Yu koje i dalje prezivljava na na top 500 listi, o cemu sam zadnji put cuo otprije 2-3 godine, je ono iz Ljubljane. ne znam vise o cijem se to istrazivanju radilo prije par godina, i gdje je bilo objavljeno. no, sad, ako ce mi se vjerovati, zaista sam o tome procitao i bio dosta razocaran. glede Herr Plancka posebno.

no, sto kaze ekipa iz Webometrics, sto su bili prenosili i hrvatski portali?

TUZNO, ALI ISTINITO

plasman cro-sveucilista na gornjoj ljestvici bio bi sramota do neba. bilo gdje, ali ne i u maloj, korumpiranoj, popljackanoj drzavici izvrnutih vrijednosti, sa zivotarujucim pucanstvom nemilosrdno mentalno silovanom, najintenzivnije u vrijeme izbora, kak to vec bog zapoveda.

ne cudi stoga sto tu Znanje nitko vise niti cijeni, stoga niti ne zeli. zasto i bi, kad se to isto mazohisticko drustvo radije ugledava na npr. big brother idiote, red carpet posvuduse velikih sisa, cajke i lazljive nogometase, kriminalce koje policija hapsi, a pravosudje oslobadja, ubojice i ratne zlocince.
zarada je masna, trud veci ili manji, rizik ponekad zeru veci, ali da se. i na kraju svi te vole, svi te postuju.

npr. danas 60+ hrvatske djece od 12-15 godina ne zna za jedan JEDINI Teslim izum. no, znaju koji broj grudnjaka nosi Bacicka ili koliko tjedno digne L. Modric.
ne cudi, obzirom da je jos prije nepunih 20 g. glede tog genija omiljeni Tudjmanov redatelj partizanskih filmova bio govorio da "jos nije vrijeme za Teslin spomenik".



29.05.2018. u 12:09 • 0 KomentaraPrint#

Egzodus iz Hrvatske


ne radi se o neukosti i primitivizmu, kao razlozima koji tjeraju visokoobrazovane... radne ljude i gradjane RH da napuste svoju Domovinu. a koja je pak nemilosrdno napustila njih!

toga doduse ima koliko hoces medju hrv. pucanstvom. no, ekipa koja je otisla nije otisla zbog primitivizma (svi se slazemo da nisu otisli zbog vlastite "neukosti i primitivizma" ) nego zbog objektivnih okolnosti koji im nisu dopustile da zive zeljenim nacinom zivota.

nije pravilo, i premalen je statisticki uzorak za uzeti to za meritorn mjerilo, no bas svi Hrvati koje rade ovdje i koje ja znam su sve redom visokoobrazovani ljudi. neki od njih su napustili cak i visoke menadjerske pozicije, jer im se ovdje otvorila bolja sansa. hocu reci, nije nuzno da se radi o "manualcima" kako bi se iscitalo iz tvoga posta.
one clanke sa naslovnica cro portala o ljudima kaj se vracaju iz Njemacke ili Irske i govore o "pravoj istini zivota i rada vani" su sve redom, kad ih citas, sa dna piramide ili vrlo blizu tome. oni koji su ostali vani ih brojcano nadmasuju nekoliko desetaka tisuca puta.

a neki od njih, ukljucivo i mene, odlazak iz RH sam vidio kao priliku da svoju djecu odgajam u sredini drugacijoj od hrvatske. tuzno, ali istinito.
naravno, tu su bili i lova i profesionalni izazov. ovaj zadnji nije i nece biti pruzen niti jednom hrv. inzenjeru u Hrvatskoj u mojoj bransi, nikad nije, a vjerojatno nikad niti nece. nisam se htio dovesti u poziciju da se kajem iducih desetljeca. nakon predocene prilike i zena i ja smo razmisljali cca 15 sek. da donesmo odluku. jedno dijete staro 4 godine, drugo na putu.

taj specificni aspekt, odgoj djece, te iskustvo 9-godisnjeg zivljenja van Hrvatske mi daje za pravo da ustvrdim da mi je odluka da odem bila 100% ispravna.

Hrvati i Hrvatice se danas tesko odlucuju za roditeljstvo, jer, koliko god nehumano i bezosjecajno zvuci, oportunisticki je reci da za mnoge njih imati dijete u RH znaci poskupljenje zivotnih troskova. pretpostavljam samo da mnogima to nije u skladu sa njihovim principima, ali vodjeni su sadasnjim drustveno-politickim kontekstom...

istina, ulogu igra i nacin zivota: ekipa zeli sto duze "ostati mlada" ili prozivljavati svoju mladost ispocetka. izlasci, putovanja, pa i "one night-stands"
kao neciji tata ili mama to nije bas prelako. no, tu dolazi sad ta psiholoska komponenta: uspostava liste prioriteta ili narodski receno "nemres imati i ovce i novce".
sloziti si situaciju u glavi i donijeti neku tako vaznu zivotnu odluku poput uci u brak, postasti roditelj ili spakirati sve i otici van danas nije lako.

Gospoja Precjednica u vezi toga ne cini bas nista. a i ne mora. oni koji MORAJU pak cine se ili nesvjesni dubine problema ili cekaju da im prodje mandat. pa da krivnju prebace na "bivse".

a Hrvati i Hrvatice ionako vec 18 godina, od prvoga silaska HDZ-a sa vlasti, glasaju "protiv".

29.05.2018. u 11:50 • 0 KomentaraPrint#

Kaj ce biti Predsjednicin recept za spas brojcanosti hrvatske nacije?

sad kad je Predsjednica javno najavila set mjera za spas nacije u odumiranju (25000 rodjenih Hrvata manje svake godine... ima li kakva apdejtana brojka?) mislim da smo spaseni. za sada. jer o tim mjerama (jos) nitko ne zna nista. kaze da cemo sve uskoro znati.

obzirom da u iseljavanju vidi jedno od razloga zbog kojeg bi Hrvati mogli izumrijeti za par sto godina, vrijedilo bi se podsjetiti Predsjednicu da je te koji su napustili svoju Domovinu u potrazi za boljim zivotom, prije koju godinu ili dvije bila nazvala "defetisitima", te poentirala da Hrvatska moze i bez njih.
to dakle znaci da se Predsjednicin set mjera odnosi na "domace" RH pucanstvo.

kao jedan od "defetista", domorodacke sestre Hrvatice i braco Hrvati (ne znam da li Predsjednica ima u vidu SVE radne ljude i gradjane RH...), znam da su vodili ljubav sa nasim glavama 25+ godina.
iako mi je sada lako tudjim qurtzem po koprivi mlatiti, neka mi bude dopusteno, nemojte se i dalje prepustiti ocaju zbog opce bezperspektivnsoti, beznadja, demagogije vlastodrzaca, pa i indiferentnosti cijeloga drustva da se nekaj konacno napravi.

zbog svega toga gornjeg blaga prispodobivoga hrvatskoj stvarnosti, Predsjednica bi vas zapravo htjela zatraziti nekaj kaj nemre bez da to upakira u sareni celofan.
a znajte da vam i ja to od srca zelim...

dakle - jebite se!

jebite se sto vise mozete, jer vrag je, eto, odnio salu.
te, pritom, bez Markickinih proizvoda i "silaska sa vlaka prije nego udje u stanicu", kak je to prije 20-ak godina bio zgodno ilustrirao legendarni don Anto Bakovic.

vjerojatno ce se tu naci i "piskicu-kakicu" mjera, no suma sumarum sve ce se svesti na gornju banalnost.
e sad, stavljati stvari na papir i racunati koliko danas zapravo kosta biti roditelj u RH bi bilo bezdusno. o tome cete razmisljati nakon "ulaska u stanicu".

29.05.2018. u 11:47 • 0 KomentaraPrint#

Nije mrznja! Kao sto sija nije vrat...

ZA LOGIKU - NESPREMNI!


a kaj je tu sporno, antihrvatski, jugounitaristicki, orjunasko-udbaski i srbofilski sljamu?! |
naucite se logici i deduktivnom razmisljanju!

elem, ovce, ako je neki pozdrav ustaski i ustaska drzava je bila zlocinacka , jer su u njoj prema njenim, ustaskim , zakonima bili ubijani ljudi (i) samo zato kaj nisu bili Hrvati, onda je - stoko raznobojna i raznozuba! - logicno da pozdrav koji je stvoren u zlocinackoj , tj. u toj i takvoj drzavi - ma kaj god pricala ekipa od "starozrinskom" pozdravu :) - nemre biti kajjaznam zlocinacki i/ili kao takav biti predmet krivicnog gonjenja. ili kakvog vec gonjenja.

gonjenja u mojoj Domovini RH.
u drzavi u kojoj zive (i) Hrvati.
a Hrvati su zivjeli i u NDH.
na cijem teritoriju je organiziran prvi otpor nacistickoj Njemackoj.
prvi.
prije svih ostalih iz Europe.

ta i takva RH 70+ godina poslije konta stvari drugacije.

drugacije i od onih antiHrvata Nijemaca kaj salju ljude u zatvor nakon 15-ak minuta sudjenja, ako u javnosti:
- dignu desnicu ruku na nacisticki pozdrav ili
- Javno pozdrave sa "heil hitler!", ili
- pak postave pitanje genocida, ili
- pokusavaju "utvrditi sto se to tocno dogadjalo" u bilo kojem nacistickom koncentracijskom logoru za vrijeme nezavisne nacisticke Njemacke od 1933 to 1945.

ali kaj znaju nijemci...pa zbog njih smo i spusili u ratu!

kaj se mene tice, goni i hrvatsko pravosudje i tompsona u tripckemtrine. :)



29.05.2018. u 11:45 • 1 KomentaraPrint#

nesposobna glupaca, po N-ti put

PREDSJEDNICA O DOKAZANOM GENOCIDU


Uz ranoprijepodnevnu kavu...
Ponukan upisom jednog hrvatskog ekonomskog emigranta iz Irske o tome sto znaci kad Drzava u jednom svom segmentu funkcionira kao brizna majka, a ne opaka maceha...:)

Lokalni decko iz neke ovdasnje zabiti skolovan u nekoj zmlj-brlj vojnoj akademiji u Engleskoj, u uredskom hodniku prije kojih mjesec-dva :

"Frende, nemoj siriti okolo, jer mogu najebat k'o zuti, no Britanci nisu smjeli otici. Prije smo htjeli zivjeti slobodno u nasoj vlastitoj zemlji. Sad se pretvaramo da zivimo slobodno u nasoj vlastitoj zemlji."

Zapitao sam se naglas pred njim:
"Hm...Cekaj da razmislim sekundu tko su to bili “nasi Britanci" ? " :)

O povijesti ne znam previse, znam samo da smo ih imali preko nekolik . Neki su po svoje vise ili manje smjerne poslusnike bili fatalni na vise nivoa, a neki na manje, no mislim da su jedni ostavili poseban trag, jer se o njima jos posebnije prica vec cca 100-ak godina…

Usprkos mojega neznanja, srecom nisam se (jos) bio nasao u poziciji da me strefi posred face zanemarivanje one o “Uciteljici Zivota”. A i da me strefi nikome nista.

Sad kao najprvo ide jedna ograda:
zalim od srca, no suspregnuti se od NE POSTANJA seksistickih izjava pored OVAKO glupog Para Sisa I Bokova Sa Pantovcaka postaje umijece!

Elem, ovaj nas Par Sisa I Bokova Sa Pantovcaka po N-ti put je dokazala da vise-manje nema veze sa:

- politikom,
- vodjenjem drzave,
- poznavanjem Ustava, pa i poslovnika Sabora,
- elementarno-fundamentalno-rudimentarnim ljudskim zdravim razumom;
- te na kraju i puckoskolskom povijescu.
- I jos na krajnjem kraju lekcijama koje proizlaze I nepoznavanje iste!

Stoga bih jos jednom ponovio onu moju staru:

“GOSPODJO PREDSJEDNICE,

********** MATER OD 1941 DO 1945 PUTA DA ************* MATER OD 1941 DO 1945 PUTA! OD SRCA! ”


Pa neka me sad onaj peder (eto, postao sam I homofob) srpski (e, jesam se pretvorio I u nacionalistu I ustasofila jednom rjecju!) kaj zastupa onoga polutana cionistu (jebote! eto me I antisemit I rasist!) sad zbana zauvijek sa tog ustaskog Liceknjizja (ih, nema me Vucic po cetnikovanju!).

Ostao sam bez ideje kak da se prokazem kao zenomrzac I ksenofob…


29.05.2018. u 11:44 • 1 KomentaraPrint#

ZA ONE TRI ZENE IZ HRV. SABORA KAJ SU GLASALE PROTIV ISTANBULSKE KONVENCIJE

FUJ! FUJ! FUJ!



29.05.2018. u 11:44 • 0 KomentaraPrint#

ima nade...

IZVAN POZNATOGA SVEMIRA!


pokusavam zamisliti kad ce ovako nesto uci u srednjeskolske kurikulume u JMD... nikad, a mozda niti tad! :)
osmasi iz Finske vec uce osnovne teoretske postavke na kojima se baziraju ovaka otkrica.

a kod nas?
kod nas se, cak i na akademskom nivou, dovodi evolucija u pitanje.
a kamoli da se klincima daju natuknice... o jednoj drugoj... "doktrini"... koja ce... jednom... kazu, vec do kraja 21-og stoljeca... ponuditi Odgovor na Pitanje Svih Pitanja.

u JMD prednost imaju neka druga "ucenja".

29.05.2018. u 11:43 • 0 KomentaraPrint#

sjecanje na najveceg cigana od svi nas cigana

soso mange doktor ivo socare roman futnegur duktgar te duktar. Meni se srce raspolovilo na tri djela kako si me samo razalostio sta te ufatilo i sjebalo. ja da kazem da sad kad tama ce te pokrije da mnogo ce da mi nedostajes doktor ivo. zao mi ko psu sta ces sad da gledas mesecinu kroz resetke dok ja cu da gledam izvana i srce raspolovljeno ce da mi krvari jer znam da soso mange ivo sad pati jel znam sta je patnja koju sam i ja patijo kad me ondak pederi ufatili za jaja sa onim cigarama na zitnjaku. a nisam teo materemi. hteo za drugara da uzmem. komusadjebemater. teo sam da kazem sos ivo da ja znam da ti nisi bas tako los jebac kako sad svi ovi pederi kazu materim i da nisi teo bas da imas sve te pare mukte i mito da uzmes sta su ti dali oni pederi austrijski materim svapsku konjusarsku puj gurti para mortage dur. al ne razumem jebesmisestru pa de si doktore iso da primas kofertu usred dana sos ivo sestri ti se istresem pod pazuh. pa jelti nisam govorijo kako se to radi pckamumtrina. i svi ovi cigani sta ti sad jebu mater neka jebu. to njima krivo sta nisu oni uzeli. kitu moju ciganjsku ne bi. ko ja sto ne bi. i ti isto skup sa mnom i mi zajedno obojica. mislim jasno mi je da ne moz da budes jebac ko ja sta sam pa kad razumes posudim pare nema da neko zna osim mene i moje ajse. a ona zna da ako kaze nekom ajoj kuku lele pomagaj moj sos ivo. prvo ju ubijem seksom razumes a ondak od batina. pa em ne moz da hoda na uskok a ne moz nit da govori razumes. ne ko ti jebemteusta. Pa di si iso govorit ista onoju drolji jaci sve sta si radijo i kuda si isao. Mislim butra jes malo ko suva sljiva ali jos je dobra mant drak duktar pardane. Opalio bi ju samo iz zalosti i razumevanja jel vidim da joj fali jedan onako razumes ciganjski. al svejedno zajebo si se jako sos ivo. razumem da nisi mogo da ju ubijes seksom jer si jebavo onog jandrko jandrak jandorkvcia kako se zove taj peder matermu. al eto ti sad gledaj mesec sta ti saljem jer kitu moju ciganjsku ces da ga vidis uskoro moj sos ivo kako ga ja sad gledam tuzan nesretan i zalostan sta skarali najveceg jebaca skoro ko ja sta sam. nema nas vise sos ivo jebajga sad romane. pazi se tamo cuvaj ledja i ne diraj sapun. puj pike.


CIGANJSKA!



29.05.2018. u 11:42 • 0 KomentaraPrint#

samo - skinny puppy!

BOGOVI

.

29.05.2018. u 11:41 • 0 KomentaraPrint#

Terapija


terapija

29.05.2018. u 11:40 • 0 KomentaraPrint#

Moj prijatelj Moustafa




ovo je moj prijatelj Moustafa (21), nas tea boy. brat jedne sestre i sin para nepismenih uzgajatelja banana.

dolazi nam iz indijske vukojebine gdje do jucer nisu imali niti struje, niti tekuce vode, a asfaltu da se ne prica. tako da je ova omanska vukojebina gdje je dosao zaraditi pinku (7 puta jacu nego u svome selu) za njega najsarenija tapiserija civilizacijskih dostignuca (zato mi fakat bizarno izgleda kak hendla aplikacije na svojemu huaweiu... )

moj Moustafa za svojih 80 omanskih riala (cca 170 eura) ima savrsen osjecaj za normative, te obdaren tim darom od Nescafea radi cuda!
kava mu je toliko dobra da mi jednako instantno popravi dan, te se covjeku na neko vrijeme cak i sve ove tisuce nijansi zute boje ucine rapsodijom u zelenom, i ako moze, onom u vocnjaka sa Majke Pescenice, pored ex-Hotela Park. kojemu su krajem '80-ih cesto crkavali neonski "o" i "a"...

njeno savrsenstvo (ne vocnjaka gazde Srecka, nego Moustafine kave!) se ne da iscitati iz ove fotke, a rezolucija mojega S7 mi nije dopustila da baremko predocim taj vizualni uzitak, a nedostatak kojeg je mogao vise nego zeru biti kompenziran da je Moustafa samo na 2 sekunde pristao otvoriti usta i pokazati dva reda zuba!!
koji su, majkemi, bijelji od Ricky Martinovih.
a Moustafin osmijeh... tako se moze nasmijesiti samo covjek cija je dusa meksa od one u Zlatarevog Zlata!

no, Moustafa se smije samo nesluzbeno! bilo kad mu bacim ujutro "assalamualaikum! kay falik, Moustafa!" ili placem suzama radosnicama od ganuca zbog kave sa onostranoga svijeta.
dvije neuspjesne fotke, i rekoh sa trecom cu prestati maltretirati covjeka. nece se covjek nasmijesiti i bujrum!

prijetiti mu deportacijom ili barem otkazom nisam htio. jer engleski ionako qurtza razumije...

29.05.2018. u 11:38 • 0 KomentaraPrint#

Otisao je lik kaj je skoro skuzio pocetak Vremena i Prostora... STETA. STETA. STETA. :(

steta

... a Kim Kardashian, D. Trump, Jose Mourinho, Omeyer, Thompson i Bandic ?!?!?!

mozda je stvarno bio u pravu glede (ne)odgovora na Pitanje Svih Pitanja... bas steta. a rekao je da osjeca da mu je tak blizu. ne Njem, nego Odgovoru Na Pitanje Svih Pitanja.




29.05.2018. u 11:36 • 0 KomentaraPrint#

ISTANBULSKA!

Istanbulska konvencija... Istanublska Konevnacija.. .Stanilubaks Onkveacjai...Satnilbuska Onkveacjai....Nsatlubks Nkvrncja Oke... Nsatbks Ndknov Okhr...Nstabks Dnkvp Ohk...Nabst Dnk Oh... Nbst Dn Oh...Nst Dn H...
Nt Dn H...N Dn H..NDH!

Budale, ne znaju niti zakaj protestiraju.

29.05.2018. u 11:35 • 0 KomentaraPrint#

Jeftilen Mirjane Hrge ili najbolji recept za revitalizaciju karijerer kad krenes tonuti u anonimnost

MUKE PO HLOVERKI

kaze Mirjana:

"(...)je u Hrvatskoj na djelu “nova vrsta fašizma” u kojoj je “neoprostivo reći da si Hrvatica i katolkinja”.

Ebateirud, ali ono najzadnji SDB-ovac u koznjaku na drustveno-politickom skupu cijeloga kolhoza u nekoj slavonskoj vukojebini '48-e joj nije ravan.

kojem jeftilenu ti pribjegavas, crna Mirjano.
jel to TEBE mozda neko diro, jer si katolkinja i Hrvatica?!
da mozda nisu Jugoslaveni?
Udbasi?
Orjunasi?

Bozemprosti, da nisu- ajme, puj puj puj sakloniboze!- ma da nisu Srbi dirnuli u te?!?!?

pukla ko kokica, Mirjano!

29.05.2018. u 11:33 • 0 KomentaraPrint#

SREDNJEVJEKOVNI OBITELJSKI ZAKON - za sada samo prijedlog

Btw, ebesmisve ak se Murganicka, ministrica Demografije i-ostaloga, I Markicka ne nalaze na babinjacima svake subote ujutro di kroje politiku drzave kaj je na demografskom umoru vec 20+ godina.
A tu i tamo, nek mi bude oprosteno, dotaknu se I zeljenog ili nezeljenog sadrzaja vagina i maternica… ne vlastitih, naravno.
glede istih, opet tudjim k**** po koprivi mlatim, no par FB-ovaca je otvorilo topike vezane uz prijedlog novog Obiteljskog Zakona (cuj Obiteljskog ?! cuj Zakona?! :) ).

elem, u zelji da se zeru vise samoeduciram u vezi tak ozbiljne teme, naletim na ovo:
"(...)u novom prijedlogu stoji kako “roditelji imaju pravo da se njihovoj djeci osigura odgoj i obrazovanje u skladu s njihovim vjerskim i filozofskim uvjerenjima”."

u filozofiju se kuzim kao "mara u krivi quratz", no zato strina Wikipedia kaze je "krscanska filozofija disciplina unutar filozofije", te pomislim kako se predlagateljima zapravo nije dalo pisati:

"njihovim vjerskim uvjerenjima i ostalim uvjerenjima koja proizlaze iz krscanske filozofije".

no, znam da im je tesko bilo zamisliti kak se prosjecni Hrvat-vjernik-roditelj znoji nad postulatima krscanske filozofije. zato su cijelu pricu malo pojednostavili.

a ja si, pak, nisam mogao pomoci, ter sam Malnarovski podignuo nebesima moje prekrasne oci, zatvorio ih na par sekundi pomislivsi:

Boze dragi, kako bi to samo DO-BRO zvucalo da se u mojoj Domovini donese Obiteljski Zakon u u kojem bi poslije toga "VJERSKIM" stajalo:
“ILI NEVJERSKIM UVJERENJIIMA”!

no, Bogo moj, to bi ti u JMD-i danas bilo na nivou bajkovitih obecanja iz predsjednicke kampanje – kak da se pristojan covjek poput mene suzdrzi od toga?!- Para Sisa I Bokova Sa Pantovcaka.

ES WIRD BEKANNT GEGEEBEN!!!
prije nego netko opet ne pomisli da se "bojim religije", da sam vaki il onaki, ter se nadje mozda uvrijedjen, samo da velim da nikad niti jednog vjernika nisam smatrao glupim, zadrtim ili ogranicenim samo zato kaj vjeruje u Boga. takvima sam drzao samo istinski glupe, zadrte i ogranicene ljude, ma koje vjere ili "nevjere", boje koze, nacije, seks-orijentacije ili glazbenog ukusa bili.

glede ovoga isjecka iz Prijedloga, kuzim da bi se ovdje trebalo raditi o roditeljima-vjernicima. a onda u istome clanku procitam ovo:
"Dok je prvi, povučeni prijedlog propisivao da "roditelji imaju prije svih pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju i obrazovanju djece, u skladu s vlastitim uvjerenjima”"

I onda mi bude zeru jasnije da one “druge” izgleda nitko niti ne sljivi, a I jasnije mi bude tko je to Margunicki doturio salabahtere… Bit ce sa gore spomenutih subotnjih babinjaka. :)
Ili da se ja ipak uhvatim citanja cijeloa Prijedloga...

kako bilo, nemrem se opet ne sjetiti neduznog rezoniranja moje mladje kcerke otprije koju godinu kad se bila nasla pred zivotnom odlukom kojoj vjeri da se prikloni:
“mama, jesmo mi vegetarijanci ili lezbe?”

29.05.2018. u 11:33 • 0 KomentaraPrint#

Otvoreno Pismo Nasoj Lile!

citati uz pivu: MUKE PO LILETU!


Draga Lidija,

a kaj ti ja i ostatak PRISTOJNOG svijeta govorimo vec godinama!??!
Je i ti citas uopce sve ove nase upise, kao sto mi upijamo fotke tvojih sisa i guzica dan za danom, mjesec za mjesecom?!

Snimi pornic, kazem ti, i mam ce ti karijera otic pod oblake! kakve radio stanice?! Kakav Narodni Radio ili Radio Dalmacija?! Pa nisi valjda tak ogranicena i neambiciozna?!?!? Europa bi ti bila na koljenima!

Vidi primjerice kako su to Tomica i Severina sve lijepo smislili... Index.hr je imao u jednom danu 150000 downloada!!!! Znas koliko sponzora je TO privuklo?! Pa Babic danas vozi porschea!!!!

Dakle, Lidijo, moras malo poceti misliti koju godinu unaprijed, jer tako "misle" i tvoje sise i guzica. jer one su dovoljno pametne - skoro kao i njihova vlasnica !- te ZNAJU da ce za koju godinu pasti pod utjecaj gravitacije, i ljudi ce te poceti zaboravljati....
Za 5-6 godina biti ces samo "cura kaj se skidala po netu svaki dan".. Tuzno. TO zelis?!?! Uz TAKVE sise i guzice?! Oke, nije ti niti glas los, no kuzis da ga tvoj stas sisa za dva koplja.

Kuzim kaj ces reci: boli te patka! Plasticna kirurgija danas radi cuda!

Draga Lidijo,
moras uzeti u obzir da ce ljudi to skuziti. Osim toga navikli su se na tvoje prirodne sise, koje vide 3-4 puta dnevno, pa ne bi bio red da im za koju godinu pocnes servirati plasticnjace sa bradavicima kaj stoje u ravnini ociju.

Zato, decka pod ruku, barka ili hotelska soba, mobitel i snimaj.
Slusaj dalje! Mobitel ces nakon detaljno snimljene seks-seanse (molim te! Bez heroina i trave!) "zaboraviti" pred vratima ureda Net.hr, Index.hr, mozda cak i Dnevno.hr, jer oni briju da su teski katolici, pa ce rado podijeliti tih tvojih 2-3 minute vruceg seksa sa ostatkom pucanstva...
A zatim zavali si dupe i te tvoje prekrasne sise u fotelju i gledaj kaj ti se dogadja...

Prvo, kao side effect, nece biti jace europske porno stranice koja nece cuti za nasu Lile!

A kao glavna stvar, krecu gazu po Domovini, a zatim i po Europi za 50, 100 ili 200 tisuca eura za jednu jedinu noc, Lile!
A zatim tancanje u minjaku pod slikama Ante Pavelica i Rafael Bobana po Kanadi i Australiji. Moras i to. Pazi, sve su to musterije, kaj su svoje sinove odgajali na tvojim sisama i guzicama, a to ostaje zauvijek! Ja na primjer jos uvijek pamtim moju muzu iz "Starta"....
Tamo prijeko, moja Lile, sve kaj je zensko izgleda "k'o mrtav Englez": ruzicasto, blijedo, bolesno, da li vire kosti ili pak slaufi probijaju sa svih strana.
A onda, Lile moja, dodjes - ti: broncanog tena, vitka, plava, sirokog osmijeha, balkanske duse, sisata i guzata.

Pazi, ako si slijedila zacrtanu strategiju, tad vise nece biti vazno da li su ti sise vec zavrsile u ravnini pupka! Tad ces vec biti medjunarodni star!!! Sa Zlatnim i Platinastim plocama i cijelim armijama mastrurbatora! I fanova ce se naci, naravno.

U pauzi, skoknes na 2-3 tjedna u Dubai kod kakvog seika-sponzora... Ta ekipa placaju ne lovom, moja Lile, nego sa 2 ili 3 butika svjetskih brandova na bilo kojoj europskoj lokaciji. Moze i na Rivi...
Bez brige, to ti je sve normalno prije nego kaj postanes fejsbuk frend sa Shakirom ili Madonom...

I, na kraju - a to je tek pocetak! - za koju godinu i udaja za kakvog srpskg ili bugarskog kralja ovog ili onog metala,legure ili pak cara preradjivacke industrije, mozda i kakvog vlasnika bulevarske TV-stanice, kaj poznaje sve jace igrace diskografske - oke, oke, POP!- industrije Balkana. I onda ces moci i Soraju i Suputicku i Zanamari slati po cevape!

Lidija, budi pametna!
Kaj ce ceka?!?!

29.05.2018. u 11:31 • 1 KomentaraPrint#

BIND! TORTURE! KILL!

ono kad se ljudi medjusobno ubijaju, sakate, muce, ponizavaju, iseljavaju itd. zbog zapravo najglupljeg razloga kojeg je ljudska rasa mogla izmisliti:
razlicitosti.

Razlicite vjere.

Razlicite nacionalnosti.

Razlicite boje koze.

Razlicitog ideoloskog uvjerenja.

Razlicite seksualne orijentacije.

Razlicitog shvatanja slobode izrazavanja.

Razlicitog smisla za humor.

Virus.
Kuga.
To smo mi, ljudi.


Steta kaj necu dozivjeti da taj Planet X lupi i zavrsi sve ovo.

29.05.2018. u 11:30 • 0 KomentaraPrint#

hahahaha!!!

29.05.2018. u 11:28 • 0 KomentaraPrint#

jebemti starost!


Kuzim da taj gad od Alzheimera uziva u svojim igricama sa mojim kljucevima od auta, stana ili gacama, ali kad sam hladno pripremio ova dva komada obuce za novi radni dan, pomislih:

"Nece me valjda jedan dan natjerati na gradiliste bez hlaca?!"




Riblje ulje!!!

29.05.2018. u 11:27 • 0 KomentaraPrint#

O Trumpu ili SVIS- TEN POINC!!



starija vijest, ali jos uvijek dobra.

Svicarci su rasturili!

Svis, Ten pointc!

29.05.2018. u 11:26 • 0 KomentaraPrint#

Morrissey!

you old misanthrope, it's neither silent nor grey, especially when I take one off.

volim!

29.05.2018. u 11:25 • 0 KomentaraPrint#

Jedna od prvih Trumpovih novinskih konferencija

od skoro 1:15 novinarske konferencije D. Trumpa na CNN-u uhvatio sam zadnjih 20-ak minuta.

i to su bile 20 najboljih novinarsko-konferencijskih minuta svih vremena!

"ti! tko si ti? oke, ti si u redu"

ili:
"sjedni! rekao sam, sjedni. znam ostatak tvog pitanja"

ili:
"tebe znam. nisi dobar. slijedeci!"

slijedece 4 godine biti ce fun, fun, fun!
rick mayal u "drzavniku novoga kova" je djecji vrtic.

29.05.2018. u 11:24 • 0 KomentaraPrint#

...AMERIKA, FOBIJA, PARANOJA, AMERIKA, FOBIJA, PARANOJA, AMERIKA...

prije par godina isao prilog na cnn-u glede ondasnje, i jos uvijek aktualne, afere sa ruskim spijunskim igricama glede americkih predsjednckih izbora


Golden Tulip. zgodan hotel 6-7 km od Nizwe.
imam clansku iskaznicu, i odem tu i tamo do teretane, pa malo bazen i takoto. uglavnoom svapski umirovljenici. simpa ekipa. nisam jucer vidio moje Getrude, Agatu i Francisku (imena izmisljena, jer nikako da ih zapamtim. "55 brain mental age"). sve tri skupa 250+ godina. jako simpa bakice.

"Aleks, du gut aussehende Kroat!" (hm... HM!!!)

elem, radim sinoc moju...12-u seriju trbusnjaka po... ehm... 25 ponavljanja i gledam i slusam CNN.
i dosao sam do potvrde moje teorije izgradjivane na osnovu vidjenog i slusanog, ne samo od sinoc nego skroz tamo od 9/11:

Aksiom 1:
amerikanci su bolestan narod.

Aksiom 2:
ozbiljno bolestan narod. velika vecina.

Aksiom 2.1:
cak i ona koja sebe voli nazivati "liberalnima".

Tocka.

to je nacija prepuna paranoja i iracionalnih strahova. izgleda mi kao da je masa slabo obrazovanih premasila kriticnu vrijednost nakon koje se narod moze voditi bas kao tupa, glupa i uplasena stoka. sitnog i krupnog zuba. koja iza svakoga ugla ne vidi Sovjetski Savez ili kakvu drugu komunisticku napast, blago u Marxu preminusvi odavno. jok! sad je moderno panicno se bojati da li ruskog hakera, da li ruskog spijuna.

a jucer sam slusao i gledao statistcki relevantan uzorak za donosenje gornjih aksioma. trust mozgova liberalnih, po elokventnosti i gomili referenci koje su izbacivali dobro nacitanih, visoko obrazovanih, te meritornih glede americke povijesti, vanjske i unutarnje politike.
iz medija uglavnom, cak je bio "Watergate" Bernstein medju njima. cinili su mi se cijepljeni protiv nedavne epidemije ludila u SAD, racionalnim, nesklonim nepromisljenim i i nebuluzno-grandioznim pamfletima.
dok se nisu dotakli Rusije... to se ne da prepricati.
cisto zutilo.
zadnje zutilo.
marinko bozic i ivo pukanic-zutilo.

29.05.2018. u 11:22 • 0 KomentaraPrint#

SLASNE USPOMENE

! ! ! ! ! KOVAC CARDA ! ! ! ! !



uz kava-brejk...

napises na fejsu dvije-tri rijeci, fore radi, udjes u zrendu sa su-pisateljima, te te odrapi nostalgija samo takva.

sjetim se kak sam se nekad bio dobro hranio po Slavoniji dok sam montirao VIPNet tornjeve i antene po slavonskim ravnima, silosima, osjeckim, nasickim, vukovarskim, beljanskim krovovima i crkvama...
ako vas nanese put kroz Bilje, crkva u centru, 150+ godina. grilje na vrhu zvonika. Vipnet je htio antene na vrhu, a unutra drveno stubiste, koje i nije bilo drveno. "termiti se drzali za ruke".
zvonik je dobio potpuno novo celicno stubiste sa podestima, ankerirano u 80 cm punu opeku, sa spregovima na svakome katu da joj ni 100 stupnjeva Merkalija ne bi moglo nista.
doktore T.K. sve bez jedne jedine linije statike! iz glave. oke, vise iz izvodjaceve nego moje, ali JA sam su-potpisivo papire! :)
kao Jure Radic, bogdamudusuprosti na onavkom ruglu od mosta...

a grilje... stare drvene maknute, odnesene jednom od Biljanskih majstora i napravljene "u picinu dlaku" identicne kopije od staklo-plastike. ne vidis razliku.
svecenik nas je bio ispracao u suzama.... zasto sam tako dobar, ne znam.

elem, podsjeti me moj recentni napad nostalgije na i prepreprepredobru "Kovac Cardu" u Suzi, 45 min. voznje od Osijeka "prema gore".
fis paprikas od 3 vrste ribe: saran, som, stuka (ili keciga, ne znam vise...), sa domacim rezancima i- da! podsjeti me donji clanak - gazda je pripremao po narudzbi, tako da nema sanse da se ikaj podgrijava za goste. i rade se u kotlicima u vatri na drva!
"normalni", "blagi", "ljuti" i "po madjarski".
isao sam sa "blagim", ali sam se svejedno svaki put bio znojio i iza usiju. a onda niti ne skuzis i imas pola litre vina u sebi. pa jos pola...
i onda u 8 navecer krenes lagano za Zagreb... lagano.

jebes bolesti crijeva, nakon onakvog fisa ruke se ne peru nego se prsti lizu do kucica na Ivanjoj Rijeci!


29.05.2018. u 11:21 • 0 KomentaraPrint#

Idemo jos nize… Moze, mozemo to mi!

CITAJ I PLACI!


mladja kcer nas je vec pitala prije koji mjesec:
"are we lesbians or vegetarians?"

nakon kaj svjedocimo jos jednoj stepenici kaj JMD vodi ravno do dna, dodje mi da pitam slicno ove mracnjake i mrakace (dajte, molim vas, pogledajte TE face!):

"ekipa, jeste li vi ljudi ili ste govna?"




29.05.2018. u 11:20 • 0 KomentaraPrint#

AGROKOR I NOVA SOVJETSKA REPUBLIKA

iz vremena sa pocetka afere sa Agrokorom kad se bilo otkrilo da postoje realne sanse da hrvatsko gospodarstvo dodje gotovo pod potpunu kontrolu Rusa... kaj i ne bi bilo tako strasno.

je, lako je sa tudhim qurtzem po koprivi mlatit, jos sa sigurne udaljenosti.

pa kad pogledas sad, nakon 25000 mrtvih, 20000 raseljenih, 50 mlrd. USD ratne stete, 30 mlrd. USD od privatizacijsko-pretvorebne pljacke (prema Kalogjeri iz 2000-e), 60000 uglavnom visoko-obrazovanih otislih u bijeli svijet u 5-6 godina.
i sad nakon XY g. postati jedna od Ruskih republika i ne zvuci kao los scenarij za drzavu kaj je 1000 cekala na nezavisnu neovisnost. bili. probali. usrali motku. idemo dalje. slijedeci!

meni osobno izgleda da JMD nikada nije bila manje neovisna. jer nam cak i podalpski Hrvatsko-Bosanski Srbi bili diktirali kaj je nase, a kaj njihovo. a sve da bi postali dio ekonomske zajednice kaj se raspada po savovima. mozda cak i zbog Rusa.

jedino, na TAKO jeftin nacin?!

29.05.2018. u 11:18 • 0 KomentaraPrint#

JEDNA OPTIMISTICNA

Ra-ta-ta!
Ra-ta-ta!
Ra-ta ra-ta
Ra-ta-ta!

Drvo sam ja maleno
Srce mi bilo sareno
Ako pridjes blize
Cut' ces kako disem

Jedva!

Sada zute grane su
Ne zelim ovo nit' mrtvom psu
U prasini umrijet' polako
Neka vidi svatko!

Ali!

Vracam se jednog dana
I bit cu crna vrana
Neces nit' osjetiti
I oko cu ti iskopati!

I zato!

Ne pravi se gazda Jezda!
"...malen si ispod zvijezda..."!
Kol'ko sutra opet si prah!
Zar te nije bar malo strah?!


29.05.2018. u 11:17 • 0 KomentaraPrint#

Bogati i bahati fasisti

niti ovdje ne mozes biti postedjen najobicnijih fasista... nekad sam volio sa takvima ulaziti u polu-ozbiljne diskusije, iako mi to zapravo nikadi nije bio nekakav izazov. veci mi je fan bio slusati licemjere koji ti u lice prosipaju covjekoljubne bisere, a iza tvojih ledja pretvaraju se u zadnje soviniste. cak ih nisam zelio niti suociti sa ociglednom istinom o njima samima, jer to im i ne bi nista znacilo.
jedna forumaska spika cak je rezultirala batinama u stvarnom svijetu, jer sam bio dirnuo u ikonu, a to se mladjahnim neonacistima sa kvarta nije bilo svidjelo... kako su me gadovi bili pronasli imam teoriju, ali nakon 15 godina nije vise vazno. ta p**** koja me je bila izdala ionako je sama sebe bila kaznila...

ovaj lik iz ureda do ima sve. osim duse. u 7 godina sljake ovdje osigurao je egzistenciju svojim unucima, za sto bi rijetko gdje u ovome svijetu imao sansu. elem, osim kaj je cijepljen protiv cijele niske najelementarnijih vrijednosti, imun je i na najobicnniji osjecaj zahvalnosti, jer je u NJIHOVOJ zemlji, i ONI su ga pozvali da je gradi. da je barem zadrzao to svoje misljenje za sebe...
iako sam zbog svoje pretjerane obzirnosti i nadnaravnoj sklonosti diskreciji odlucio ne reagirati, barem je definitivno izgubio i najmanju sansu da zaigra u mome nogometnom timu internacionalnih zvijezda (maroko, skotska, italija, oman, tunis, engleska).

FAKDEM

29.05.2018. u 11:15 • 0 KomentaraPrint#

CRNA RUPO IZ SVEMIRA, DODJI I RIJESI STVAR!

...da mi je jedna crna rupa srednje velicine...

KABUM

29.05.2018. u 11:15 • 0 KomentaraPrint#

PRECJEDNICA I TRISOMIJA


PRECJEDNICA U TROJE


Mrs. President,

Two is legal.
Three is fun!
True!
It's fantastic!
Period.

29.05.2018. u 11:10 • 0 KomentaraPrint#

THIS IS A MESSAGE FROM AN ECONOMIC MIGRANT.


Dear Mr. President,

Welcome to my introduction.

Firstly, please, forget about those made by the Netherlands (even their fucking neighbor nation- named after goddamn pastry!- makes fun of them. Hollandrians? Netherlandish?! Dutchlings?!? Fake.Totally.); Germans (Germs?! The name is worth a thousand words. Eine stinkende und kranke Nation. “Ich bin ein Berliner!”- my white, round, firm, beautiful and depilated ass! ); Danes (yeah, that’s the fucking pastry nation!), Italy (they drink coffee without any milk! And no white sugar, Mr. President! Plus they stand on their goddamn way too small feet while doing it! It’s disgusting!); Croatians (c’mon!!!! together with Austrians they call themselves Germans’ stable boys! That’s an alternative fact. Period.). Not funny. At all. Total disasters!

This one is about me. Myself. And I.
I know, to compare with those haters, liberals, LGBT lovers I have the real ones down there!
Not for grabbing, please.
I am an economic migrant, Mr. President. I really am. The bestest one!

My country has left me, not the other way around, but it’s okay now. I’m fine, I really am. I'm great. Period. True, it's a bit boring here in this godforsaken shiithole, and it's cold, but shwarma is just great. It's true! Quite an inspiration.

Mr. President,
do not worry! You can notice the difference between me and immigrants instantly.
The difference is "I". And “M”. True. I shit you not! They do. I do not, Mr. President. Because I love you. A lot.

I've been living and working in an Arab country. People here are all brown and black. Total losers. I am purely White. 100% White, Mr. President. And my wife, who is not a lesbian, and my both daughters too. One of them, the younger one, blue-eyed blonde has asked my blue-eyed blonde wife the other day:
”Mom, are we lesbians or vegetarians?”
I know. Amazing! She’s only 7. She knows shit. And she’s not a Muslim. She’s… well, a melting pot. But I love her. A lot. She’s great.

Mr. President,
I gotta tell you something, the people around here, they are all Arabs. And Muslims. You can’t tell the difference, but they both live in an Arab country called Oman. How sad is that? Very sad. And confusing. But if you want to bomb them, never mind. Kill them all, Mr. President! Just nuke them! Go east from Texas and south from Russia and you'll find them.
Your great, GREAT country has wasted trillions on A & H-bombs. The time has come to use it, Mr. President, and get the money back!

But: Ooooo-man, Mr. President! Say it!
Yes, I know. You like it! Very amazing.
Oooo-maaaaaan!
You don’t hear that from Melania lately, do you? But it’s not sad. Not at all.
It's her fault. Not yours, Mr. President! Because I know you are THE BEST!

You are a very healthy man; you are the Alpha Male, Mr. President! CNN – a plain lie. Fake news. Hilary is the one who is very, very sick. It’s true.
And you have big hands. With the big, BIG fingers! Mr. President, the almighty God gave you the best fingers in the whole world!
And as long as you have those everything else can be tiny, and it’s going to be just fine. Trust me, size doesn’t matter.
It does!
But it doesn’t. Period.

I came here, Mr. President, because they wanted me here.
They need me here!
Because I build staff. All kind of stuff. The BEST stuff in the world! Nobody builds stuff better than me. That's true! I am the BEST economic migrant-builder ever! Gotta love me!
I built airports too. And hospitals. And roads and small and big buildings. With lots and lots of walls. Big walls.
And they want me on these walls!
They need me on these walls!!

They are mainly white walls. Some of them are painted yellow, blue or even orange. Like yourself. I know. It's amazing!
This is because of these architects… They like colours, because they are gays, Mr. President! I am sure of that! But they love you. Some of them are Muslims, maybe even Arabs, and I know they both love you. They do. A lot. And they all have small, gentle hands…

You gotta love Oman too! They cannot be on the "Ban List"! Like the others. The others suck. Total disaster!
For example, Iraq & Iran.
I know it was a typo, Mr. President, and you've put them both in the list. Just in case. No harms done. They've deserved it, Mr. President!
Remember Teheran 1979!

And all that weapon of mass destruction that is just about to be found in Iraq. Iran. I mean, Iraq.
Even though one of them is not even an Arab country. But they are all Muslims, that’s for sure, Mr. President!
And now – hers is a news flash for you! The real one! They all, Iraq, Iran and Iraq, are not tax oases, Mr. President! But they are "Axis of Evil".
Oman is not any axis. Oman is a tax oasis, okay? It's unbelievable! Can you believe it?
I know. It's amazing.
You don't pay tax here - CNN and BBC, total losers, won't be spreading fake news anymore! I know. You'll love it, because it's great!
You gotta come over here, Mr. President. Grab it, grab the chance by her pussy! Now, Mr. President!
I know, Mr. President, it needs to be "America First". But can I say: me second? And Oman third?
Thank you, Mr. President, and God bless you!

29.05.2018. u 11:09 • 0 KomentaraPrint#

GOTAN PROJECT


ovo su necista posla: svaki put kad ovo slusam, jede mi se sir u maslinovom ulju i pije crno vino...
zasto nikad nisam naucio plesati tango?!

P.R.E.K.R.A.S.N.O!!!

29.05.2018. u 11:08 • 0 KomentaraPrint#

KRETENUSA

Svijet bi bio dosadno mjesto bez Markicke!

Nakon homica i lezbi, samo sto nije opalila po samohranim majkama.
A neimanje prava na bozansko-bozje difoltno pravo na pobacaj samo kaj ne postane jedna od odredbi Ustava JMD, rame uz rame sa onom koja o toj istoj JMD u vjetar govori kao o sekularmoj drzavi.
A onda po logici stvari kakbogzapovijeda dolaze na red ateisti, mijesani brakovi, samci i samice, crni, zeleni, debeli, mrsavi...

Da su barem Markickini starci imali priliku na sex-odgoju u svojoj skoli uciti o tehnikama i prednostima prekinutog snosaja (prezervativi iz toga vremena su bili debelo ispod 96.666%-tne sigurnosti)...

29.05.2018. u 10:54 • 0 KomentaraPrint#

IDIOT!


Poginuo mi ujak u Francuskoj.

Javilo mi prije neki dan na mail.
Siroti covjek. Uzas I preveliki! Sa kompletnom familijom. U saobracajnoj nesreci.
2007-e.

Bio je to dobar covjek. A I ujna. Kao I ostatak familije. Stvarno sam se bio sokirao.

Samo nisam znao da je promijenio ime u Ali. Mami jos nisam javio. Da se ne sokira. Zbog novopronadjenoga brata u Francuskoj.
Ali (nije veznik) G.! Lijepo ime.

Elem, veli meni Mr. Shams, pakistanski accountant manager, da je iza njegovog klijenta ostala hrpa love. I prica Pakistanac kao da nisam jedan od stotina njih.
A meni krenu slike o onoj mojoj nejaci I meni samome na turneji 100-metarskom jahtom po indonezijskom otocju. Pa mu, nakon pocetnog soka, rekoh:
”Oh! I’m rich!”

To sto 9 godina nisam znao da vise nemam ujaka, bozemoj, dijelovi nase familije po maminoj strani su se razisli kud koji, mam poslije rata ’45-e….
Mislio sam, ziher ce odustati kad vidi kakvo sam bezosjecajno.i pohlepno govno

No eto njega i drugi dan, trazi detalje o mojoj banci. Da posalje novac naravno. Ja mu rekoh, ajmo preko skajpa, zelim to sto prije pokrenuti.
Veli Mr. Shams da nemre tak, nego da se mozemo cuti telefonomn. I da mi racunovodja pakistanski svoj telefon. U Engleskoj.
A ja cu njemu, zovem Vas danas 200 posto. So par rijeci...

Mr. Shams,
mama zna za smrt svoga brata. Ali tajila je to od mene 9 godina. Jer sam bio jako uz njega vezan. Fizicki sam mu jako slicio. No, srecom, ne I mentalno.
Majka I on nisu se bili culi preko 20 g, jer su bili u velikoj svadji.

Digresija, Mr. Shams,

Kao sto sam ja partizanski unuk sa obje roditeljske strane, tako je moja majka partizansko dijete. Samo sa jedne strane.
Nije deda Mile, samozatajni mlinar iz Donje Ploce, bio neki lik od partizanske akcije, a kamoli heroj. Mljeo je on za sve, a I kruh je bio radio ponekad. I za Talijane, I za domobrane, I za cetnike iz Mogorica I Mazina, i za ustase iz Lovinca I Sv. Roka. A I za partizane. Kako je god tko bio dolazio, uzeo bi nesto brasna, stoke ili koji komad peradi; neki put plate, neki put ne plate. Ali Milu, baku, pratetku I prabaku dirali nisu! U jedno ljetno jutro nili su dosli i partizani.
... I odveli Milu, I vise ga nikada vratili nisu.

Sa tatine strane deda David je bio druga prica…

Elem, zbog mog I majcinog anti-reakcionarnog backgrounda, moja majka sa ujakom, cije je pravo ime bilo Ljubo, nije pricala godinama. Nikada mi to nije bila rekla! A znala je koliko sam volio ujaka Ljubu, tj. Alia.
Bili su u zestokoj svadji, Mr. Shams, jer je moj ujak - okretao su u grobu dabogda!- bio clan francuske ultra-desnicarske organizacije, ekstremno agresivno nastrojene prema francuskom useljenistvu!
Naravno uz francuske Muslimane, podnijeti niti zeru nikako mogli nisu niti francuske slavenske Balkance!

Go figure Mr. Shams! Moj ujak – MOJ!- rodom iz Donje Ploce, pa – francuski fasist!

Ali, kako bilo, zlotvor Ljubo/Ali, prica neki dan moja majka, bio je zavrsio u zatvoru ’80-ih. Jer je bio pobio sve clanove jedne sirote poljske familije. Ukljucivo I macku!
E, tu sad stvari postaju jamesbondovske…

Nastavljena istraga bila je pronasla prave ubojice sirotih Poljaka, te je u ponovljenom sudjenju moj ujak bio oslobodjen! Nakon skoro 7 g. stroge robije. Na Sv. Heleni.
Te je bio odmah regrutiran u francusku tajnu sluzbu. Slijedecih 20 godina proveo je po Maroku, Tunisu, Alziru, Libiji, Egiptu, Jordanu, Libanonu, Izraelu, Iraku… I Pakistanu.
Vjerujem da je negdje izmedju bio prihvatio islam…

Ali, Mr. Shams, moja majka kaze da je sve to vjerojatno bilo undercover u sklopu njegove misije, borbe protiv radikalnih islamistickih skupina. Koliko je bio uspjesan, vidi se zadnjih godina...
Zasto vam ovo sve govorim, Mr. Shams?
Zato sto sad- bas sad!- dobivam mail od Vas, Mr. Shams, o mome ujaku koji je 2007-e bio nastradao u automobilskoj nesreci… Da covjek ne povjeruje slicajnosti!

Mr. Shams,
ja mislim da je moj ujak bio ubijen!

Dakle, nema 5 godina kako je moju majku nazvao neki ruski gospodin, koji je poznavao moga ujaka iz Osla. U Norveskoj.
Tad je, sirota moja majka, I bila saznala o sudbini svoga zabludjeloga brata.
Upozorio je Rus moju iznenadjenu majku da bi ona I moj otac mogli biti predmet interesa nekih ljudi, koje on zna, a koji vjeruju da je ujak Ljubo dao mojoj majci neke dokumente… Ona ce njemu sva u suzama, da bogsavama, tovaris, ja moga brata nisam vidjela 20 godina! Otkud kod mene ikakvi papiri?!

Kako bilo, Rus joj, izgledalo je tako, nije bas povjerovao…. Nakon par tjedana, Mr. Shams, kuca mojih roditelja je bila provaljena I sva ispremetana!

Bas nekako u to vrijeme I ja sam bio primio poziv, dok sam bio na bausteli u Dohi, od nekakvoga gospodina iz Belgije, De Meyera (mozete li Vi, to, mr. Shams vjerovati?!), koji mi je isto bio govorio o nekakvim papirima od moga ujaka. Ja potuno iznenadjen time, velim da pojma nemam o kakvim papirima on govori. O mome ujaku nisam nit slova cuo godinama, I da tko ste vi, Mr. De Meyer, i otkuda Vam moj bro! Izgleda da gdin. De Meyer, skup sa mnom, nije znao da je moj ujak vec bio blagopocivajuci.
Mr. Shams, to be quite frankly with you, rekao sam mojoj majci sve sto znam o Vama I Vasoj prici. Morao sam. Pa radilo se o njenome bratu!

I ona je to dojavila nekim ljudima u Francuskoj. Koji su znali moga RIP ujaka, da li iz te desnicarske organizacije, da li poslovno (znate, moj ujak je drzao malu pekarnicu u predgradju Nice. Nece jabuka daleko od stabla!). Rekla mi je mama da su ti ljudi provjerili Vasu…ehm… IP adresu, pokrenuli nesto lokalnih istraga, te nisu nasli nista sto bi povezivalo vas I moga ujaka…
Mr. Shams, mislim da Vi meni bas I ne govorite cijelu istinu. I mislim da je zapravo dobro da niste imali nikakvu vezu sa mojim ujakom. On je cudoviste!

Jedino ti njegovi prijatelji i suradnici ne mogu shvatiti kako ste vi saznali da je moj ujak poginuo. U autu. I o kakvim I kolikim tocno novcima Vi to govorite. Moja majka, a I ti francuski ljudi, bi hteli znati kakav je TOCNO bio Vas odnos sa mojim ujakom.
Nemajte brige, Mr. Shams, mislim da ste Vi sigurni.
No, za svaki slucaj, kaze mi mama, dojavite policiji da biste Vi I vas familija mogli biti objekt interesa francuske tajne sluzbe.
A I clanova francuske ekstremne desnicarske organizacije povezane sa ruskom I belgijskom mafijom.
Molim Vas, ako Vas ne uspijem nazvati danas, nazovite me na 0044 69 69 69 666.

Kind regards,
A.

29.05.2018. u 10:49 • 0 KomentaraPrint#

Postovanome Isusu!


Druze gospodine Isuse,

Reci se neki da (opet) blasfemiziram, no koliko ti je poznato, kao sto je i meni skup s tobom poznato, uskoro ce ti rodjendan!
Jesam malo uranio, ali mislio sam da preduhitim svu tu bulumentu. Jer koliko vidim o svakoga se oceses, jedino meni uporno prodajes nekakve krivine.
Doduse osim te lazljive, licemjerne, dvo- i trolicne lopovske, zlocinacke, konvertitske, neiskrene, nepristojne bagre, ima srecom i postenoga naroda...
Zbog ovih prvih, majke ti tvoje, siguran da se i ti, i tvoj tata, a i treci trojedini clan vase druzine, crvenite od stida.

Sad znam da ste sva trojica puno sretniji u tom vasem dragovoljnom izgnanstvu. Niste bas dzaba bili krecili, ali skoro da jeste, moj prijatelju.

Ovo tuzno mjesto nije zasluzilo jednog takvog pristojnog covjeka!

Elem, dragi Isuse, povodom tvog dvomilenijskog i kusur rodjendana ja ti zelim od srca da ti na tvome novome radnome mjestu ide puno bolje nego na prijasnjemu!

Prosvjetljenje uma, kakvo je tvoj predstavnik na Zemlji bio nedavno zazelio novoizabranome predsjedniku SAD (pa ajde ti sad reci!), ja tebi ne mogu zazeljeti. Jer mislim da ti uglavnom svaku uzrocno-posljedicnu vezu u ovome svemiru znas skoro pa napamet.
Nekim tvojim kolegama iste su se trebale diktirati, ali ti si i bez salabahtera imao srecu, jer si bio na samome izvoru cijele spoznaje. Sad zvucim kao i ovi neki samoprozvani vracevi, kaj bajaju jedno te isto, a dusa im je crnja od najcrnjeg! Kitu oni znaju, a jos manje znaju objasniti ono kaj se ja jos odnedavno pitam:
zakaj nam tvoj tata nije podario set prirodnih zakona da konacno skuzimo kak je zaista sve pocelo?! Kazu, postavili samo teoretski kaj se desilo u 0.0000000000000000000000000000000000001 sekundi nakon samoga Big Banga. Ali sam Pocetak Svega jos ne kuzimo kako objasniti.
No koliko god ceznemo za time, mislim da bismo to i takvo jedno znanje takodjer znali zloupotijebiti...

Dragi moj Isuse,

sad znam da tvoj tata niti ne zeli da mi znamo, niti ne moze zeljeti.
A mozda cak, rekoh vec, ne bi niti bilo mudro da nas prosvjetli takvim necim. Znam da na zalost ne mozes ici proti tatine volje i barem meni dati par natuknica... A ne bih nikome rekao (djecom se ne kunem), majke mi!

A ja? Ja, moj Isuse, da sam mogao, dao bih ti savjet. Kad je trebalo. Siguran sam da bi danas bilo puno bolje. Uvijek sam govorio da sam rodjen prerano...
Kakvim si se ti samo konzultantima bio tada okruzio! I kakav su ljudskome rodu u amanet plagijat bili ostavili, u xy verzija... Tvome tati za plakati!
Al, ajde de, kazu mudri ljudi: ne trazi nit od Boga previse!
Pa necu niti ja od njegova sina. Iako, znam da znas da ima jos dosta prostora za usavrsavanje.

MOZE, STRICEK M.!

Sretno, druze i gospodine!

29.05.2018. u 10:46 • 0 KomentaraPrint#

Opet Vukovar


PRODAJA!


"jaka" vijest.
cuj njega: "preklinjao za pomoc"...
prebili su ga kao vola u kupusu cim se bio izvukao iz vukovara.

i - pojeo vuk magare... bio dobio neke novce. valjda da suti...

ono sto sam citao o Vukovaru par mjeseci nakon pada citam i danas.
puno je tu cini mi se i lovackih, i truch-trach neprovjerenih i senzacionalistickih prica za naslovnice Globusa, Nacionala, Imperija, pa i notornih Vinkovackih Jeseni...
ali bilo je i istine. koja se bila govorila i pisala, i koju su pricali i pisali direktni sudionici, pocevsi od Jastreba...
ne mogu se sjetiti neke jace disiluzije u novijoj ljudskoj povijesti od ove o Vukovaru.
prodati... predati...izdati vlastiti narod i cijeli jedan grad...
zbog cega?!
medjunarodnog priznanja?!
straha da JNA ne odustane od Vukovara i krene na Zagreb, kako je u ta vremena bio blebetao budaletina od Cuvara Drzavng Pecata?!?!
i onda cijela drzava 25 godina trpa glavu u pijesak... i pale svijece za neduzne ljude.
je, za neduzne I ZA PRODANE LJUDE!

i ponovo i ponovo slusam Balasevicevu pjesmu...

i nakon 25 godina ne mogu shvatiti zasto nitko ne izadje sa tom stranom price o Vukovaru?! o kojoj smo svi citali svih ovih godina, jer svake jebene godine uoci 18.11. izadje neki clanak poput ovoga. koji nece nikada, kao i desetine drugih clanaka prije, pokrenuti ista. a zasto i bi, zapravo?! i sto bi se postiglo da se osluzbeni ta jedna sad duboko underground prica stara 25 godina?!

ja sam odavno cijepljen protiv toga ( ne znam koji me quratz sad primio?!)
nitko u ovoj drzavi ne zeli kopati po ranama, jasno.
ali ne iz pijeteta prema neduznom gradu, nego zbog dobrovoljnog participiranja u masovnoj samohipnozi.
a oni bi jos da toj bijednoj kopiji jednog drugog sarlatana u belom odelu dizu spomenike i daju trgove...

da, spomenik DRUGOM (prvi nije Tito...) Najnesretnijem Hrvatu Od Dolaska Iz Afganistana. koji je ionako htio u bljutavoj politici Pomirenja Crvenih i Crnih izmjesati u smrdljivi humus i jedne i druge. iz kojega ce se, bit ce, izrasti mirisno cvijece hrvatske neopterecene buducnosti. bez zrtava. i bez zlocinaca. a onda bi se isla pisati nova povijest, koja je ionako svacija kurva. pa zasto da ne? ja je ionako necu uciti. a niti moja djeca, insallah.

ja osobno, Pomiritelja i Izdajnika Vukovara nabijem lijepo na kitu devinu (jer svoju i previse postujem).
ali mu se zato iz moje kite popisam na onu nadgrobnu skosenu plocu na Mirogoju.
koja bit ce da i jest skosena da bolje drenira mokracu.

gdje god da si sada, crni Precednice, dabogda ti dolazili svi ti izdani i napusteni ljudi. zaklani, izmasakkrirani, silovani, muceni, ponizavani. kojima si bio pljunuo u facu kad im je tvoja pomoc bila najpotrebnija. a i taj Jastreb nikako da posalje taj faks...


29.05.2018. u 10:43 • 3 KomentaraPrint#

Vraca Se Mirijana H.!


VRATILA SE!


pazi osmjeha! pa taj bi zaledio i najtopliju pustinju!

a bas se neki dan sjetio Mirjane H. ...
i kao u onoj sceni iz "Parade" sa Hrvatom, Srbinom, Siptarom koji dodjose kod frenda Bosanca u Sarajevo. a on ce gledajuci u njih odvaliti...onakvu jednu politicki nekorektnu foru... ne znam da li je umjesno citirati je ovdje..

ma jebes sve!
MIRJANA se vratila, a i ono nesto frendova gejova i lezbi mi nece zamjeriti:

"Srbin, Hrvat, Siptar! Pa samo vam peder fali!"
A iz pozadine ce:" Ne fali, ne fali!"

Elem, rekao sam sebi: "Samo nam Mirjana fali". I eto nje, Alhamdulillah! A nije da mi je falila.

Cekao je kao visnju na slagu... ili bolje sasusenu krusku na tjedan dana staroj... na sto se vec stavljaju sasusene kruske. imam sliku u glavu, ali je toliko vulgarna da ne bih radije...

ova i ovakva vlada JMD, prepuna amaterskih "profesionalaca", ustasofila, kriminalaca, nasilnika, licemjera i najobicnijih gadova imati ce punu medijsku podrsku.
podrsku kakve se ne bi bila posramila niti "Sredisnjica" kod Dzamije koju je buduca urednica RTL-a, a tada komad u minici i stiklama, bila pohodila pocetkom i sredinom '90-ih na redovnoj bazi po "komentare".

29.05.2018. u 10:38 • 0 KomentaraPrint#

Dio Peti "Potrage Za Izgubljenom Mladoscu"

a vidim da su svi moji minioni odlucili da odhebu i mene i moju/njihovu Potragu Za Izgubljenom Mladoscu.

eka bude, to je na dusi njihovoj...

dok moja cista je
kao nebo vecernje
ponad Nizwe
u narancasto-zutoj eskploziji
smiraja...

neka, neka, doci se cica na kolica, sto bi reko Enis sa recepcije Klinike...

ovo nisam cuo godinama, ali znam da kad se pojavio Soul Classics Atlantic Records (neka 60 obljetnica ili tako nesto) sa hrpom soul hitova polovicu kojih sam znao onak kroz zivot, zacuh stvar sa longplejke koja me otada pa zauvijek tjerala na skoro pa nesvjesnu pratnju onoga zararaznog ritma u pozadini:
tu-ru-rum ck-tm
tu-ru-rum ck-tm
tu-ru-rum ckm
tuuu-rum cktm
(cktm ne djeluje nit 2% ako ne ide uz pucketanje prstiju)
stvar zavrsi, a ja i moj "cktm" smo i dalje prst pod prst ... sam sam se nasao bezbroj puta kak mantram taj moj "tu-ru-rum cktm". slicno kao u Idolinoj "Devojko Mala"... devojko mala, ck-tm...

je li zvoni sade, bando ignorantska i bezdusna?! dje ce vam dusa, bezdusmani!

...laganini... za dusu...

29.05.2018. u 10:37 • 0 KomentaraPrint#

Dio Cetvrti "Potrage Za Izgubljenom Mladoscu"

dok nisam cuo za soundtrack za "full metal jacket" nikad do tada nisam bio kupio plocu sa nekim soundtrackom. no, prvo sam cuo za film, a onda sam saznao da je ova stvar u njemu. valjda isti dan sam bio u "jugotonu"...
ono par ignoranata iz skole kaj su se bili palili na crampse, bili su ziher u soku kad su skuzili kaj je original.


SURFIN BIRD

29.05.2018. u 10:36 • 0 KomentaraPrint#

Dio Treci "Potrage Za Izgubljenom Mladoscu"

Bila je jedna mrsava cura, ravne plave kose, ravna kao daska, spljostene face, i kao jucer se sjecam kak je u svojim crnim cipelicama i bijelim carapicama cagala u atriju "101"-ice na Nitzerovu stvar kaj je prasila iz kazica. U pol bijela dana. Bizarno.

I jedan dan, takodjer u pol bijela dana, odvrti se stvar na Z3. Sjecam se da mi se to i iz perspektive par godina poslije cinilo odasanjanim snom. Tako mi se i danas cini, iz drugih razloga doduse...

Ta mi se mrsavica sa svojim plesom vracala godinama poslije, pa i dan danas svaki put kad bih si pustio stvar...
Veze jedno sa drugim nije imalo, no ne znam zakaj vezao sam je sa bliskim zavrsetkom srednje skole, koncertom u Puli, odlaskom u vojsku braniti sistem koji se raspadao, i najvecom koljazom na europskom tlu poslije 2-og svjetskog rata koja se pocela desavati nedugo nakon cage u atriju "101"-ice... Sjebana generacija, valjda.

"Two and one, making three
Intertwined like the links that make a chain"

DJEVOJCICA U CRNIM CIPELICAMA

29.05.2018. u 10:35 • 0 KomentaraPrint#

Dio Drugi "Potrage Za Izgubljenom Mladoscu"


nastavak "Potrage Za Izgubljenom Mladoscu".

mogao bih ja sad nizati hitove na koje sam se bio znojio kao blesav, i sve i jedan bi zasluzio mjesto medju mojjim Vrhom Vrhova no ova me kad sam ju prvi put cuo izbacila iz cipela. ali, ono katapultirala!

moje vokalne re-interpretacije ovog Breging remek-djela su po kojekakvim tulumima, pa cak i na vlastitoj svadbi u karaoke izvedbi, bile dokaz da 1/32 ciganjske krvi koja tece mojim krvotokom nije voda, miki moj.

a jos vise ostaje u amanet da me podsjeca koliko je nikad prezaljena Majka Pescenica bila uzela od moga zivota, da ga nikad, ciganjska kucka romani sochare duktari parle ga moch, nije vratila. zato sam je stavio ovdje, duhova proslosti radi...

e, buraz, da mi je jednom Ivanicgradskom proci u belom Jasminovom mercedesu, skolskome drugu, fetivijem Ciganu od mene samoga, kojemu sam u 8-om razredu pomogao napisati pismo njegovoj ondasnjoj ljubavi, kcerki oficira JNA. koja mu bje rodila pola copora djece, niti 5 godina kasnije...

ciganjska

29.05.2018. u 10:34 • 0 KomentaraPrint#

FB's "Quest for the Lost Youth"

FB and its funny campaign of posting the songs that have made some impact to our lives...

well, why not? being nominated by one of my FB friends this one would be my no. 1 choice...

my case is clear. not a rocket science where and how to start:
the godfathers of... everything.
they were the beginning and they are the end.
at one moment of my life they closed a 20 years long circle...
....O= 2 x r x 2.42...
... after which nothing will ever be the same again!

for the sake of my future I've decided last minute to put 2I&M instead of 242 on my left triceps...

but I don’t need a tattoo as a reminder that one LOVELY DAY , there won't be any twisted PRINCIPLES guiding us how to live our lives or diabolical ETHICS that have been related to GEOGRAPHIC or any other origin.

no DECEIT , I am telling you the truth: we are the SPECIAL FORCES ,of the Goodness and the Honesty! These shall be the pillars of our new RELIGION !

Just like any of you, I am also the reasoning ANIMAL , and I do want to be my own SOUL MANAGER ! I do not need self-declared mediators. they will WASTE their time with me.

my brothers and sisters, be aware!
nothing QUITE UNUSUAL about it, they were doing it before, and they will try again to TAKE ONE or two or dozens of thousands of us into their MATRIX and use our flesh and bones as a FUEL for their vicious grand design! but they will NEVER STOP us! this evil and arrogant NOMENKALTURA which has been bringing to the human mankind nothing but misery, ANGST and AGONY shall face its bitter and final fate! and I will be their DER VERFLUCHTE ENGEL ! with your help, they will be CRUSHED and will never rise again!

have no mercy, my dear legions! remember the SLAUGHTER we all have been witnessing for way too long and forget that you all are red under your SKIN and MUTILATE that injustice once and for all!

for the end, let us BLEND THE STRENGTHS , bring along our FLAG and step forward!
once more unto the breach, dear friends, once more, BODY TO BODY !
UNTIL DEATH US DO PART with the only HYMN we have ever had on our lips:

AMEN!

29.05.2018. u 10:24 • 0 KomentaraPrint#

Reklama za zenske higijenske uloske

na telki reklama za higijenske uloske, ispred telke moja starija kcerka i ja.

mlada arhitektica u bijelim, utegnutim hlacama sa nacrtima pod rukom trci po zelj. stanici.
digresija: neka se sada javi ma i jedna od mojih FB frendica, a kojoj crno nije bas omiljena boja, i koja u tim danima u mjesecu nosi bijele, zute, plave, zelene hlace (i ja bih preferirao haljine, soseve i sl.), i jos k tome da se gluteusi ocrtavaju kao na anatomskom atlasu!
oke, kuzim.
bez uvrede, zaboravit cemo gluteuse, no, kuzite mi point!

elem, kamera cilja cas njenu straznicu, cas, da prostite, medjunozje, onako sa strane.
stigne djevojcurak uhvatiti vlak, sva ozarena i bezbrizna, jer ocigledno zna da takva krilca nit Partizanska Eskadrila imala nije!
par trenutaka poslije eto je kako u bijelim i utegnutim hlacama gazi po X-tom katu nebodera u niskom rohbau-u, sve onako balansira oko sute i paleta gips-ploca (kamera oka ne skida sa njene staznjice! ja ne disem... vidim, sirota, niti sljema, niti zastitnih cipela...) i nadje se konacno sa s kime se vec trebala naci...
nakon hopsanja kroz pola grada u bijelim, utegnutim hlacama kamera obiljezava sretan zavrsetak avanture krupnim planom njenih gluteusa. mrljama niti traga! da je jos zeru skakutala okolo, meni bi mozak ostao bez kisika.

moje dijete (11 g. 1 mj.) otprilike zna o cemu se tu radi, no ostaje joj jedno pitanje i dalje otvoreno:

"a kak joj TO pomaze da uhvati vlak?"
tatino. thumbup

29.05.2018. u 10:23 • 0 KomentaraPrint#

Hrvatska Antigravitacijska Inertnost

u teoretsku fiziku se kuzim kao Mara u krivi quratz!
no kuzim da se ekipa priblizava trenutku kad ce se moci postaviti teoretske osnove putovanja kroz vrijeme i ustanoviti novi set fizikalnih zakona kojima ce se objasniti postanak Prostora i Vremena.

a pojma nemaju da u Jedinoj Mi Domovini postoje ljudi koji su vec odavno svemirski prvaci u putovanju kroz vrijeme! naprijed, nazad i tako zadnjih 24 godine tocno svake 4 godine.
svaki put nakon sto se promijene na vlasti vracaju nas u proslost i reinterpretiraju je kako im se digne (Plavokosi Par Sisa I Bokova po zakonima prirode ovdje ne pase, ali pregalackim radom na polju povijesnog piskicu-kakicu revizionizma zasluzila je mjesto).

elem, jedna od dvije ekipe kaj se izmjenjuju na Trgu Sv. Marka (onu drugu jednako tak ne pusim, iako bi mi mogli biti blizi, ako ni zbog cega drugoga, a ono zbog djede, partizanskog prvoborca :)) pocesto i falsificiraju ne samo dogadjaje i cinjenice, nego im je specijalka revizija cijelog sustava kaj je proizveo moralne kodove iz najtamnijih kutaka ljudskoga mozga. pri tome su dovoljno jadni da se prave da su ono sto nisu ili da nisu ono sto jesu. jednako jadni kao sto je jadan i taj 5-godisnji period najzajebaanije hrvatske proslosti. a kaj nas jebe i nakon 70 godina.

volumen i masa gluposti koju obrcu nasi politicari, i jedni i drugi, u svom tom besmislu su nemjerljivi!

krvitistevanoviceve, kakav bi to tek gravitacijski val uzrokovao!
pa taj bi imao dovoljno energije da Zemlju skupa sa svim bajnim arijskim neofasistima, neonacistima, neoidiotima frkne ravno u Sunce i to, citam, 15 000 000 000 000 000 000 000 000 godina ranije nego sto ce se to zapravo i dogoditi skup sa svim tim idiotima.
koji ce ziher, kao najotpornije bakterije, pozivjeti toliko da sa sigurne udaljenosti tome i svjedoce.


"(...) Aryan Yahoooooo(...)"

O FASISTIMA

29.05.2018. u 10:22 • 0 KomentaraPrint#

Tolerancija Razlicitosti Je Glavni I Jedini Pilar MOJE ReligijE!

interesantnih sat i pol provedenih sa sistericom, sogijem i 5-6 Omanaca volontera u Islamic Info Centru smjestenom u 5x3m sobici u velebnoj i apsolutno bez-daha-ostavljajucoj Sultan Qaboos Grand Mosque u Muscatu.

tema, zna se: Islam - Sto i Zasto!

sister je na pol diskusije krenula po zeru, uvidjeh prekasno, opasnom rubu referirajuci se na Kanta (?!) - kak zna biti napeto kad imas diplomiranu germanisticu za sestru!- i njegova 4 aksioma, koji ak sam dobro bio shvatio sustinu subverzivne epizode moje sestre, postavljaju granicu izmedju religije i znanosti.

bili su me malo prosli trnci niz kicmu, i vec sam ispod oka, izmedju dva griza odlicnih datulja, pogledavao na ekipu u bijelim dish-dashama kaj su super pozorno slusali referat moje sestre, ali dzaba moji strahovi: sve je to bila jedna vrlo pozitivna i draga ekipa, koja ima svoj film, i bili mi izgledali kako kuze i postuju nase filmove. iako rece mi netko jednom da je svakome muslimanu, bas kao i jehovinim svjedocima, jedan od "sekundarnih" pilara preobracenje baremko jednog kaurina na islam. bozenjihov, netko ognjem i macem, netko u 5x3 sobici.

btw, dzaba im posao, bas kao i njihovim pandanima sa zapada, kaj su isto pokusavali u par navrata, ali kaj da se radi kad jednostavno: volem Kanta vise nego Boga vidjet! :)
jes pravo stari Kant bio zborio. steta kaj mi je za to prosvjetljenje trebao sestrin panel-monolog u SQGM u mojim ranim 40-im...

elem, odslusase ekipa moju sister i duboko u sebi, ziher sam, odustase od "jedan kaurin manje"-plana. iako je sisterica demonstrirala i vise od djecje zaigranosti ozbiljnom temom i zainteresiranosti za "kontra-argumente". jednom cura iz "Jezicne"-zauvijek cura iz "Jezicne": toj preradoznalosti lijeka nema i miran Iran!

ja sam se pak bio ogranicio tek mrvicu na razvoju znanstvene ideje od Galileja, prek Newtona do Einsteina ("Rudjerasko" naslijedje, kajdaseradi), sa prstohvatom Stephena Hawkinga i poznatog skupa u Vatikanu spomenutog u "Kratkoj povijesti vremena" (knjizi shvacenoj nakon prvoga citanja jedva 30-ak %; spremam se na drugo!) gdje se znastveno-ateisticka svjetska krema bila okupila kako bi -sad sam tek bio skuzio!- utvrdila tu moja sister-Kant-ovsku religija/znanost & srce/razum granicu.

krvitisusove!
mislim da sam skupa sa sistericom skoro bio protresao svih 5 primarnih pilara Islama, a kasnije sam bio uocio i par strukturalnih pukotina na jednom od prelijepo zreljeferinih zidova Velike Dzamije Sultana Kabusa.

kako bilo, iskustvo koje obogacuje i pozeljeti ga zelim svakome, bez zrnca ironije, iako je meni DOKAZ daleko jaca stvar od BAJK ... mislim, neutvrdjenih cinjenica, pa nek me "jezicarka" zove "plitkim i povrsnim". :)

osim razoruzavajucih, izmedju ostloga, i audio-video dokaza, veliki sam fan i RAZLICITOSTI (moja zena i vlastita djeca su zivi dokaz!).
elem, u danasnjem svijetu gdje se gore spomenuta nipodastava na svim razinama, nemrem se ne sjetiti slicnoga skupa "suprotnoga" predznaka nekih 20-ak godine ranije u KIC-u u Preradovicevoj gdje govornicka ekipa iza mikrofona, sve redom samoproglaseni ovozemaljski zastupnici sveznajuceg onozemaljskog entiteta, nije imala nikakve zelje za demonstrirarnjem ma i 0.5% tolerancije, civiliziranosti i jedne elementarne ljudske pristojnosti od one kojoj sam bio svjedocio u malenoj sobici IC SQGM.
mozda se i varam, no zabole me, jer posljedica za MENE nece biti, to sam ziher. ;)

na kraju, dobili smo za nula omanskih rijala dva paketa materijala, izmedju kojih bih izdvojio knjizicu "Kako je Isus bio krivo shvacen".

29.05.2018. u 10:21 • 0 KomentaraPrint#

Zlatko Hasanbegovicu, pa dokle?!?!

proslo je 2 godine od poigravanja bivseg hrv. ministra kulture sa jednim fasistickim rezimom i svemu onome sto je znacio taj nacisticki satelit


pa, stvarno, dosta vise, Zlacani!

saljem DHL-om Doktoru Povijesti zadnje izdanje Ustava, pa neka sam procita, kad do sad vec nije, sta je u njemu:

zivahna multikonfesionalna idila u "zadnjem pokusaju uozbiljenja pravaske ideje"

ili


antifasizam

idi strijeljaj po Blajburgu, Pocasnice!

ovoga bi i moje starije dijete razbilo na prim faktore u nekoj osnovnoskolskoj debati na temu "Nesretni Splet Medjunarodnih Okolnosti Jednoga Satelita 1940-1945".

cuj ga samo: "kliseji o fasizmu".
ali zato Jugu i Tita vidi iza svakoga ugla. 25 godina nakon kaj je Pokojnica blago u Gospodinu Drugu Marksu preminula.

29.05.2018. u 10:16 • 0 KomentaraPrint#

Einstein i Vlada RH


... a vi se krizajte i dalje sa svij deset.

ide Einstein polako u povijest. nakon kaj je u istu otjerao Newtona, a taj pak Galiea, a Galileo Aristotela, a Aristotel...

zgodan clanak za dati nasoj Vladi kaj se hvali onom tak "antikomparativnom" prednocu spram bivse Vlade.
mozda bi skuzili da je sve na ovome svijetu podlozno skepsi, sumnji, vjecnom propitkivanju i autoriteta i teorija, a bez kojeg bi svi mi dan-danas jos uvijek visjeli sa grana ili barem tavorili u Srednjem Vijeku. a ne bilo niti njih kaj se sad pobjednicki razbacuju ispraznim floskulama. na koje se narod hvata kao muhe na govno.

elem, ONO kaj oni rade sa svih deset prstiju, a bivsi eto nisu da li htjeli, da li znali, u jednoj normalnoj drzavi bi trebalo biti intimna stvar svakoga pojedinca, a ne zadnja kurva za redaljku po naslovnim stranicama novina.

no, barem nam se svijet vise cudio zbog "Fenomena Krakow" u reziji nasih rukometasa, nego zbog Vlade prepune takvih vjernika da i sam dobri Papa Franjo propitkuje kvalitetu voje vjere.

poznato je da zaista neam nis protiv, razlicitosti su dobre, u slucaju te ekipe cak su i zabavne, al brijem da do prije koje desetljece ili dva pol njih si u Crkvu mogao natjerati samo ak bi se tam djelilo nekaj besplatno...
neki dan jedan od njih zazva Sudnji Dan, jer se eto u modernoj RH zatvaraju TV-stanice... ako i dodje taj dan, on sigurno ne dolazi na vrijeme.
sto me podsjeti na jednu stvar. zato:

druze gospodine Isuse,
molim Te, vidi de malo sa svojim starim nekaj kaj me muci vec dosta vremena.
u Ona Vremena ti je stovani otac bio tak sklon intervencionizmu, a nigdje niti mobitela sa kamerom, niti interneta.
znam da nikad nije bio castohlepan, no danas bi u par minuta mogao postati veca zvijezda od bilo kojega BB idiota ili Modnoga Macka. pa, makar nakon njegova i Tvojega ukazanja vise nis, kak Knjiga veli, ne bi bilo kao prije.
a i dokazao bi da je Einstein bio u krivu!

29.05.2018. u 10:15 • 0 KomentaraPrint#

Za Dom Spremni & Kao Odgovor Advokatu Tudjmanovog Advokata

nastavno na moj odgovor Zvonimiru Hodaku na dnevno.hr povodom njegova clanka u vezi fasistickog pozdrava, pojavila se i njegova "braniteljica", koja mi se cinila kao njegova vlastita zena. kad sam si uzeo slobodu to joj natuknuti, nije se vise javljala... tja.

Doticna "aktivistica" Julijana Studeni sa virtualne desnicarske oaze Dnevno.hr ziher drzi sliku Zvonimira Hodaka na zidu spavace sobe. Na moj poluzajebantski komentar Zvonkecovog obranaskog stava sprama inicijative za uvodjenje ustaskog pozdrava ZDS u oruzane snage RH, iznasla je potrebu da brani lik i (ne)djelo ocvaloga advokata familije Prvoga Predsjednika, a i njega samoga. S kim sim takav si.



Julijana Studeni prilicno svjezi fb-profil, Julijano. ti je kaj Dzekna, koja nikako da umre, u rodu? wink

Julijano Studena, oprostit ces ovome blebetalu na, istina, pokojoj ne odvec gracioznoj "figuri", ali mislim da jos nisam dogurao do salta mortalea... mortale-a... mortala!
posto, kao sto vidis, i nisam bas nesto nacitan tip, mogu li te zatraziti dodatno lociranje "apsurda" izblebetanih u mome postu? ta sintagma me malo baca na neku kategoriju iz teorije knjizevnosti. a i ti mi imas tako lijepo, poetsko korisnicko ime, da sve mislim da mora da si... profesorica... ali ne na "komparativnoj"... vec mozda... necemu puno...prizemnijem... recimo....ekonomije?
ha, gdjo Ledena? te smijem zvati Ljerka?

glede tvoga upita, evo recimo jedna smislena misao mi lud:
"pocetni uvjeti" se vezu uz diferencijalni racun, modernu verziju kojega je bio razvio receni Newton.
digresija (da te ovo moje bacanje sa jednog na drugi kolosijek nije ponukalo nazvati me "bezrepnim eskapadistom"? jebiga, Ledena, nauci voditi logicku misao na vise razlicitih nivoa, a da zadrzis poantu vidljivu onome koji hoce gledati ): da ne mislis da se "puvam", iz matike sam na faksu vukao "labude" i pokoju trojku, ali su me veledjela matemaricara i mislilaca sa matematickim backgroundom oduvijek privlacila.

elem, "pocetni uvjeti" koje je ustanovila Tudjmanova kabadahijska vladavina na pocetku '90-ih su zakoturali kotac propasti velikog djela tadasnjeg hrvatskog gospodarstva. no, mastodonti sa komunistickim naslijedjem su mozda i bili osudjeni na propast... kako bilo, ako se sjecas onovremenske serije menadjerskih kredita koji su rasli kao gljive poslije kise, bivsi komunisticki, a onda preko noci novonastali HDZ-ovski direktori su uz nula kuna pologa dizali strasnu kreditnu lovu i manipulacijama pokupovali sve kaj se naslo na privatizacijsko-pretvorbenom trzistu.
a, puskoskolski Newtonov prvi zakon kretanja, moja Ljerka, govori o inerciji.

pretvorbeno-privatizacijska pljacka dala je impuls koji je nasu domovinu doveo gdje ju doveo. Onaj Koji Je Zaduzen Za Smijeh Na Vasem Portalu (OKJZZSNVP) je bio jedan mali kotacic u tome i takvome stroju, koji je gazio sve pred sobom. taj stroj nije bas pobio, i ne bas "stotine tisuca Hrvata", koje je, prema Povjesnicaru Zvonku, pobio Copavi Zagorac, no blizu... ako nista, desetine tisuca njih ubio je u pojam.

imas jedan od dokaza na raspolaganju u statistickim izvjestajima sa Burze, a i u onima koji govore o egzodusu ekonomskih Hrvata-emigranata zadnjih desetljeca...
je, Ljerko Ledena, vjerovala ili ne, dogadjaji otprije 20-ak godina su u direktnoj vezi sa svime onime kaj se dogadja u nasoj domovini zadnjih 5-6 godina...
a u kojoj su pak mjeri dogadjaji otprije 70-ak godina u vezi sa onime kaj se dogadjalo od '91-e na ovamo? probaj NE biti duhovita poput OKJZZSNVP-a, pa mi odgovori na to pitanje.

ne trebas. naravno da jesu!

na zalost, onu najfatalniju vezu su isprostituirali kotacici poput Zvonka Povjesnicara.

nije mi samo jasno zasto se on zesti na "ustasoidne" etikete koje pobornicima te nesretne inicijative lijepe "pseudodemokrati"?
ovako ja rezoniram, ispravi me ako mi je logika kriva:

1.
ako Zvonka smeta to sto "ljevicari" ZDS drze ustaskim, to bi znacilo da on ustastvo drzi negativnom povijesnom tekovinom hrvatskoga naroda. ne vjerujem da ga je zasmetala povijesna neupucenost svih tih "kriptokomunjara" koji, eto, neznalacki vezu ZDS uz ustastvo. jer on ocigledno o povijesti o kojoj se ovdje radi ili nema pojma ili kuzi stvari, ali se pravi blesav.

2.
iz tona njegova pamfleta ne mogu bas razanati da li on ustaski pokret drzi necim negativnim.
intiutivno, mislim da mu je ustastvo ipak vise blize, nego dalje od njegova srca, barem na crno-bijeloj ravni na kojoj ga suprostavlja zlocinima Copavoga Zagorca (ostale bisere ulicarskoga zargona nema smisla redati...).

3.
da li ga mozda smeta sto ustaski pokret "ljevicari" drze fasistickim? to bi znacilo da on fasizam drzi necim negativnim.

ako ne grijesim u 1-3, onda je nas Povjescnicar Zvonko pred starost dosao na jedno jebeno komplicirano raskrizje, sa kojega ili moze izaci posut pepelom ili kao smusen revizionist.

---------------------------------------------------------------------------------------
jedna stvar, Ljerkice, radoznalosti radi, tebi je Zvonimir Hodak ZAISTA duhovit?!

Ledena, ti imas prilicno opasan sindrom sklanjanja pod skute kvazi-autoriteta, a koji su, u ovome slucaju, nista drugo nego "blebetala apsurda" (lajk) veca od mene (srednjiprst emotikon).
taj kompleks manje vrijednosti kaj te je u prisustvu Visega Bica, koji je usput tak "duhovit", u stanju rijesiti i zrna kritickog odmaka, a i zdravog razuma (ovo zadnje, vidim, ne sljivi te previse), to te je, moja Ledena, ucinilo, poput Zvonka, jednako povrsnom u iscitavanju mojega posta.

ja sam, Ledena Ljerko, na pocetku napisao da onaj gornji... izmet Povjesnicara Zvonka ne zasluzuje niti najmanji intelektualni napor da mu se dokaze koliko je promasen. iz razloga koji sam naveo gore.

na kraju sam dodao da me Zvonko interesira kao pojedinac koji je, na zalost, ostavio nekakvoga traga i mirisa u Hrvatskoj povijesti ranih i srednjih '90-ih, ponajvise glumeci "dvorsku ludu". ne dvojim njegove advokatske sposobnosti, nego karakter. koji mi se, kao i u ona vremena, tako i sada opet pokazao kao mutan. zato sam si dopustio malo sire elaboriranje nekih DRUGIH momenata iz Zvonkovog lutanja bespucima povijesne zbiljnosti.

ako ti se dalo citati do ovdje, valja li ovako?

za kraj, ne mrcvarim se, moja Ledena, a jos manje u tome ima nekoga mazohizma, nego se upravo sjajno zabavljam svjedoceci nevjerojatnoj upornosti koju manji dio hrvatskog naroda iskazuje pri dragovoljnom prepustanju moralno atrofirajucem djelovanju povijesnih zabluda i stanputica. to ljude, Ljerko Ledena, cini jednostavno - glupima.
glupih li ljudi, moja Ledena! a glupani su tu da zabavljaju ljude.
a u nas ih ima gotovo jednako glupih kao i u onih prekodrinskih koji uzese ispirati ljagu sa onoga pogubljenoga zlocinca.
ista govna: fasisticka kratica ili cetnik.

29.05.2018. u 10:11 • 0 KomentaraPrint#

Za Dom Spremni & Kao Odgovor Tudjmanovom Advokatu

ovo je skinuto sa dnevno.hr gdje je prije 2 godine bio izasao clanak njihovoga kolumniste Zvonimira Hodaka povodom raznoraznih pizdarija vezanih uz ustaski pozdrav "Za Dom Spremni!", a na koji ja nisam bio izdrzao, a da ne napisem par rijeci...


na njegovo trambuljanje o prijedlogu hrvatskih desnicara u dijabolicnom joint venture-u sa fundamentalistima unutar Majke Crkve, ja mu rekoh:

"koja bena bogte.
misli da je duhovit, a nije.

kvaziintelektualni pamflet nafilan ulicarskim parolama i povijesno nepismenim biserima...

cuj ga - stotine tisuca Hrvata?! ma, milion ih je ubio Copavi Zagorac.
pa za tebe su i najgori mitomani iz SA
NU-a sa 700.000 mrtvih Srba u Jasenovcu djecji vrtic.

daj, hodak, fulao si za konjski nokat. nije ti se da dalo branis ovdej famigliu kaj nam je dala popljackati Hrvatsku, nego da se izdrakvas skup sa ostlim jadom i bijedom koje dnevna politika opet vuce za kitu.

a da bi te valjalo vratiti u '41-u - bi!"


a Hodak ce na to:


Uvjek se nađe neka kriptokomunistička budala kojoj su veliki i mali mozak srasli u mali. Ta govna rokcu i pljuckaju a nemaju muda bar se potpisati. Ako naravno znaju. I onda uvjek otrcana orjunaška špranca. Tuđman koji je opljčkao Hrvatsku. Jadnik je čekao u podrumu da mu se pojave Veselin Šljivančanin i Veljko Kadijević i nije dočekao. Sad pod priglupim pseudonimom prodaje svoje znanje povijesti.


.... ja ne budi lijen:

"cuj pravnika Zvonka: ajd "budala" vise-manje, tu si blizu, jer sam si dopustio zgrciti zeludac i usporiti metabolizam, pa uopce ici citati ove tvoje bljuvotine.

ne brini, ne pada mi na pamet nazivati te ustasofilom. to mi je deplasirano, brijem da to samo cekas u niskom startu, a i ne da mi se investirati i najmanji intelektualni napor da idem rasclanjivati ove tvoje puskoskolske eskapade na logicke i povijesne prim faktore. to ti je, moj consigliere, ono sto ostane kad zelis neko govno svesti na esenciju koja samo dokaze ono sto se zna i bez propustanja recenoga govneta kroz logicki filter. a za to meni, povijesnom ignorantu, niti ne treba ponovo otvarati povijesne udzbenike...

ali, pravnice Zvonko, zar "kriptokomunisticka"?!
"orjunaska"?!
pa jos otprije "boljsevicka"?!

pa, moj Zvone, iz koje si ti spilje izasao?! pa do jucer si maltene red carpetom hodao, kao Jaca svojedobno iskakao iz pastete. rekao bi covjek, jedan takav celebrity mora imati nivo svijesti zeru visi od te stolice na kojoj sjedi. pa da nemre bez mozga i bozona zdravoga razuma opaliti iz svih oruzja na jedan ovakav nacin da mu nikakva OZNA-ska komesarcina u crnome mantilu nasred nekoga slavonskoga kolhoza u pri katarzicnom prodavanju magle naivnim seljacima nije niti do maloga prsta.
razocarao si me, advokatu moj, samo, na zalost, ne i svoj.

glede, moram priznati, neki od tvojih high profile branjenika su bili casni ljudi, dok neki.... brrr&bljuv.
no, "svatko je neduzan, dok mu se ne dokaze krivnja", je li, tysone, pa, makar bio pozdravljao jednim onakvim "tipicno lickim pozdravom". ili kako je vec islo ono legendarno pojasnjenje doticnoga doajena sudstva u Hrvata... reci, jesi li mu suflirao barem malo? sretan

elem, Zvonke, okreni se oko sebe!
narcisu nijedan, naprdio si tolike godine, a i one akademske, a postovi su ti svejedno vise slicni kakvoj kavanskoj satri poslije cijelonocnog krkanja i pijancevanja (na kraju bi ziher isao jedan "jure i boban", ha, enciklopedisto povijesnicarski? zubo).
kuzim ja da je ovo smece dnevno.hr, ali i notorni "vinkovacki vjesnik" je imao odredjeni dignitet. u tragovima, doduse. kako bilo, ovo "zutilo" ipak ne bi trebali sebi pripustati ekipu poput tebe da ovako zagadjuju medijski prostor... dobro dok je ovak na "virtualnom" nivou.

a cuj ovu tvoju: "Tudjman opljackao Hrvatsku"? pa gdje ces mi takvo nesto trpati u usta?!
pa na koju si to foru postao to kaj jesi, ak cak i jednoj ovako ucenoj raspravi pristupas tak povrsno?! bang

---------------------------------------------------------------------------------------
brijem da je ovo neka dobra zajebancija, da ja zapravo ubijam dosadu sa nekim pristavim klonom slavnoga "consiglierea" jos slavnije "famiglie". no, kako bilo zabavno je svjedociti sto je u stanju proizvesti jedan zamraceni um, pa bio on i autenticno akademski potkovan.
--------------------------------------------------------------------------------------

elem, "fajteru medju vukovima", tvoj bivsi branjenik nije opljackao Hrvatsku, nego je osigurao pocetne uvjete za - sad cu zaprditi kao ti!- . PLJACKU VLASTITOGA NARODA NEZABILJEZENU U NOVIJOJ SVJETSKOJ POVIJESTI!
to ("pocetni uvjeti") ti, stemeru, ima cak veze i sa Newtonovom mehanikom , no, to ti je vjerojatno poznato kao sto su ti poznate opcepoznate cinjenice iz nase nesretne proslosti...
kako bilo, kad vec ne postujemo dostojanstvo mrtvih, kao takav kakav je vec bio nas Prvi Predsjednik, Franjo T. ide u MOJU povijest kao DRUGI najnesretniji Hrvat svih vremena. tko je prvi, ziher ce i ta magla izmedju usiju dati do znanja...

cuj te dalje samo:
cekao u "u podrumu da mu se pojave Veselin Šljivančanin i Veljko Kadijević i nije dočekao"!
jebesmimater, ako si ti normalan!

daj, iskreno, da se ne zajebavamo vise, ti ovo pises nakon xy rundi nekog zlog i naopakog spirita, kaj ne? nije moguce da si u stanju izasrati ovak nekaj?! hajde da smo u '91-oj, bilo bi mi jasno, ponijelo te malo, ali ti kuzis gdje si i u kojemu vremenu?!

i na koncu kaj fali mome nicku?!
nazivati ovako genijalan nick priglupim diskvalificira te kao prilicnu neznalicu, da ne kazem u koji te dio ideolosko-politickog dijagrama svrstava ovakvo jedno etiketiranje!
mio caro avvocato, FYI ja sam ti polivalentan: mozes me mazati na kruh; mozes mnome napudrati nos, cak i lijecit kurje oci i "muske" bolesti, a i jako sam nastrojen ocuvanju okolisa. wink

btw, jednostavnim guglanjem, a i koristenjem jednih sasma bazicnih "orjunasko-udbaskih" istraznih metoda mozes me pronaci u cas posla.
a mozda i konacno popijemo taj gemist, jebemumisa.

hajde, gospon Hodak, zivjeli Vi meni i najte kaj zameriti, pa i na ovolikome eseju.koji, istina, mozda mjestimicno odaje osobu koja se i previse oslanja na "tok svijesti" (priznajem! radi se o malome "heinekenu"! ), no, u svoju obranu, po prirodi sam radoznala osoba i Vi ste mi vec duze vrijeme jako interesantni. bilo mi je i polu-profesionalno zadovoljstvo, koliko god to zapravo bilo jedno veliko razocaranje, da sam dobio jos jednu potvrdu, makar ona blago pocivala na jednoj ovakvoj banalnosti, koliko je ova nasa voljena drzava zapravo nesretna i jadna. a mogli smo biti Svicarska...
kako bilo, mozda Prva Predsjednica bude vise srece od Najnesretnijeg Hrvata Broj Dva. party

Kann Ich um diesenTanz bitten?


zderi!

29.05.2018. u 09:42 • 0 KomentaraPrint#

Hrga vs. Dezulovic

ovaj biser se pojavio prije par godina, i vjecno ce gorjeti u mome feralovskome srcu


MANIFEST.


dok citam pravednicko-gnjevnu Hrgu mam mi dodje ona o zabi i konju kojega potkivaju...

bit ce da bi Hrga fakat voljela da se javno izmjere velicina njenih i Dezulovicevih novinarskih "muda"...
ili se tu radi tek o najobicnijoj zavisti. jer Dezulovica, suosnivaca NOVINA, koje su pobrale xy NOVINARSKIH nagrada, okolo ima i previse, dok nje, nakon kaj nas je godinama izvjestavala skoro pa o boji kupaonskih zastora, nema. osim dok ne odradi uredski posao, kojeg toliko prezire. tijekom kojeg npr. odvali pred milijunskim auditorijem da kaj "Hrvati imaju sa Dubrovnikom?".

da ne budem prenekorektan, priznajem, pojma nemam kakvu je to krv Hrga mirisila i prasinu jela. osim sto se, barem sto se prasine tice, koliko jucer prikljucila Al Jazeeri, pa krenula kretati se Bliskim Istokom...

ja se Hrge sjecam jedino i samo kao HDZ-ovskog potrckala i gorljive zagovornice one polu-kriminalne para-drzavne tvorevine kojoj je moja drzava dnevno slala danasnjih 1.000.000 eura.

posto se u zadnjih 24 godine u RH novinarom zovu svakakva spadala, ukljucivo i Velimira Bujaneca, Josipu Pavicic-Yo i cijelu bulumenta red-carpet dezurala, i ja zelim istim postati!
moje 6.5-godisnje iskustvo blisko-istocnjackog ekonomskog emigranta mi daje pravo samo takvo:
1 - pijeska sam se i prezderao;
2- krvario nisam (osim nakon indijskog currya), no od ostalih ljudskih
fluida:
2.1 iznojavao sam hektolitre terenskog znoja (izmjereno:
jednom prilikom sam izgubio 1.4 kile za 3.5 sata na
katarskih 49 i ravnih 99% vlage!)
2.2 ishrackao sam se i teresnke prasine i terenskog
pijeska;
2.3 isplako se od muke, pijeska i prasine i preko nekoliko
terenskih puta!

i, kaj je skoro jednako vazno, imam pricu pravu novinarsku! socno-istrazivacku, a prasine, pijeska, krvi i straha ne nedostaje!

29.05.2018. u 09:32 • 0 KomentaraPrint#

Jos Malo Jamranja O Sjebanoj Ali Jedinoj Mi Domovini

zivot je ponekad obicna droplja, ali bujne maste i zivopisnog stila, pa pise hebeno dobre tragikomicne romane.

u Jedinoj Mi Domovini prosjecni zidar ozida betonskom bloketom 20-etkom cca 10-12 m2 zida uz pomocnika kaj mu spravlja i dodaje malter. ovdje 4 indijca, koja zajedno sa skelom imaju svi skup manje kila od Stjepana, opsega bicepsa od 55 cm, odrade jedva 5-6 m2 na dan. jer su nakon 2 sata poluzivi. da se odreknu vegetarijanstva, ja im ne bih dao vise od 8 m2, uz prikljucenu glukozu.

"medjimurje" je svojedobno odradjivalo 1000 m3 betona za pol noci. ovdje ne mogu niti pola za 2 dana.

lican armirac sa 3 kompica sveze 4 puta vize celika nego ovdasnji buljuk pakistanaca.

dipl.inz. iz Kaciceve odrzi zacudjenim Englezima predavanje o pucko skolskom prebacivanju "vagrisa" iz sobe u sobu (nabijem na onu stvar sve one kaj su mi govorili i jos mi govore da ja sam "obrtnicki" studirao gradjevinu! ja sam samo bio najobicniji "kampanjac"!)

elem, mi nekako financ. konstrukciju i zatvorimo, pa se i zaradi. al da mi je dovesti brigadu zagoraca, licana, slavonaca, pa da odradi posao umjesto ove nepokretne ekipe. da je dati sansu svoj toj ekipi, pa da opet pomete, kako je bila mela u Mracna Vremena (hebo onoga tko je bio upalio svjetlo! smile emoticon ).

malezijci, sve potreseni i sa suzom u oku, kleli mi se kak ih je "hidroelektra" prije 30 godina ucila poslu. oni i dalje sretni: "hidroelektre" nema odavno, ali ima - Sukera!

nepocudna digresija: pa kak da onda jedan prosjecan gradjevinac ne postane natprosjecni jugonostalgicar?!
stan'te, zadrzi pljuvacku!
YU-nostalgicar, od cca oko 2000-e na ovamo, na jednom sasvim prihvatljivom "drustveno-politickom" nivou.

ali, buraz, stani!
valja razmisliti: "daleko nam je Oman i Katar", "firma nam je sumnjiva", "vruce je", "prepuno al kaide"...

pa ostani, idiote, onda doma! i uz jutarnju kavu i dvije ljute kombiniraj stanleybet sa alkosima iz haustora!
svejedno opet cu hodati okolo sa sa CV-om nekoga IT-ovca sa 15 g. iskustva ili projektanta cesta sa 20 godina trase.

ja mislim da smo mi, "ratni studenti", jedna sjebana generacija. ali zakaj se to dogodilo bas gradjevincima, koji se onda dogadjaju meni?!

rat, razaranje, drzavotvorna pljacka, polusvijet kao drustvena elita i banditi koji potezom pera salju stotine tisuca u 3pm. "popapanilo" nas, moj jaranu, i cijepilo protiv sagledavanja stvarnosti. bit ce, dao nam Morpheus krivu pilulu...dok je iPada, moze se otrpjeti i kruh namazan mascu za veceru.

i mene, eto, za rodjkas zlotvor nazvao svakakvim imenima. jer cak sam i ja- cak i ja!- imao napade slabosti, te uslijed istih preko nekoliko puta u tih bliskoistocnih 6.5 godina preispitivao odluku da odem u pustinju sa onom mojom nejaci... kao Moses (jes volim ovim analogiju!).
sto su, btw, gadovi bili izrezali iz legendarnog obracanja naciji u Dnevniku 3 HTV...u polugluho doba noci. jer, dobro se zna pod cijom smjernom paskom radi nasa tv.

mene, pa cenzuriralo?!?!

kazu, mikimoj, da trpaju u zatvore za svijarije po FB-u.
pa, drugovi, ja milosti ne trazim, niti bih vam je i dao!

ja imam znojem i krvlju zaradjenu ekskluzivu za vise-manje argumentirano hrackanje Bandica!
a one guzonje u svili i kadifi sa Kaptola ce vec snaci strasna sudba kad jedan dan dodju pred... koga vec dodju, eli. mene da cenzuriraju?!

od Kolinde sam digao ruke, nakon kaj je ispalo da je onaj par sisa i bokova u badicu bio samo vjesti photoshop. dizem ruke (obje!), pa makar mi Kolinda bila podarila na dlanu najnoviji biser iz cijele niske dosadasnjih civilizacijskih dosega, poput tajnog klanjanja - da Stranka ne vidi!- zrtvama najefikasnijeg konc-logora van maticnog Treceg Reicha, produktivnosti tek za prsa slabije od one iz Lige Sampiona: Auschwitz (rekord: 20000 ljudi u jednom danu), Bergen, Treblinka...

50000 ljudi je otislo u zadnjih 6 godina.
zakaj mi TI i TAKVI ne posalju CV, pa da onda na njima zaradim njihovih 5% neto godisnje place, kako to vec ide sa tim "referals"-programima po ovdasnjim firmama. jedini je uvjet : jednom kad ih dovucem ovamo, trebaju ostati u firmi 6 mjeseci! i ondak -pare!

hocu i ja u taj prokleti vancouver!
doci ce tebi tata, materti kanadsku, samo da se moj HR urazumi i skuzi kako je zapravo onaj moj celicar Posavljak savrsen kandidat. ima znanje, drzi se slijepo lenjinovske o Teoriji & Praksi, zena, dvoje djece, i jaka zelja da se primi nekog djela od tih 50 miliona celika kaj se svake godine ugradi na Bliskom Istoku.

valja kupovati zlatne plocice...

29.05.2018. u 09:20 • 0 KomentaraPrint#

Vlado Divjan u sokaku lokalnoga Hitlera


Vedrane, kukavna ti majka...


koji je zapravo sentimentalac taj nas VK!

to kaj jebe VK-a je zapravo jedna toliko izraubana sema da vise nije interesantna niti onima koji svoje nezasluzene sjedalice u nacionalnom parlamentu iskoristavaju za repriziranje bitaka iz II Svj. rata i mantranje o "crnim" i "crvenim" djedovima.
mozda da nas VK upozna i sa drugim spoznajama iz najtamnijih djelova svoga mozga, a koje se ticu svih TIH vijesti sa "naslovnica novina i iz dnevnika s nacionalnom koncesijom".

VK se u svojemu domoljubno-pravednickom gnjevu uhvatio i svoga sina Joze, te nam je neduzno dijete logikom shvatljivom samo VK-u pokusao podvaliti kao -kaj?- nedokazanu glazbenu vrijednost, poznavatelja ex-YU novovalne scene, jedinog citatalja naslovnica nacionalnih novina i dnevnika (NNNiD)...?!
ako 23-godisnji Jozo nije cuo za Vladu (nisu niti jedna od moje dvije maloljetne kcerke), onda nota o ljudima poput Vlade nije zasluzila da bude na NNNiD! Sieg Heil i Amen!


Vedrane,

zakaj ne budes frajer, pa lijepo reci ljudima da te zivcira kaj pola NORMALNE Hrvatske zali za jednim SRPSKIM glazbenikom, a nemoj jednu tako ociglednu fasisticku istinu umotavati u nekakav sareni i neduhoviti celofan (ima i duhovitih verzija, ak se netko sjeca medijskih civilizacijskih dosega iz vremena Velike Histerije iz ranih '90-ih, poput "Vinkovackog vjesnika" i slicnih...)
kad jedan ovako nenacitan covjek poput mene cita VK-a mam mi se u glavi izbistri sakloni-&-sacuvaj-Boze slika o nasemu VK-u usrecenom pozicijom koja mu omogucava da vijesti poput ovakve nikad ne dodju na NNNiD!
osobno zeru zazirem i od najmanjeg mentalnog napora glede tog i takvog VK-ovog "lebensrauma"...

sad kad se ekipa obrusila na nasega VK-a, pa cak i njegova sina Jozu, on nam ponovo pokusava uvaliti do lakata, ovaj put pricom o njemu, VK-u, kao postivatelju lika i djela Vlade Divjana.

taj nas Vedran nije svoj, te ili pati od nekog egzoticnog zdravstvenog problema ili je jednostavno - glup.
samo se nadam da je glede Joze taj gen kaj toliko jebe VK-a preskocio generaciju. pa kad se dohvati VK-ovog unuka, vise brige za djeda Vedrana nece biti. tada vise nece biti vijesti na NNNiD o Srbima, koje voli normalna Hrvatska, a koji su zivjeli prije srpske agresije na RH.

ocel valjat ovako, Herr Vedran?

29.05.2018. u 09:18 • 1 KomentaraPrint#

Abdullah,ISIS i ostali motherfuckers

znam imati problema sa kratkotrajnom memorijom, a i patetika mi ne lezi, no islo je ovak kad su bile krenule prve glave u kolijevci civilizacije:

" aleks, ti ides u pakao, jer vjerujes da ti je predak sisao sa drveta. i nosis cudne majice, koje pozivaju na vjecno odrzavanje Tame. no, ja te volim i takvoga nakazanog. jer takvi poput tebe mojoj zemlji donose razlicitost. a razlicitost je dobra, pa bila ona dolazila i od nevjernika poput tebe."

da je vise njih poput moga mudroga Abdulaha, najboljeg stakeholder coordinatora kaj je bjelosvjetski konzalting ikad vidio.
plus kaj hoce zeniti nasu Kolindu u dvodjelnom kupacem, pa da jebeblazblaza!

no, kaj je tu je. Kolindu zenit nece nikad, iako ta ne vjeruje da joj je predak sisao sa drveta.


musique patetique

29.05.2018. u 09:14 • 0 KomentaraPrint#

Simunic i dalje, i jos nize!


koji TUPKO!

koji lik.

odveli su mu tatine, a bit ce i djedove vrsnjake iz sela - bit ce, partizani- pa eto on to nece zaboraviti, iako tada nije bio niti rodjen.
te posto su partizani bili protiv ustasa, a i ovi bogami protiv partizana, kaj moze biti logicnije nego da on u cast tih jadnih tatinih i djedovih suseljana pozdravi ustaskim pozdravom.
i to poslije sportske utakmice!
u kojoj smo mi razbili islandjane! a nasega je Joea mam ta sjajna hrvatska pobjeda vratila u doba kad su vrsnjake njegova tate, a i djede, odveli oni koji su bili protiv, bit ce, ustasa. sto automatikom Joeooeove logike znaci automacki i protiv Hrvata, rodjo moj!

kako ga je to bilo vratilo niti 70 godina nazad, ostaje velikom tajnom, koju nam Joe Misteria nikad nece otkriti. jer i nije u stanju. tesko da su ga Islandjani bili podsjecali na partizane... no bitno je da on ne zaboravlja da se niti grobovi, niti kosti svih odvedenih ne mogu pronaci!

samo zna da je Hrvatska pobijedila te partizanolike Islandjane, te da je njega ponijelo, jer mu, tatinih i djedovih vrsnjaka radi, i nepronadjenih kostiju i grobova - NE MOZE BITI SVEJEDNO!

mislim, MOZE!
rezonirajuci kao sto i nas Joe rezonira, i to na takab nacin da mu cak i onaj legendarni Maksim iz divizije dodje kao ponavljac Logike za 4-i razred, mozemo eli, krenuti sa revolucionarnim zakljuckom, kojeg se dalo naslutiti iz donjih premisa:

biti hrvat i biti ustasa je jedna te ista stvar, rodjo moj!
kako ne mere bit?!

elem i dakle: jesu suseljane Joeovog djede i tate odveli, bit ce, partizani?
'esu, sto odsto!

a 'esu l' ti partizani bili protiv ustasa?
'esu!

a 'esu l' ustase 'rvati?
'esu,issa mi!

a jesu l' ti seljaci bili Hrvati? 'esu!
pa sta o's vise, rodjo moj?!

i Joeoovovou familiju su ti isti, koji su odveli suseljane Joovoga tate i djede potjerali u Australiju. iz NJIHOVE drzave, miki moj! za koju su se pak borili i partizani i ustase. predznak je u ovoj logicko-etickoj disertaciji irelevantan.
kako bilo, partizani su bili pobijedili. ali to je svejedno, tj. naravno bila i drzava njegova tate i djeda.

'eli razmijes sade da nemere bit svejedno sta su ih bili potjerali u Austr... tojest, nemere bit svejdeno sto se kosti i grobovi ne mogu pronaci!

joe, da nisu na Islandu?!?!

29.05.2018. u 09:06 • 1 KomentaraPrint#

BANDIC I SVETICE

nije Bandic kriv za to, ali ga svejedno ne volim, jer je obecavao!

cak se i Majkom Crkvom bio posvadjao zbog zemljista. moji prijatelji iz Zlatarskog Konstruktora (odavno su otisli i oni vragu) su poceli izgradnju, ali su zaronili i zbrisali sa gradilista.
obecao je Miki da ce ponovo zazivjeti jedna od mojih najdrazih uspomena iz djetinjstva. prestao sam pratiti tu baladu odavno. necu niti guglati....

------------------------------------------------------------------------------------------------
vec krajem travnja bih osjetio TO u zraku...
mjesecima bih imao leptirice u zelucu, jer znam da sam uskoro na Sveticama! kao jucer sjecam se hodanja u japankama i rucnikom prek ramena, i torbe sa sendvicima od "cajne" od Pesce, preko pruge na Borongaju, okretiste...

i onda: juzna tribina! ulaz kroz ogradu. srce hoce iskociti!

znao sam namirisati vodu sa 500 m.i onda larma i cika.
kulir-ploce kroz ogradu (pola njih je "zjevalo" godinama) i veliko plavetnilo 50m-skog! garderobske kabine zivih boja. sa rupicama kroz koje bismo skicali trebe dok se skidaju. ekipa sa Ferencice, Volovice vec bi skakala "bocne" u rub bazena (zalete se sa 20 m i skoce na par centimetara uz rub bazena). sminkeri iz Centra (kak smo sam znali prepoznati te placipicke ) bi se cudom cudili.

a voda - 10 stupnjeva! TO ja zovem bazenom, a ne ova kada koju gledam kroz vrata terase. i sendvici sa sunkom sa dvije snite bijelog kruha od 2 cm. tusevi kaj deru kozu. stolni nogomet. neki put je voda u uglovima znala biti malo pjenusava, ali koga smeta?! osim onih placipicki.v od '90-e bio sam na 3 tekme, srce mi se slamalo od pogleda na raspadnute bazene. nisam uopce volio niti prolaziti tuda.

"kada sklopim oci, nebom naidju laste..."

29.05.2018. u 09:04 • 0 KomentaraPrint#

Vukovar

Vukovar ce biti, na zalost, na krivi nacin aktualna prica dok god obje nacije ne sazriju dovoljno...
prije nekoliko godina objavljeno je pismo Sinise Glavasevica, kojemu se svi odjednom uprli cuditi


prodan za prizanje kao i ostalih nekoliko tisuca.
to sam znao prije 20 godina, a znam i sada. i ne kuzim zakaj se sad svi kao pura dreku cude pismu sinise glavasevica!

no, sad ionako to nije vazno. mislim, vazno je taj jedan, jedini dan u godini.
a ONOME liku dizu spomenike i daju trgovima imena. ma, nek je njemu ona nadgrobna mirogojska ploca nakosena. bolje drenira... kisu.

zao mi ljudi.

"spasen je taj prvi pogodjeni, svi su drugi vecni taoci kosmara"...

Heroj-naivac o Gradu-Heroju

29.05.2018. u 08:57 • 1 KomentaraPrint#

ANTIKRISTI

zena mog zivota spava.
druga zena mog zivota takodjer spava, nakon neprospavanog sleepovera.
a treca rastura "subway surfer" ili kaj vec.
spokoj & tisina.

brisuci suze smijalice nakon jednog urnebesno smjesnog FB posta o otkrivenoj pozadini jedne frendice drugarice,evo mi savrsenog trenutka za osvjeziti znanje:

Ovako ONI govore!

29.05.2018. u 08:56 • 0 KomentaraPrint#

Jedi zitarice i postat ces - zena?!

citam, svakojutrarnje jedenje zitarica povecava razinu - estrogena. que?!

elem, ako je tomu tako, bilo je fakat vec vrijeme da moja zenska strana konacno izadje na povrsinu...

WOMAN POWER!

29.05.2018. u 08:53 • 0 KomentaraPrint#

Kakve veze Isus ima sa Bozicem?

bio je jedan odlican lik!

neki kazu da jos uvijek jest. a neki kazu da je bio prvi komunist na svijetu.
neki vele, i ja tako smatram, da je plasirao jednu ideju kad je stvarno trebalo imati muda za tak nesto, jer je ista bila daleko od svoga vremena. a daleko je i od ovog danasnjeg vremena...

plasirala se ona uspjesno ili ne, kaj je deplasirano je kaj ga sad svojataju ponajvise oni kaj njemu i njegovom tati, a i trecem clanu ekipe, koliko jucer ne bi bili dali ovce na papiru da cuvaju. a to kaj od njegovog ucenja rade biznis profitabilniji od dijamanata je gnjusoba gora od naravoucenija onih kaj sjeku glave njegovim sljedbenicima. iako ga je, btw puna i njihova Sveta Knjiga!
znaci, nekaj vrijedi ono kaj je naucavao!

to kaj su ta tak jednostavna pravila vremenom ishlapjela, te su njegovim samoproglasenim predstavnicima na Zemlji vremenom postala izlika za neke od najgorih zlocina koje je ljudski um ikad smislio, druga je prica...
a koliko su bili u stanju ljudima iskljuciti zdravorazumnsko rezoniranje, to je pak treca prica!

elem, posto dolazi od jednog tako plemenitog roda, kojemu mora da jedan zdravi smisao za humor jaca strana, plus garant ima i oko za prepoznati postenjacinu od pizde, ja bih za razliku od sviju njegov rodjendan cestitao samo njemu. amen!
iako je rodjen u "vrijeme kad datulje sa palmi padaju", ter vam je, dragi moji, sve ovo cestitarenje dzaba, jer ja, iskusni bliskoistocnjak, znam da datulje zriju u ljeto! he-he.

dakle, ahljm-ahrljm...


druze gospodine Isus!

kao vjerni postivatelj tvoje ideje, od srca ti zelim sve najbolje za tvoj rodjendan!
daj tata tvoj, da ih bude jos baremko bezbroj. ili barem toliko da das nama, izgubljenim ovcama, jos jednu sansu, te se vratis iz dobrovoljnog izgnastva od tamo, gdje si vec bio izbjegao, a gdje te bilo otjeralo zlo ljudi.
znam, gledas pizdarije godinama, i skuzio si da se treba manuti corava posla. ali, ajde, budi drug, pa navrati jos koji put.

iskreno stovatelj tvoga djela i lika, sa familijom.

p.s. ono "bogtimater, ista majka" nemoj shvatit ozbiljno. znas da nisam mislio nis lose. ali stvarno mi djeca sve vise lice materi. a od mene imaju samo nozne palce. pa, ajd sad reci ti kaj da velim?!

29.05.2018. u 08:48 • 0 KomentaraPrint#

Izrael postaje Saudijska Arabija!

tko me zna, zna da nemam nikakvih ograda u smislu necijeg nacionalnog, rasnog, spolnog, vjerskog, seksualnog identiteta, da ne govorim o glazbenim i modnim ukusima! no, sad vise nema zahebancije!

izraelski parlament izglasao zakon kojim se, kako je moj apoliticni um shvatio, sadasnji teritorij Izraela proglasava drzavom zidova. u kojoj ce svi oni Drugi imati sva prava. barem tako kaze Zakon, kojim Izrael dakle postaje Zidovska Drzava.
nema zime. neki od ne-zidova, koji ovim zakonom postaju gradjani drugoga reda (GDR) npr. Arapi ionako tu drzavu, kako god se zvala, niti vole, niti ju priznaju. a njihovi militantniji vodje u svojim politickim programima znalacki kazu da genocida spram Zidova u Drugom Svjetskom Ratu nije niti bilo. e, a ako bude trebalo oni ce tu, za sada samo ideju, po prvi puta provesti u djelo.... znaci oni su po svojoj samoj politickoj prirodi genocidni spram Zidova. njih krizamo.

a ako se malo procita okolo, moze se naici na pravu tapiseriju pedagoskih bisera, poput onoga da se palestinska djeca uce od malena da "Zidove treba utopiti u vlastitoj krvi"... to onako, malo za mase.

kako bilo, to kaj ce svi ti ne-Zidovi postati GDR-ovi jest strasno, sa aspekta socijalo-zdravstvene zastite, penzionih fondova, zenidbe, udaje, sahrane, upisa u skole i fakultete, dobivanju posla i sl.
no, ima nekaj je jos strasnije:
u prvoj trecini 21-og stoljeca jedna se RELIGIJA, judaizam, izjednacava sa DEMOKRACIJOM, izraelskom drzavom. i obrnuto.

izrael ce navjerojatnije postati Zidovska Demokratska Drzava.
hajd sad prevedite to na npr. Svedska Protestantska Kraljevina. ili Ruska Pravoslavna Federacija. ili - paz sad!- Talijanska Katolicka Republika. sve smo blize... Pravoslavna Republika Srbija. i na kraju: Hrvatska Katolicka Republika.
meni najnovija politicka inicijativa Odabranoga Naroda tjera jezu niz kicmu, a istovremeno i tjera na smijeh kad se sjetim ranih '90-ih i likova iz nase sredine koji su se kleli da su - Srbi katolicke vjeroispovjesti! sve 5, mozda u Svedskoj. no, u JMD gdje se u Ona Vremena zapjenuseno potenciralo izjednacavanje nacionalne pripadnosti sa vjerskom to jest bilo smijesno. kao i "Arapski Zidovi" ili "Zidovski Arapi", kako lapradaju cionisticka mentalna braca tih katolickih Srba.

elem, kaj ce biti sa svim onim pustim ateistima u ZDR, za sada se ne zna. oni mora da ce kotirati nize i od buducih GDR-ova... a, pitamjavas, kaj ce biti kad jednoga lijepoga dana neki pametni klinac uzme kredu i na ploci ispise dokaz o... jeli... nepostojanju.... ali, neka bude za sada, ima vremena. onaj bivsi clan Hitler Jugenda, koji je zasluge za stradavanja u drugom svjetskom radu pripisao ateistima (iako je Hitler bio uvjereni katolik...ili... zidov, ha Irena Regan? ) vratio se teoretskoj fizici, tak da je sada bezopasan.

dakle, ako postoje serijatske drzave poput Saudijske, gdje su ateisti stavljeni u rang sa zadnjim kriminalcima, uskoro ce konacno biti i jedna Zidovska.
u to ime,opleti:

Haaaaa-vaaaa Na-gi-laaa Haaaaa-va Na-gi-laaaaa!

29.05.2018. u 08:46 • 0 KomentaraPrint#

jos malo o Paravinji

jos uvijek aktualno

kaze, ukinulo mu 40-godisnju kaznu...
i to Vrhovni, pa jos Sud, i to Republike Hrvatske.
ali tko sam ja i, ako vas uopce zanima, tko smo mi da pokusamo shvatiti puteve kojima se Pravda krece kroz bespuca vrhunaravnog, raketno-znanstvenog RH-pravosudja?! u to se svi mi kuzimo kao Mara u krivi quratz! no, nije li to isto Pravosudje u zadnjih 20 godina oslobodilo bilo kakve odgovornostri zlocince koji su hrvatsko gospodarstvo bili olaksali za milijarde eura i ugrozili egzistenciju stotina tisuca ljudi?
bogtimater, nije li ono odlucilo da se se osiromaseni narod ne smije okupljati i protestirati pred institucijom koja donosi zakone kojima se taj isti narod i dalje osiromasuje i ponizava?!
nije li ono svojedobno reklo da u RH nema zlocinacke organizacije?!
nije li ono reklo da se u petparacke svetinje, lazne idole i samoprozvane moralne autoritete ne dira?!
je li ono nije na slobodu pustalo ubojice, pljackase, lopove, silovatelje, pedofile?!
tko uopce ima vjere u takvu sprdacinu od pravde i takve pravne drzave?
tko uopce ima vjere u bilo sto?!
u sto ovaj narod uopce vjeruje?! u golu egzistenciju?! u Pravdu?! u strumpfove?! u Boga?!

ako ga i ima, otisao je odavno iz ovog djela svemira. posto je sveznajuci, nije moguce da nije vidio da mu i ovdje, a i na ostatku planete dzaba sav posao...
opet, ako je sveznajuci, onda je morao znati i uzrocno-posljedicnu vezu sve ovozemaljske mizerije. onda ima zeludac jaci od mojeg. ili je samo odlucio da vise ne bude tako sklon intervencionizmu kao u doba kad su mu Sin i oni prije njega bili hodali zemljom, pa ga boli ona stvar za oca, majku i sestru te jadne djevojke.

da sam, Boze Neintervencionisticki sacuvaj, otac te jadne djevojke, silovane, mucene, ubijene i odbacene poput vrece smeca... jos nije nadjeno njeno tijelo... da sam otac te djevojke zivot bi za mene dobio jedan novi smisao i to (ponavljam se) u vise oblika: - jedan srafenciger;
jedna let-lampa;
jedan konopac;
jedna stolica;
jedan litra alkohola za ispiranje rana;
jedno pakovanje painkillera;
jedna Biblija;
jedan "Komunisticki Manifest";
jedan CD player;
gajba Zuje;
kompletna 242 diskografija;
300 m2 zvucne izolacije

i jedna napustena koliba na Sljemenskim obroncima.

UMRI, GADE!




29.05.2018. u 08:39 • 0 KomentaraPrint#

"Doubt is essential to faith. Faith, by definition, requires uncertainty."


moj bivsi kolega, dakle, nakon kaj je citirao nekog ortodoksnog ateistu i zucnog zagovornika kritickog misljenja, rekao mi je da je slijedeci citat iz Biblije:

"Faith is being sure of what we hope for, being convinced of what we do not see."

ne kuzim se bas, no meni to lici na autogol.
no, svakomu njegovo veselje...

29.05.2018. u 08:37 • 0 KomentaraPrint#

Jos malo o Paravinji

jos uvijek aktualno

kaze, ukinulo mu 40-godisnju kaznu...

i to Vrhovni, pa jos Sud, i to Republike Hrvatske.
ali tko sam ja i, ako vas uopce zanima, tko smo mi da pokusamo shvatiti puteve kojima se Pravda krece kroz bespuca vrhunaravnog, raketno-znanstvenog RH-pravosudja?! u to se svi mi kuzimo kao Mara u krivi quratz! no, nije li to isto Pravosudje u zadnjih 20 godina oslobodilo bilo kakve odgovornostri zlocince koji su hrvatsko gospodarstvo bili olaksali za milijarde eura i ugrozili egzistenciju stotina tisuca ljudi?
bogtimater, nije li ono odlucilo da se se osiromaseni narod ne smije okupljati i protestirati pred institucijom koja donosi zakone kojima se taj isti narod i dalje osiromasuje i ponizava?!
nije li ono svojedobno reklo da u RH nema zlocinacke organizacije?!
nije li ono reklo da se u petparacke svetinje, lazne idole i samoprozvane moralne autoritete ne dira?!
je li ono nije na slobodu pustalo ubojice, pljackase, lopove, silovatelje, pedofile?!
tko uopce ima vjere u takvu sprdacinu od pravde i takve pravne drzave?
tko uopce ima vjere u bilo sto?!
u sto ovaj narod uopce vjeruje?! u golu egzistenciju?! u Pravdu?! u strumpfove?! u Boga?!

ako ga i ima, otisao je odavno iz ovog djela svemira. posto je sveznajuci, nije moguce da nije vidio da mu i ovdje, a i na ostatku planete dzaba sav posao...
opet, ako je sveznajuci, onda je morao znati i uzrocno-posljedicnu vezu sve ovozemaljske mizerije. onda ima zeludac jaci od mojeg. ili je samo odlucio da vise ne bude tako sklon intervencionizmu kao u doba kad su mu Sin i oni prije njega bili hodali zemljom, pa ga boli ona stvar za oca, majku i sestru te jadne djevojke.

da sam, Boze Neintervencionisticki sacuvaj, otac te jadne djevojke, silovane, mucene, ubijene i odbacene poput vrece smeca... jos nije nadjeno njeno tijelo... da sam otac te djevojke zivot bi za mene dobio jedan novi smisao i to (ponavljam se) u vise oblika: - jedan srafenciger;
jedna let-lampa;
jedan konopac;
jedna stolica;
jedan litra alkohola za ispiranje rana;
jedno pakovanje painkillera;
jedna Biblija;
jedan "Komunisticki Manifest";
jedan CD player;
gajba Zuje;
kompletna 242 diskografija;
300 m2 zvucne izolacije

i jedna napustena koliba na Sljemenskim obroncima.

UMRI, GADE!

29.05.2018. u 08:37 • 0 KomentaraPrint#

Boze, boze moj, gdje si?!

iz vremena izraelske bombasko-raketne kampanje po Pojasu Gaze uz totlanu pasivnost ostatka svijeta.


ako bog postoji, mora da je otisao odavdje.
vidio, dzaba Mu sav trud.

u zadnje vrijeme zbog Njega 5/6 svjetske populacije odbija razmisljati svojim mozgom, a to On sigurno nije imao na, kazu, bezgranicnom umu. i sad jos ovo visetjedno klanje djece....
a uglavnom sve zbog staroga pravila da jedna nesnosljivost radja drugu. mozda ne toliko proistakla iz ubijedjenosti da je jedan bog vredniji od drugog, vec iz cistog "bezboznickog" ludila.

niti jedna od ekipa kaj se gadjaju raketama (jedna malo vise od druge) ne boji se svoga boga, jer su uvjereni da njihov bog posjeduje jednaku kolicine mrznje spram drugoga boga, kao i njihovi vjerni zemaljski sluge naspram jedni drugih.
kao i vecini normalnih ljudi, meni osobno je jednako zao zidovskog i muslimanskog djeteta. za sada daleko vise stradava ovih drugih...

da se nekako desi da te dvije strane zamjene mjesta, nesto mi govori da bi palestinci, a posebno ti "hamasovci", bili jednako polu-genocidni...
za sada, i u zadnjih 70-ak godina, ispada da su oni jebena stranka.

29.05.2018. u 08:35 • 0 KomentaraPrint#

Ratni zlocinac docekan kao osloboditelj...boze, oslobodi!

od ovoga je proslo par godina. svejedno, vremenska distance ne utice na intenzitet osjecaja mucnine koji izaziva ovakva sramota


ubio ih je 116 u jednom danu.
najstarija zrtva je bila 81-godisnja baba. najmladja 3-mjesecna beba.

docekaju ga kao da je oslobodio Zagreb. KC mu se klanja i priredjuje mise zahvalnice. Skoro i Thompson mu pjevaju ode zahvalnice. a istovremeno se zgrazaju nad izraelskim zlocinima nad palestincima...

koji polusvijet, bagra i gadovi.

patriot?! kriminalac koji je trebao ostati svih 25 godina u zatvoru, a ne izaci nakon 2/3 kazne.
selo koje je spalio sam vidio 2002-e (u prolazu kroz obliznji Vitezu sam znao pojesti najbolju pizzu na svijetu). fotke mrtvih ljudi. zena i djece. potpuno neduznih. bas kao i onih 350+ palestinske djece....

mislio sam da je to otislo prije 20 godina.
zlo mi je vise od takvih naci-fastista, koji se krizaju sa svih 10. da mogu, krizali bi se sa oba dvije.
zlo mi je od toga svijeta.

i Jedina Mi Domovina takvima odaje pocast?!
ok, manji dio ipak. ti, manji djelu Jadne Moje Domovine, koga je to Kordic oslobodio?! nikoga. u zlocinu se izravnao sa najmonstruoznijim mudzahedinima uvezenim iz Saudijske Arabije koji su obredno zaklali 16 HVO vojnika u Trusini. ili sa cetnicima koji u Visegradu zakljucali Bosnjake u kucu i bacili granatu. rezultat: 59 mrtvih, 17 djece, od dva dana do 14 godina starosti.
i Jedina Mi Domovina... manji dio... clanica EU, kompletni dio... pripadnica "mitlojropskog" kruga od stoljeca sedmog... "uljudba" joj je svaka druga... JMD (veci dio) to gleda, suti, fotografira, pise reportaze...

ima li nekoga kaj se toga iskreno srami? ili smo prezauzeti zgrazanjem nad tudjim zlocinima?

29.05.2018. u 08:33 • 0 KomentaraPrint#

ode drzava u troquratz!

ovo je ruzno zvucalo 2014-e. ne zvuci nit sada nista manje ruzno. recentna stvarnost i jednako nesposobni vlastodrsci i zakonodavci mi daju za pravo.


a dosta vise u trimtrine!

hoce li iz HNB-a doci vise kakva optimisticna?! ne kuzim se, ali ovo shvacaju, uz duzno postovanje, i kumice sa placa:

Nes ti mudrosti!


pa je li to mi zaista imamo abnormalno pohlepnu drzavu ili je to jedna normalna etapa u razvoju jedne ovako mlade demokracije?!
porez na imovinu?!
zadiranje u drugi mirovinski stup?!
da se nabroje samo dva zla...

meni jedina sansa izgleda, kako kaze eko-analiticar: REKONSTITUCIJA DRUSTVA.
a to bi znacilo nesto poput mojeg popovanja otkad sam prvi put procitao prije xy g. da je 10-godisnjom privatizacijom 1991-2000 ukradeno 30 mlrd dolara, a ratom je direktno-indirektno nestalo jos 50 mlrd. poslije se kradja nastavila, ali nesto usporenije ( a sto je uopce bilo ostalo?!).
pa to dvije svicarske ne bi izdrzale!!!

sto daje radnim ljudima i gradjanima Jedine Mi Domovine (JMD) pravo da se dive sami sebi: MI SMO MAKRO-MIKRO EKONOMSKO CUDO!
elem, bajalica o "rekonstituciji drustva": MIJENJAJMO SE! SVI! SAD I ODMAH!

Mijenjajmo moral i navike!
Mijenjajmo odgoj djece !
Mijenjajmo "mitlojropske" obrasce ponasanja!

Idemo za promjenu posteno, ako bas nikako drugacije ne ide!

Inace, vele ovi (a ovaj put ne prosipaju defetizam u Zokijevoj maniri dok je oporbeno oponirao hadezejcima): ode sve vragu!

29.05.2018. u 08:29 • 0 KomentaraPrint#

Kvalitetno o kvantnome

MRAK!



G.E.N.I.J.A.L.N.O. !.!.!.

predavanja lika na 0:59 (r. feynman) mogu se naci na youtube. volio bih da je moj profa iz fizike bio takav kuler... a ne lik zbog kojeg sam zamrzio fiziku. na prvoj nam je godini faksa govorio o nabli i laplaceu, i tjerao da bubamo bez razumijevanja, jer nitko pojma blagog nije imao kaj je to (osim par gikova kaj su dosli iz MIOC-a) dok nismo krenuli sa matematikom 3 na drugoj godini (ili mat 2 u 2-om semestru, ne sjecam se vise)..

ih, da mi je danas sve to znanje koje je na raspolaganju brucosima gradjevine! ne bih sad dirincio po bliskom istoku, neg bi gledao zalazak sunca na venice beach-u...

29.05.2018. u 08:27 • 0 KomentaraPrint#

kvantna mehanika

vampiri- ne volem (djetinjasto).
sex- volem. al nisam zainteresiran za citanja na tu temu.

trenutno citam o napadu svaba na rusiju i poducavam sam sebe kvantnoj mehanici.
dao sam si 7-godisnji rok da vise ne budem na nivou totalnog neznalice. kakva se cuda desavaju na nivou elementarnih cestica, kriz na Suncu ili nacisticka baza na Mjesecu su djecji vrtic.

ima li neki teoreticar zavjera ili prorok Sudnjeg Dana koji nije bas frik ili se cudno zove?!

29.05.2018. u 08:26 • 0 KomentaraPrint#

Odgovor FB frendu B.-u

odlicna ti ova sa sajberrevoluicionirima...

kaj ti mislis da smo mi kao Egipt ili Libija? kakvi.
mi da rusimo vlast putem fejsa?!

mi smo mitlojropa, moje brankec!
mi smo civilizirani vec tisucljecima!

kaj nisi citao onome liku kaj govori ne o stoljecu sedmom, nego o 4 tisucljecu prije krista, moj miki!
a ne ko oni divljaci kaj su bili kampirali tjednima u kairu, pa anarhisti u ateni i madridu ili ovi paalikuce u sarajevu...
a tek turci ondak. bogte, digli se zbog devastacije nekakvog parka!

koliko puta ti moram ponavljati - jes da je odavdje lako tudjiim qurtzem po koprivi mlatit- hrvatska sutnja!
narod navikao na sutnju, i ne bi ga odvukao na ulicu sve da ga zagnjuris u kontejner. glavno da se ima izac i popit.
salu nastranu na stranu.
znas koliko ljudi u RH zivi na granici siromastva? svaki peti!
to ti znaci da svaki peti jedva skrpa kraj s krajem od prvog do prvog. je li ti imas osjecaj kad se prosetas po centru subotom navecer da je 20% ljudi u "riziku od siromastva"? nemas.
ma ajde molim te. kolektivna iluzija nevidjena do 4-og tisucljeca prije Krista.

Zoki je imao pravo: mi nismo svjesni kako dobro zivimo. statistika je jedno, tj. kurva. matrix. stvarni zivot je nekaj drugo. i on je u Jedinoj Mi Domovini upravo idilican.

29.05.2018. u 08:23 • 0 KomentaraPrint#

Koncert u puli '90-e

Koncert

Pula, ljeto 1990-e.

najbolji koncert na kojem sam ikad bio (osim 242 u Pesti '08-e, naravno) ili cu ikad biti (osim 242 u Zagrebu, 2020-e, naravno).

nezaboravan je komentar dede, slucajnog prolaznika, zboldan u legendarnoj "Heroini", bogdajojdusuprosti:

"Sve bih ja to postreljao, samo mi djecu kvare!".

a jos nezaboravniji je bio Blixin bijes zbog - cega ono?-neodradjene tonske probe kako valja, uzasne organizacije... psuje tako Blixa na pocetku svog seta i onako bijesan krene:

"mitel druk und korperverme vird aus unzerer konfuzion ajne kernfuzion und ungehojer ungehojer ungehojer ungehoijer fil fil energi vird fraj!!!". .

i dalje mi krenu dlake po tijelu...


20 godina poslije kcerka pokojnog Dine Dvornika pise recenzije o Combichristu... ode svijet vragu.

29.05.2018. u 08:19 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 28.05.2018.

Hitchens i mrak


gledam kak Hitchens rastura lika, dotakne se cega se vec bio dotakao...

i odjednom mi ode glavni osigurac u stanu!
mrkli mrak. onaj antikrist je nastavio pricati na laptopovu bateriju. vratim glavni osigurac u "1" uz pomoc svjetla sa mobitela.

i bi svjetlo!

iskljucim ja lijepo... onoga... za svaki slucaj.

ajd sad ti reci!
sve u svemiru ima svoje razloge, kazu i Papa i Bozanic i Hitchens i Hawking i Severina i Kerum, i ja od sad surfam sam sigurne i bogobojazne stranice poput bloga Vlatke Pokos ili Tomca.
a nit ovdje nije vise sigurno... mentalno... idem u EU i upisujem pauzu.

28.05.2018. u 09:15 • 0 KomentaraPrint#

Nightmare Taxi vozac


Odvezao zenin auto neki dan na servis.
nema gamad skrta zamjenski, i ja lijepo pehe do obliznjeg taxi-stajalista. koje je zapravo zaustavna traka na aveniji od 3 trake. sjedi u prvi auto.

sjedim ja, i udje gospon ahmed.
circa 55 g. osmijeh od uha do uha. neobrijan, ali finoga osuncanoga tena. zeleni dishdasha i sarenaksta kumma na glavi. 5 rijeci engleskog zna, a o hrvatskom da ne govorim.
"selam alejkum".
"alejkum selam", odgovorim.
"amerikano? english?".
"no, godforbid. croatia... hm... kra-va-tia."
"aaaa. kravatia..."

i naravno kao svaki hebeni puta u zadnje 4.5 g:
"suker... boksic... prosineki...".
"ye... I know, bro, I know... and our coach has sold the semifinal game...".

voznja je trebala trajati circa 15 minuta. ahmedu je trebalo jedno 4.5...

prvi semafor. tri trake za ravno polupune, dvije za lijevo prazne. stane ahmed za lijevo.
"no! please, straight...".

"#%$@%7^&(&*(% (_)_))* 7$@!@##$)_ + ...", Ahmed ce na to (ovo nisu bile psovke, nego mi je lakse ovak neg ubacitvati arapska slova)

do nas toyota od dva kata, koja planra ravno. valjda...
zuto!
pojuri ahmed 0-100 za 3.5 sec, i napravi od toyote 2-katnu budalu. uvali joj se ahmed i projuri ravno. trubi lik iza, ali ahmed ne hebe dvije datulje, vidi se da je navikao na takve.

"svakakvih ima po cestama, moj aleks", ziher je skomentirao moj Ahmed.

slijedeci semafor. idemo lijevo.
2 lijeve trake par auta. trake za ravno skoro prazne. neces, ahmede!
i nije. ali zato je prosao kroz poludebelo crveno, ali ono 80 na sat. skripi corolla, ali za ahmeda centrifugalna sila ne postoji. pokazuje ponosno dok smo izlazili iz krivine, kao, "vidi dedu! sa jednom rukom!".

no: *(& )()()&(&&*^^^^*()+_+__)&*()!!!".

a osmijeh ne skida!
pol minute poslije ne znam da li kuzi da vozi pol u lijevoj, pol u desnoj traci. pogledam ga, a on si masira lice! OBJEMA rukama!!! cestu nit ne gleda. htjedoh ja pripomoci, pa rekoh da uzmem volan...

"no, no, sir aleks, no touching".

na kruzni tok je usao kao da i ne postoji.
pokazujem mu smjer prema Bousharu, desno prek nadvoznjaka.

"noooo problem, sir aleks", lakonski ce moj Ahmed.

dugacka krivina, spaja se sa glavnom cestom od 3 trake. treba hvatati drugu s lijeva cim prije, jer inace odosmo na silaznu rampu za otici u trimtrine daleko.
ahmedu nista znacilo nije kaj izmedju njega, mene, oca dvoje djece i voljenoga supruga, i druge trake slijeva stoje 3 trake i ostala ekipa kaj vozi svega 100-120 na sat.

ahmedova corolla je odlicna, ali vec je to dama u godinama. nije isao bas okomito preko 3 trake, ali uvalio se u nasu traku u jedno 10-15 m. nije bilo previse auta, bilo je nesto blicanja i trubljenja, ali ahmed ne skida osmijeh sa lica, veli: "no good driving", ko-dao-svim-ovim-idiotima-vozacke-mrda glavom.

sparkamo se na kraju relija moga zivota ispred compounda.
nije siguran koliko je kostalo ovo zadovoljstvo. i samo - osmijeh: "ehmmm... three, sir aleks."
dam mu 3 rijala. dnevnica za strah.
pozdravljamo se, a on ce jezikom gluhih: "aaaa... kusur ?".
ja ko fani capalija:"ic oke...".
nema tih para, moj ahmede, kojima se moze naplatiti onakva usluga. "Eid Mubarak, my brother!"
.
"*&*)(&**(()(*()&&*^&!!".

nasmijesi se Ahmed sirokim osmijehom bijelih zubi i ode u gradsko jutro...

samo neka ziv i zdrav dodje zeni i djeci. ja skocim do ducana po nekaj za smirit zeludac.

28.05.2018. u 09:08 • 0 KomentaraPrint#

"Zvijezde"


Tuzno.
HRVATSKO, PATI SA NJIMA!!!

Zao mi djeteta...
Kad se ovako cita ispada da crveni tepisi zaistra ostaju bez svojih najslavnijih hodaca.
Mislim, ovo je pod tabom “zvijezde”. Bogte, strah me i dignuti pogled na nocno nebo. Bit ce da bez ovo dvoje “zvijezda” ono izgleda kao crna rupa.

Crna i besmislena.

Besmislenija od zivota i nekih drugih “zvijezda” poput npr. Vlatke Pokos i Nives Celzijus.

Mozda se opterecujem previse svim tim besmislom, ali glede VP i NC, dajem moju kompletnu kolekciju Vlatkinig CD-ova (zapravo, samo jedan) i Nivesinu knjigu (srecom, samo jednu... za sada!) da M&M upravo surfaju netom u ocajnickoj potrazi za samiloscu luzera vecih od njih samih.

A i ti “mediji”, suckeri samo takvi. Uvalili im nase zvijezde M&M kajlu do jaja: prije koji mjesec bili su prostituirali svoje zivote da je covjek bio u stanju dobiti svrab. Pustili M&M “medije” u svoj dom, svoju kupaonicu, svoj krevet, zajedno su prebrojavali trudnicke Mirnine strije, a sada samo tako odjednom, preko noci (bez zvijezda!): silenzio stampa!
I ode “medijski” prostor u Hrvata u propast!
A tako su se bili trudili prezentirati svijetu prave vrijednosti kojima se mogao podiciti svaki red-carpet!

Ali, dajte me sad prosvijetlite: kaj su to TOCNO M&M radili/ucinili, pa da sad prosjecni citalac net-a naleti na ikonicu 4-u odozdo na tabu “zvijezde” o tuznome kraju jedne ljubavi? Mislim, bingo-cura, voditeljica i – mikimoj- Mister Turizma!!! Koje su TO vrijednosti kojima su ovo dvoje, poput zvjezdane prasine, zasuli “medijski” prostor?
Osim djeteta Nike, koja je SVRHA njihovih zivota?

Ali, mozda ipak ima JEDNA: dok se M&M malo ne saberu i svatko od njih pronadje novoga “zvjezdanoga” partnera, na Zrcu, Vodicama, Hvaru, SADA je sansa da “mediji” izvuku na svjetlo dana i pokojeg naseg dosadnjakovica, koji se bas ne kuzi u modne trendove, sminku, nocni zivot i kreme, umjetne sise i usne i kozne torbice! Pa, napisati koju i o npr.:
- onoj nasoj geneticarki koja je sudjelovala u timu koji je desifrirao ljudski genom i time dala sansu desetinama tisuca ljudi koji godisnje obole od Alzheimera (M&M, kuzite SAD o kojoj SVRSI govorim?) ili
- o onoj astrofizicarki koja je otkrila planet van Sunceva sistema, koji je najslicniji Zemlji, pa time dala sansu milijardama ljudi za kojih par sto milijuna godina (M&M, kuzite... SVRHA). Ili
- o onim srednjoskolcima iz neke medjimurske pripizdine, gdje – helooou!- nema niti jednog jedinog butika.
Strasno nesto! Kaj bi fashion guru samo na to rekao?! Elem, ta seljacka, provincijska ekipa je pomela ostatak svijeta na matematickoj Olimpijadi!

Kad se onako posteno covjek zamisli, mi niti nismo zasluzili sve one geneticare, matematicare, astrofizicare. U ovoj sirotoj, osiromasenoj, popljackanoj, korumpiranoj zemlji, pravim zvjezdama proglasava se svaka nis-koristi smizla, samo da u CV-u ima par sati u kakvoj priglupoj sapunici ili okretanje bubnja sa kuglicama. Istima se daju terabajti virtualnoga prostora, dok u onome stvarnom prave vrijednosti nestaju preko noci pod neumoljivim sjajem “zvijezda”.

28.05.2018. u 09:02 • 0 KomentaraPrint#

Sparing sa novozelandskim Jackie Chanom

ego-trip u kontra smjeru: drugi put u zivotu da dobijem dobre batine!

svejedno, sensei G.K. bi bio ponosan na svojeg nekadasnjeg najstarijeg studenta. nakon 15-dnevnih priprema odradio sam 15-minutni sparing "semi-contact" 3x5 minuta sa 50-godisnjim novozelandjaninom, crni pojas iz necega kaj jos uvijek ne znam ponoviti. naravno, radio je sa 20%, imao sam stitnike, ali svejedno imam natucena rebra, bol u obje potkoljenice, noznim i rucnim zglobovima. ali iznenadio ga je - i skoro bacio na koljena!- moj straznji kruzni.

kyungneh!

udri gada!

28.05.2018. u 08:59 • 0 KomentaraPrint#

Papucarenje

kad je Rijeka bila razbila Stutgart

jurim dakle kuci sa RIIIIIIIJEEEEEEKAAAAAA Stutgarta da pripremim pac za sutrasnji rostilj za 10 ljudi. nadam se najstarijoj plavusi na vratima, mislim si mladje dijete spava, starije kod rusko-skotskog para na sleepover-u . i sve mislim, bit ce neka akcija veceras...
kad ono, prazan stan. ljubav mog zivota je kod recenoga rusko-skotskoga para. jos uvijek. pola 12 navecer!
e, sad, ajd recite, ima li veceg papucara od mene?!
rezem cesnjak i luk, mijesam zacine za pac, jos omadjijan od pobijede Rijecana na Svabama (koja tekma, matertihebem!), a zena rakija okolo po compoundu...
znam kaj radi nesretnica: probava opet votku na bjeloruski nacin! posoljeni kiseli krastavci, razeni kruh i 0.2 votke. razbijacina, ako se ne znas savladavati. bio. probao. valja krvitiisusove! 0.75 l votke ode u 15 minuta. i kaj sad?! super. suze niz nice od luka. 242 tresti u skoro pola noci, u inat susjedima i Michael Boltonu, jeboihboltondaihjebo! udri de mejeru..

28.05.2018. u 08:58 • 0 KomentaraPrint#

O Nadanu Jedna Pjesma

iako je vrijeme kad su copili Nadna proslo prije dosta godina (danas vidim da taj dana zatvora nece guliti!), ovaj poetski uradak mi je jos uvijek zvuci aktualno


Nadane, Nadane,
Ko greh lepo moje lane

Beogradjanki na Njegosevoj vise nema
Bedara ti se visgodisnja sprema

Djaba satovi i Djamonja, djaba sve sarade
Treba znat kako i di se krade

Dvije dekade ko bubreg u loju
Drzava te ova i stvorila, lopovski soju

Sad se svi ko pura dreku cude
Pa ti i najveci lopovi sude

Licemjerja u JMD vise nego Severine i Ave ima
Sustav vrijednost tu bas ne stima...

A lik je mrkno samo 30 milja
Za premijera Ivu ipak je samo crtic Silja

Kako bilo, zao mi je Lepog
Imao je stila, oca mu njegovog!

Sarm mu ubitacan kao u 007
Al sad je bormes i pecen i mljeven!

28.05.2018. u 08:56 • 0 KomentaraPrint#

Nije lako biti mizeran

hrvatska gradjevinska kompanija K. je u kompi sa jednom indijskom (S.) dobila ovdje posao od 500 mil USD.

decko kaj ispred K. vodi posao mi je prije ljeta rekao da bi mu dobro doslo par nasih cestara. sjedim ljetos sa frendom, kolegom iz bivse firme, i veli mi on da ima frenda cestara, 12 godina iskustva, solo, niti djece, niti zene. i vec godinu dana trazi posao. velim mu da mi se njegov frend javi cim prije i posalje mi CV.

i vratim se ja nazad u moju Domovinu broj 2.
proslo je mjesec i pol dana. javi se lik. veli da nije bas zainteresiran, jer mu je DB2 predaleko... a i kao ta nasa firma nema bas neku reputaciju.

gledam u taj mail od onog mog bivseg kolege i ne vjerujem ocima!
vrte mi se slike:
- zaustavljenog Zagreb-Sisak autoputa,
- propalog razvoja zeljeznicke mreze,
-nikada zazivjele tvornice bio-dizela,
-propalog projekta mosta preko Bundeka i do Peljesca,
- propalog projekta najveceg shopping centra u ovom djelu europe,
- propalog stambenog projekta kod Zadra za 10000 ljudi,
-propale ideja o drugom najvecem LNG -terminalu na svijetu,
-propaloj ideji o rukometnoj dvorani u Dohi,
-propustenoj sansi za dobivanje jednog od najvecih infrastreukturnih projekata u Katru (IGH), jer je Radic odlucio dati primat polusansi za nekakav EU-projekt (propao),
-propalom prosirenjuj osjeckog aerodroma...
ne zelim nit citat kaj francuzi radi na plesu....

svakakvih sam se luzera u zivotu nagledao. ali ono fakat SVAKAKVIH. ali OVAJ decko ih je potukao sve do koljena!
pomislim: ma koji quratz uopce gubim vrijeme i razmjenjujem mailove?! |
i odgovorim frendu, pa neka ako hoce proslijedi moje misli tom svom frendu.

dakle, lik je izmedju opcije da sjedi kuci i cmizdri nad vlastitom nezaposlenom sudbinom, i one druge da dodje raditi na projektu od pola milijardi USD, on ce radije izabrati prvu! i ostati sjediti kuci i cmizdriti nad vlastitom bezperspektivnom sudbinom.
izmedju opcije da dodje na Bliski Istok gdje ce se u iducih 10 godina potrositi 5 triliona USD na gradjevinske projekte, i druge opcije da ostane u drzavi gdje gradjevinarstvo prakticno ne postoji - on ce radije ostati u drzavi gdje gradjevinarstvo prakticno ne postoji.
izmedju opcije da mu hrv. gradjevinska kompanija K., kakve god reputacije bila, sluzi kao ulaznica za Bliski Istok, i opcije gdje mu je sirom otvoren autoput u Ocaj, Jad i Cemer (OJiC), on ce radije odabrati OJiC.
imao sam u svom kompu jedno 20-ak CV-ova koje sam bio proslijedio. jednom decku se otvorilo. drugi je na pol puta za Emirate.
treci, vrstan celicar, bas nema neke srece, ali nekaj ce se vec pojaviti. cini mi se da sisa za dva koplja dobar dio celicarske bjelosvjetske ekipe kaj srecem ovuda zadnjih 5 godina.... nesto ce mu se vec otvoriti. radi za kikiriki, ali lik ne posustaje vec godinu i pol dana i trazi dalje. sreca prati hrabre.
i takvi mi daju nadu da u Jedinoj Mi Domovini nisu bas svi Luzercine kao ovaj cestar. predaleko mu...

gdje rastu takvi?! samo da nije zarazno.

malo prekakavanja: kad me S. nazvao prije 5 godina i pitao hocemo li u Dohu, razmisljali smo jedno 3 sekunde. rececija se valjala preko oceana. bio sam na izlazu iz moje stare firme i ulazu u novu. trebalo je samo na vrijeme napraviti nadu drugu kcerku. uspjeli smo iz drugog pokusaja, od tri moguca.
ona je kao beba od 5 tjedana letjela preko pola svijeta, a ovome, koji na svijetu ima samo sebe, DB2 je predaleko, a K., unatoc projekta od pola mlrd USD, nema reputaciju...
a gdje bi ti?! u EU?! sretno ti bilo pored poljaka, slovaka ili rumunja su dva-tri puta jeftiniji od tebe.

budalo da budala bio!

28.05.2018. u 08:50 • 0 KomentaraPrint#

Glazbena vecer u ambasadi UK

bozic 2013-a

elem, da!
Ono sto slijedi malo nize je potpuno nebitno u cijeloj prici!

Plod ljubavi Marijine i doticnoga je kao najprvo bio ljudina i po!
Ako je istina i 1/10 od onoga kaj se o njemu prica zadnjih 2000 godina, ja mu skidam kapu do poda!
osim toga, bio je – I JEST!- prvi komunist u povijesti ljudskga roda! Sto naravno nema veze sa mojom osobnom ideoloskom orijentacijom, iako bi netko homofobican rekao da ima sa nekom drugom... Samo mi dobro dodje kao zgodna analogija.

Dakle, povodom dogadjaja koji je uslijedio 9 mjeseci nakon kaj Marija nije bas bila u stanju Josipu preciznije objasniti KAJ se TO bilo dogodilo, okupilo u lokalnoj britanskoj ambasadi svijetinu lokalnih ekonomskih emigranata, ponajvise Britanaca, a zatim i roditelje djece koja su clanovi skolskog zbora British School Muscat, poput nase starije kcerke, a koji je imao 20-minutni nastup.

iskreno, bilo je jako lijepo. klasicna engleska uljudba (zakaj mi se mam pred ocima nadje Prvi Predsjednik?!), engleska trava, tri-cetiri reda secesijskih stolaca za odabrane, ukraseni portal sa kruznim nadvojem kroz koji se ulazi na receni travnjak, kojeg se niti Manchester United ne bi posramio.
Pjevali su i Muscat Singers, svirao je orkestar, a negdje na trecini koncerta travnjakom ambasade se razlio takav miris kuhanoga vina i klincica da smo se moja ljubav i ja samo sazalno pogledali i mam se u mislima nasli na Trgu pod satorom, uz par debrecinki i dva deci "crnoga"...

bio sam jako ponosan tata. naravno, manje nego kaj je majka moje kceri bila ponosna majka. Starije nam je dijete bilo pjevalo iz sveg glasa, iako joj je bio napukao, ali nije se dala, ljubi ju tata! a u zboru valjda 10-ak razlicitih nacionalnosti.

i naravno!
NARAVNO da se slikati nije smjelo!!!!

Ne dao Alah Predragi!

Jer bi mam drugi dan ambasadu najveceg saveznika Velikoga Sotone napala izvjezbana trojka komadosa iz vojnoga krila Muslimanskoga Jedinstva Koje Jebe Mater Kraljici!!!

Imas sa jedne strane zbor nevine djece, koja pjevaju upravo prekrasno, mogao si macem rezati idilicni Bozicni filing, dijete ti pjeva u zboru, a do prije 4.5 godine nije znalo 20 engleskih rijeci.I hoces prokletu uspomenu ponijeti sa sobom!!!

majkemi, cak je ne bi, reputaciji mojoj unatoc, niti na Fejs stavljao! Ali ne! Pored barem 20-ak agenata Njenoga Velicanstva u civilu, nasao bi se neki odvazni Bin Laden 007, koji bi iza drveta pored sljuncane staze kaj ide jugoistocnom stranom travnjaka, snimio sigurnosne kamere na glavnome ulazu (3 komada, rotacijsko-zumirajuce), laserski nepokrivene prozore na 2-om katu sjeverne fasade, 3 nezavarena kanalizacijska i “Oman Distribution” sahta - i vertikalni arhitektonski istak kaj ide od prizemlja do radne sobe amabasadora na 2-om katu. po kojemu – o, boze, amatera!- ide gromobranska traka pricvrsena selnama na razmaku od cca 3.5 m...
sve OVO sam bio skenirao u 2 minute, a cak nisam niti istrenirani spijun. kaj bi bilo da je medju nama fakat bio netko zaplotnajcki nastrojen protiv domovine Kraljice Majke?!
treba podsjecati da je do prije koju godinu je pola MI6 bilo radilo za KGB...


Kako bilo, sramota do neba! Da ja svoje dijete uslikati nisam mogao zbog ovih paranoidnih paranoika! Grob moj im oprostiti nece! NE-CE!!!

28.05.2018. u 08:43 • 0 KomentaraPrint#

Planer za JMD!

iz vremena pohodjenja tecaja iz Primavere... 2013-a, mislim

pauza za rucak na tecaju Primavere P6. i sad kad postanem vrsni planer, uz niz drugih vjetina i znanja koje vec posjedujem, ter konacno pocnem kuziti kak da se uz manje muke zaradi veca lova, vracam se u JMD i nema majci: sva ta banda kaj su 1990-2014 popljackali JMD toliko da nam nikakvi neprijatelji nisu trebali (niti ce trebati), htjeti ce me placati masno za moje usluge, kako bi i dalje ostatku do bola lakovjernom drustvu ostavljali dojam postene raje. a sve go lopov do lopova.

eh sad, ako nece ici bas nikako drugacije, onda cu posteno...

28.05.2018. u 08:41 • 0 KomentaraPrint#

Moj dragi Buguleja


moju zenu musterije nazivaju u pol 11 navecer. dodje mi da opletem poput moga prijatelja bogdamudusuprosti:


JEDAN I JEDINI


28.05.2018. u 08:40 • 0 KomentaraPrint#

Crno-bijeli svijet sa ruba pameti


ne kuzim. npr. imaju crnog predsjednika, rodjendan lika kojeg su ubili po rasnoj osnovi je praznik za afro-amerikance, na nacionalnoj telki jedan drugi afroamerikanac kaze "nigger" i cijeli studio se smije, jer je to tako cool. kad dodje iz usta afroamerikanca!

a onda kad pogledas, prvi blockbuster, koliko je meni poznato (nek me znalci isprave) u kojem su se prvi puta poljubili afroamerikanka i "irishamerikanac" je bio "bodyguard" (w. houston/k.costner).
znaci, zakaj je u "najvecoj demokraciji svijeta" medjurasni odnos toliki tabu?!

u pornicima nema tih problema, koliko je meni poznato, jedno 20-ak godina. ali kad se radi o mainstreamu to postaje tak ozbiljno pitanje.
pricam danas sa jednim "afroamerikancem", egipcaninom kaj 20 g zivi u new yorku, pije kavu u starbucksu sa b. clintontom, susjeda mu je mariah carey (sve to je nebitno, ali mi daje draz fabuli :) ), i bas se raspricali uz rucak (doduse, vise ja nego on) o tak jednoj zajebanoj temi.
kazem mu, ja sam TALENT za izvaliti krivu stvar u krivo vrijeme na krivom mjestu. i sve si mislim, kazem mu, volio bih otici u taj New York, ali se bojim da se zbog moje jezicavosti ne nadjem u neprilici. kazem mu, tamo odakle ja dolazim, zajebavamo jedni druge na gotovo sve i jednoj osnovi kaj postoji u jednoj tak polunaprednoj demokracijij poput JMD-nske: nacionalnoj, religijskoj, ideoloskoj, seksualno-orijentacijskoj, politickoj...

a cini mi se da u SAD takav stav spram zivota ne bi bio shvacen ili bi bio shvacen krivo. na ovome bliskom istoku sam se baremko 3 puta nasao u nezgodnoj situaciji zbog mog potpuno neduznog, zeru specificnog poimanja "civilizacijskih razlicitosti", a sve zbog moje radoznalosti i fasciniranosti jednom takvom multikulturalnom, multikonfesijskom, multinacionalnom, multiXY sredinom poput bliskoistocne.

elem, kaj zelim reci? imam rostilj u petak gdje ce biti prisutna, kak se moja draga nasalila neki dan, 4 mjesana braka. sve si zapisujem unaprijed kaj ne bi smio reci... ali znam da mi vrag nece dati mira. mislim, tko se ne bi odsrca nasmijao onom vicu o palestincu, zidovu i turcinu... :))))))))))

28.05.2018. u 08:37 • 0 KomentaraPrint#

Bandic - N-ti put

Bandic - N-ti put

majkutibozju. jedem mesne okruglice sa ekstra paradajz umaka, prstohvat origana, ter crvene paprike i skoro usrah na usta i tipkovnicu i stol i stanicu i sefa stanice kad procitah OVO:

"(...) najbitnije je da će Zagrepčani plaćati manje promet u mirovanju, odnosno parkiranje.".

u sluskama mi okultni psycho electro...
i odjednom se najezim, ali ne od ovoga uzasa na usima, nego zbog ovoga bisera nasega gradonacelnika, kojim je usao u moju vlastitu Kucu Slavnih, uz bok takvim velicinama popute don Ante Bakovica, Mladena Schwartza, Smiljka Sagolja, Antuna Vrdoljaka, Sime Djodana, Ljubu Cesica Rojsa, Milana Ivkosica, Jadranke Kosor, Vice Vukojevica, Sime Krasic, Milana Mercepa, Ante Pavlovica, urednika “Vinkovackog lista”-zaboravih mu ime, Tute Naletilica, Ruze Tomasic, Zorana Milanovica, Zdravka Mamica...a evo odnedavno i Milanke Opacic. Kaj je nju pak spopalo?!

usta mi razjapljena.
tijelom lagana drhtavica.
ako me ovo ne baci u zagrljaj striceku Alzheimeru nista nece!
proteklih me 25 godina bacalo svasta...
elem, ovo me pak baci trenutno nazad kroz cijele 00-e, ter kroz protekli dio '10-ih...
volio sam tog lika, jer je godinama jebao u glavu omrazenoga Canjugu u Gradskoj Skupstini, kad se to rijeko tko bio usudio. trebalo je tada imati cohones onakve stvari raditi trecemu adjutantu Prvoga Predsjednika.

i onda ga je krenulo...

ne znam koliko je gospodarsko-financijskih-korupcijskih skandala taj populist pokrenuo. a i onih najobicnijih, ljudskih. meni osobno najdraza je "Zagrepcanka" cije je zemljiste kupio nasim novcem dva (2) puta po -je li ono?- 15 milijuna kuna... tko se sjeca zlatnih javnih wc-a?

a srecom nikad realizirane nabavke bojnih kola? Sile Zla svojedobno uzele na nisan mir i spokoj gradjana grada koji je bio medju top 10 najzduzenijh u Europi (ne znam kako sad stojimo), sto se dalo jasno iscitati iz masovnih demonstracija po kaficima po Bogovicevoj. a medju kojima je Miki Tenkist u nastupu rijetko kada vidjene paranoje vidio potencijal koji ga je mogao baciti nazad na staro radno mjesto referenta nekakve kapitalisticke verzije ONO i DSZ-a u Ledu, gdje je bio radio valjda cijelo vrijeme u ono doba mraka, dok netko nije upalio svjetlo...
matermu. a tek bezprizorna demagogija i lazi... penthouse od 800.000 eura kojeg mu je kupio brat, baustelac u njemackoj. koji pak valjda od stoljeca sedmog gore zivi u stancicu u zgradi koja me podsjetila na one prekrasne zgrade "Prvomajske" sa nikad prezaljene Volovcice...
:((((((((

2004-e pokrenut je Holding. kao jucer sjecam se njegovih rijeci sa 101-ice dok sam se vracao sa baustele u Koprivnici:
"holding ce ustedjeti novce zbog racionaliziranja gradske amdinistracije" ili neko slicno njesra.
10 g. poslije vise s tim ne zeli imati posla, nakon kaj je postigao da je prosjecna placa miliona "holdingovaca" dosla na cca 7000 kn, sa radnim vremenom kojega bi se i prosjecni Crnogorac posramio... nisam nesto nacitani tip, nemrem pronaci rijeci. moralna drolja? karakterni cmarni ugruscic? dajte, ljudi.

uvrede za mozak koje smo morali slusati idu u anale...
ne zelim se sjetiti razloga podastrog prirezno-poreznim obveznicima zbog kojeg je zdrobio 25.000+ eura za kupovinu orgulja za crkvu u Grudama... ma da je za spomenik Srpu i Cekicu u dvoristu nekakve tvornice na Majci Pescenici!

podmicivanje policaja koji ga uhvatio pijanoga za volanom, te zatim izgubio posao. u zemlji normalne demokracije zavrsio bi u zatvoru, ali ne u JMD gdje ovakav soj uspijeva kao gljive poslije kise.

a ono puzanje po snijegu kod Brckog... nema tu nista nemoralnog. samo ostavlja pristojnog covjeka bez rijeci pred takvom navalom idiotizma. valjda je svojedobno svima bilo jasno zasto je izbjegavao suceljavanje sa ostalim predsjednickim kandidatima... kaj bi taj uopce znao reci o bilo cemu?! “idemo delat”? ili “rijesiti cemo to!”.

200+ kaznenih prijava. a niti minute bar u istraznim zatvoru!

i onda se dogode onakvi izbori i pomislim: zasluzili smo ga! fakat jesmo. iz ovdje vec bezbroj puta elaboriranh razloga... rekao netko jednom: “on je nista i on je sve! on ce biti sve sto zelite!”
no, sad je ovime Miki otisao zauvijek u legendu:
“parking je promet u mirovanju”.

to ledi krv u zilama, vise nego receni trash okultni psycho electro. za kojeg ovi decki vele da na daljinu moze pokrenuti i nepokretne stvari. ako se sada, ali ono stvarno skoncentriram uz adekvatnu glazbenu pozadinu, hoce li se na neki fatalni nacin pokrenuti, te spotaknuti ta... ta. ODVRATNA nakupina ugljika, vodika, kisika i drugo sranja?!
dok na primjer zdere N-tu janjetinu u tjedan dana negdje na Kozari Boku, te mu se zaglavi koscica u grlu, koje je izasralo vise govana nego brigada ovdasnje radne snage prejedene specijalitetima jugoistocne Azije.

nikad nikome zlo zelio nisam (skoro nikome), no ovome... Forrest Gumpu od srca zelim:
1. *(*(*()**^*^*&^*(^(**(!!!!
2. Ł”$”%$%%&^&^&*^%!!!!
3. (&^&^&^*&*&)()^%^&!!!!

DOZIRATI UZ CITANJE POSTA

28.05.2018. u 08:32 • 0 KomentaraPrint#

Gdje si krenuo sa tom bazukom, Joe?!

iz vremena kad smo razbili Island, studeni 2013 mislim, a nas zadnji vezni je isao to proslavljati na nacin kojega bi se sramio ostatak normalne i civilizirane Europe. repovi tog sramotnog dogadja se vuku do dana danasnjeg. NAMA jednostavno NEMA spasa.

Joe sa Bazukom

Joe me strasno razocarao! Onako ljudski.
A i mislim da su mu cak i australski aborigini zamjerili dobar komad od onoga pokajnickoga govora kaj su mu ga napisali Mamicevi adjutanti, mam poslije utakmice, a posebno nakon kaj se digla graja zbog domoljubnog cina naseg Joea.

Elem, daleke godine te i te, nakon sto se magla tek bila razisla, i iznad Zagreba i iznad onog “malog sela pokraj Novske” i rodjaci junaka nase price krenuli put nove domovine, tko je tada od Joeoeoeovoga roda mogao i na trenutak pomisliti da ce se mali Joeoe onako bezdusno i krajnje nezahvalno obrusiti na svoju daleku Domovinu broj 2?!

Ajd recite sad da Joeove rijeci ne bi rasplakale i koalu dok trijebi eukaliptusovo lisce:
“meni je dom asocijacija naljubav, toplinu i pozitivnu borbu”.

Ako ste se mozda zbunili pred navalom ovakvog jednog nepatvorenoga domoljublja, Joe je pri tome mislio na DOMOVINU BROJ 1! .

Ako Joe to kaze za Domovinu broj 1, onda logikom stvari, pa cak i logikom Joeovoga uma mora da je mislio da je DOMOVINA BROJ 2 sve ono sasvim suprotno: asocijacija na mrznju, hladnocu i negativnu borbu! Ili pozitivnu neborbu!

Kako bilo, nit Aborigini iz Domovine broj 2 mu to oprostiti nece! A tek drugi manje fetivi Australci. Zasto? Pa, zato sto su prvo njega i njegove bili docekali kao najmilije svoje pod vedrim australskim nebom. Traga od magle nije bilo!
A zatim im dalo posla, kucu, perspektivu, zadovoljstvo zivota u jednoj sredini bez mrznje, hladnoce i negatvne borbe. Ili pozitivne neborbe. I onda im on to OVAKO sada vraca!

Kaze Joe dalje:
“Za mene nema polovičnih emocija ni polovične borbe, a posebno kad nosiš nacionalni dres.”

Govno jedno prevarantsko!

Znaci dok je stasao na nogometnim travnjacima Domovine broj 2 NEPOSEBNO noseci nenacionalni dres kakvih “Sidney Stormsa” ili “Melbourne Knightsa”, DOLAZIO je dakle u napast da odigra sa POLOVICNIM emocijama i boreci se POLOVICNO , mozda cak i, bozemesakloni, ispodPOLOVICNO !

A to sto mu je Domovina broj 2, daleko od Domovine broj 1, omogucila da se natpolovicno izrealizira i izprezentira kao pripadnik nacije koja je tada obitavala u Domovini broj 1, te mu nikakvih problema nije radila ako bi tu i tamo u dalekoj Domovini broj 2 zeru i zaskandirao sa navijacima, to nista ne vrijedi sada?! Vrijedi manje od one sirocadi iz “malog sela pokraj Novske"!!!

Mislim, to je u cijeloj prici stvarno beznacjano, ali gdje je, vrag jedan, samo naucio na taj SPECIFICAN nacin proslavljati pobjede?!
Ne valjda od – pomak’o se s mjesta!- vlastitih roditelja?!
Pa ti veze nemaju!
Pa jesu oni ikada culi za:
“Huraa!!” ?!?!
Ili “Ideeemoo daaaaljee”?!?!?!
Ili “Ubiiii ubiii ubiii Islandaaa! Islandaaaa! Islanadaaa-a-a!”?!?!
Seljacine.


Evo jos malo nasega Joeoeoeoa:
“Jučer sam se na svoj način, kao nogometaš, borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi”

Pa gdje ce mu dusa?!
Pa taj se odrekao gotovo svega kaj se Mamicev adjutant mogao sjetiti u trenucima otrijeznjenja poslije slavlja!
Znaci, nema vise nit Sidney opere, nit australskih vjekovnih pasnjaka, nit plavog oceanskog mora, nit koraljnog grebena, nit hakla poslije skole sa deckima iz nejberhouda... nista od toga nije bilo obitavalo u glavi nasega Joea kad je krenuo tri puta zaredom pokazati sto prosjecnom gradjaninu Domovine broj 2 znaci ugled i cast Domovine broj 1!

Mislim, pazi poslije je otisao u Njemacku. Znaci imao je nas Joe i Domovinu broj 3 na raspolaganju!
Rekao bi covjek, eto barem ce mu zelena rapsodija bavarskih suma i kristalno cistih jezera, dvorci kao iz bajki, sjevernomorske plaze ili sauerkraut i franziskaner ostaviti barem malo traga na dusi i u srcu, ali ne! Nas Joe nema niti srca, niti duse. Te mu se nit Domovina broj 3 nije slikovno bila pojavila u glavu. Dok je tri puta zaredom pokazivaosto prosjecnom gradjaninu Domovine broj 2 znaci ugled i cast Domovine broj 1!


Ali sve mislim da niti mozga, kao sto je bio slucaj sa njegovom dusom i srcem, nije ostalo dovoljno, kad je mogao izvaliti ovako nesto nakon sto se izskandirao sa navijacima:
“Ja sam to uvijek želio napraviti.”


E, Joeoo mooj, jesi usro motku!

Znaci, nije ti bilo dovoljna sva ona radost koju si bio dijelio skandirajuci sa kanberskom, sidnejskom, melburnskom publikom, koja te je gledala i slusala sa divljenjem u ocima i rukom od srca?!
Nije ti bila dovoljna nirti radost sa svim onim Svabama iz Domovine broj 3, doduse mozda ipak sa rukom malo manje od srca...
Nego si TO morao zeljeti napraviti od svoga kamenoga srca bas u samome srcu Domovine broj 1!

Kaj se mene tice, jedan takav nezahvalnik, bez srca i mozga, zasluzio je da ga se potjera u tri druga zenska organa!!!

Grobovi aboriginski ti nikad oprostiti nece, Joe!

28.05.2018. u 07:57 • 0 KomentaraPrint#

moja zena, ja, homoseksualizam

USTAJ!!! HIMNA SVIRA!!!!!


ja sam jedan dan bio dosao iz teratane. sa crvenim rucnikom oko vrata. znojne kose zalizane unazad. ogromni zalisci su sad irelevantni. a majica, bez rukava, takodjer natopljena znojem. i kao takva pripijena usko uz moj pileco-prsni torzo. i nadjem si zenu pred kompjuterom. djeca spavaju. a Najdraza mi nesto zamisljena... naposljetku me iskenira pogledom. i kaze mi da bi ona, bas kao i zena johna travolte shvatila i prihvatila cinjenicu da sam ja homoseksualac. sto bi seinfeld rekao: "Not that there's anything wrong with that!". i stojim dusom i tijelom iza toga, bas kao i Najdraza! zivi i pusti zivjeti.

28.05.2018. u 07:55 • 0 KomentaraPrint#

out od date o Severini, ali i dalje jebeno stonasat!

...vidim da je Tomica preplavio medije fotkama ultra-kratke Sevine haljinice, nabreklih joj dojki i svakodnevno nas apdejta Sevkinom tezinom... elem, svezi, glede i unatoc, imam 1 komentar i 1 pitanje:
- K: napeto iscekujemo "slucajnu" fotku Sevinog spolnog organa - prvu nakon poroda!- pri npr. izlasku iz auta na crveni tepih;
- P: Seve, posto smo rodjeni u dan i godinu isto, a i djetetu si dala najljepse moguce ime na svijetu, naravno, moje, imam pravo nadati se da mi imenjaku ne uskracujes to blago koje ti lezi na plucima. bio bi grijeh! nema do majcinog mlijeka!

siroti Aco tjednima vec zedj zedjuje za nektarom majcinim, ter prezivljava na praskovima kaj imitiraju mlijeko. a nitko od dezurnih djecjih duzebriznika da bi se pobunio protiv takve nepravde. jer kaj je vaznije: imat jedre grudi, prkosne spram gravitacije ili nahranjenu i zdravu bebu nafilanu prirodnim antitijelima protiv kojekakvih bolestina? hajde, sada, majke, da vas cujem!

28.05.2018. u 07:48 • 0 KomentaraPrint#

Nekompetentnost! Ali ono 100%-tna!

ma odite mi u qurazt krasni!

ma, ovo stvarno sve ide u troqratz!
Koliko je meni poznato imam jednog jedinog frenda geja (barem se volim smatrati njegovim frendom) i lijepo sam se druzio sa jednom lezbom par godina (ili ih je pak bilo vise?) , imam o tome privatno misljenje, ali svega mi, definitvno je na drugom polu od... ovoga gore!
kaj je slijedece?
Kutlu za ministra gospodarstva? Severinu u Odboru za obitelj i mladez? N. Celzijus kao pocasnog clana HAZU-a? mene kao glazbenog urednika Radio Marije?! Pa ovu cuju u Vijecu Europe!
porez ne placam i lako mi je tudjim k***** i p*****po koprivi mlatit, ali Mi kazemo: jebes Hrvatski Sabor, jebes Vladu, jebes Crkvu, jebes Zokija i Ivu, dr. Ivu (pa taj bi barem morao kuziti stvari....) i Ivicu, Franju, Tita i Pavelica. meni je najvise zao ljudi poginulih na kraju 20-og stoljeca, 13.583 ili 15.970 svejedno, sve da je i jedan jedini PREVISE JE; zao mi osakacenih, samoubijenih i poludjelih, zene, djece, starcadi, sela i konja. ja sam od sada dusom i... ovim prekrasnim tijelom za razmjenu teritorija sa Saudijskom Arabijom ili baremko Tadjekistanom!

Sad cu ja kao Thompson, a vi mi mozete kenjati po glavi... Kontam 22 godine i dokontao sam si: mi smo si zasluzili ovu i ovakvu vlast, kao i sve i jednu do sada, ali brate OVAKVU zemlju nismo. O-vak-vu!
Ovi benasti Ameri oko mene, Englezi, Libanonci, Cileanci, Filipinci, Danci, Turci bi odapeli od srece da imaju Plitvicka, kucu na Visu ili da zderu onakav grah kod sljemenskog tornja ili piju onaki krauthaker (osim Turaka), prehranit bismo mogli pola Japana sa Slavonijom i tunom iz Jadrana... valja nam ic otale. nismo to zasluzili.
Ako smo mogli u stoljecu sedmom, mozemo i sad. Ili jos bolje: ajmo ostat i prodajmo ju, brate, npr. Emiru Katarskom. ima lik 75 mlrd USD vanjsko-trgovinskog suficita, ne zna kaj ce s lovom, a obozava nase more. Dajmo mu jebeno sve. Pod uvjetom da ne jebe sa serijatom, Plitvicka dobije za dzabe.
Mi govorili. We spoke.

Samo minut: znam kome je doticna FB frendica... Ja ljut! Ja s njom razgovarati!
I Ja ne uzimati heinekena sa kafetinom kasno navecer. a di me nece boljet glava?! Koge ne bi? Di da se vratim, pzdjojmtrina fundamentalisticka netolerantna?!?! Kitu devinu cu se vratit. Ne dam djecu! Da im ova pazi na njihova ljudska prava, a onaj njen mentalni pandan sa Kaptola, kaj se davi u svili i kadifi, da mojoj djeci govori kaj je zdravo, a kaj nije?! Kupit cu im knadski pasos i nek tam uzgajaju snijeg. Zena i ja u auto-kampicu i put oko svijeta.

28.05.2018. u 07:46 • 0 KomentaraPrint#

Nekaj osobno o Tesli


" ja sam dobio PhD na ovome gospodinu, a samo u mome gradu imamo nekoliko fan klubova posvecenim njemu", veli mi sa obaveznim smjeskom Japanac dok je gledao jednu fotku na hrvatskom standu na travnjaku skole moje starije kcerke.

naime, tog davnog ozujka 2013. bio je International Day. za taj su day ekipe iz 25-30 zemalja uredile na recenom travnjaku svoje standove, uglavnom poslozivsi oblizeke, i tu i tamo sa nekom fotkom, komadom narodne nosnje, a Poljaci su cak dilali votku ispod standa, ako si im mogao dokazati da nisi Rus... meni kazu da licim na - Indijca (?!). pa, moze biti. zne se, Romi su dosli iz Indije, a ja imam 1/32 prave pravcate ciganjske krvi. socare!

elem, cetiri gospodje, M., J., A. i M. bile su stvarno herclih uredile hrvatski stand!
bilo svega,od purice sa mlincima i paprenjaka, do Sukera, Modrica, Drazena i Ivanisevica, komada kamena i koralja, ispletenih carapa, podravskog stolnjaka...a ja sam bio isprintao par slika Dubrovnika, Splita, Zagreba, Plitivckih, Malog Losinja, Kornata , Slavonije i Like i na posebnom panou- "Croatian Inventions" sa slikom kravate padobrana, penkale i Penkale i- doticnoog gospona koji ima 5 fan klubova u Japanu, i koji je zasluzan za PhD titulu simpaticnog Japanca odozgo.
uz njegovu sliku nizali se: motor na izmjenicnu struju, transformator, zarulja (Edison je najobicniji lopov, skup sa Marconiem - radar, i Bellom - telefon), eksperimenti sa X-ray i radio komunikacijom itditd... citam da je medju top 20 najzasluznijih znanstvenika i inovatora - ne 20-og stoljeca- SVIH vremena.
spomenik u Jedinoj Mi Domovini (JMD) smo mu dignuli sa jedno 20 g. zakasnjenja, jer se polovinu postojanja JMD-e slusalo idiotske brojace krvnih zrnaca. a danas 50% hrvatskih tinedjera nikad culi za njega. ali zato njih 80% znaju koji je broj grudnjaka Ave Karabatic ili neke druge red-carpet-fashion week-hemingway-event droplje.

sve kaj sam bio osjecao tih 5 sekundi bio je jedan obican S.R.A.M. jedva zeru manji nego kad sam mami jednog frenda prije 20+ godina, u vrijeme njegove jace dark-faze, vidjevsi je u crnini na ulaznim vratima izvalio:"teta, kaj ste i vi presli u darkere?" frend mi je 3 minute kasnije rekao da mu je umro djeda... nisam htio izaci iz sobe dok mu starci nisu bili zaspali, i moram sam 2 sata (!!) slusati the cure (!!!). onda se da naslutiti o kakvih 5 sekundi govorim... nekidesveutroquratz.

28.05.2018. u 07:40 • 0 KomentaraPrint#

Hawking nakon 20 godina!

ovih "nakon 20" znaci brojano od 1993-e. pogledati najprviji post bloga, pritipliz!. :)


nakon circa oko xy godina krenuo ja (ponovo) citat hawkingovu "kratku povijest vremena".
zadnji put sam odustao nakon par strana. ali ovaj put gdjica wikipedia i ja ne bumo odustali tak lako, iako me neki dan stanoviti gospon friedman sa strane 20 i neke natjero u ocaj tak da sam bio zavrsio sa circa 10-ak vikipedijinih lekcija iz teorije o gravitaciji... i tak se nas dvoje, miss wiki i ja, cudimo ko dve pura dreku: ona meni kak sam tak glup i needuciran, a ja jednom od najblistavijih umova 20-og stoljeca kak mu je tak dugo trebalo da skuzi toplu vodu. mislim, kad mi se, da prostite, pris***, a nigdje wc-a, minuta mi izgleda kao sat. eto ti kaj ti je relativno...tja. hebes droplju viki. sve kuzim. sam pitajte

nisam siguran zasto mi je trebalo 20-ak godina, mislim da sam tih godina citao nesto meni interesantnije. a u vremenima poput ovakvih pocne se covjek pitati kojekakva pitanja: zasto, sto, cemu, kuda, tko,kako, kada, pa se sjetih da bi stevie mogao imati neke odgovore, barem su tak govorili drugi, da je to knjiga "za sva pitanja". i za sada jos nisam nasao odgovor zakaj je Ciro '98-e prodao Francuzima polufinale i zakaj se Goluza odrekao Ivana Balica; zakaj 4 od 5 tinejdzera znaju tko je Ava Karabatic, a njih ravno 50% pojma nemaju pojma tko je bio Nikola Tesla; zakaj Japanci (jos uvijek) tvrde da bi sa pola Slavonije nahranili pola Europe (bit ce da bi onda sa cijelom Slavonijom nahranili cijelu Europu); zakaj su nam kafici prepuni, a od ljeta mozda nece vise biti love za mirovine (sva sreca da jos ima vremena do moga povratka u Ingru da docekam mirovinu)...
Hawking mozda moze skuziti kako objediniti gravitaciju i kvantnu mehaniku cime bi se - valjda me pamet nije napustila- mogla predvidjeti posljedica svakoga moguceg dogadaja u ovome svemiru, ali bojim se ja da odgovori na moja pitanja leze negdje drugdje..

41-a mi je iza ugla, ali treba mi pedalj i pol da napravim punu "spagu" na podu, kao Mirko Cro Cop :) .
moja mi vlastita zena neki put veli da joj dam cesce nego rijedje zamisliti kaj bi bilo da me jednostavno - nema. hoce ona to cesto, ali posto smo presli magicnu granicu koju, kazu statisticari, ne predje 50% brakova u RH, mislim da sam joj ipak sudjen...

trebao bih ponovo malo ozbiljnije poceti citati i Krlezu, iako sam se znbao izgubiti u njegovim recenicama...
ali Krleza mi je i sada veca nepoznanica nego sto je bio S. Hawking prije 20 g. (obecajem, nakon SH krecem pod hitno sa Mirom, ako ga nadjem na internetu ), ali se sjecam "raske" iz osnovne, koja ga je cesto zazivala, i zapamtio sam svega jedan, jedini citat:
"Govoriti o starim sramotama uvijek je poucno."

Eto, da su se oni kaj su potpisom pera odlucivali o sudbinama miliona malo cesce znali zamisliti nad rijecima staroga namcora, mozda bi stvari na ovim prostorima isle sasvim drugim tijekom. da mi je nekako spojiti Hawkinga i Krlezu, mozda bi se pronasla nova zanstvena teorija kojom bi se dalo prevenirati da velike mase gravitiraju ka sustom Zlu i Gluposti. koliko poznajem povijest, na nasim prostorima je upravo to bilo tragicno po generacije: nisu znali gledati dalje od nosa, dok ih se ne bi pljusnulo u lice. a onda je vec bilo kasno za kajanje...

28.05.2018. u 07:36 • 0 KomentaraPrint#

Trilema O Seksu



dragi lastane! ja sam decko u najboljim, srednjim, godinama. i imam viska testosterona. neki puta. jucer sam bio na haklu. danas sam u uredu na pol minute ispred dvojice gentlemena zaboravio na moju "becku skolu". i na kraju, navecer sam bio u teretani. tamo imaju dva televizora. na jednom je bila moja 4-a najomiljenija stvar: MMA fight . na drugom televizoru je bio Sex & City 2. nakon 2 minute 2-e runde MMA fighta prebacio sam se do kraja treninga na S&G 2, jer me zanimalo s kim ce se i kad ******* Samantha (nije se *******!). jesam li ja normalan? ili barem trudan? zasto zenama trebaju hormoni kad udju u menopauzi, a da bi i dalje imale "feeling"? Tvoja Trilema.

28.05.2018. u 07:36 • 0 KomentaraPrint#

Koliko ljudi toliko cudi ili kad broj prijatelja zapravo i ne cini covjeka



potaknut jednim upisom na fejsu, pala mi na pamet jedna stvar, koje i kakve sam ljude bio upoznao kroz zivot.

poznavao sam troje samoubojica.
kao mali sam se druzio sa jednim osumnjicenikom za ratni zlocin.
znam jos jednog ratnog zlocinca, ali je on jos neotkriven. a i takav ce ostati. no dusa mu je crnja od zlocina koji je pocinio, tako da nece niti on dugo.
upoznao sam i popio pice sa pokajnikom sa sudjenja deckima sa knezije.
sjedio sam i slusao price sa kraj pameti jedne bugarske muske prostitutke.
susjedin decko bio je jedan poznati tjelohranitelj, kojemu je poslodavac nastradao u centru zagreba sa par metaka u glavi. odgulio je svoju rundu.
bivsa ministrica kulture je od mene kupila cokoladu.
a jedna druga ministrica je dobra osnovnoskolska frendica moje sisterice.
vojsku sam bio sluzio sa clanom nekakvog kulta, koji je ubio svoju tetku i skoro zavrsio u legiji stranaca,prethodno je bio skoro srusio nazora na tuskancu.
u vojsic je bio i lik koji ima IQ 156, ali je ostao totalni luzer.
trebao sam pustati mjuzu u klubu ciji je zaposlenik zaklao art-direktora kluba i od svirke nista.
sa jedinim poznatim glumcem igrao u lokalnom nog. klubu. poslije je poludio od steroida i iz cista mira slomio ruku cuvaru parkinga.
poznajem zenu koja mi jednom prilikom rekla da su joj ubili 40-ak clanova porodice.
radio sam sa deckom koji iz glave racuna logaritme po bazi 10 i 5, i umnoske 3-znamenkastih brojeva.

a u osnovnoj skoli sam hodao sa curom koja mi je par godina poslije rekla da je cula price po kvartu da sam bio bacio neciju bebu sa X-og kata.

samo mi jos masovni ubojca fali... ima li dobrovoljaca?

28.05.2018. u 07:35 • 0 KomentaraPrint#

Kurva Legalizacija!

( iz vremena kad je Drzava odlucila namaknuti koju milijardu u nas GDP , jer sve kaj su do sada radili je sjebalo, a sjebavati ce i dalje GDP nase te nase male, korumnpirane, opljackane, demoralizirane i spram Zla indiferentne drzave



*ebem im mater terasno-legalizacijsku! i to *hebem im mater 9000 puta + PDV! za 9 m2 terase! samo za "staticku provjeru" 5.500 neto!
kazem doticnom lopovskom arhitekti: "covjece, kakva staticka provjera?! za moju terasu od 9 m2 i sveusvemu manje od 1.5 tone siporeksa, nesto dasaka i krovng lima?! kaj se naslanja na zgradu od 20000 tona?! pa je li to kao o onom vicu di mrav seksualno opci sa slonicom, a ona kao kihne. a mrav ce na to: pati, bejbe, pati!"
veli arhic: "a, znate, Zakonodavac... za zgrade vece od 400 m2... znate, u-tje-caj je tu, nate... "ovo-ono seks-palac, drobi i izmotava se arhic kad je skuzi da ne prica sa baletanom ili clanom SDP-a....
sta te to ucilo u Kacicevoj, smizlo neljudska?! kako da krades od postena svijeta, kad vec nemres raditi Gugenheima na Kozari Boku ili kakvu sakralnu rugobu, ko onaj mrtvi "Darth Vader" na Majci Pescenici. di, btw, koliko znam ( a nadam se da srobim gluposti) dominikanac pater Lasic jos uvijke drzi mise za Ante-Prezime-Mu-Znate-a?!

nije tu meni nis nejasno, treba to legalizirati, ali 11000 kn za 9 m2 pregradjene i pokrivene terase od koje je napravljena soba, i od toga 7000 samo za tu statiku... to je ocigledna pljacka, pa nek je pet puta po cijenama trzisnim.... i kojeg to trzista?! mi imamo neko trziste?! otkad i za sto to?! za 2000 crkvi, milion m2 mega shopping centara, kaj je izgradjeno u 20 godina, skup sa ukupno 10 vrtica i 3 doma zdravlja u zagrebu?! al ko im j888 mater! neka uzmu, krvopije. cim dodjem ljetos u Jedinu Mi Domovinu idem mam dat zahtjev za legalizacijom plasticne mrezice kaj su mi po Luksemburskoj Metodi ugradili nize pupka, a iznad one stvari da se rijesim hernije, zbog koje sam mjesecima bio polu-musko. a ne ko onaj mrav iz price

Uskladjivanje sa EU-regulativom, sve 5. sami smo to htjeli, ja prvi. ajmo urediti drzavu, da tu jadnicu vise ne potkradaju kao u zadnjih 25 godina. pa to bi -ponavljma se, kuzim! svicarsku bacilo na koljena! ali na koju foru zele napuniti ispraznjenu drzavnu blagajnu?! statickom provjerom jebezljivog mrava! polusvijet.

28.05.2018. u 07:32 • 0 KomentaraPrint#

‘vecer, Europo!

( napisano prije kojih 6-7 godina)

prosli i ratnicke dnevnike, i antu, i ribolovnu zonu.
ali kitu cemo ikakve pare dobiti od nje zabadava. ocemo, al koja to lova moze pokriti 25-godisnje kabadahijsko cerecenje drzave, cerecenje kakvo jedna svicarska ne bi podnijela.

kad se sjetim koji su nam znalci radili o glavi: gregoric, valentic, skegro, sarinic, matesa, racan...
ne znam da li ijedan od njih nema kakvu mrlju u CV-u (osim racana. taj se bojao svoje crvene proslosti kao vrag tajmana, pa je hoce-nece morao biti posten). i sa takvima smo prezivjeli jer smo fenomen. socolosko-drustveno-makro-mikroekonomski!

ja sam zadnjih 10 godina prosao sve faze: od zagrizenog eurofila, preko nesto umjerenijog fila, pa do zavrsne faze euroskeptika. nije bas zavrsna, jer me sad trenutno skoro pa boli kita. sto je, gledano onako ljudski, zapravo prilicno tuzno. a to kaj me Jedina Mi Domovina pod starost ostavila skoro pa na cjedilu, jebajga, dogadja se i najboljima. ali nadam se da ce nas europa barem nauciti da pljackati vlastitu drzavu, sto smo radili, i dopustali vlastodrscima da rade bez milosti vise od dva desetljeca, i nije bas neka uzorna i svijetla tradicija za ostaviti nasoj djeci u amanet. zato kad se Andja M. prijeti "bugarskim sindromom" ako se ne dozovemo pameti, treba poslusati staru americku konjusarku. zna treba kaj radi. grcku je skoro pa izvadila iz bankrota, a otvara u njemackoj 25000 novih radnih mjesta za sve...

a ak me lik u plavom na Plesu bude hebao u glavu zbog ono nesto bizuterije i rakije od datulja, mam bum na sred "medjunarodnih dolazaka" kleknuo na onaj kamen i opleo kao na Opatovini nakon hrvatska-njemacka 3:0 u francuskoj '98: "vo'im te 'rvackooooo...."

28.05.2018. u 07:24 • 0 KomentaraPrint#

bandic. ustavni sud. zdravstveni odgoj.

(napisano prije kojih 5-6 godina. zakaj to, pitas se? molim te, odi na prvi post bloga, biti ce ti jasnije. :)


Bandic. Ustavni sud. Lik koji je mojim novcem kupio orgulje za crkvu u Sirokom Brijegu ( mjesto u drugoj drzavi) bez da me ikad bio pitao. O gajbi vrijednoj 800.000 eura ne treba....
Volio sam ga u doba kad je Canjugi u Gradu bio nocna mora. Tko bi rekao da ce 20 godina poslije ispasti da je Canjuga za njega bio djecji vrtic. Tko mu sa materom vodi ljubav. Moje pare vise ne trosi. Pored sve svoje mitomanije, zlocestoce, seljakluka i demagogije koje se niti Goebels ne bi posramio, on mi ipak dodje kao nesto sto ce kad-tad proci (ali to sto je zakucao prvi cavao u lijes moje bivse firme... grobovi mu oprostiti nece, pa nit ovi ovdje di me otjherao svojim lopovlukom!)

Ali ovi drugi su me iznenadili.
Ne hebe mene toliko sama frka oko kurikuluma ZO-a. Vjerovati da ce ciglih 12 sati godisnje biti u stanju poremetiti Univerzalne Obiteljske Vrijednosti na snazi u ovim krajevima valjda od dolaska iz Perzije, utuvljujuci u srednjoskolske glave sve sto su oduvijek htjeli znati o seksu, a nisu se nikad bili usudili pitati... To zaista mogu vjerovati samo HSP-ovci, pa zatim oni benasti junferi u kasnim 30-im poput clanova bizarnih udruga poput "I Ja Sam Bio Embrij" (gdje rastu takvi?!), pa ondak par roditelja vjerskih fundamentalista, koji niti ne znaju da im djeca po internetu upravo stjecu fundamentalna znanja o snosaju bilo koje vrste, tipa, okusa, mirisa i agregatnog stanja....
Sve se to toj paranoicnoj ekipi dogadja od manjka seksa, kazem ja. No, sve mislim da ti papci nemaju nis s tim, vec oni drugi, pravi hebaci, kojima seksa nikad manjkalo nije... I to je ono kaj me zeru brine. U Ustavni sud i njegove ingerencije se kuzim kao mara u krivi qratz. Wikipedia kaze da je je to jedno onako "neovisno tijelo".Je rajt! Sakomanovi drogerasi su manje ovisni. "Proceduralni razlozi", "izmjenjen je samo sadrzaj, a ne forma" ili kaj god bilo, meni ispada da su okolnosti kad dnevno posao gubi 112 ljudi, kad se ne zna hoce li na jesen biti za dovoljno novca za mirovine, kad Linic nerodjenom radnom covjeku/zeni i gradjaninu/gradjanki RH nakalemljuje 1000 USD duga jos dok je ovaj/ova u stadiju embrija (pa to je uniseks pojam!)... O Severini i njenom seksu necu ovaj put...Elem, sva ta mega-sranja, Majci Crkvi dodju kao odlicna prilika i ciribuciriba pozadina da iskoce iz mraka.
A i Zokiju takodjer fino dodje da makne raju od meditiranja nad svakodnevnim jadom i cemerom. On se ionako malo cudom cudi kako ljudi ne kuze da se u RH zapravo super zivi, pa ga zatim malo drzi mrtvi darkeraj i defetizam, pa mu opet sve izgleda kao Svicarska... Ali ne i Majku Crkvu. Oni su postigli jednu od svojih najvecih pobjeda u 21-om stoljecu.

Samo da Ustvnosucima umjesto Ustava RH kao "temeljni pravni izvor" ne pocne sluziti bozemeprosti Biblija...

28.05.2018. u 07:21 • 0 KomentaraPrint#

Pismo dragoj ex-kolegici gdji Bibi

da sada ne pokvarim samome sebi image jednog onako uljudjenog pripadnika becke skole/pescenicko-dugavljanski razred necu spominjati nikakve godine, ali Vi se sigurno sjecate izraza popularnog prije xy godina: "hrvatska sutnja"...

ja se sjecam. i sad kad se jedna takva genetski ugravirana totalna indisponiranost zbroji sa npr. jednim od najvecih pljacki vlastitoga naroda za koju sam ja cuo (di su sad povjesnicari kad ih trebam?! mislim, njih oboje...), a u vrijeme kad je sama egzistencija drzave visjela o niti, sto se dobije? bas nista. vec se samo prijedje u slijedecu fazu, gdje su novobogatasi i rodonacelnici jednog takvog do bola izvitoperenoga domoljublja (ono, tko hebe drzavu, sad je vrijeme da se jami) ustolicuju u postovane clanove zajednice. a prije '90-ete su vozili kamione, montirali klima uredjaje, prodavali cvijece, cevape ili pizze, bili referenti ONO i DSZ-a u Ledu, ima jedan koji da stupi stopom van RH uhapsilo bi ga zbog ukradenoga zlata. jedva srice hrvatski, ali je zato bio redovit gost na domjencima u npr. Sredisnjici kod Dzamije, iako je taj, tek jedan od krvnika hrvatskog gospodarstva, zdrao i pio sa svima kaj su mu bili nudili komad kakvog do stecaja doguranog ex-komunistickog giganta, i na pladnju zivote tisuca i tisuca radnika, pomnozenih sa njihovim zenama/muzevima i djecom...

a neki su, jelte, bogami plagirali doktorske disertacije, a zenice im bili izdavali enciklopedije heraldike, pa bili citaniji od Krleze. eto, Vi Krlezu obozavate, pa bi mogli znati kaj to znaci kad se bizarna zbirka grbovlja i znakovlja prodaje bolje od Krleze.
a to kaj se neki od tih kabadahija jedva znaju potpisati, manje vazno. zna se koje i kakve vrijednosti kod nas prolaze...

ja, draga Biba, kad tako gledam te face, kaj jedne druge izmjenjuju 25 godina, naslijedjujuci jedni od drugih sve jadniju i jadniju drzavu, sjetim se pocesto - circa koliko? 400?500?600?- branitelja kaj su se bili ubili na najrazlicitije nacine. i da se niti jedan, jedini od tih bolesnih, sirotih, gnjevnih, razocaranih, izdanih ljudi nije dosjetio kako da rijesi glavninu svojih zdravstvenih i egzistencijalnih problema, a i onih koji su tistali i jos uvijek tiste vecinu naroda?! dva sarzera AK47 uzduz i poprijeko, sa lijeva na desno, nasega nis koristi Sabora i spasio bi generacije. baci bombu, tjeraj bandu. i miran Iran! :)

uzgred budi receno, ako Vam se uopce dalo doci do ovdje, ovo me uvijek primi onak navecer kad Ona zaspe na kaucu uz CSI, a meni vrag ne da mira i sve se nadam svaki put nekim sokantnim, ali spasonosnim vijestima sa Markova Trga... jedan moj kolega D. je malo jaci domoljub od mene, ali isto tako kuzi da nismo mi ostavili domovinu, nego je ona ostavila nas. kao i ostatak od 150000 vkv ekipe kaj je napustila RH od osamostaljenja, a 30000 samo u zadnje tri godine!!!
Japanci izracunali da viskokoobrazovni strucnjak svojoj zemlji, ako ova ne pati od;
- shizofrenije (kvacica!),
- demencije (kvacica!) ili
- kakvog opsesivno-kompulzivng poremecaja (kvacica! kvacica!), a pocesto vezanih uz problem identiteta (5 kvacica!),

godisnje osobno proizvede vrijednosti 50 puta vece od one koja mu se plati. kaj ak mu se nis ne plati?
utrmtrine sve! u RH ljudi rade, a ne dobijaju placu! pa, je li RH stvarno nije makro-mikro ekonomsko cudo?!?!
Linic pravo neki dan: mi smo stvarn cudo!!!

Kao da se meni blizu 40-e, sa trudnom zenom i 4.5-godisnjom djevojcicom islo u ovu pustinju?!
ali nije ovdje ni tako lose. osim kaj se da zaraditi, ima i parkova, i dobre raje, i za izaci, i za pogledati kojesta, i za procitati ...
prije kojih par mjeseci lokalne novine rekle ovako: medju top 3 najpopularnije SVJETSKE destinacije medju rajom na Srednjem istoku je upravo Jedina Mi Domovina. uz Italiju. i Englesku (?!?!)!
za dobiti Kornate i Plitvicka prosjecni bi se multimilajarderski Arapin odrekao i sherijata i nafte. a mi bi ih pak dali oboje u pol cijene za jednu luku za ruske tankere. ali nece Rusi ovamo. znaju da je lista za namiriti podugacka, od portira do direktora... govorim ja, ali me nitko ne slusa skoro pa od stoljeca sedmog: mi ovakvu ljepotu nismo zasluzili! posebno to sad vidim okruzen ovim pijeskom.... a ponajmanje ju je zasluzila ova nekompetentna, nesposobna, korumpirana, samodopadna bagra, i sa desna i sa lijeva.

28.05.2018. u 07:20 • 0 KomentaraPrint#

Out of date o bivsem Papi


"Sama činjenica da se na društvenim mrežama vodi dijalog o vjeri i vjerovanju potvrđuje važnost i istaknuto mjesto religije u javnoj i društvenoj debati." (Poruka pape Benedikta XVI. za Svjetski dan sredstava društvene komunikacije 2013.)

Posto se jednoj drzavi poput Hrvatske prakticno ne radi razlika izmedju religije i Crkve, u jednom ovakvom virtualnom svijetu, a i u onom stvarnom, ja se ovim upisom svecano obavezujem da od dana danasnjega rijeci jedne jedincate necu progovoriti o Katolickoj crkvi, a niti religiji.

SILENZIO STAMPA!

moze on biti 100 puta ex-Hitler Jugend pod prisilom, i lik koji je na prvome govoru kao novi Papa rekao kako je Katolicka vjera najbliza Bogu od
svih (evo ti zlatna medalja. koga briga za to, covjece?! ), i koji je 25 godina bio capo di tutti capi organizacije unutar Crkve koja se brinula da svecenici-pedofili ne zavrse na robijama, ali ne bu mene Ratzi zajebavao. mene! sam vrag mora da je bio usao u njega, kad mi ovako jeftino podvaljuje.

istinabudiisusjehovabudhaavishnuallahmr.anderson, u religiju se bas i ne kuzim. doduse procitao sam 1/6 Biblije, 1/3 Knjige Mormona, preko desetak Kula Strazara i par sura iz Kurana, a i bivsi mi je susjed bio Rosenkreuzer, ali badava sve. No, o onoj jacoj ekipi iz hrvatske KC sam u zadnje 22 godine cuo, procitao i dozivio i vise nego previse...


Dakle, dragi Ratzi i Josipe,

od mene vise cuti necete, glede i unatoc pedofiliji, besramnom materijalizmu, vrhunaravnom licemjerju, fake domoljublju, vrhunskim spin-doktorima, misama pretvorenim u politicke tribine i onoj najobicnijoj ljudskoj budalastini! naravno, ima divnih ljudi iz KC-a, znam ih sam preko nekoliko (nekolicini njih sam ugradio GSM-antene usred njihovih crkvenih tornjeva, a domaci pekmez od jagoda na domacem kruhu iz jednog ilockog samostana necu zaboraviti dok sam ziv!), ali sve je to riba sitna i nebitna. srz problema je crvljiva i pokvarena.

AMEN!

28.05.2018. u 07:18 • 0 KomentaraPrint#

Da se spasi od izumiranja, poezija...


out of date, ali guba mi je jos uvijek:

ivo, ivo, jesi l' ziv?!
jesi l' zbris'o, jer imas HIV?!
vec drugi put nam bjezis van
uvalil si nam "patlidjan"!

al' jaca ti je kajlu dala
nije jeba, nije sala!
sustigla te mutna proslost
drma l' ti se ritna kost?

mitoman, moj ivo, ti si
i sad te jebu ovi psi!
pa se prave da su pape
i na te, suge, digli sape.

o jucer ista banda ste bili
raju dnevno u bulje sevili,
smuvali ste carstvo sebi
a tron su, ljigo, namijenili tebi!

milione si zgrn'o, moj ivo
Hypo, Fima, jeb'lo ti se zivo.
odoljet nisi mog'o mitu
zato nam EU i uvaljuje kitu!

28.05.2018. u 07:16 • 0 KomentaraPrint#

Nesudjeni luka m.

pih. da se kockice drugacije slozile, Luka bi bio luk i voda u usporedbi sa "najperspektivnijim bekom Pescenice" '80-ih! e, kad se samo sjetim te proljetne subote '87-e na igralistu NK "TPK"... uspomene same naviru... derbi juniora Zagrebacke zone zapad: Chromos-TPK! Chromos je par kola prije naravnao i "Savu" i "Tresnjevku", i onda su dosli nama na noge... zajedno sa Dinamovim skautima, prokletnici! koji su medju nama trazili novog Cicu i Snjeska Cerina,nekadasnje TPK-ove kadete... a ja imao kontrolni iz "Fizike"... i, eto, opet sam odabrao akademski put na ustrb (zagarantirane) nogometne karijere... danas biste svi vi umjesto o Mamicu citali o "Najomrazenijem predsjedniku Nogometnog Saveza Sjedinjenih Balkanskih Drzava"!

28.05.2018. u 07:15 • 0 KomentaraPrint#

Hrvatska bolestina


Ovo je da iscasis mozak. Otvoris naslovnicu net.hr-a i onda rame uz rame sa pajcekolikom glavom jedinog premijera u europskoj povijesti sa krim-dosijeom u dvije europske drzave vidis teme od krucijalne vaznosti za (ne)radne ljude i gradjane RH:
- Sise i guzice droplji koje dokazuju da i sa kuhacom u ruci izgledaju nenadjebivo jebozovno. Bit ce drze lekcije preemancipiranim (ne)radnim zenama i gradjankam RH.
- Rasclanjivanje modnog ukusa mladenki iz kojekakvih vukojebina;
- Kladionicarski skandal u francuskoj;
- Po 18462957390503-i put rijec-dvije o Luki Modricu
Zakaj, o zakaj debilizam i zutilo tako dobro prolazi u Jedinoj Mi Domovini? A opet o cemu da se pise?! O tome da nam je drzava na pol korak od totalnog bankrota? Da smo po opcenarodnoj korupciji jaci od Albanije i Nigerije zajedno? Da je u 25 g. iz drzave otislo 180.000 ljudi, o toga 45% visokoobrazovanih? Japanci izracunali da toliki mozgovni kapacitet predstavlja 150 milijardi dolara novostvorene vrijednosti... Zato neka je nama Mamica, droplji za estrade, idiota sa Big Brothera, modnih gurua, bulevarskih magazina, live prijenosa sa spica..

28.05.2018. u 07:14 • 0 KomentaraPrint#

Zdravstveno-odgojni poremecaj


... out of date... otprije kojih 5-6 godina... ak se cudis zakaj ova nota, molim te odi na prvi post bloga. :)

nastavno na nekaj kaj sam procitao dolje:


sve TO dolazi zbog manjka ONIH stvari


za one kojima se ne da, evo meni najsocnijih dijelova iz odgovora MIOC-srednjoskolca:
"Pornografija je za mene odvratno izrabljivanje ljudskog tijela za zadovoljenje seksualnih želja nekog drugog.".
I daljnje biserje: "(...) Ista stvar s masturbacijom (...) . A znate što je loše? Loša je sebičnost, sebičnost čina koji teži kratkotrajnom zadovoljstvu najnižih životinjskih strasti. Dragi ljudi, da je sve uvijek ostajalo na najnižim životinjskim strastima, gdje bismo mi danas bili?"
tako je govorio MIOC-anin..

ja znam da su, barem u moje vrijeme, MIOC pohadjali zadnji papci, naravno, poslije kulture i jezicne :), ali cini mi se da ovo nije pisao (cak ni) gik iz MIOC-a. vise mi lici na usljivu kuhinju kaptolske ekipe. mislim da ovo ne moze srociti zdravi srednjoskolac. ne bih znao reci koliko je njih od moje generacije docekalo maturu kao junferi i junferice... ehm-ehm... ali, prilicno sam siguran da je velika vecina, barem deckiju, "prala ves na ruke" jos u osnovnoj skoli. ali, ako je ovo fakat pisao jedan stariji maloljetnik, nadam se da je jedan na 50000, jer u suprotnom hrvatskoj mladosti ne dajem nikakvu sansu. pa, je li nije i sam Prvi Katolik u RH tuzni dokaz kaj kronicni visak umrtvljeniih malih bijelih radi od covjeka?! pa, od toga se moze dobiti rak prostate!

i da vam sad svima pokazem koliko vas cijenim kao zdrava, razumna, inteligentna i seksualna bica, dajem sad na znanje: ako itko od vas, i jedan(a) jedini(a), sad i odmah kaze da misli da je ovo stvarno pisao srednjoskolac iz MIOC-a, ja se dobrovoljno odricem seksa na mjesec dana!
...
zeno, od sada smo samo na platonskom snosaju.

28.05.2018. u 07:11 • 0 KomentaraPrint#

euro... prave vrijednosti...idiotizam... front 242...

baci oko pliz na prvi post bloga, skuzit ces cemu ovaj out of date post... :)


ma... da neko oce zamrznut euro?! ma, hebao sam ti mater spanjolsku kad te ufatim! "rasti, euro, nek nam je roda, opleti bankama/nisam ja bitanga, pa da te prodam ovakvim gazdama..."
a i ovi nasi makro/mikro strucnjaci, vele oce shebat kunu, jer ce nam inace propasti - izvoz. izvoz?! ko?! mi?! ja sam bena, ne znam tocno nit znacenje PDV-a, iako mi rodjena zena godinama bila ispinjavala tudje porezne prijave, pa zato pitam - izvoz cega?! osim kaj ste mene i obitelj mi "izvezli", matervam, mozda bi isli i big brother IQ=shoe size- idioti?! ima ih vise od luke modrica. idiotizam u nas popularniji od narodnjaka. ili red carpet kurave kaj pokazuju njeznice kroz koje tek sto je bilo proslo njihovo prvorodjence?! btw, moj, imenjace, ne volim se ponavljati, ali kakvu majku imas, sramota me nase imenjastine. bolje da se zoves Milanbandic, a ne OVO! koje ime, jezim se dok si citam ovu omansku residence card.. ili jos bolji cro- izvozni brand - uh, to bi islo ko alva!- celebrity majke koje se jedna sa drugom natjecu koja bu se prije vratila na predporodjajnu tezinu?! a tek fashion gurui... tko izmisljava takve nazive?! to mi gore zvuci od indsutrial-techna, ili ovih novih majmunskih heretika kaj mi remixiravaju "headhuntera", bozesacuvaj. larsen, tebi svaka cast, ali ovi ostali - voda.

ma, linicu, prodaj brione dok se jos kakav tanker nije shebao i upropastio ti sigurnu pinku. a zatim rasprodaja redom! thompson stihom - linic parafom: dalamaciju, moremojejednadusaanasdvoje, zlatnu slavoniju, diku Liku. na plitivckim bismo digli paru za bratbratu svih 500.000 braniteljskih penzija za 6 mjeseci, ukljucivo onu- je li ono brigadirsku?- toncija vrdoljaka... zao mi ljudi, sela, nestalih, ruku, nogu, zivaca, strikova i kasikara, ali posao im se i nije nesto isplatio: neovisniji su oni Sakomanovi ovisnici, nego Jedina mi Domovina.
ake, buraz! necu coprat. neki dan sam se zajebavao sa ratziem, i evo ga sad na - nezaposlen.

btw, volim se kurciti pred svim ovim bjelosvjetskim olosom (Irenice, sori, ponavljam se, ali eto. Dezulovicu, prava pridrzana. Ljubi fala kaj mi mejlao ovo prije circa 10-ak godina i kaj cuvam kao oko u glavi kao dokaz mojim unucima) ste znali da je hrvatska znanstvenica clan tima kaj su desifrirali ljudski genom?! koliko vas zna da je nasa cura prva objavila izravnu sliku nekog ekstrasolarng planeta? treca je otkrila kako se tumor dojke siri limfnim sustavom. a koga briga kaj su prije xy godina jedni koprivnicki srednjskolci bili apsolutni pobjednici na matematickoj olimpijadi. stephen hawking, kazu, trazio im autogram. nek i lazu, bolje zvuci nego istina od vanjsko-trgovinskom deficitu. dodje kao utjeha. dajte toj djeci da nam spasavaju izvoz, a ne ovakvima... teraj bandu preko izvora.

28.05.2018. u 07:10 • 0 KomentaraPrint#

VIZIONAR BIO, JESAM I OSTAO!


Kaj se cudite kao pura dreku?!

Sjedi dolje!

Ja sam, djeco, jos prije 10-15 godina v-i-z-i-o-n-a-r-s-k-i govorio i upozoravao da se pod navalom svega bogovetnog trulog kaj se izmislilo na bajnom zapadu i utrpavalo u jednu ovakvu poluindustrijaliziranu zemlju sa “indeksom korupcijske penetracije” iznad 80 (od max 100) ne moze ocekivati da tabula rase poput 6,7,8,9,10-godisnjaka odrastu kao zdrava bica… Ali me se nije slusalo, pa vam eto sada na…

A koliko jucer se sjecam clanka iz Cosmopolitanu (sister mi posudila!) o sudjenju zlocinackoj organizaiji “Deckima sa Knezije”…

Elem, Cosmo novinarka, inace poput ostalih clanica/ova njenog specijalistickog faha, tipican je primjerak promotora kvaliteta prijemcljivih polusvijetu koji se krece od eventa do eventa, zasicen "posvudusama" i paznjom dokonih kucanica i ambicijama praznoglavih adolescenata. Nasa je tracerica produkt drustva do bola izvitoperenog sustava vrijednosti I potrudila se sudjenje popratiti sa stanovista jedne tako prosjecne, modno osvjestene mega-kokoske…

Obzirom iz kakvog taloga dolazi nije me cudilo njeno orgazmicko prangijanje o fenomenalnom modnom ukusu ubojjica, silovatelja, dilera prezentiranom cro-populaciji. A ono –avaj I kuku lele!- siromasi iz Tuziteljstva su pak bili stigmatizirani kao gole seljacine, koji se nisu niti udostojili potruditi se oko svoga izgleda tijekom onako bitnog drustvenog – heeelouuu!- “e-ve-nta” poput sudjenja drustvenoj kremi u Hrvata krajem '90-ih.

I sad cita tak to smece neka curica od 12 godina i vidi da decki i nisu tako losi, iako je jedan presudio drugom sa 3 hica u glavu sa pola metra blizine… Ne mogu biti losi kad TAAAAK DOBRO IZGLEDAJU, BURAAAZ! Na 6 stranica Cosma!

I gdje ne bi odjebala i skolu i lutkice i matematiku?! Kad je dovoljno da si stavi maminu sminku, stikle, dopicnjak i nada se da ce joj neki prezivjeli dasa sa Knezije ili iz Dubrave skinuti junf i odvesti na kakav red carpet, mozda cak i pred mikrofon kakve iskusne alapace, poput Cosmo-novinarke… Btw, doticna je svojedobno bila spin-doktorice jednog od nasih soc-demokratskih politicara. Majketibozje, moji slavni antireakcionarni preci, sve go partizan do partizana, mora da se okrecu u grobu kad vide tko su ovdasnji nasljednici „lijeve ideje”…

A tek anketa u Globusu otprije 10-ak godina... Circa 500-ak klinaca od 8-15 godina odgovarali su na pitanje kaj zele biti kad odrastu? Curice, ne sjecam se tocno, ali bilo je debelo iznad 50% - cajke, manekenke. Decki, isto tako cca oko +50%, nogometasi i – mafijasi. Danas sa BB-ima, Cro-Idolima, Survivorima, biti kompletan idiot znaci biti cijenjen I postovan idiot.

Pitanje za vas: koliko od vas zna da je jedna hrvatska znanstvenica bila u timu svjetskih strucnjka i sudjelovala u desifriranju ljudskog genoma? Kitu znate. A o djeci iz neke skole u medjimurskoj pripizdini, koja su osvojili 1. mjesto na svjetskom prvenstvu matematicara? Bas negdje u vrijeme kad je medju pripadnicama cro-estrade postalo super popularno pokazivati spolni organ, kao “slucajno” izvirio ispod minjaka na izlaku iz neke crne limuzine na crveni tepih… A neki ljigavi pandan one Cosmo-tuke to mam jos “slucajnije” zabiljezio foto-aparatom I vec su istu vecer doticna I njena svjeze izbrijana doticnica bila na net.hr, index.hr sa 10000 “hitova”…

Starija mi je princeza 1. razred zavrsila sa 20-oro djece, 12 deckiju I 8 curica, iz 18 zemalja, 6 religija, ukljucivo moju “agnosticko-fundamentalisticku” i onu “antiprotivnu” moje zivotne druzice… Kuzim, svo to sarenilo ne mora predstavljati ne znam kakvu bogodanu priliku da od nje nacini zenu koja ce kroz svijet ici otvorenog uma (ima ovdje u ovoj civilizacijskoj raznolikosti likova sa PhD-om, a idioti samo takvi! Jedan od njih je indijski pravovjerno-ortodoksni nacist…), ne mora niti znaciti da ce, poput njenoga tate :), biti zagrizeni prokazatelj plitkosti ljudkskog duha, promotora laznih vrijednosti, neukusa, sunda, propaliteta. Ali, siguran sam da ce moja kcerka u usporedbi sa dvije klinke otprije 6-7 godina koje sam sjedeci na terasi stana u Jedinom Gradu cuo kako drugoj djevojcici jebu mater cigansku (!), startati kao znanstvenica na tragu desifriranja ljudskog genoma… Jedino kaj nemre skuziti kak plivati delfin stil da ga jebe Blaz Blaza!
Ali zato, u napadu slabosti – kak se njen tata zna preseravati na bazenu, pa to je straaaaaa-sno! Jos me malo jebe slabi pektoralis, ali radim na njemu… Idem si sad pogledati jednog Johnny Brava i vijdeti kaj je novog sa Vlatkom-Potrosi-Sve-Pare-Na-Mene-Pokos...

28.05.2018. u 07:05 • 0 KomentaraPrint#

242

Tomo i ja smo otisli u tu knjizaru i naletjeli na kasetu "Front By Front", Front 242, presnimljenu sa CD-a... ostalo je povijest...

da se shvati vaznost ovoga dogadjaja, u to vrijeme prosjecni pripadnik maloljetnih generacija u Zagrebu nije imao neke sanse da nabavi igdje obican CD, a kamoli original 242, osim ako posebno nisi dobar sa rodbinom iz njemacke...
a p2p servis tada nije postojao, cak niti kao zametak neke buduce ideje, a ostatak internet-cudesa, kao i sam internet, brijem, tada je bio valjda tek kao neka teska egzotika na raspolaganju samo super ogranicenom skupu pripadnika akademske zajednice.
ajmo reci, lakse bi danas bilo naci legendarnu spiku tereze kesovije iz '97-e:
"ja da idem pjevati onima koji jos uvijek imaju moj klavir ukraden iz moje zapaljenne kuce sa konavala?! samo mrtva, a cak niti tada!!!"
a eno je ziva i zdrava! sava centar i dalje smrdi na paljevinu... kratkovidnost u hrvata ispada da je fatalna po boljitak istih... u zadnjih 1000 godina...
jebes terezu...
i thompsona...

tih mjeseci u drugoj polovici '80-ih prije tog otkrica, "headhunter" i "welcome to paradise" su bili glavni hitovi u "jabuci" i na svim tulumima "jabucarske" provinijencije... a na raznim mojim "TDK", "BASF-ovkama imao sam valjda presnimljeno nekoliko headhuntera i body to bodya i geographya i lovely dayova i U-manova i funkahdafia... ali kopija CD-a- originalnog!- je bilo u rangu Torinskg platna, cak i za mene fundamentalistickoga agnostika!

meni je nakon toga sva DM sintetika pocela zvucati nezanimljivo... osim kasnije "Little 15"... tu obozava cak i moja 6-godisnja kcer, iako joj je strasno tuzna. i da zakaj je u toj tuznoj pjesmi ta djevojcica morala otici od kuce, jer nije voljela povrce i nije bila dobra u skoli i nije htjela ici u krevet na vrijeme i zato je bila sama i bez mame i tate...

sjecam se kako je Svec sa 101-ice prije svojih 20 godina u "one music show"-u gledateljima pustao da pozivima u eter odaberu izmedju dvije pjesme, valjda, pobjednika dana ili tako nesto...
zadnji put kad sam slusao "one man music show" sa tim izdajnickim debeljkom u glavnoj ulozi, a ima bogami barem 5-6 godina, vec odavno nije bilo pobjednika, a posebno tek nije bilo izbora kao te davne subote izmedju:
izbora broj 1.) bauhaus "she's in the party"
i
izbora broj 2.) front 242 "never stop!"

niti priblizno! debeli se vec odavno bio prebacio u nekakvo bezlicno dno dna necega kojemu cak niti ne znam ime kategorijsko.... tko bi ih i zapamtio pored svih tih "house" ladica?!

no, dobro, nije to izdaja, valjda je i Svec trebao evoluirati jednoga dana (samo da mu kolesterol i gliceridi ne podivlaju!)j... pa cak je i ludi Bare priznao da samo "budala hoce biti panker cijeli zivot!"

a meni su pak 242 i nakon 23 godine jednako napeti. cak i kad sam ih vidio onak debeljuskaste - i tako staaaaare, miki moj!!!- na koncertu prije dvije godine... valjda mi predstavljaju vezu sa boljim vremenima, iako mi ova danasnja nisu nekako losa... jer sam valjda to "lose" ostavio iza sebe...
a kak se znalo dobro djuskati u toj sirotoj "jabuci"! bas je taj isti siroti Svec prek razglasa jednog petka objavio da je iducih sat vremena posveceno samo frontu 242! zborno se pjevala propovijed o zabrani snosaja prije braka!

nedavno sam radujuci se kao malo dijete nabavio DVD sa toga koncerta i sam sebi se ucinio da sam zatvorio jedan krug...
o = 2 x r x 242! :)

28.05.2018. u 07:04 • 0 KomentaraPrint#

Sagan, "Kontakt"...


knjigu sam procitao dva puta jos kao 16-godisnjak. sjecam se da sam nakon prvih 20-30 strana zalio kao pas kaj nisam upisao teoretsku fiziku ili astrofiziku...
kad me prosla ta djecacka zanesenost dugo se nisam vracao knjizi i onome sto je Sagan pricom o americkoj astrofizicarki i znanstvenom entuzijasti- i ateisti i skeptiku!- pokusavao objasniti svijetu. kao sto je skoro dva desetljeca pokusavao objasniti i promovirati misao medju "95% svjetske populacije koja vjeruje u odredjeno vrhunaravno bice"...
Sagan je valjda uz Stephena Hawkinga jedan od najvecih promotora znanosti, mozemo reci, koji je hodao Zemljom. mozda neposteno receno spram prema Erastocena, Euklida, Aristotela, Newtona, Kopernika, Galileja, Tesle ili Einsteina... ta ekipa nije imala na raspolaganju Saganove resurse za sirenje znanstvene misli. Saganovu seriju "Kosmos" pogledalo je 500.000.000 ljudi. u ono vrijeme gotovo 10% svjetske populacije. a koliko od njih je tada imalo televizor...

i nedavno sam ponovo, 4. put, pogledao Zemeckisovu ekranizaciju Saganove knjige... i opet nisam mogao suzdrzati onaj gnjev od prije 22 godine... da poznajem materiju malo bolje, stavio bih ovo pod "Religiju", ali nisam procitao dovoljno knjiga. no, za ovo mozda i ne trebas poznavati djela krscanskih fundamentalista ili kreacionista ili pak reference najpoznatijih svjetskiih skeptika i evolucionista...

da li je znanost opasna prijetnja cjelokupnom svjetskom sustavu moralnih vrijednosti koja je hocete-necete tisuljecima utvrdjivana na ljudskoj slabosti da nadu i utjehu trazi u necemu visem i jacemu od njih samih, jos tamo od vremena kad je prvi grom zapalio drvo i ljudi iskoristili taj "dar s neba" kao znak da ima netko gore tko misli i brine o njima?
u filmu je kao ekstremni zagovornik te ideje predstavljen krcanski fundamentalistiski terorist. na prvi pogled izgleda kao malo "prelako" odabran nacin da se gledatelja motivira da se stane na stranu Znanstvenog Ateistickog Svijeta...
kao predstavnik "umjerene" teisticke struje odabran je lik savjetnika predsjednika SAD za duhovna pitanja, J.Palmer. a na kojeg sam ja pak bio jako ljut kad je Ellie Arroway u zavrsnom kvalifikacijskom krugu za putnika u Brodu priupitao jedno jedino pitanje koje ju je diskvalificiralo kao kandidata za put u svemir: da li vjeruje u Boga? znao je dobro da ce Elliena principijelnost biti jaca i od same njene zelje koju je sanjala cijeli zivot: da se susretne sa drugom civilizacijom!

na stranu Palmerov pravi motiv za to pitanje, koji je bio cista briga za Ellien zivot... a i vise od toga: ipak su par godina prije bili ljubavnici... glavni moment ovdje je zasto je vjerovanje u Boga u ovome slucaju bio najvazniji uvjet za biti predstavnik Zemlje? Ta komisija je diskvalificirala Ellie, jer ju je smatrala nekompetentnom da predstavlja Zemlju. Zemlju na kojoj 95% populacije vjeruje da je netko iznad odgovoran za nastanak CIJELOG svemira. Ellie je pripadnik onoga ostatka od 10%...

zasto vjera u Boga mora biti jedini i najvazniji motiv bilo kakve ljudske aktivnosti na planeti Zemlji, a izgleda i i sire? i jedini vazeci kriterij koji netko mora ispuniti kako bi ljudskom rodu pomogao u njegovom razvoju, a i ponukao da sami sebe ne uniste...

ne vjerujem u Boga, vjerujem u nesto slicno, ali za dobro mira ateista i teista, gotovo sam siguran, ako i ima Boga i ako je on zaista onakvim kakvim ga predstavljaju, barem zadnjih 2000 godina, sa savrsenim smislom za pravdu, utjelovljenjem ljudske ljubavi i briznim Stvoriteljem samog Zivota, pa zar on ne bi bio najsretnije bice u svemiru da Njegovi (Njeni?) sticenici naprave iskorak koji ce im otvoriti do tada nezamislive vidike? Bog mora da je zestoki zagovornik ljudskog progresa...
rekoh dakle iskoraka koji ce ih mozda cak i ponukati da postanu bolja Bozja djeca, jer ce im saznanje da definitivno postoji netko tko je milijardama godinama ispred pomoci da ponovo postanu skromni i ponizni? zbog postojanja Znanja do tada nepojmljivog, a opet nikakvog dokaza koji ponistava postojanje Stvoritelja...
Ellie pita Palmer kako moze dokazati da Bog postoji. A ovaj ju pita: "Jes li voljela svog oca?". Ellie:" Da, veoma!".
Palmer ce na to:" Dokazi!"

na kraju krajeva, bila bi im to savrsena prilika da upoznaju obicaje na drugoj strani svemira, koji mozda definiraju drugacije okvire duhovnoga zivota, pa bi im to putovanje bilo i test za njihove vjere. a mozda i nacin da je jos bolje utvrde...
neka im se da prilika da sami sebi odrede kakvim ce zivotom nastaviti dalje. ako su iskreni vjernici, civilizacija nezamislivo razvijenija od ljudske, koja je opstala sve te milijarde godina, a da sami sebe nisu unistili, bilo ratovima zbog vjere ili izvora energije, bio bi savrsen nacin da njihovo duhovno odredjenje nastavi koegzistirati okruzen rezultatima jednog drugog znanstvenog razvoja...
stvorio Bog cijeli svemir ili ne, iskrenom vjerniku dokaz o Njegovom (ne)postojanju nece znaciti nista.
mozda ce strah onih guzonja iz Vatikana, koji su sami sebe proglasili ekskluzivnim predstvnicima na Zemlji, narasti zbog brige da im se ne smanji broj njihovih "vojnika". ako tako razmisljaju, onda nisu drugo niti zasluzili nego da ih se ostavi na cjedilu i konacno se omoguci svakom vjerniku da vjeruje bez posrednika...

28.05.2018. u 07:04 • 0 KomentaraPrint#

Samoubojstvo



N. i ja smo dosli u bivsu firmu u dva dana, prvo ja, a onda on... i u njoj proveli iducih 10 godina...

bili smo si dobri, koliko mogu biti dobri dva decka koji su se vidjali svaki dan, dosta cesto pili kavu u kvartu firme. zbog posla sam probdio par noci kod njega... nismo se posjecivali, iako smo milion puta planirali, ali sve se to nekako od prekombiniravanja razvodnilo...
ali svejedno drzali smo se prijateljima... i zapravo mislim da i jesmo bili, prema nekim vlastitim definicijama prijateljstva.

nije bio neki emotivac ili barem nije dao osjecajima da izvire na povrsinu. mozda zapravo u svega par prilika, kad bi mi frustriran govorio o ne bas perspektivnoj buducnosti u firmi, zbog sljake u kojoj smo ipak obojica zivjeli sasvim pristojno... pa o bozicnicama i regresima koje smo dobivali pisalo se po novinama!
ali definitvno, neka "sefovska" mjesta mogli smo samo sanjati... ja i nisam nekak bio za tu pricu, nisam se zapravo mogao vidjeti u toj kozi, valjda nemam "materijala" za to...
opet, tko zna da su moja i njegova prica isle drugim tokovima, mozda bi nam i dopala kakva "fotelja"... zapravo, ja sam mu to cesto i govorio, da tko ce "naslijediti" svu tu gerijatriju kad jednoga dana odu iz firme? oke, mozda njihovi necaci, ali nece ni ti necaci vjecno...

nakon 10 godina sam otisao...N. je ostao. bio je promijenio od tada dvije firme. razmjenjivali smo mejlove cesto, imao je planova, zvucao mi je optimisticno, pored sve recesijske depresije kaj cereci ovu sirotu drzavu...

vidjeli smo se jedne srijede. opet sve 5! pojavila se dobra sansa za dobar posao... par dana poslije smo si sms-ali...
te iste noci se ubio...


nista, bas NISTA nije upucivalo na toliki ocaj.... i dalje nitko ne zna razlog, pa ni jedan najblizi kolega iz firme... nitko nista ne zna.
ja dalje nista nisam pitao... zapravo ne zelim znati, jer mi N.-ova slika u glavi postane jos zivlja, a onda ju zamislim u tom stravicnom kontekstu... a kaj da radim sa "razlogom"?! ne bih ga mogao staviti kotekst svega kaj sam znao o N.-u, jer jednostavno ne idu skupa!

jos cuvam njegovu mejl- adresu... trebao sam sacuvati i zadnji N.-ov SMS...

dio sinovljeve pjesme o ocu-samoubojici:

"(...)
Though you are gone
I am still your son
And Though your pain is over
Mine has just begun.
(...)"

N., jos sam ti uvijek prijatelj...

28.05.2018. u 07:03 • 0 KomentaraPrint#

Nova 2010 u Traumi... dio 2... i ostala sranja...

(...)
lik se dere iz susjedne sobe. zenica mu sjedi na klupi pored mog frenda i mislio sam tada, a mislim i sada, da ga je nekako premilo gledala ocima malcice zamucenim od novogodisnjih maligana...
"tad joj spasih odsaj meseca u oku"...
a njen "idiot" je nogu strgao na dva mjesta (ispalo je kasnije "prelom sa pomakom")... preskakao je ogradu iza kuce, malo iza ponoci, i doskocio na komad zaledjene lokve. na nogama "ribokice". prizemljio je tako da se cuo lom...
"a kaj je s vama, decki? vi mi ne izgledate ranjeni..."
"nis, gospodjo, nije, frendica opala na guzu, pa ju bubala rukica..."

a "idiot" prozivljava agoniju, koju cuju valjda do Glavvnog Kolodvora.... a zenica pak mog frenda gleda sve milije i nekako kao da ne cuje "idiota"...

a onda su dosli celavi decki u koznjacima i sa tri djevojcice...
mojim "strucnjackim" okom sam im prema sirini rucnog zgloba i debljini nadlaktice davao ne vise od 17... a celavcima cca blizu 40... jedna od njih place, carape joj strgane na mrsavim nogicama, obuvene u fensi stiklice i minjaci kojima su pokusavali zamaskirati svoju maloljetnost...
jedan od celavaca kao da je imao tragove krvi na licu, nisam bio siguran da li svoje ili tudje, jer rane nisam vidio... u ocima sve trojice se ogleda dusa pit-bullova, adrenalin mozes nasmrdjeti... stajali smo na odjavnom salteru kad jedan od njih se trgne i promrlja kroz zube: "stigli su ... dosli su i oni na traumu!". izjurio je van. curica pored njega udri u lelek i plac.
"miki! nemoj, miki, molim te! mikiiii!"

miki je bio vec vani na rampi ispred Traume, ja naravno za njim... kae?! sora u 3 ujutro i da to propustim, naravno, kao gledatelj!
miki je dograbio neku sipku iz crne "astre" i trk prema zutoj "ford fiesti", koja se bas bila uspinjala prema ulazu u Traumi... a onda su spazili ludoga mikija sa sipkom... ona djeca unutra pocela vristati, vozacica je probala pobjeci niz rampu u rikverc, zadnjim lijevim krajom udarila u ogradu, mislio sam da ce se stropostati preko ograde u dubinu... rekoh si, "nema beda, ionako su pred Traumom"...
a miki je vec lupao po sajbi, zatim po bocnom vozackom staklu i samo mu je iscrtao "paucinu", ali se zato suvozacko staklo rasprsnulo u stotine komadica... iznutra je dreka bila sve zesca... jedna od cura je vec pravo histerizirala, onako izmjenjujuci krikove i jecanje... "fiesta" proba naprijed, nista. miki lupa po haubi... ja do murjaka nazad, "ubit ce ih! daj nesto!"... murjak gleda, gledam ja njega i skuzim da se usro. ne vjerujem! samo pogled skrenem na pendrek i "berettu" ili koji vec qratz, mislim skuzit ce da je naoruzan. ali nista. murjak se zblokirao!!! dodje drugi, ucinio mi je vise za suradnju, i izletio van... u medjuvremenu miki i drustvo su nestali...

frendica je u medjuvremenu zavrsila. izlazimo sa rampe i skuzim dvojicu od celavaca kak stoje dijagonalno preko krizanja. valjda cekaju da djecu iz "fieste" pregledaju i puste kucama. a onda ih vani cekaju 4-ica pit-bullova...

u novinama par dana kasnije sam citao da je sora u Traumi drugi dio necega kaj se dogadjalo u nekom narodnjackom klubu... blijede djevojcice, koje prisiljeno izgledaju kao 25-godisnjakinje, 4-ica celavih opasnih likova, spremnih za lansiranje nasilja i pijana djeca iz "fieste"... koje podzemlje. koji polusvijet.

otkad sam otisao odvikao sam se od toga... odvikao sam se od nasilja. ovdje sam se odvikao od svega losega sto sam ostavio iza sebe... ono dobro na vaganju sa losim redovito gubi... kad sklopim oci vise mi ne promice bundek, sljeme, piva sa frendovima u parkicu kod "jabuke", cevapi u utrinama, maksimir, stari kvart sa izlokanim asfaltom, nogac na tpk-u, preslusavanje 100 nadosnimavane "normalke" sa stvarima iz tiljkove (Tiljkove, miki moj!) "VAN STRUJE" u sobi frenda, koji si bas natapirava frizuru i stavlja crvenu sminku... i tad smo bjezali od kretena ispred "saloon"-a, kojima su smdjeli ti "jabucari", soranje nekog jadnog "tovara" od strane 10-ice boysa nam je bilo normalna navijacka prica... valjda zato kaj smo imali 20, 22 ili zato kaj smo dobar dio tjedne svakodnevnice prozivljavali na asfaltu...

a onda i taj nesretni rat...
kad sam '90-e vidio one razrezane vratove i izvadjene oci policajaca u borovom selu, dobar dio ostatka dana sam probdio buljeci u strop vojnicke kasarne...
nakon godinu-dvioje slusao sam, sjedeci sa curom u tkalci, ratnu pricu curinog frenda, mladoga casnika, negdje niti 100 km od zagreba, kad su cetnici gulili kozu jednom od njegovih vojnika, niti 100 m od njihovih polozaja...naravno da su culi sve i jedan krik, dok jadnik ne bi pao u nesvjest, a onda bi ga ovi budili prskajuci ga vodom... i tako sve dok krikovi nisu potpuno zamrli...
iducih dana oni su pak copili jednog od, valjda, tih istih cetnika i isto to napravili i njemu. ovaj zagrebacki decko iz fine familije to nije mogao niti zaustaviti, jer bi ekipa i njemu prerezala vrat... skupio je zadnje mrvice zdravoga razuma otisao iz rata i vratio se jedinom idealu, rockabillyu...
jedna od prica, i slusali smo iste skoro jedno desetljece... i valjda ocvrsnuli zeluce i otupili osjete, da nam niti oni iz iraka nisu mogle nista kad su poceli slati video-klipove iz neke iracke vukojebine u kojima su rezali glavu nekom zapadnjaku...

price su vremenom prestale. i pomislio bi covjek da je doslo vrijeme da postanemo svi ponovo normalni... ali onda su pocele neke druge price, daleko manje krvave, koju su zapravo bile pricane cijelo vrijeme, u debeloj pozadini i na sigurnom, ali za njih pored onih pravih "krvavica" nitko nije imao zanimanja...
neki put si mislim da su te "pozadinske" krvopije zapravo na to i racunali.
kao prvo, prava prolivena krv im je dobro dosla da zamaskiraju "masakr" koji su radili ovoj sirotoj drzavi na milion najdijabolicnijih nacina. prolivenu su krv prostituirali do bola, cinili je svetom, jer je, kako su govorili, bila prolivena za slobodu. i tko bi protiv toga mogao reci i rijec?!
a drugo znali su da sa tako "beskrvnim" narodom mogu raditi sto im je volja... krvlju su im isprali i najmanje tragove morala, preformatirali im sistem "univerzalnih" vrijednosti... pa je iz tog taloga, nakon desetljece i pol takvoga tretmana i mogao izgmizati jedan bijesni, celavi miki u crnoj koznoj jakni sa sipkom u 3 ujutro na rampi Traume u Draskovicevoj....

28.05.2018. u 07:02 • 0 KomentaraPrint#

Nova 2011. u Traumi... dio 1

Guba su one kucice sa desne strane, koje odaberes da utvrdis sadrzajni okvir tvoga posta... pa ja lijepo kliknuo i na "religija", jer rme to novogodisnje iskustvo iz Traume u Draskoviceveoj fakat produhovilo... ucinilo od mene drugog, boljeg covjeka! da nisam agnosticki fundamentalist (doduse, kao14-godisnjaku jednom mi je moja bivsa susjeda rekla da sam sav "vrazji", ali eto to me nije usmjerilo tim neznaboscima, kojima je samo na pameti promocija najnizih... najodvratnijih... “najzivotinjskijh” ljudskih poriva, poput necega tako odbojnog poput seksa!) mam bih rekao da sam na fleki krvi na podu vidio lice Majke Bozje, Josipa i Isusa!

elem, u Traumi sam zavrsio oko 3 ujutro sa frendicom i frendom nakon cage u Jabuci… a tam smo pak zavrsili nakon kaj smo frend i ja skuzili da je ex-Yu New Wave vecer u Tvornici cista prevara… oke, Aerodrom je oke, ali dobro se zna kaj JEST ex-Yu New Wave… nisam neki fan, ali osnove znam, pa valja bit posten I priznat da je to uglavnom SRPSKI New Wave… svaka cast –ups! Kome to?!-ali Partibrtejkersi, Kicma, EKV, Sarlo i co. su tada bili ispred svog vremena i bili, jelte, ro-do-na-cel-ni-ci (tako mi Borghesie I Transmisije, ovo se zove rijecina!) svoje podvrste!

jebate, da smo bili neka new wave-ovska mega-kapitalisticka zemlja, rezite me ako danas jedna od najpoznatjih disko kuca u ovome djelu svijeta ne bi bila neka tipa kao Zeleni Zub d.d. A kad danas slusam recimo Siziku od Lakih Pingvina, kako to nazvati nego remek-djelom! Pa svi ti- kako ono?!- elektro-clashovci i kojekakva indie banda (svidjau mk se The Ting Tings!) bi se mogla sakriti. Ali eto, mi smo ipak bili samo jedna poluindustrijalizirana zemlja na pol puta izmedju Zapada I Istoka, te smo kao cuvari kljuceva Vrata Zapada ipak bili u prilici onak ispod vrata prismrdjeti i tu zapadnjacku pokvarenjastinu. Kad se samo sjetim bajki koje je moj stari pricao o Radio Luksemburgu…


dakle, sirota, ajmo reci, M., je opala sa dupetom na pod Jabuke i strgala si kost u zglobu, kako je kasnije pokazala RTG snimka. i nas dvojica otpratismo ju u Traumu...
i kakav zivot otkrismo!
kakvo Podzemlje!
koji polusvijet obitava tamo!
koje divote!
da sam to prije znao (samo sam nagadjao iz "Crne kronike") namjerno bih si svake Nove Godine trgao ruke I noge sam da docekam Novu u Traumi, tom Raju usred Pakla…

Pokupise M. decki u zelenome i ostavise mene i, recimo A., u hodniku… i onda su poceli dolaziti Ta Divna Stvorenja… ma, da sam barem imao bilo kaj da zvukom ili slikom ovjekovjecim te price ili barem atmosferu... te bisere koji su samo cekali da ih se otkrije, pa da zasjaju svojim dijabolicnim sjajom na nebu zagrebackog podzemlja... kurve, fufice, pijanci, huligani, cak i jedan bivsi clan DKH-a... Malnarov Nightmare Stage izgleda poput samostana ili djecjeg vrtica... da nisam obeceao da se necu baviti politikom, rekao bih: poput Sredisnjice sa Trga Zrtava Fasizma! :)

klinjo od 18,19, sjedi i trese se kao prut... mrsav kao trska, obucen u markice, gel u kosi, “beckhamica” (kaj to nije van mode?!). zila/vena, kajvec, na ruci mu rasjecena, ali tako da (jos) nije iskrvario, ali da je bio malo blijed, je. da sam se cak i ja bio zabrinuo. decko je svako malo zazivao nekog da ga “zasije”....

“decko... decko... e, kae bilo?”
“ ma, kurac... na tulumu sam digo sam neku picku rukama, zgubil ravnotezu... OCE ME KO ZASIT OVDJE KURAC?!... i opal...”.
“prek boce!”, ubaci se njegov kompic, koji mi se cinio kao njegov brat-blizanac...

“picka” pala skupa s njim, polupali bocu i boca mu razrezala kozu...

“i kaj? bus nazvo komada?”, pita A.
“NABIJEM JE NA KURAC PICKAJOJMTRINA!!! OCE ME KO KURAC ZASIT OVDJE?!?!”



(...)
lik se dere iz susjedne sobe. zenica mu sjedi na klupi pored mog frenda i mislio sam tada, a mislim i sada, da ga je nekako premilo gledala ocima malcice zamucenim od novogodisnjih maligana...
"tad joj spasih odsaj meseca u oku"...
a njen "idiot" je nogu strgao na dva mjesta (ispalo je kasnije "prelom sa pomakom")... preskakao je ogradu iza kuce, malo iza ponoci, i doskocio na komad zaledjene lokve. na nogama "ribokice". prizemljio je tako da se cuo lom...
"a kaj je s vama, decki? vi mi ne izgledate ranjeni..."
"nis, gospodjo, nije, frendica opala na guzu, pa ju bubala rukica..."

a "idiot" prozivljava agoniju, koju cuju valjda do Glavvnog Kolodvora.... a zenica pak mog frenda gleda sve milije i nekako kao da ne cuje "idiota"...

a onda su dosli celavi decki u koznjacima i sa tri djevojcice...
mojim "strucnjackim" okom sam im prema sirini rucnog zgloba i debljini nadlaktice davao ne vise od 17... a celavcima cca blizu 40... jedna od njih place, carape joj strgane na mrsavim nogicama, obuvene u fensi stiklice i minjaci kojima su pokusavali zamaskirati svoju maloljetnost...
jedan od celavaca kao da je imao tragove krvi na licu, nisam bio siguran da li svoje ili tudje, jer rane nisam vidio... u ocima sve trojice se ogleda dusa pit-bullova, adrenalin mozes nasmrdjeti... stajali smo na odjavnom salteru kad jedan od njih se trgne i promrlja kroz zube: "stigli su ... dosli su i oni na traumu!". izjurio je van. curica pored njega udri u lelek i plac.
"miki! nemoj, miki, molim te! mikiiii!"

miki je bio vec vani na rampi ispred Traume, ja naravno za njim... kae?! sora u 3 ujutro i da to propustim, naravno, kao gledatelj!
miki je dograbio neku sipku iz crne "astre" i trk prema zutoj "ford fiesti", koja se bas bila uspinjala prema ulazu u Traumi... a onda su spazili ludoga mikija sa sipkom... ona djeca unutra pocela vristati, vozacica je probala pobjeci niz rampu u rikverc, zadnjim lijevim krajom udarila u ogradu, mislio sam da ce se stropostati preko ograde u dubinu... rekoh si, "nema beda, ionako su pred Traumom"...
a miki je vec lupao po sajbi, zatim po bocnom vozackom staklu i samo mu je iscrtao "paucinu", ali se zato suvozacko staklo rasprsnulo u stotine komadica... iznutra je dreka bila sve zesca... jedna od cura je vec pravo histerizirala, onako izmjenjujuci krikove i jecanje... "fiesta" proba naprijed, nista. miki lupa po haubi... ja do murjaka nazad, "ubit ce ih! daj nesto!"... murjak gleda, gledam ja njega i skuzim da se usro. ne vjerujem! samo pogled skrenem na pendrek i "berettu" ili koji vec qratz, mislim skuzit ce da je naoruzan. ali nista. murjak se zblokirao!!! dodje drugi, ucinio mi je vise za suradnju, i izletio van... u medjuvremenu miki i drustvo su nestali...

frendica je u medjuvremenu zavrsila. izlazimo sa rampe i skuzim dvojicu od celavaca kak stoje dijagonalno preko krizanja. valjda cekaju da djecu iz "fieste" pregledaju i puste kucama. a onda ih vani cekaju 4-ica pit-bullova...

u novinama par dana kasnije sam citao da je sora u Traumi drugi dio necega kaj se dogadjalo u nekom narodnjackom klubu... blijede djevojcice, koje prisiljeno izgledaju kao 25-godisnjakinje, 4-ica celavih opasnih likova, spremnih za lansiranje nasilja i pijana djeca iz "fieste"... koje podzemlje. koji polusvijet.

otkad sam otisao odvikao sam se od toga... odvikao sam se od nasilja. ovdje sam se odvikao od svega losega sto sam ostavio iza sebe... ono dobro na vaganju sa losim redovito gubi... kad sklopim oci vise mi ne promice bundek, sljeme, piva sa frendovima u parkicu kod "jabuke", cevapi u utrinama, maksimir, stari kvart sa izlokanim asfaltom, nogac na tpk-u, preslusavanje 100 nadosnimavane "normalke" sa stvarima iz tiljkove (Tiljkove, miki moj!) "VAN STRUJE" u sobi frenda, koji si bas natapirava frizuru i stavlja crvenu sminku... i tad smo bjezali od kretena ispred "saloon"-a, kojima su smdjeli ti "jabucari", soranje nekog jadnog "tovara" od strane 10-ice boysa nam je bilo normalna navijacka prica... valjda zato kaj smo imali 20, 22 ili zato kaj smo dobar dio tjedne svakodnevnice prozivljavali na asfaltu....

28.05.2018. u 07:00 • 0 KomentaraPrint#

Bilo je to godine...


... a brat bratu 2004-e kad cuh prvi puta cudnu pricu o... blogu. ja ga prozvah Bolg, jer mi se ucini u prvih par mjeseci da se svi pretvorili u prvoklasne literate... bogtimater, da se kojim cudom u ovoj napacenoj zemlji pojave politicari sa pol promila inspiracije, kao sto je slucaj sa cro-blogerima, slovenci bi nam gledali nasa hrvatske dupeta... umjesto da nam siluju nista... ali, neka, moram reci da su se podalpski hrvati smirili mrvu, pa cak evo citam da navijaju za naseg krizaj bojana... bozemeprosti!...

kakim malo ja, ne mogu si pomoci.... davno sam prestao gutati sve kaj ima veze sa politikom svakodnevnom... zasto je tomu bilo tako, tko bi ga znao... valjda sam mislio da cu za 40 godina imati dobar matetrijal za raspredati sa ostalim penzicima na klupici ispred zgrade ili sam sav taj perverzno zatupljujuci drek drzao bitnim za razvoj mog analiticko-kritickog uma... a i za arhivu, zlu ne trebalo.... da kao ne dopustim da me itko jebe i plasira svoju istinu... kad ja dobro znam kaj je taj isti vlasnik tog istog dreka govorio prije 10-15 godina... strasno nesto...
doslovce sam upijao sve kaj bi izaslo da li na ovom virtualnom "podsvijetu" ili onom stvarnom, bilo da se radilo o najnovijoj krizaljci kadrova sa samog vrha (ili dna? ima li mzda neke "sredine"?) Politike U Hrvata (PUH) ili se radilo o besplatnom biltenu Mjesne zajednice Donji Prepustovec, sa velikim naslovom o pretvorbenoj pljacki lokalne tvornice stocnog gnojiva...

elem, hebes podalpske hrvate... nisu oni ni tak losi, kad ih se se usporedi sa ovim genuin hrvatima izmedju kupe i save (ne dao bog- DRINE!!!)...

kao uvod u moj novi alter-svemir (ima mene ovakvih jos posijanih po vascijelome internetu, od foruma do anoniminih glasaca... :) ) ja bih recimo odabrao jedan web-site, jedan od najboljih otkad sam prvi put krocio na internet, u kompjuterskoj ucionici moga faksa davne... kitu ovcju! da ne bih!... godine.
a taj je sexylosers.com...
majkutibozju! kad sam procitao par tih S/M-necro-faggy-pervert stripica mislio sam da sam prestar da se popisam u gace, pa sam se otisao popisati u wc... a onda sam se tamo skoro popisao na ruke, koje su mi se tresle od smijeha! supisac sa susjednoga pisoara nije mogao vjerovati cudu kojem je bio svjedocio! ne zbog mojih centimetara (jes ta pisoarska keramika hladna stvar!), nego zbog moga cereka... naravno da sam morao podijeliti razlog mojih zapisanih ruku... mislim da sam drugi dan vidio tamne fleke oko njegovog slica. nisam buljio, nego mi upale u oci fleke u bikini-zoni tog mog supisaca od prethodnog dana...i tako se se fama o sexylosers-ima prosirila uredom... i mislim da je nas wc zadnjih tjedana jedan od veselijih u ovom djelu svijeta...

ako zelite i od vaseg wc-a napraviti ugodan kutic, ne trebaju vam svi oni umjetni mirisi, od kojih dobijete jos bolju sracku, vec sve sto vam treba su junaci najperverznijeg online stripa u galaksiji:

pisanje u gace!

28.05.2018. u 06:59 • 0 KomentaraPrint#

POST BROJ JEDAN (a sve zbog Zuckerberga!)

Ovaj inicijalni post je objavljen negdje 2010-e, no u ljeto 2018 se nekaj zblesalo sa mojim accountom ovdje i nisam vise mogao apdejtati blog. nakon par mjeseci natezanja sam uspio naci sve postove, otvoriti novi racun i copy/paste-ati sve postove na novi racun,tj. ovaj. eto.


Dragi namjernice nenamjerni i zalutali,

Ovo ste ces mozda htjeti procitati danas i mozda vise nikad klikom neces stupiti ovamo, a mozda i hoces, elem sve to blago je bilo pisano godinama, da li po fejsu, da li po raznoraznim forumima, da li kao komentari na clanke sa hrvatskih portala i sl.

Jednoga dana odlucio sam dekativirati moj FB racun, sto toplo preporucam i tebi (osim ako ne patis od veceg "egotripizma" od mene!). I da se, kako rekoh, sve to literarno blago i neblago sa gore navedenih destinacija ne izgubi u bespucima hrvatske virtualnosti, odlucih uloziti vremena i sve to kopi/pejstati ovdje. Neki dan mi frendica predlozi da pokrenem blog, pa rekoh zasto ne?

Prvih ccc 100-ak postova je stara stvar; neki od tih postova su "apdejtani" na nacin da sam editirao originale napisane prije xy godina da bi izgledali "aktualnije". Ne, ne, bez ikakvih nazadnjacko-zaplotnjackih namjera! Tek tehnickih razloga radi, da izbjegnem dodavanje nota na pocetku svakoga posta, sto mozes i sam(a) primjetiti.

Posto sam te sada definitivnio zbunio i ubio i taj zadnji tracak volje da proboravis nesto vremena na ovome blogu, iz ovih stopa prestajem!

Prestao sam.

Necu vise, majkemi.

Mozda da... ipak.

Ma, jok! Nek ide sve u tri krasne.

Neka ti je sasrecom!

28.05.2018. u 06:54 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2023  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Travanj 2023 (1)
Listopad 2020 (17)
Kolovoz 2020 (1)
Studeni 2018 (3)
Lipanj 2018 (13)
Svibanj 2018 (111)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Pita mene ovdje "Opis bloga"...

OPIS BLOGA?!?!?!

e, taman da upisem kaj cu pisati, pa da ljudi bjeze kao Hrvatski Tajkun od Pravde!

I samo jos jedna stvar, molim lijepo...


kad ste vec dosli ovdje, procitajte prvo prvi post sa ovoga bloga, biti ce jasnije glede odredjenih nota u nekim od postova.