Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/radnaskela-ash-etugg

Marketing

Hrvatska Sveucilista

ne znam da li jos uvijek na i preslavnom mi faksu Gradjevinskom u Kacicevoj, u velikoj dvorani, desno pored ulaza gledano iz dvorane stoji plaketica kak je u toj istoj dvorani predavanje 1942-e drzao glavom i bradom Max Planck.

iz danasnje perspektive, koja se moze rastegnuti i na par desetljeca ranije, to bi znacilo gotovo u dlaku isto kao da je "Fizika" na PMF-u organizirala predavanje Stephena Hawkinga.

a danas smo tu gdje jesmo. jedino sveuciliste sa teritorija ex-Yu koje i dalje prezivljava na na top 500 listi, o cemu sam zadnji put cuo otprije 2-3 godine, je ono iz Ljubljane. ne znam vise o cijem se to istrazivanju radilo prije par godina, i gdje je bilo objavljeno. no, sad, ako ce mi se vjerovati, zaista sam o tome procitao i bio dosta razocaran. glede Herr Plancka posebno.

no, sto kaze ekipa iz Webometrics, sto su bili prenosili i hrvatski portali?

TUZNO, ALI ISTINITO

plasman cro-sveucilista na gornjoj ljestvici bio bi sramota do neba. bilo gdje, ali ne i u maloj, korumpiranoj, popljackanoj drzavici izvrnutih vrijednosti, sa zivotarujucim pucanstvom nemilosrdno mentalno silovanom, najintenzivnije u vrijeme izbora, kak to vec bog zapoveda.

ne cudi stoga sto tu Znanje nitko vise niti cijeni, stoga niti ne zeli. zasto i bi, kad se to isto mazohisticko drustvo radije ugledava na npr. big brother idiote, red carpet posvuduse velikih sisa, cajke i lazljive nogometase, kriminalce koje policija hapsi, a pravosudje oslobadja, ubojice i ratne zlocince.
zarada je masna, trud veci ili manji, rizik ponekad zeru veci, ali da se. i na kraju svi te vole, svi te postuju.

npr. danas 60+ hrvatske djece od 12-15 godina ne zna za jedan JEDINI Teslim izum. no, znaju koji broj grudnjaka nosi Bacicka ili koliko tjedno digne L. Modric.
ne cudi, obzirom da je jos prije nepunih 20 g. glede tog genija omiljeni Tudjmanov redatelj partizanskih filmova bio govorio da "jos nije vrijeme za Teslin spomenik".





Post je objavljen 29.05.2018. u 12:09 sati.