AnaM

četvrtak, 22.09.2022.

Život…


Smokve znaju da ih volim, pa na sve strane bacaju mladice.
Ova je izabrala čudno mesto, ali nemam srca da je iščupam i uzmem joj život. Nadam se da ću je nekome pokloniti da posadi u svom vrtu.
Život je jači od zida, cigle…


- 18:13 - Komentari (64) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.09.2022.

DA ili NE…

DA ili NE…
Pripekla julsko-srpanjska vrućina. Mačke spavaju u hladu, vrapci se utišali, a i meni vruće…
Da sam gladna, nisam, ali nisam ni sita. Nešto bih, ali ne znam što. Što bi kazali nizašto sam. Kauč mi privlačniji od letovanja na Tenerifima, a snaga…no dobro, da se potučem sa mravom video bi on svoga Boška Boškovića. Pile koje se izleglo za Uskrs samo mahnulo krilima i skoro sam sela na travu.
Skuhala sam ručak sedeći na stolici i pojela svu juhu i brdo salate…
Ono na što mislim, bacam iz glave. Toplomer nema u kući, merim temperaturu pipanjem zida. Živini zabranjeni, a digitalcima ne verujem. Hm… nije da nema, ali nije ni da ima.


Ne privlači me ni serija Vila Marija kojoj sam preskočila pre ko zna koliko godina epizode pa ne shvatam ko je kome i zašto otac, majka u tajnosti.
Vrućina vani, tuširam se jednom, dva puta tri, posle petog već sam malo zabrinuta. Kućna apoteka ima lekove, neke sa prošlim rokom dve, tri godine. Opredeljujem se za antibiotik od koga mi je muka u želucu, četvri dan prelazim na moj omiljeni penicilinski. Šta da se radi, zabranjena prodaja lekova. Kašljem, polivam se lipovim čajem spolja i iznutra…pretvoriću se u čajnik.
Osećam se glupo, nešto čekam ne znam što.

I tako dve nedelje. Komarci me zaobilaze, bojler beži od mene kad me vidi, krevet ulegnuo od prekovremenog rada, pojela sve voće iz bašte i zrelo i zeleno, otimam osama zrele smokve…
Nevaccinisani me podozrivo gledaju, vaccinisani trče po još jedno boc boc, ali me svi složno izbegavaju.
To je trajalo sve dok jedne noći nisam sanjala da skačem sa stene u more i duboko ronim. Kako skačem kao žaba, obavezno na trbuh, a preko glave mi je bila plahta kojja me je skoro ugušila, znala sam da je gotovo…

Zbog priča koje kolaju od sretstva za informisanja preko baba vračara, do susjeda, znam da mogu biti posledice, nedelju, dve, mesec, godinu, dve… ma svašta može biti…neće valjda sve meni na glavu.
Ne znam da li me razumete, ali ja ne volim bolesti i sve oko njih. Ne volim, baš, baš, baš ne volim.…

- 10:59 - Komentari (22) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.09.2022.

Ruže online...

Ruže online
Naručila sam online ruže.
Lepo rastu, ali nikako da procvetaju.
Nemaju bodlje, ali ujedaju kad ih dotakneš…
Po svoj prilici umesto u vazni završiće u juhici :) )- 18:41 - Komentari (24) - Isprintaj - #

subota, 10.09.2022.

Male misli...

Malo obaveštenje o promenama u prirodi:


Danas sam kupovala med.
Po ceni, kazalo bi se da pčele sad lete na dizel…

- 19:56 - Komentari (20) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.09.2022.

Uzmi mene...


Naslov:
Uzmi mene…


=3>
Setila sam se blogera koji se zalagao za sterilizaciju kućnih ljubimaca i mojeg tvrdoglavog mišljenja protiv toga.Te i oni imaju pravu za pun život, te priroda sama reguliše, te ne treba im duži život ako je to uslov. Mazga, a ne meca sam prava.
Verovatno čula to i mačka pa je tajno na svet donela pet mačića. Brinula se o njima, nije da nije, kratko vreme, a onda ih samo ostavila. Majušni, ljupki, trapavi, meki, umiljati, ali pet je pet.
-Jedan ostaje, a ostali skupa sa majkom u izbeglištvo.
Kao da su znali, svaki je na svoj način dozivao
-Uzmi mene, uzmi mene.


Prvo se izvršio pregled, ne znam da li je to bio ginekološki ili urološki, ili već kako se to zove i ustanovljeno, dve curice i tri dečaka.Izabrala sam žutobeloga, a glavnokomandujući sivo beloga.
Sedim mirno uz jutarnju kavicu i nemire sa TV ekrana, kad začujem neko mače mijauče. Mali žuti stoji na sred ulice između kamiona, mešalice i nekih tandrmoljastih ogromnih mašina koje prave put. Panično odjurim i zgrabim ga. Ponosno ga gledam kako je lepo porastao, a i njemu lepo u mom naručju. Odmah ga dobro nahranim zbog pretrpljenog straha i njegovog i mog. Odem iza kuće kad tamo pet mačića veselo skaču po drvetu. Greška u koracima.

Onaj mališan, novi, neće da ode, petorke se dobro zabavljaju i igraju sa kokama.
Šta će biti, ne zna se, ali nešto mora.
Zadnja vest, preko puta kuće je dečiji vrtić. Neka deca su zainteresovana za novog ljubimca, ali što će biti sa roditeljima videćemo.
Možda organizujem neku nagradnu igru, dobitak mače po izboru. Što mi nite bliže da vas usrećim, ali vaditi putovnice i papire o vaccinaciji bilo bi previše.
Veliki pozdrav svima Meca okružena mačićima…
- 12:49 - Komentari (42) - Isprintaj - #