AnaM

utorak, 31.08.2021.

Šalica…


Sudbina iz taloga kave ili karakter iz odabrane šalice.
Jedna, dve, četiri…koju bi izabrali??
Ne nije kviz samo su šalice, šoljice, kako ko voli.
Slične su ljudima, neka je prozirna, neka traži društvo, a neka je lepa samo u paru… Neka je puna kave, čaja, ili sladoleda. Neka čeka ni sama ne zna što.
Koju bi izabrali??
1


2

3

4

5.

Nije bitno, ipak su to samo šalice… koju god izabrali ako je mirisna kava u njoj, ili napitak koga volimo, bićemo zadovoljni. Ko se budi sa osmehom, budi se, a ko stalno nešto gunđa i traži dlaku u jajetu, ni kava mu pomoć neće.

Bili vi svi meni veseli , zdravi i nasmešeni…

- 11:15 - Komentari (30) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 30.08.2021.

Posete po vrućini...

-Neizdržljivo je vruće.
Koš se srušio, idemo nekom u posetu.


-Kukuriku,Imali koga, mi došli da vidimo kako ste.

- Što se vraćate i ja stigla u goste?
-Pobegosmo, dali nam neku crnu prljavu vodu, fundać dole, fundać gore, nemaš što popiti...
- Baš ste primitivci, to je domaća kava.


Posle dva dana, fotografije zastarele. Nikad ugoditi pučanstvu, pilećem i ne samo kokošijem...

- 08:43 - Komentari (29) - Isprintaj - #

nedjelja, 29.08.2021.

Nema me nema…

Nema me nema…
Nema me nema, pa kad dođem, ugnjavim blog užas…
Ako je neko pitao što ne pišem komentare na blogu, ovo je opravdanje.
Razumite me… ako zima bude ledena kao što je vrelo bilo leto, badava mi centralno grijanje…
Budite mi zdravi, veseli, duhoviti i sa temperaturom tamaniška.




- 08:24 - Komentari (41) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.08.2021.

Meca pita…

Meca pita…
Ne, nije pita od mece, ko bi to jeo po vrućini, nego pitanje:
Što biste radili da postanete nevidljivi??


Odgovori kao, blokirao bi sve blogere, ili otvorio bih na naslovnici stalnu rubriku ja pa ja, ne dolaze u obzir, kao ni odgovori u stilu bio bih Robin Hud, besplatno čitao knjige u bibljoteci ili odblokirao blokirane blogere, a zablokirao sve ostale, ne priznajem.
Dok razmišljate, osvežite se

- 08:12 - Komentari (54) - Isprintaj - #

srijeda, 11.08.2021.

Samo pitam…


Kako ste obučeni u kući po ovoj vrućini ako ste sami u stanu??
Kažu iskustvo beduina je bela boja i kamila.
Belo nešto i nađem, ali gde kamilu da parkiram u neboderu??
Meni zvonili na vrata. Dok sam se snašla i obukla, obišli ceo neboder.


Slika je sa Googla, a nema kamilu sa neboderom, pa računam može i sa piramidom...

- 16:39 - Komentari (44) - Isprintaj - #

utorak, 10.08.2021.

Burna noć…

Burna noć…
U po burne crne noći Feruz paša iz sna skoči, ali’ skoči i meca.
Noć je počela bezazleno kao svaka druga. Ono burna, ako neko misli na buru nije bilo ni B. Zrak je stajao kao vojnik na straži.
Vrtila sam se po kupatilu, jedno pola sata, i blaženo se prepustila bogu sna.
Šipak, na igralištu su zabijali loptu u koš, sve sam sportista do sportiste. Lopta je udarala u gvozdeni obruč, pa se odbijala u mrežu, pucač je urlao
-Zamalo…pogodih.
-Pogodio si jarca pečena htedoh viknuti, ali kako sam bila u najmanjoj spavačici koju sam imala, nekad zvanoj bebidolka, bio bi to napad na moral.
Srećom lako i brzo zaspim. Sanjam da pečem odojka na ražnju, pa se izmičem od vatre…skoro sam spala sa kreveta. Probuđena gledam nigde posteljine, jastuka…sve sam pobacala na drugi kraj sobe. Kupim one stvari, vruće. Ostavljam krevet i idem u dnevnu sobu pod klimu… Slično su mislili svi stanovnici nebodera, pa kaplje na sve strane, tandrču one starije, i pevuše mlađe… Ko može spavati uz klima koncert, mora da je gluh.
Da mi je sesti na ovu klupu pred kućom…


Tuširam se…sad će sused opet ujutro gledati značajno, i reći da je čuo tuš u dva sata noću. Jeste sve obožavaoci čekaju na red da mi zasviraju serenadu. Komarce definitivno ne ubrajam u obožavaoce, mada nije pošteno od mene… vole me. Oko tri sam počela kihati, pa se ponovo prebacujem u spavaću sobu, pravim propuh, odbacujem ono prcoljče od spavačice koje me davi i čekam zoru da zahladi. Nezgodno mi više da se tuširam, šta će svet reći… Papuča jedna nestala, mora da sem je bacila kroz prozor za vreme seobe.
Budim se, oblačno, a sunce pripeklo. Kako mu je to uspelo, ne znam, ali slikam ti se u beton asfalt i nebodere. Drveće su posekli jer se ne uklapa u viziju nekog čoveka, koji je sigurno vanzermaljac pa mu smeta zelenilo. da ne kažem sešto gore…
Vi kako hoćete, ali ja odoh na selo bar sene tamo ima…Morski ljudi sigurno sede u moru, pa se i ono zagrijalo… Da mi je tu se potunflati bar pola sata...

- 08:07 - Komentari (26) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.08.2021.

Male blogolažo-istine…

Nije sve tako strašno kako izgleda na prvi pogled.



Čuvajte se blogera koji tvrde da ne jedu slano, slatko, masno, prženo, ne piju alkohol, sokove, mleko, ne jure suprotan ili isti pol, ne puše, ne drogiraju se,(kad tako muče sebe, nije čudo što rade ostalima). Oni ne ostavljajuu komentare, nego se dive svakom u stilu, krasno, očaravajuće, neviđeno na blogu osim ponekad na mom blogu. Ako nije taj će vas sigurno blokirati, pre ili kasnije, računajte da će kad napišete nešto dobro. Uostalom ako niste član grupe sado-mazohista, šta će vam njegov komentar??

Samo nešto da ti važno kažem, odblokiraj me.

- 11:53 - Komentari (33) - Isprintaj - #

petak, 06.08.2021.

Doajen bloga…


Mnogo se diskutuje po blogu o doajenima. Koji mu je to vrag, mislim si, sigurno neka strašna individua. Guglala sam reč doajen i kaže guglić:
Doajen je termin francuskog porekla, nastao od francuske reči doyen, što u prevodu znači – starešina, odnosno „najstarija osoba po redu primanja“
Doajen je obavezno muškić, jer koja bi se ženskica gurala da bude matorka?? To su trbušaste čikice koje se lepe na blogerski podmladak savetovajući ih kako da se odbrane od strašnih vukova na blogu.
Nije lako postati doajen, treba za to, ne dobri postovi, nego vreme, a zna se kako je to vreme varljivo čas kiša, čas sunce sa burom.
Mnogi su pokušali biti doajeni, ali vraga, naljute se lako, prebrišu svoje postove i ode počasna titula matorca. Molim admina, administraciju, ili već neko odgovorno lice da ima milosti prema doajenima jer nije lako godine provesti u nadmudrivanju doduše po mišljenju mnogih doajena sa onima koji pišu svaštoće.
Pored toga što za doajena moraš biti matorko, moraš znati i soliti pamet svima u stilu, dobro pišeš, imaš potencijala (ne brkati taj pojam sa potencijom), možeš me pitati što god hoćeš, otvoren-a, sam za savete. Naivac koji u to poveruje i zaslužuje ono što dobije.
Saveti su u stilu, divno, krasno, genijalno napisan post, slike su nešto ne viđeno do sada. Obavezno naglasiti da svrate kod doajena na blog i vide kako to pravi majstor radi…
Bilo bi i više tih doajena da nisu jako uvredljivi, pa dok trepneš prebrišu post, blog, sav svoj rad. Neki put im se milostivo oprosti, a neki put i ne. Ne znam od koga to zavisi, sigurno od nekog doajena admina kako gleda konkurenciju i vidi li je doajen opasnik ili samo matorac.

Mačak koji je mislio da je doajen, nezamenljiv, jedinstven…

- 18:11 - Komentari (45) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.08.2021.

Letovanje…


Nekad se znalo,a leto, odmah na more.
Sad se sve iskomplikovalo. Mora prvo boc boc, pa papiri, pa tek onda ako imaš para, morence.
Ranije si rezervisao gde ćeš. ako si sirotinja pa nemaš apartmanče, dva, tri na moru, ideš u tuđe, samo biraš gde ti se dopada.
Sad nije više tako. Prvo moraš dobro savladati geografiju da vidiš gde bi uopšte išao.
Onda dobro proučiti povjest, , kako staru, tako i najnoviju, jer je bitno ko se sa kim slaže, a ko koga ne može očima da vidi.
Evo zašto je to važno.
Kreneš na letovanje sa ruskom vaccinom nabodenom u sebe, a tamo te dočekaju ogorčeni fajzerovci. Nije njima do politike, pare su pare kad se uzimaju turistima, ali ko zna šta taj nosi u sebi. Nekad se švercovalo otmeno, u torbama sa duplim dnom, u gaćama. čarapama, sad ne. Nabiju u sebe protivnički virus pa kao krenu na odmor. Ti su najgori neprijatelji. Svakom bi da se nasmeše, da pruže ruku (užas od neodgoja. Seli bi u kafić, pili, galamili i sijali svoje viruse okolo.
Da ne bi dolazilo do neugodnosti predlažem da svi potencijalni turisti sede u svojoj kući. Mogu poslati novac izabranom domaćinu apartmana, tek da se zna da su dobre volje, a ne da dolaze nanositi štetu.
Izabrani domaćin je u obavezi da svom turistu pošalje bocu morske vode, može i jednog ježa da pokaže kako je kod njega čisto more, i sliku jedrlice kako se ljluljuška na moru.
Potencijalni turista, treba samo da pošalje novac, a može koristiti sliku po svim društvenim mrežama bez posebne naknade za domaćina. Luksuzniji aranžman podrazumeva i slike više destinacijai paket sa orginalnom morskom zvezdom (turisti je obožavaju) i pola litre prošeka…kao obilazi turistički obalu i kupuje paški sir, prošek, smokve nađe se još ponešto, kao onaj suhi smrdljivi bakalar koji kontinentalci obožavaju…
Svi bi bili zadovoljni, a ne bi bilo problema sa vaccinacijom iz antipatičnih zemalja… I vuk sit, i ovce na broju…pardon, koze, ma, ne, turisti…


/>

- 20:30 - Komentari (34) - Isprintaj - #