Zivot u Zabolandu

20.05.2014., utorak

Sarenilo europskih izbora u Zabolandu

Izbori, izbori i opet izbori. U cetvrtak izbori za Europski parlament u Zabolandu. Koga Zabolandjani mogu birati? Na listi je 19 stranaka, sto je sasvim pristojno za zemljicu od 16 milijuna dusa. Osim standardnih stranaka Krscanski demokrati, Stranka rada, Liberali, Demokrati 66, Krscanska unija, Slobodarska stranka, Socijalisticka partija… u Europski parlament bi jos htjeli i umirovljenici – stranka 50plus, Piratska stranka s deset kandidata, Stranka za zivotinje (27 kandidata), Paznja za jednostavnost (osam kandidata), tu je naravno i Isus Zivi (Jezus Leeft) stranka naseg poznanika s lokalnih izbora Joopa van Ooijena i njihov slogan “Vise Isusa – manje krize”. Ako ste za EU mozete glasati i za birampostenu.eu (ikkiesvooreerlijk.eu) stranku, a ako ste protiv mozete glasati i (ironicno) za Anti EU(ro) stranku. Oni se doduse ne nadaju da ce osvojiti vise od pet mjesta, pa imaju i isto toliko kandidata. No ipak najvece je pitanje ovih izbora hoce li IQ – prava – obaveze – stranka osvojiti jedno mjesto u parlamentu za koje je kandidirala jednog jedinog kandidata.

06.05.2014., utorak

Zabranjeno voce

U nedjelju sam se vratio s medjunarodnog trenerskog tecaju u Glasgowu. No to je jedna druga Monty Pythonovska prica. Kako me nije bilo tjedan dana, ostavio sam tri biljke koje imam u teglicama kod mojih prvih susjeda Sabana i Malahat. Zamolio sam prvo Sabana bi li mi ih mogli pricuvati i zalijevati. On je onda otisao to raspraviti sa zenom i onda su zakljucili da je to u redu, pa sam im odnio te biljke.

U ponedjeljak sam im pozvonio na vrata. Otvorila je Malahat. Ja sam se totalno zbunio i zbezeknuo, nisam znao kaj reci. Naime nije imala maramu na glavi. Prvi put sam joj vidio kosu. Imala je crnu kosu otraga zamotanu u pundu, ali bez marame. Nisam znao kamo bi gledao, ali naravno da sam joj htio gledati u kosu. Ona me odmah pitala jesam li dosao po biljke. Ja sam zbunjen nesto promrljao, sav u cudu. Vrativsi se s biljkama u stan, jos sam dolazio k sebi od cudjenja. Onda sam skuzio da se od uzbudjenja (cega drugog) uopce nisam posteno zahvalio. U isti cas mi je to bila dobra izlika jos jednom pozvoniti na vrata. Zanimalo me na najjace hoce li opet otvoriti vrata s maramom ili bez. Sabana ocito nije bilo doma. Pozvonih ponovo. Malahat je otvorila i … nije imala maramu. Znaci dobro sam vidio. Zahvalio sam joj se i dao joj cokoladicu za sincica. Ona je rekla da nema problema i uzela cokoladicu.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>