Dnevnik bolesnika o svemu pomalo

ponedjeljak, 31.12.2012.

Rekapitulacija

Eto još malo pa je i ova 2012 god. gotova..Bila je skoro pa dobra.
2012 sam izvadi PEG i pojeo napokon čevape.Naravno tu nije bio kraj, čim sam počeo jesti otrovao sam se zaraženim jajetom i završio opet u bolnici.
Ležao sam na konorarnoj sa srčanim bolesnicima, kao jedini pacijent koji puno sere, jupi za mene izbjegao sam zarazu!
Naravno ni tu nije kraj mojih bolničkih avantura.Na moru u lipnju mi se pojavila upala zuba.U listopadu se to ponovilo, pa sam otišao u bolnicu izvaditi tri zuba, da mi se ne ponovi endokarditis.Na kraju se vađenje jako dopalo doktoru, pa mi je izvadio 8 zubi.Čeljust je srećom ostala na mjestu.
Bili smo u studenom u Krapinskim toplicama, nismo imali para za injekcije botoksa u lijevu šaku.
Bio sam i dva puta kod psihologa :gdje su testovi pokazali što svi već znaju ; da sam poluglup, sa blagim naginjanjem na glup, ograničen ili kako već..
Za kraj godine počelo me zajebavati lijevo oko, pa sam do neki dan nosio zavoj oko oka..Da kucnem u drvo lijevom rukom(haha), svi su ostali nalazi dobri.
Žena me još trpi i pomaže mi, svaka joj čast!Nekad zalaje na mene, ja se onda uplašim i budem dobar:).Stariju kćer je počeo hvatati pubertet, sve je dobro dok je dečki ne poćmu zvati.Mlađa ima najdražu aktivnost, a to je svađanje sa mnom.Obožavam njih tri, one su moj carice!.Još da starija ne sluša Rozgu, sve bi bilo super!
Ove godine : hod je bolji jedno 30%,
lijeva šaka i ruka- 5%
gutanje-95%
govor-30%
narav-0%

To je moja procjena ne znam koliko je ona istinita, ali ja sam zadovoljan,sa svime osim šakom i rukom.Ponajviše me zajebavaju prsti.Što se tiče suda, to je sporo do bola.Početkom 2012 saznali smo rezultate tog vještačenja, kojim je utvrđena liječnička greška i o onda ništa...,osim što je sutkinja sazvala jedno ročište, pa na njega nije došla .Novo ročište je zakazano za 4.2.2013.Što se tiće toga suda nadam se da će presuda biti kroz par godina..
U 2013 se nadam da će i šaka malo početi funkcionirati i da ću biti staloženije naravi i naravno da moji svi budu zdravi sretni!
Svima želim sretnu 2013, puno sreće, para i sexa.Trudit ću se da sve oni koji čitaju ovaj blog što više gnjavim u 2013 god.
.

31.12.2012. u 11:02 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 26.12.2012.

Poluvidljivi Božić

Fiksalizacija, ili flasterizacija?Spadam u ovu drugu katerogiju; mene je zahvatila flasterizacija. Nabadam slova, vidim samo na desno oko, već 7 dana.Već sam se navikao na flaster na lijevom oku:Vidim samo, pola bora, pola pornića..., ali zato bar još čujem ženu kad zagalami na mene.
Božić mi je poluvidljiv, možda slijedeći bude vidljiviji. Da me bar zahvatila fiksalizacija, ova flasterizacija je jebena i gadno utječe na oći!

26.12.2012. u 10:16 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 18.12.2012.

Okulist


Taman sam htio zaključiti ovu godinu što se tiće doktora.Ali ne kako to ide opet ze zakompliciralo ovaj put lijevo oko(nešto mi se ljušti u njemu) i ne proizvodi suze.Jedino mi to nije bilo smrdano, a sad je i to.Primam nekih par vrst kapi i nekom masti mi mažu oko koje je prelijepljeno , pa izgledam tko kapetan Kuka.Još su mi i palci na nogama poplavili( smrzao sam se kad sam išao od logopeda iz Zg).
Danas sam snimao EEG, stavili su mi neku kapu na glavu.Osjećao sam se tko Felix Baumgartner, koji čeka skok sa ruba svemira.Stavili su mi kapu puuno nekog gela, a onda su snimali rad moga mozga(valjda radi).
Nalaz bi trebao biti gotov 21.12., na dan kad bude smak svijeta.Nadam se da se do tad neće ništa zakomplicirati!

18.12.2012. u 16:11 • 1 KomentaraPrint#

petak, 14.12.2012.

14.12.2009

14.12, je datum koji najmanje volim od svih. Prošlo je već tri godine.Nekako koda sam skoro normalno živio do toga datuma. Bio je to prvi dan snijega. Jeo sam jabuku ko lud; starija kčer je došla iz škole i molila me da je odvezem kod prijatelja.Obukli smo se toplo i krenuli.Na izlasku iz zgrade osjeti sam bol u glavi i počeo me obljevati hladni znoj.Htio sam joj neštp reći, skužio sam da frfljam i da je nešto gadno. Da ne duljim uspjeli smo se vratiti u stan, odmah je žena zvala hitnu, koja j došla u 5 min. Uplašio sam moždanog, ali nisam tad bio oduzet, već sam hodajući otišao do hitne.
Prebacili su me na neurologiju.Tamo im baš nije bilo jasno što mi je, pa su me hitno poslali na CT mozga, koji nije pokazao ništa, pa me premjestili na famoznu zarazu.
Nakon Ct-a sjećam se da sam bio jako žedan, pa mi je žena otišla kupit ledeni čaj.Čim ga je donijela nagnuo sam ga da popijem.Punih usta pokušao sam to progutati, ali akt samog gutanja nisam mogao napraviti."Isuse ja ne mogu gutati". Nakon dva mjeseca su skužili da je to ipak bio inzult, pa su me na brodskoj zarazi filovali tuberkolostaticima, kroz sondu, iako nisam imao TBC, a koda je to bitno.Nakon dvije godine hranjenja putem sonde i gastrosonde.Ove godine sam napokon počeo gutati i tako sam sjebao sve brodske logopede, infektologe..Već sam s uplašio da ću umrjeti sa cijevi u sebi.Ovako u sebi samo imam karbonski mehanički zalisak.
Bio sam na kontroli kod neurologa i kardiologa, nalazi su dobri.Tako mogu zaključiti ovu godinu što se tiće liječenja, osim ako ne bude smak svijeta 21.12 , pa svi odemo u PM!

14.12.2012. u 09:21 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 11.12.2012.

Paraliza


-15 brrr, bogme je poćela prava zima.Noćas sam se probudio oko tri ujutro ipokušao sam pomaknuti desnu ruku, a ono ne ide.U shit pomislio sam, onda sam skužio da mogu pomaknuti desnu nogu.Ruka je bila tko blokirana, pomislio sam"A dobro uhvatit ću lijevom rukom desnu i malo je protresti"Zaboravio sam da mi je lijeva ruka oduzeta, još samo fali da mi i desna bude oduzeta, pa da budem Oduzeti.
U napadu panike skužio sam da mi ta ruka trne, vjerovatno od nezgodnog položaja prilikom spavanja.Nakon pet minuta ruka je došla sebi.Sutra idem na zadnju kontrolu za ovu godinu onu kod kardiologa; da provjeri kako moje polumjetno srce radi!

11.12.2012. u 16:13 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 06.12.2012.

Sveti Nikola

Još kao dijete sjećam se iščekivanja Svetog Nikole.Kad bi zaspao čuo bi neko šuškanje i bio sam uvjeren da je sv. Nikola u blizini i da ostavlja poklone.Nisam bio jedino siguran kako ulazi u kuću, djed Mraz je dolazio kroz dimnjak, poslije 1990-e promijenio je ime u djed Božičnjak.
Doduše nije mi bilo jasno kako izađe van kroz dudu,ali bio sam uvjeren da postoji ipak sam ja zadnja generacija pionira.Ujutro čim sam otvorio oči išao sam tražiti šta mi je Nikola ostavio:"Samo da nije šiba, pa bio sam skoro dobar", onda bi u čizmi našao čokoladu i bombone i bio bi zadovoljan.U to vrijeme kapitalista je bio djed Mraz, on je znao i autić ostaviti; vau!
20 god sve isto, jedino Nikola nije promijenio ime, samo ga sad očekuju moje kčeri.Ma kakva čokolada i bomboni. Kčerima smo nakupovali koda je Sv. Nikola kapitalist.Starija kčer je još davno prestala vjerovati u njega.Jutros sam probudio mlađu sa rečenicom :"Bio je Nikola, ajmo vidjeti što je donijeo?"
Kad se napokon digla i došla do poklona od Sv. Nikole, samo je hladno komentirala:"To je mama kupila"Pomislio sam, a jebiga ipak sv. Nikola ne postoji!

06.12.2012. u 17:26 • 1 KomentaraPrint#

nedjelja, 02.12.2012.

Društvo jednakih??

Evo pitanje i odgovor od HZZO-a kad sam im poslao upit na koji način će bi odobriti toplice, da podsjetim u to vrijeme nisam gutao što za HZZO ne predstavlja problem
"Pitanje:
Poštovani htio sam Vas pitati zašto mi komisija uporno odbija toplice već, dvije godine. Iz Slavonskog Broda sam i vodim spor zbog pogrešnog liječenja protiv bolnice u gore navedenom gradu.
Neke od mojih dijagnoza su:
dysphagia
St. post endocarditis valv. aortalis
St. post impl. graftaortae ascendens
St. post tracheotomiam percutanea
EPI.
Imam 31 godinu i nisam jeo dvije godine, Hranio sam se putem PEG cijevi, UNATOČ TOME i TEŠKOJ LIJEVOSTRANOJ hemiparezi, komisija u Slavonskom Brodu mi je odbila toplice pod obrazloženjem da moja dijagnoza nije dovoljna po pravilniku HZZZO-a, da odobre toplice.
Ovim putem sam Vas htio pitati koju još dijagnozu moram imat da mi odobre toplice?
Sa štovanjem,....
Odgovor:Poštovani,
razumijemo Vaše ogorčenje i žao nam je što imate navedene zdravstvene probleme.

Međutim, po MKB šifri G 81-Hemiparesis lat.sin.pp.plegia exstr.sup. rehabilitacijsko liječenje odobrava se samo prvi puta, odnosno kad je stanje po akutnoj fazi (nakon operativnog liječenja i premještanja iz bolnice), a prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom u kući.
Tako je i Vama rehabilitacija bila odobrena poslije bolničkog liječenja 18. ožujka 2010. godine u trajanju od 21 dan, te je produžavana dva puta. Zadnji zahtjev od 7.travnja 2011. godine odbijen je prema navedenom Pravilniku. Imali ste pravo zatražiti izdavanje prvostupanjskog rješenja u područnom uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i na isto uložiti žalbu, koja bi se zatim rješavala u drugostupanjskom postupku. Ostale dijagnoze navedene u predstavci od kojih bolujete nisu bolesti za koje je predviđeno liječenje medicinskom rehabilitacijom.
S poštovanjem,
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje"
Pitam se jedino kome se uopće žalit.Ovako smo iz svoga džepa platili toplice i vjerovatno vlastitu djecu zbog totalne bešćutnosti sustava uskratili za mnoge stvari

02.12.2012. u 17:21 • 1 KomentaraPrint#

subota, 01.12.2012.

Tata jesi li gotova?

"

Pitanje je to koje mi često postavlja moja mlađa kčer.Ja sam muško, nakon objašnjavanja da ja mogu biti gotov, a mama gotova kaže ona meni "tata se igrala ili tata je vježbala..";odustao sam od daljnjeg objašnjavanja; možda da si priuštim operaciju promjene spola.Tri godine ima kčer, valjda su to govorne faze, sigurno ću u njezinom jeziku i postati muško sa vremenom:).Starija kčer je puno pravilnije govorila kad je imala tri godine.
Mlađa je valjda od mene naučila jezik koji je polurazumljiv,
Bio sam kod Brodskog fizijatra na pregledu; u toplicama je nalaz bio loš, a tu je izvrsan , tj. vidi se veliki napredak.Vau odižem lijevo stopalo, a valjda sam ga do sada vukao.Mogli su me zaposliti da isprobavam kvalitetu džonova naprimjer Nike patika, kave sam sreće za isprobavanje bi mi uvalili čuvene "Odigos" patike ili "MIKE". Kako god okreneš svejedno skoro sve su patike Kineske proizvodnje.U toplicama su me učilu vezati patiku jednom rukom; ne mogu se pohvaliti da sam baš naučio, moje vezanje patike obično bude"Molim te da li mi možeš zavezati patiku?" Čičak je zakon pertle su out.
Još da mi je lijeva ruka u funkciji gdje bi mi bio kraj..
Tko će više tim doktorima vjerovati kad svaki napiše drugačije.Pogotovo fizijatri vole nabaciti što više riječi koje ni vrsan poliglot ne bi razumio!

01.12.2012. u 10:11 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



Listopad 2024 (1)
Rujan 2024 (4)
Kolovoz 2024 (6)
Srpanj 2024 (2)
Lipanj 2024 (3)
Svibanj 2024 (2)
Travanj 2024 (2)
Veljača 2024 (3)
Siječanj 2024 (3)
Prosinac 2023 (4)
Listopad 2023 (1)
Kolovoz 2023 (1)
Svibanj 2023 (1)
Travanj 2023 (2)
Ožujak 2023 (2)
Siječanj 2023 (2)
Prosinac 2022 (2)
Studeni 2022 (2)
Listopad 2022 (5)
Rujan 2022 (5)
Kolovoz 2022 (8)
Srpanj 2022 (4)
Lipanj 2022 (4)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (8)
Ožujak 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Siječanj 2022 (3)
Prosinac 2021 (3)
Studeni 2021 (5)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (2)
Srpanj 2021 (1)
Lipanj 2021 (2)
Svibanj 2021 (2)
Ožujak 2021 (1)
Veljača 2021 (1)
Siječanj 2021 (1)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (1)
Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (1)
Kolovoz 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (2)
Travanj 2020 (2)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)

Opis bloga

Bok, dolazim iz Slavonskog Broda, zovem se Vanja Krnić i žrtva sam pogrešnog liječenja.Imam 44 godine. Preživio sam bakterijski endokarditis, , ugradnju mehaničkog zaliska, dva moždana itd.Ovim blogom pokušat ću na svoj način) opisati sudski proces.., svoju bitku za zdravlje..Liječnik , inaće bivši šef brodske zaraze Nenad Pandak mi je liječio tuberkolozni meningitis( otišao u susjedni Oman, ako mu se tamo ovako omane...), a od tubekoloze nije bilo ni t.Pobjegao je nakon dugih 14 pravomoćno je presuđeno da mi je život uništen liječničkom greškom, a moj život?
Živjela naša divna Hrvatska!

Kontakt

krnic1980@gmail.com

facebook stranica

Dnevnik bolesnika

Dnevnik bolesnika o svemu pomalo