Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vkrnic

Marketing

Društvo jednakih??

Evo pitanje i odgovor od HZZO-a kad sam im poslao upit na koji način će bi odobriti toplice, da podsjetim u to vrijeme nisam gutao što za HZZO ne predstavlja problem
"Pitanje:
Poštovani htio sam Vas pitati zašto mi komisija uporno odbija toplice već, dvije godine. Iz Slavonskog Broda sam i vodim spor zbog pogrešnog liječenja protiv bolnice u gore navedenom gradu.
Neke od mojih dijagnoza su:
dysphagia
St. post endocarditis valv. aortalis
St. post impl. graftaortae ascendens
St. post tracheotomiam percutanea
EPI.
Imam 31 godinu i nisam jeo dvije godine, Hranio sam se putem PEG cijevi, UNATOČ TOME i TEŠKOJ LIJEVOSTRANOJ hemiparezi, komisija u Slavonskom Brodu mi je odbila toplice pod obrazloženjem da moja dijagnoza nije dovoljna po pravilniku HZZZO-a, da odobre toplice.
Ovim putem sam Vas htio pitati koju još dijagnozu moram imat da mi odobre toplice?
Sa štovanjem,....
Odgovor:Poštovani,
razumijemo Vaše ogorčenje i žao nam je što imate navedene zdravstvene probleme.

Međutim, po MKB šifri G 81-Hemiparesis lat.sin.pp.plegia exstr.sup. rehabilitacijsko liječenje odobrava se samo prvi puta, odnosno kad je stanje po akutnoj fazi (nakon operativnog liječenja i premještanja iz bolnice), a prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom u kući.
Tako je i Vama rehabilitacija bila odobrena poslije bolničkog liječenja 18. ožujka 2010. godine u trajanju od 21 dan, te je produžavana dva puta. Zadnji zahtjev od 7.travnja 2011. godine odbijen je prema navedenom Pravilniku. Imali ste pravo zatražiti izdavanje prvostupanjskog rješenja u područnom uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i na isto uložiti žalbu, koja bi se zatim rješavala u drugostupanjskom postupku. Ostale dijagnoze navedene u predstavci od kojih bolujete nisu bolesti za koje je predviđeno liječenje medicinskom rehabilitacijom.
S poštovanjem,
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje"
Pitam se jedino kome se uopće žalit.Ovako smo iz svoga džepa platili toplice i vjerovatno vlastitu djecu zbog totalne bešćutnosti sustava uskratili za mnoge stvari

Post je objavljen 02.12.2012. u 17:21 sati.