AnaM

ponedjeljak, 29.07.2013.

Reklame...

Obožavam reklame u stilu:
Popijte ove tablete i za mjesec dana, izgubićete, 5, 10, 20, 30kg
Lubenica koju sam snimila pre tri dana

Image and video hosting by TinyPic

Posle uoptrebe XYZ, za tri dana na stol smo izneli

Image and video hosting by TinyPic

Povjerovali ste??

- 11:16 - Komentari (14) - Isprintaj - #

petak, 26.07.2013.

Život

Početak je veseli rascetani pupoljak

Image and video hosting by TinyPic

Na jesen donese zamamni plod
Image and video hosting by TinyPic

Na kraju završi u plamenu vatre


Image and video hosting by TinyPic

Ili, ako smo sretni kao,

Image and video hosting by TinyPic

- 10:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.07.2013.

Najlepši cvijet

Ukusi su različiti...i bukvalno.
Tulipan mi je najdraži cvijet,
mnogima ruža,
ali ovaj je svima najukusniji..
.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

- 10:38 - Komentari (19) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.07.2013.

Dilema

Istinite priče, a možda i nisu...

Image and video hosting by TinyPic

Noć
Kasno veče.
Nikoga na ulici.
Dežurna apoteka
Vrata se polako otvaraju. Neko malo zastade kao da se predomišlja da li da udje, pa opet malo gurnu vrata. Pojavi se ruka, zastade trenutak i onda kao rešena, gurnu vrata do kraja i udje čudna osoba. Kosa neuredna, proseda, krajevi obojeni u neku neodredjenu smedju kosu, ko zna pre koliko vremena.Oči sitne, nemirne, lice prerano ostarelo, naborano, stidljiv osmeh.
-Jedan T....n
-Taj se lek ne može kupiti bez recepta
-Hitno mi je potreban, molim vas.
Žena pognu glavu, izvadi neki novčanik, poče prebirati po njemu.Farmaceut hladno nastavi.
-Ne može bez recepta, nije na listi.
Žena se nekako zguri, oči joj se ovlažiše. Očito nikad nije čula za tu listu. Zna samo da joj je lek neophodan, da se bez njega ne može i ne sme vratiti kući.
-Mnogo mi je potrebno. Može li samo pola kutije??
-Lek se izdaje samo na dupli recept, kontroliše se ko ga uzima.
Žena kao da malo živnu.
-Za ćerku mi je.
Pogleda u hladno, nezainteresovano lice belog mantila i više kao za sebe prošaputa
-Kako da se vratim??
Poguri se još više, polako se spusti na kolena , sklopi ruke i zavapi
-Molim vas za dete mi je. Ne može bez tog leka, navikla. Sve razbi po kući, tuče nas i proklinje. Ne smem da se vratim kući, pomozite.
Bledo lice postade još bledje, sklopljene ruke padoše i osta tako zgurena na podu, nema u svom bolu, neizvesnosti...
Šta biste vi uradili??
Da li biste dali lek, prekršili propise??
Da li bi dali otrov i produžili još jedan dan nečiju agoniju??

- 20:10 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 10.07.2013.

Farma


Image and video hosting by TinyPic

To mu dođe kao moderni izraz za imanje. Negde, na brdovitom Balkanu ima neko imanje. Prozvali ga farma verovatno zato što je imalo ovce, goveda, i neke životinjke. Životinjke razne, ali sve nekako slične.

Cela zemlja prati dešavanja na toj farmi. Divi se znanju učesnika koje pokazuju na kvizovima. Nije važno što pojma nemaju o čemu govore jer su sve naučili napamet.Nisu mogli da pamet kupe na ulici kao dični podmladak kojima su mame i tate dale evriće da kupe testove za malu maturu. Deca se snašla, a nisu loše prošli ni oni koji se nafatiraše tom prodajom. Jedino odgovorni pojma nemaju šta se dešava.

Cela zemlja drhti, ne spava,što bi rekli ne diše, prati napeto dešavanja na farmi. Da li će pasti sex ili neće, da li će neko nekome rascopati glavu ili će promašiti. Takmičenje u psovkama iz dana u dan se sve više zahuktava, ne znaš kome bi dao prednost. Pominje se bliža i dalja familija, šta je ko sanjao i sa kime je to sanjao. Vade se iz naftalina stari gresi, a nije da ih nema, nadje se poneki baš sočan.

U samoj završnici mediji zahuktavaju navijače nudeći detalje o životu učesnika. Naglo nestaju pojedini farmeri, da li su trudne, ili nisu, pitanje je sad. O ne nisu... nacija je odahnula. Jedna učesnica objašnjava narodu da je dobila cistu od stresa. Narod je sažaljeva i glasa. Druga objašnjava da će mu dati, ali ne može pred kamerama, stidljiva je. Pažljivo se prate ne samo pojedinci, nego i delovi njihovog tela, silikoni ili majka priroda?? Majka priroda u većini slučajeva gubi bitku.

Zadnji dan je osvanuo. Smak sveta bi lakše preživeli. Kulminacija napetosti. Jedan po jedan kandidat pada. Gej lobi podbacio, uvredili se što se njegovi članovi nisu javno izjasnili. Drugi lobi koristi situaciju. Telefoni se usijavaju. SMS poruke lete. Da li lete ili ne lete, ne znam, nekako učesnici izlaze kao po nekom davno zamišljenom planu.

Kiseli smešak propalih farmera, izraz nade i sigurnosti preostalih. Zvezde koje su se same proglasile za zvezde, smeškaju se, obećana im je pobeda. Avaj, još neko glasanje, i ode prva nagrada ponovo u inostranstvo.

Propali farmeri dobijaju utešne nagrade, kozmetiku za celulit, tablete za mršavljenje, malo šminke i put u Veneziju.Gondoljeri koji su znali za njihov dolazak, uvode test na alkohol. Da li za sebe ili za učesnike farme, videće se.

I na kraju, dan D je prošao, ne brinite, gledaćemo još danima pikantne scene učesnika. Nema odmora do septembra, a onda Jovo nanovo. Hleba i kolača...

- 20:20 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se