Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Letovanje…


Nekad se znalo,a leto, odmah na more.
Sad se sve iskomplikovalo. Mora prvo boc boc, pa papiri, pa tek onda ako imaš para, morence.
Ranije si rezervisao gde ćeš. ako si sirotinja pa nemaš apartmanče, dva, tri na moru, ideš u tuđe, samo biraš gde ti se dopada.
Sad nije više tako. Prvo moraš dobro savladati geografiju da vidiš gde bi uopšte išao.
Onda dobro proučiti povjest, , kako staru, tako i najnoviju, jer je bitno ko se sa kim slaže, a ko koga ne može očima da vidi.
Evo zašto je to važno.
Kreneš na letovanje sa ruskom vaccinom nabodenom u sebe, a tamo te dočekaju ogorčeni fajzerovci. Nije njima do politike, pare su pare kad se uzimaju turistima, ali ko zna šta taj nosi u sebi. Nekad se švercovalo otmeno, u torbama sa duplim dnom, u gaćama. čarapama, sad ne. Nabiju u sebe protivnički virus pa kao krenu na odmor. Ti su najgori neprijatelji. Svakom bi da se nasmeše, da pruže ruku (užas od neodgoja. Seli bi u kafić, pili, galamili i sijali svoje viruse okolo.
Da ne bi dolazilo do neugodnosti predlažem da svi potencijalni turisti sede u svojoj kući. Mogu poslati novac izabranom domaćinu apartmana, tek da se zna da su dobre volje, a ne da dolaze nanositi štetu.
Izabrani domaćin je u obavezi da svom turistu pošalje bocu morske vode, može i jednog ježa da pokaže kako je kod njega čisto more, i sliku jedrlice kako se ljluljuška na moru.
Potencijalni turista, treba samo da pošalje novac, a može koristiti sliku po svim društvenim mrežama bez posebne naknade za domaćina. Luksuzniji aranžman podrazumeva i slike više destinacijai paket sa orginalnom morskom zvezdom (turisti je obožavaju) i pola litre prošeka…kao obilazi turistički obalu i kupuje paški sir, prošek, smokve nađe se još ponešto, kao onaj suhi smrdljivi bakalar koji kontinentalci obožavaju…
Svi bi bili zadovoljni, a ne bi bilo problema sa vaccinacijom iz antipatičnih zemalja… I vuk sit, i ovce na broju…pardon, koze, ma, ne, turisti…


/>



Post je objavljen 05.08.2021. u 20:30 sati.