AnaM

srijeda, 08.06.2022.

Neverovatno...

Loto…
Neverovatno, što ti je život. Nikad se ne zna gde sreća vreba.
Dobila premiju na lotu, a listić nisam ni uplatila.
Kuća mi blista čista, a pipnula je nisam
Kupila brvnaru na planini u borovoj šumi
Iznajmila za predsezonu i sezonu apartman na obali mora
Naručila poslednji krik automobila
Upisala se na kurs…i naučila limbo
Dobila medalju, zlatnu, na Olimpijadi u nečemu
I taman da mi okače medalju zasvira himna, dovezu auto, helikopter… probudim se,
Nestalo mi kave.

- 18:12 - Komentari (29) - Isprintaj - #

utorak, 07.06.2022.

Hej ti…

Hej ti…
Vraćam se kući sa placa. Udarila omorina, ne može se disati, ali ja olakšana za dnevni utrošak, kao da sam uzela mesečne zalihe voća i povrća, pa lagana kao ptičica. Dobro nije kao da sam vrabac, više noj, ali nećemo o tome.
Prelazim ulicu kao svaki odgovoran građanin na zebri. Čekam, čekam, čekam…nikad zeleno. Dosadilo mi, kad čujem glas
-Pazi pri prelazu ulice.
Glas ni muški ni ženski, inako kao iz bureta. Okrećem se nasmešena, računam neko poznati. Nigde nikoga. Neki pasonja koji je pobegao od dobrog gospodara, gleda obližnje drvo izlepnjeno njegovom slikom, maše repom i krene prelaziti ulicu. Auto juri.
-Čekaj, dozivam ga,- ali i neki glas-Ne prelazite ulicu dok je crveno-. Pas stade, pametan očito. Gledam levo desno, nigde nikoga. Malo sam se i naljutila, psu kaže vi, a samnom na ti.
-Udaljenost auta od vas 100metara.
-Baš me briga-kažem tom volšebnom glasu, i čekam.
Tog trenutka sa druge strane ulice žena krenu da prelazi ulicu. Kad ti poče bljiskanje, dreka. Uplaši se pas, ali i ja…Ona žena se ukopala na ostrvu ne sme napred, gleda bojažljivo nazad, a ono se dere
-Auto na 50,auto na 100metra, kolona automobila…
Aha, shvatih, prolazi neki gnjavator sa aerodroma pa mu oslobađaju ulice.
Kolona od pet auta prođe, bez „važnih“. Stojim ja, stoji ona žena, stoji i pas, ne mrdamo i gledamo što nas snađe.
Već sam htela da se vratim na drugi prelaz, kad naleti neki mladić na električnom romobilu, mal’ nisam sela koliko me isprepada, pritisnu taster na semaforu. Upali se zeleno istog trena. Škripa kočnica, pas zalaja, podiže rep i mi svečano pređosmo ulicu.
Posle čujem, ono blickanje nije besplatno, dobićemo slike iz policije uz simboličnu naknadu jer tek mere efikasnost novih semafora.
Zatandrmolji ti sliku, ima da prelazim ulicu starinski, levo, desno, i kad nema auta sprint.- 10:33 - Komentari (30) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.06.2022.

Rođendan...


Ne znam da li se treba hvaliti ili samo pozvati goste kad imaš rođendan.
Došla je sa mamom kao pile


Bilo kako bilo, koka koja slavi deveti rođendan i primače se drugoj deceniji života nije bila raspoložena za slikanje. Bežala je kod svojih potomaka. Razumela sam ju, nije bila zrihtana, a mladi petlići ne poštuju njene godine.
Slavljenica je prva sa leve strane

U grupi je najsigurnije

Vođa je blagomnaklono gledao trku i kljucnuo je svakog ko se približio slavljenici, koja se držala daleko od dosadnih fotografa.

Slike torte nema iako je svečano stavljena na sred kaveza za dnevni boravak.
Razumećete ako kažem da torta nije imala čokolade ni putera, nego kuhane, mlake, špagete koje neodoljivo potsećaju na kišne gliste. Sve je bilo posuto bogato rižom uz dodatak nekoliko trešanja i jagoda. Voćne torte su primamljivije kod ovih gostiju, sakupili su se u sekundi i torta je nestala brzinom munje…darove nisu doneli, ali bilo je veselo, a to je najvažnije…

- 06:34 - Komentari (32) - Isprintaj - #