Zivot u Zabolandu

13.02.2016., subota

Dva, tri nogometna

Vjeciti derbi ili kako to ovdje kazu “De Klassieker” Ajax – Feyenoord, prosle nedjelje odigran u Amsterdamu obiljezilo je par zanimljivih crtica.

Na pocetku utakmice sa tribine najzagrizenijih “Zidova” (Joden), tako se zovu navijaci Ajaxa, je bacena crna lutka za napuhavnje u dresu Feyenoorda s brojem jedan. Lutka je oko vrata imala omcu i tako visjela s tribine, a trebala je predstavljati vratara Feyenoorda Kennetha Vermeera, koji je prosle godine presao iz Ajaxa u Feyenoord. Na intervenciju osiguranja lutka je brzo uklonjena, ali je njena slika obisla sve drustvene mreze.

Ja sam se u derbi ukljucio u drugom poluvremenu, preko radija u autu. Dva komentatora su prenosila tekmu, a u jednom trenutku su izjavili: “Evo ga na! Opet pocinju sa pjesmom.” Pritom misleci na navijace Ajaxa. „Pa ljudi, dajte gledajte utakmicu i podrzavajte svoju ekipu umjesto da se bavite Vermeerom i navodnim zanimanjem njegove majke.“

Nakon nekog vremena sluzbeni spiker na stadionu je zatrazio od navijace da prestanu sa tim stihovima, jer ce u protivnom utakmica biti prekinuta. Ajax je vodio i upozorenje je upalilo.

Pred kraj utakmice dosudjen je jedanesterac za Ajax. Izvodjac je bio Nemanja Gudelj. Komentator prvi: „Gudelj sa zaletom. Puca i .... preko gola!!! Ali ne malo preko, nego preko na najjace! Onako na nacin kako je Jaap Stam to znao raditi.“ Komentator drugi: „A i Seedorf je bio dobar u tome.“ Komentator prvi, uz smjesak: „Je, istina i on. Gudelj si je rukama prekrio lice. Kakav promasaj!“

Inace Sireve glave ne znaju reci „lj“, pa kazu „l + j“. Gudel+j. Smijesno zvuci ak sami to probate.

Oznake: nogomet, ajax, feyenoord


<< Arhiva >>