Dnevnik bolesnika o svemu pomalo

Kako to

Odgovoriti na pitanje kao u pjesmi VojkaV mogli bi višekratno odgovarati bar mi koju imamo čast živimo u Slavonskom Brodu odgovarati si sami na upite bez odgovora od dvije riječi. Svakodnevne spoznaje na apsurdnosti zbivanja oko nas tjeraju nas da se pitamo.
Kako to
Građani oni s, ali i oni kao ja bez automobila kao ja nejasno gledaju kako se rubnjaci, nogostupi , staze, ceste postaju plavo ocrtanih parkirališnih mjesta. Moram priznati da ne znam prijeti li Slavonskom Brodu nestašica plave boje? Naravno riječ je o novim površinama na kojima će se naplaćivati parking. Sugrađani su revoltirani i ljuti s razlogom. Tko je uopće odlučio da ulice koje nisu nikad to bile postanu plava parkirališna zona, struka je uvjeren sam radila elaborate i došla do zaključka da stanari koji nisu nikad do sad plaćali parkirališnu kartu ispred vlastitog stana sad moraju. Građani se pitaju kako to i dokle će se ići s plavom parking zonom. Jedino razumno objašnjenje je da vlada nestašica bijele boje, a da o tome nemamo pojma. Naravno Brođani daju i konstruktivne prijedloge da se jedna traka u aveniji oboja u plavu boju, pošto je ista imuna valjda jedina još na nju. Naravno sve je argumentirano u jednostavnom aktom kratkog naziva Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o organizaciji i načinu naplate komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama na području grada Slavonskog Broda. Grad nam treba parkirališta s naplatom , ali da nam grad postane plavo parkiralište 5 kn sat. Parkirati se po naselju u kojem živiš za pare i dolaziš do zaključka u raznim dijelovima grada
Kako to
„Grad Slavonski Brod, kao i prethodnih godina, osigurao je u Proračunu sredstva za dodjelu jednokratne novčane pomoći umirovljenicima povodom blagdana Uskrsa. Zahtjevi za dodjelu jednokratne pomoći zaprimat će se od ponedjeljka, 21. ožujka 2022. godine, pa sve do 8. travnja 2022. godine“; izvor službena stranica grada.
Grad konstantno se skrbi o siromašnim umirovljenicima, bar da imaju za dio šunkice i paketa jaja za Uskrs. Pitam se već godinama gdje su toj prići Osobe s invaliditetom, zar nitko nema pojma kako mi živimo? Neprocjenjiv je osjećaj jadnosti kad nemaš za osnovne potrebe. Nemaju ni mnogi umirovljenici , ali koga briga.


Grad Vinkovci i ove će godine svojim umirovljenicima s najnižim primanjima i osobama s invaliditetom uljepšati uskršnje blagdane isplatom uskrsnica. Ovisno o visini primanja umirovljenici s mirovinama do 2.500 kuna mogu dobit će od 200 do 400 kuna uskrsnice, a ove je godine proširen i krug korisnika osobne invalidnine koji mogu dobiti uskrsnicu pa je značajno povećan i iznos sredstava kojeg je Grad osigurao za uskrsnicu i božićnicu – sa milijuna kuna koliko je izdvojeno prošle na 1,5 milijun ove godine.
„Iz godine u godinu nastojimo osigurati što veća sredstva za ovu namjenu, korisnici osobne invalidnine će po prvi put dobiti uskrsnice, a nadamo se kako ćemo u budućnosti moći podignuti i cenzuse. Ovo je skroman poklon koji će ipak, vjerujem, našim umirovljenicima uljepšati nadolazeće uskrsne blagdane. Ako se uzme u obzir da smo ovih dana sa srednjim školama dogovorili financiranje priprema za državnu maturu učenicima, a danas i donijeli odluke o isplati uskrsnica umirovljenicima, onda je jasno kako smo u svakom trenutku fokusirani na naš projekt Vinkovačka obitelj koji obuhvaća sve generacije“, istaknuo je nakon današnje sjednice Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi zamjenik gradonačelnika Josip Romić.
Vinkovci kao i mnogi drugi gradovi su se sjetili, a osobe koje nisu krive što su zaboravljene za Božić i Uskrs( pečenku i šunkicu) čekaju godinama da se netko sjeti uz sve napretke koje naš grad ostvaruje da kaže „Idemo malo i njih obradovati“ dok inflacija ne pojede šunkicu i pečenku Do tad se pitamo

Kako to
da 800 ak i korisnika Osobne invalidnine iz naše županije još čeka davno doneseno povećanje iste i preispitivanja po tko zna koji put iste. U vrijeme kad je sve može odraditi na mreži svih mreža Osobe/ ljudi dobar dio u invalidskim kolicima od Okučana ili do Vrpolja mora ići vamo tamo da valjda da potpiše preispitivanje samog sebe. Naša birokracija misli zeleno , ali djeluje umalo u prošlom stoljeću. Naravno da se pitaju osobe s invaliditetom
Kako to
Da je nestala papirnato plišana roda, a proljeće je kalendarski stiglo. Spoznajom koliko košta njeno krpanje zaključujem da je raščeprkana kao kokoš, pa je ni poznati krpari ne znaju pokrpati. Ne , ne nekako bi radije park s klupama i ljudima umjesto nje.
Kako to
Nitko ne spominje izgradnju Osnovne škole Milan Amruš nagodinu ni to ,šute. Pao je ministar Horvat, Josip Aladrović iz pete postave ministara ostao je bez imuniteta, trebao bi ga zamijeniti uspješni i perspektivni Davor Filipović. U grupama osoba s invaliditetom odzvanja pjesma VojkaV kako to i njena jasna poruka i odgovor.

22.03.2022. u 12:50 | 0 Komentara | Print | # | ^

Lupkanje

Svatko od nas ima neki svoj ispušni ventil. Nekom je on piva, nekom šetnja šumom ili gradom, nekom trčanje, nekom cigareta, kava. Alkohol ne pijem ponajviše zbog podrigivanja i neugode koje isto uzrokuje. Šuma, e tamo bi se polomio ili izgubio. U biti jedina nada da mi ova ne država odobri toplice je da se polomim i da akutno polomljen dobijem iste. U šumu planiram tek ako ovi psi ovog novokompovanog rata krenu dalje. Čitaj Putin
Šetam se gradom, ali svoj ispušni ventil našao sam odavno u drugome. To je sinkronizirano lupkanje tipkovnicom. Dobio sam neki svoj stil koji graniči s dadaizmom na moj način. Moram priznat ponekad se moram pročitati par puta da zaključim "Hebote što sam htjeo reći!". Opet nisam ni klasični dadaist. Ne smatram se nihilistom, ali dionikom svjetskog i hrvatskog tetra apsurda da.
Pisati znaći i izricati vlastite stavove, izzričaje i mišljenja. Sanjam kao i s svi društvo normalnih, a ono u masovnoj produkciji je društvo nenormalnih, sanjam mir, a ono rat, sanjam Plenkovića, a ono Milanović, sanjam Meg Ryan osobno mi najljepšu ženu na svijetu u mlađim danima, a ono Alemka Markotić, sanjam normalnu zemlju, a ono Hrvatska.
Upravo zato kad Vam nije jasno što tipkam, ne sekirajte se ponekad nije ni meni. Ne želim pisati kao Tanja Torbarina, a ono iz mene upravo ona viri. Iako su mi naški uzori novinarski Miljenko Smoje, naški politički Vlado Gotovac i Ivan Supek/ humanist i znanstvenik. O stranima neću jer tu ima i Rusa, koje volim , ali volim i Ukrajinske kao Ivan Drach.
Moj dadaizam je moj musavi laptop, pacifizam i tipkovnica dok slova od udaranja ne ispadnu

07.03.2022. u 13:09 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Srpanj 2022 (1)
Lipanj 2022 (4)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (8)
Ožujak 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Siječanj 2022 (3)
Prosinac 2021 (3)
Studeni 2021 (5)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (2)
Srpanj 2021 (1)
Lipanj 2021 (2)
Svibanj 2021 (2)
Ožujak 2021 (1)
Veljača 2021 (1)
Siječanj 2021 (1)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (1)
Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (1)
Kolovoz 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (2)
Travanj 2020 (2)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Listopad 2019 (2)
Kolovoz 2019 (1)
Lipanj 2019 (2)
Veljača 2019 (1)
Studeni 2018 (1)
Rujan 2018 (1)
Lipanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (1)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (1)
Veljača 2017 (1)
Prosinac 2016 (4)
Studeni 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Rujan 2016 (2)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (2)

Opis bloga

Bok, dolazim iz Slavonskog Broda, zovem se Vanja Krnić i žrtva sam pogrešnog liječenja.Imam 42. godine. Preživio sam bakterijski endokarditis, , ugradnju mehaničkog zaliska, dva moždana itd.Ovim blogom pokušat ću na svoj način) opisati sudski proces.., svoju bitku za zdravlje..Liječnik , inaće bivši šef brodske zaraze Nenad Pandak mi je liječio tuberkolozni meningitis( otišao u susjedni Oman, ako mu se tamo ovako omane...), a od tubekoloze nije bilo ni t.Do sad mi je pravomočno potvrđena i presuđena liječnička pogreška u mome slučaju nakon 11 godina, ali još nije gotovo.....
Živjela naša divna Hrvatska!

Kontakt

krnic1980@gmail.com

facebook stranica

Dnevnik bolesnika

Dnevnik bolesnika o svemu pomalo