Zivot u Zabolandu

07.03.2020., subota

Kako je Corona stigla u žabolandsko selo Oosterbeek

U početku se Žaboland još dobro držao. Bilo je dosta sumnji posebno prema Sirevim glavama koje su se vraćale iz Kine. Mađutim svi testovi su bili negativni i zemlja je bila na 0 zaraženih.

Dok su u ponedjeljak 24. veljače u Zagrebu otkrivena prva dva slučaja zaraze u Hrvatskoj, mi smo još bili „čisti“. No u srijedu su i ovdje otkriveni prvi slučajevi na jugu zemlje. Zatim još par oko Utrechta, pa nešto na zapadu. Uglavnom kod ljudi, koji su se vraćali sa praznika u Sjev. Italiji. Nakon tjedan dana stigli smo na 38 slučajeva većinom u južnoj provinciji Brabant. Međutim onda je krenulo naglo.

U četvrtak prve dojave o corona virusu u jednoj osnovnoj školi u Arnhemu i u sveučilišnoj bolnici Radboud u Nijmegenu. Istoga dana broj zaraženih raste sa 38 na 82. Dan kasnije u petak, taj broj narastao na 138.

Taj isti petak poslijepodne, tj. jučer, sam otišao na posao u moj klub Oosterbeek, mi bi rekli gradić, oni kažu selo (drop) pored Arnhema. Uskoro me zatkla vijest da je kod jednog roditelja, čije dvoje djece su članovi našeg kluba, otkriven virus, te da se nalazi u kućnoj karanteni. Zajedno s cijelom obitelji. U klubu su se skupili članovi uprave. Krizni stožer. Uslijedilo je savjetovanje s žabolandskim kraljevskim hokejskim savezom i domom zdravlja. Obavijest na web-stranici kluba. Jedna subotnja utakmica mlađih kategorija je otkazana.

Danas sam saznao da je još jedan drugi otac, koji također ima troje djece u klubu, isto tako u karanteni sa cijelom obitelji. Njegova najstarija kćer je trenerica par ekipa.

Po klubu su naljepljene instrukcije za ponašanje:
- Perite ruke
- Bez rukovanja
- Pij vodu samo iz vlastite bočice
- Ne posuđujte si međusobno zviždaljke (za suđenje)
Kako će se sve skupa razvijati ne znamo, ali danas je Corona bila sigurno tema dana u klubu.

Jedna druga bizarna situacija: U medije je danas isplivalo da je najveći žabolandski web-shop bol.com ovih dana promijenio cijene higijenskih maski za usta. Dok je prije set od sto komada koštao 12 eura, danas mu je cijena 138 eura. Kapitalističke svinje ili?

Oznake: Corona, Oosterbeek, hokej


<< Arhiva >>