Zivot u Zabolandu

15.03.2016., utorak

Love and art

Prije deset godina (pet vise ili manje) ja sam bio taj mladic koji je trazio ljubav svog zivota. Za nju sam bio spreman preci sedam gora i preplivati sedam mora. Redovno se izgubivsi u planinama i utapajuci se u morima. U medjuvremenu sam na putu da shvatim da ljubav ne ovisi nekoj dragoj djevojci, nego da je ljubav vise zivotno uvjerenje. Ljubav je nacin razmisljanja. Nacin zivljenja. Na putu da shvatim da slijediti svoje srce ne znaci ici dalje, nego vise ostati pri sebi. Na putu da shvatim kako da za shvatiti zivot bolje mogu probati sa umjetnoscu nego sa logikom ili uspjehom.

Put je jos dug. Korak po korak.

P.S. ovaj tekst je nastao kao kombinacija kolumne Jo Wijnena pod naslovom Love and art iz De Gelderlandera, te moje reakcije na nju koju sam danas poslao piscu.

Oznake: ljubav, zivot, umjetnost


10.03.2016., četvrtak

"Djavolji" odvjetnik

Disciplinski sud zabolandskih odvjetnika je neki dan uveo dozivotnu zabranu obavljanja odvjetnicke duznosti za odvjetnika Davida M. (66). David M. Je 2013. preuzeo parnicu u kojoj je zastupao obitelj ubijene osobe protiv osobe za koju se sumnjalo da je to ubojstvo pocinila. Medjutim pri tome toj obitelji nije rekao da vec zastupa osumljicenog u istom postupku.

Prosle godine ga je Disciplinsko odvjetnicko vijece suspendiralo Davida M., ali se on na tu odluku zalio. Kao argument je naveo da je tek pred sam pocetak sudjenja shvatio da se radi o istom slucaju. Sud je njegove izjave ocijenio kao netocne i nesuvisle, te zakljucio da je izigrao povjerenje i stoga vise ne zasluzuje da se bavi odvjetnickim zanimanjem.

Na odluku Disciplinskog suda nije vise moguca zalba.

Oznake: odvjetnik


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>